anica Posted October 23, 2019 Posted October 23, 2019 57 minut temu, iwna5702 napisał: Fakt, że porządek Niemcy mieli od zawsze i ich zwierzęta tez są zadbane - natomiast w laboratoriach katują te biedne, które pewnie z naszych schronisk na koniec tam trafiają :( Boziu.. NiEEEE! to nie może być prawda, ja już mam dzień z głowy Quote
anica Posted October 23, 2019 Posted October 23, 2019 16 godzin temu, DORA1020 napisał: Tylko nie wiem na jakie gdyby był w hoteliku to na konto Murki ale na razie raczej nie ma miejsc, ala123 chce umieScic 3 psiaki/też bardzo potrzebuja pomocy/....nie wiem co będzie z Rexem gdyby zgodziła sie go przyjąć,to można by z wyprzedzeniem na jej konto,a Rex czekałby na miejsce Dora musimy zacząć zbiórkę i podać konto, są chętni do pomocy i nie możemy Reksa teraz zostawić, może napisać że szukamy Skarbnika / ja do czasu znalezienia mogę zacząć zbierać , później przekażę uzbieraną kwotę / i jak dobrze rozumiem, nie mamy dla niego hoteliku? może trzeba szukać ? może jak proponuje Agat21 w Psiej chacie? bardzo się boję żeby ten człowiek go nie uśpił :( 1 Quote
Gabi79 Posted October 23, 2019 Posted October 23, 2019 Melduję się, niestety w chwili obecnej nie mam jak pomóc Quote
konfirm31 Posted October 23, 2019 Posted October 23, 2019 1 godzinę temu, iwna5702 napisał: Chciałam się upewnić, czy oprócz pieniędzy na hotelik jest poszukiwane również miejsce w hoteliku? Może jeszcze do Skarpety Owczarkowej trzeba by napisać w sprawie Rexa - ale widzę, że już powyżej też jest o tym napisane Dobry pomysł. Poproszę DONkę ze Skarpety Owczarkowej, żeby zajrzała na wątek Napisałam na wątku Skarpety i wyślę pw do DONki 1 Quote
Agnieszka103 Posted October 23, 2019 Posted October 23, 2019 Dzień dobry, trafiłam na wątek z zaproszenia. Z mojej strony 10 zł stałej deklaracji. Amstaff przy budzie...paranoja :/ 2 Quote
iwna5702 Posted October 23, 2019 Posted October 23, 2019 1 godzinę temu, anica napisał: Dora musimy zacząć zbiórkę i podać konto, są chętni do pomocy i nie możemy Reksa teraz zostawić, może napisać że szukamy Skarbnika / ja do czasu znalezienia mogę zacząć zbierać , później przekażę uzbieraną kwotę / i jak dobrze rozumiem, nie mamy dla niego hoteliku? może trzeba szukać ? może jak proponuje Agat21 w Psiej chacie? bardzo się boję żeby ten człowiek go nie uśpił :( Ja też podpytam w sprawie hoteliku - mam na myśli taki jeden super - domowy, tylko czekam na informację odnośnie miejsca . Też jest dość istotne, gdzie jest psiak , mniej więcej region , bo trzebaby wiedzieć skąd by mial jechać? Quote
konfirm31 Posted October 23, 2019 Posted October 23, 2019 Zanim DONka nam cos napisze, to przypomniał mi się hotel Glee, poprzednio w Warszawie, teraz w Sandomierzu. Hotelik, a właściwie Dziewczyny, które go prowadzą, zna Kejciu. Tam był w Warszawie Jej Tobiś. Tu namiar na hotel https://www.facebook.com/www.hotelglee/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARC0Zog-vEg6dOxiH3ES1yFpxTh_Do2hGchUjdskYqXun4xJT4irfmOgqQsReoOGDKF4cvpNCWxqYQx2 Patrzyłam na mapie. Od Szczebrzeszyna, dwie godziny jazdy (Sandomierz) Quote
Tyśka) Posted October 23, 2019 Posted October 23, 2019 3 godziny temu, anica napisał: Boziu.. NiEEEE! to nie może być prawda, ja już mam dzień z głowy Niestety prawda. Teraz jest głośna sprawa w Niemczech: https://www.popularne.pl/testy-na-zwierzetach-w-niemczech/?fbclid=IwAR31DpkOXki2lTShrVp5NPK7YYS4IOTtan8_NtIaNV7C64bmVU2BhISBuEQ Oraz o koncernach tytoniowych (to warto wiedzieć zwłaszcza jak ktoś z Was pali): https://www.jestpozytywnie.pl/testuja-papierosy-na-psach/3/ To nie jest nic nowego, bo skoro sporo marek (tworzących np. słodycze dla dzieci) dopuszcza się do porywania i niewolnictwa małych dzieci, to co dopiero mówić o traktowaniu zwierząt. A może na razie awaryjnie, do czasu zwolnienia miejsca u Murki dać Rexa do hotelu "mojego" Oriona? Obecnie cena to 8zł/doba + karma (niedługo, chyba po nowym roku cena ma wzrosnąć do 9-10zł), niestety jest to duży hotel (30-35psów) i nie ma tak często zdjęć, jakby dogomaniacy oczekiwali, ale... na pewno Rex miałby lepiej niż teraz. Może mógłby tam czekać cierpliwie na miejsce u Murki (albo w innym hotelu)? Psy mieszkają w pokojach w ocieplanym budynku albo kojcach (część jest ogrzewana, część nie), wychodzą na wybieg, a teraz hotel jest na etapie zmian i zatrudnienia większej ilości pracowników, psich zoopsychologów/behawiorystów (stąd ma wzrosnąć cena), aby psy miały regularne spacery i zajęcia indywidualne. Luksusów nie ma, ale psy są bezpieczne, wyczesane, najedzone, zadbane na miarę możliwości hotelowych. Nie uważam, aby to było miejsce na stałe, zwłaszcza dla psów problemowych (w sensie do znalezienia domu - bo nie ma możliwości czasowych jakoś wyjątkowo pracować z psem), ale jeżeli wszystkie hotele będą pozajmowane to może warto gdzieś zarezerwować miejsce i umieścić Rexa na razie tutaj? Byłby chociaż bezpieczny. Plusem jest na pewno odległość (42km od Sz.), hotel mieści się w Krasnymstawie. Z tym, że właściciel hotelu (który jest też wolontariuszem Chełmskiej Straży Ochrony Zwierząt) prosi o całościową wpłatę za fakturę (czyli potrzebny byłby skarbnik). Mogę podać namiary i opowiedzieć, a w niedzielę Moja Znajoma po raz kolejny ma pojechać do hotelu w odwiedziny (więc to nie jest hotel, w którym nikt zaufany nigdy nie był). 1 1 Quote
guccio Posted October 23, 2019 Posted October 23, 2019 Przybywam zaproszona.Po 15-tym listopada coś podeślę.Jeżeli znajdzie się miejsce zadeklaruję chociaż 10 zł. na pł roku.Potem zobaczę jak będzie z finansami. Quote
HELENA5 Posted October 23, 2019 Posted October 23, 2019 Nie mogę spokojnie żyć, jak czytam takie opisy... Na razie podrzucam, spróbuję zrobić akcję zbiórki "grosz dla psiaka" w szkole... 4 Quote
beataczl Posted October 23, 2019 Posted October 23, 2019 4 godziny temu, iwna5702 napisał: Fakt, że porządek Niemcy mieli od zawsze i ich zwierzęta tez są zadbane - natomiast w laboratoriach katują te biedne, które pewnie z naszych schronisk na koniec tam trafiają :( tak,czytalam na fejsie k.Hamburga wlasnie,ale czy gdzie indziej nie tylko Niemcy? jest lista na fejsie ktore firmy, np. kosmetyczne, testuja na zwierzetach...makabra:( do tego przemysl tytoniowy ,farmakologia rowniez. wciska sie przedstawicielkom np. AVONU i Oriflame na Polske ze Oni to nie testuja!! ,wiadomo kasa sie tylko liczy :( my sie ,,mordujemy" ratujac psy z polskich wsi i ze schronisk wlasnie... Quote
maarit Posted October 23, 2019 Posted October 23, 2019 Skoro wywołaliście temat zwierzaków za granicą... A słyszeliście o dramatycznej sytuacji zwierzaków na Ukrainie? Kto jest na FB niech wpisze pomoc dla schroniska Friend na Ukrainie. Przepraszam za zmianę tematu ale może ktoś zechce pomóc. 1 1 Quote
aronkowa Posted October 23, 2019 Posted October 23, 2019 Przychodzę z zaproszenia, i deklaruję stałą wpłatę 20zł . Jeżeli psiak znajdzie gdzieś miejsce i bedzie nr konta do wpłat to proszę pw 1 Quote
gabim Posted October 23, 2019 Posted October 23, 2019 Przychodzę z zaproszenia. Niestety na razie nie bardzo mogę pomóc. Na pewno nie w stałej formie, ale wątek zaznaczę, może coś jednorazowo się uda wysupłać. 1 Quote
DORA1020 Posted October 23, 2019 Author Posted October 23, 2019 5 godzin temu, anica napisał: Dora musimy zacząć zbiórkę i podać konto, są chętni do pomocy i nie możemy Reksa teraz zostawić, może napisać że szukamy Skarbnika / ja do czasu znalezienia mogę zacząć zbierać , później przekażę uzbieraną kwotę / i jak dobrze rozumiem, nie mamy dla niego hoteliku? może trzeba szukać ? może jak proponuje Agat21 w Psiej chacie? bardzo się boję żeby ten człowiek go nie uśpił :( Dlatego bardzo Was proszę o pomoc ja nie znam hotelików oprócz Murki do niej wczoraj dzwoniłam,ale nie ma miejsca sama nie chcę decydowac o losie psiaka,dlatego założyłam wątek może mdk8 zgodzi sie byc Skarbnikiem? Quote
beataczl Posted October 23, 2019 Posted October 23, 2019 4 godziny temu, Tyś(ka) napisał: Niestety prawda. Teraz jest głośna sprawa w Niemczech: https://www.popularne.pl/testy-na-zwierzetach-w-niemczech/?fbclid=IwAR31DpkOXki2lTShrVp5NPK7YYS4IOTtan8_NtIaNV7C64bmVU2BhISBuEQ Oraz o koncernach tytoniowych (to warto wiedzieć zwłaszcza jak ktoś z Was pali): https://www.jestpozytywnie.pl/testuja-papierosy-na-psach/3/ To nie jest nic nowego, bo skoro sporo marek (tworzących np. słodycze dla dzieci) dopuszcza się do porywania i niewolnictwa małych dzieci, to co dopiero mówić o traktowaniu zwierząt. A może na razie awaryjnie, do czasu zwolnienia miejsca u Murki dać Rexa do hotelu "mojego" Oriona? Obecnie cena to 8zł/doba + karma (niedługo, chyba po nowym roku cena ma wzrosnąć do 9-10zł), niestety jest to duży hotel (30-35psów) i nie ma tak często zdjęć, jakby dogomaniacy oczekiwali, ale... na pewno Rex miałby lepiej niż teraz. Może mógłby tam czekać cierpliwie na miejsce u Murki (albo w innym hotelu)? Psy mieszkają w pokojach w ocieplanym budynku albo kojcach (część jest ogrzewana, część nie), wychodzą na wybieg, a teraz hotel jest na etapie zmian i zatrudnienia większej ilości pracowników, psich zoopsychologów/behawiorystów (stąd ma wzrosnąć cena), aby psy miały regularne spacery i zajęcia indywidualne. Luksusów nie ma, ale psy są bezpieczne, wyczesane, najedzone, zadbane na miarę możliwości hotelowych. Nie uważam, aby to było miejsce na stałe, zwłaszcza dla psów problemowych (w sensie do znalezienia domu - bo nie ma możliwości czasowych jakoś wyjątkowo pracować z psem), ale jeżeli wszystkie hotele będą pozajmowane to może warto gdzieś zarezerwować miejsce i umieścić Rexa na razie tutaj? Byłby chociaż bezpieczny. Plusem jest na pewno odległość (42km od Sz.), hotel mieści się w Krasnymstawie. Z tym, że właściciel hotelu (który jest też wolontariuszem Chełmskiej Straży Ochrony Zwierząt) prosi o całościową wpłatę za fakturę (czyli potrzebny byłby skarbnik). Mogę podać namiary i opowiedzieć, a w niedzielę Moja Znajoma po raz kolejny ma pojechać do hotelu w odwiedziny (więc to nie jest hotel, w którym nikt zaufany nigdy nie był). 19 minut temu, DORA1020 napisał: Dlatego bardzo Was proszę o pomoc ja nie znam hotelików oprócz Murki do niej wczoraj dzwoniłam,ale nie ma miejsca sama nie chcę decydowac o losie psiaka,dlatego założyłam wątek może mdk8 zgodzi sie byc Skarbnikiem? Tysia tez zaproponowala dobry i znany Jej hotelik w poblizu..jest miejsce 1 1 Quote
mdk8 Posted October 23, 2019 Posted October 23, 2019 44 minuty temu, DORA1020 napisał: Dlatego bardzo Was proszę o pomoc ja nie znam hotelików oprócz Murki do niej wczoraj dzwoniłam,ale nie ma miejsca sama nie chcę decydowac o losie psiaka,dlatego założyłam wątek może mdk8 zgodzi sie byc Skarbnikiem? Mogę zostać skarbnikiem ale chciałabym zaznaczyć , że nie podejmę się szukania mu domu ani ogłaszania go. Mam Balbinkę w hotelu , którą też objęłam tylko finansową opieką - ktoś inny miał szukać jej domu a skończyło się tym , że siedzi u kikou i muszę dokładać do opłat. Mam nadzieję ,że razem pomożemy Rexowi i go uratujemy. 1 2 Quote
yossariana Posted October 23, 2019 Posted October 23, 2019 dziękuję za zaproszenie, pomyślę, bo Reksowi przydałyby się stałe deklaracje 1 Quote
b-d Posted October 23, 2019 Posted October 23, 2019 5 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Niestety prawda. Teraz jest głośna sprawa w Niemczech: https://www.popularne.pl/testy-na-zwierzetach-w-niemczech/?fbclid=IwAR31DpkOXki2lTShrVp5NPK7YYS4IOTtan8_NtIaNV7C64bmVU2BhISBuEQ Oraz o koncernach tytoniowych (to warto wiedzieć zwłaszcza jak ktoś z Was pali): https://www.jestpozytywnie.pl/testuja-papierosy-na-psach/3/ To nie jest nic nowego, bo skoro sporo marek (tworzących np. słodycze dla dzieci) dopuszcza się do porywania i niewolnictwa małych dzieci, to co dopiero mówić o traktowaniu zwierząt. Tysiu... :-( Wyślij te linki do schroniska w Piotrkowie, to zaczną Ci grozic prokuratorem te "hundehilfinie" z TOZ PT. Nawet nie będą chciały przez minutę się zastanowić, czy przypadkiem możesz nie mieć czy mieć racji albo choć pomyśleć, że wysyłają psy w nieznane - w żaden sposób nie są w stanie sprawdzić, co się z nimi dzieje. :-( Propozycja hoteliku dobra, tym bardziej, że blisko. Quote
guccio Posted October 23, 2019 Posted October 23, 2019 7 godzin temu, guccio napisał: Przybywam zaproszona.Po 15-tym listopada coś podeślę.Jeżeli znajdzie się miejsce zadeklaruję chociaż 10 zł. na pł roku.Potem zobaczę jak będzie z finansami. Tzn 10 zł na miesiąc przez pół roku. 1 Quote
agat21 Posted October 23, 2019 Posted October 23, 2019 Kciuki za psiaka nieustanne, czekam z niepokojem na rozwój wydarzeń Quote
uxmal Posted October 23, 2019 Posted October 23, 2019 Dziękuje za zaproszenie. Niestety narazie mam ogromne wydatki na moje psiaki :( Nie mogę deklarować. Quote
elik Posted October 23, 2019 Posted October 23, 2019 I ja zaglądam, ale także nie jestem w stanie pomóc finansowo. 1 Quote
Radek Posted October 24, 2019 Posted October 24, 2019 Zaglądam z zaproszenia. Szkoda ONka bardzo. Na razie na stałe wspomóc nie dam rady, ale jakby były jakieś bazarki na pewno coś dorzucę. 1 Quote
Recommended Posts