Ewa Marta Posted October 14, 2019 Author Posted October 14, 2019 37 minut temu, Nesiowata napisał: Specjalistki - Havanka i Uxmal. Nie znam żadnej niestety:( Może później napiszę do nich PW i poproszę... A tymczasem na koncie maluszka pojawiła się pierwsza wpłata 20 zł od Nesiowatej , za co bardzo dziękujemy! Dostałyśmy też z Elunią 50 zl od Ani H. - to znajoma Eli i przeznaczamy tę wpłatę dla dziadeczka:) Bardzo dziękujemy! 1 Quote
b-b Posted October 14, 2019 Posted October 14, 2019 18 godzin temu, b-b napisał: Przeniosę obiecany grosik z psiaczka ze zmiażdżona łapką na chłopaka. Proszę o nr konta. A jednak postaram się coś wyskrobać i dla niego... 1 Quote
Ewa Marta Posted October 14, 2019 Author Posted October 14, 2019 18 minut temu, b-b napisał: A jednak postaram się coś wyskrobać i dla niego... Bardzo dziękuję:) Quote
Ewa Marta Posted October 14, 2019 Author Posted October 14, 2019 Mam informację, że staruszek czuje się lepiej. Teraz jest waśnie w lecznicy na badaniach:) 1 Quote
Nesiowata Posted October 14, 2019 Posted October 14, 2019 1 godzinę temu, Ewa Marta napisał: Mam informację, że staruszek czuje się lepiej. Teraz jest waśnie w lecznicy na badaniach:) Oby tak dalej. Quote
Ewa Marta Posted October 14, 2019 Author Posted October 14, 2019 Dzisiaj psiak mial pobraną krew na badania ogólne. Od ich wyników zależy, jakie inne badania zalecą jeszcze weci. Z badania osłuchowego wynika, że ma coś z serduszkiem. Staramy się zorganizować zrobienie echa serca jeszcze przed wyjazdem do kikou. Jeśli się nie uda, trzeba będzie zrobić je już na miejscu. Strasznie biedniusi jest ten maluszek. Moim zdaniem ma coś z oczkami jeszcze. Być może nie jest taki stary, ale zmarnowany jest bardzo:( Zobaczcie: Quote
Nesiowata Posted October 15, 2019 Posted October 15, 2019 Ale jedno w tym jest optymistyczne - biedna psina wreszcie ma pod łapkami trawę a nie zimny beton. 1 Quote
elik Posted October 15, 2019 Posted October 15, 2019 10 godzin temu, Ewa Marta napisał: Moim zdaniem ma coś z oczkami jeszcze. Czy on widzi? Odnoszę wrażenie, że patrzy, a nie widzi. 1 Quote
Anula Posted October 15, 2019 Posted October 15, 2019 Oczka dobrze by było przemywać nawet zwykłym zaparzonym rumiankiem.To pomaga-sprawdzone. Pomyślę,poratuję ślicznotkę jakimś grosikiem.Poproszę o dane do przelewu. 1 Quote
b-b Posted October 15, 2019 Posted October 15, 2019 10 godzin temu, Ewa Marta napisał: Dzisiaj psiak mial pobraną krew na badania ogólne. Od ich wyników zależy, jakie inne badania zalecą jeszcze weci. Z badania osłuchowego wynika, że ma coś z serduszkiem. Staramy się zorganizować zrobienie echa serca jeszcze przed wyjazdem do kikou. Jeśli się nie uda, trzeba będzie zrobić je już na miejscu. Strasznie biedniusi jest ten maluszek. Moim zdaniem ma coś z oczkami jeszcze. Być może nie jest taki stary, ale zmarnowany jest bardzo:( Zobaczcie: Bidulek. Życie dało mu w kość a miejsce w którym wylądował też nie było dla niego rajem... Wpłaciłam wczoraj skromny grosik. Niestety zarobki nie są adekwatne do tego co by się przydało dla biedaków mieć :/ 2 Quote
Ewa Marta Posted October 15, 2019 Author Posted October 15, 2019 5 godzin temu, Nesiowata napisał: Ale jedno w tym jest optymistyczne - biedna psina wreszcie ma pod łapkami trawę a nie zimny beton. To prawda kochana. 1 godzinę temu, elik napisał: Czy on widzi? Odnoszę wrażenie, że patrzy, a nie widzi. Nic mi nie wiadomo, że nie widzi. Byl wczoraj u weta, chyba by zauważyli. 1 godzinę temu, Anula napisał: Oczka dobrze by było przemywać nawet zwykłym zaparzonym rumiankiem.To pomaga-sprawdzone. Pomyślę,poratuję ślicznotkę jakimś grosikiem.Poproszę o dane do przelewu. Bardzo dzięuję za radę i pomoc, zaraz wyśle konto:) 1 godzinę temu, b-b napisał: Bidulek. Życie dało mu w kość a miejsce w którym wylądował też nie było dla niego rajem... Wpłaciłam wczoraj skromny grosik. Niestety zarobki nie są adekwatne do tego co by się przydało dla biedaków mieć :/ Bardzo Ci dziękuję. Każda złotówka jest ważna, jesteśmy wdzięczne za pomoc:) Marzę o dniu, w kórym w tych smutnych oczkach pojawią się iskierki radości. Quote
Anula Posted October 15, 2019 Posted October 15, 2019 47 minut temu, Ewa Marta napisał: Marzę o dniu, w kórym w tych smutnych oczkach pojawią się iskierki radości. Pojawią się,trzeba tylko poczekać Najważniejsze,że już został zabrany ze schronu i jest pod opieką. Marzenia się spełnią jestem o tym przekonana.My też marzymy z Bogusik o naszych psiakach i się marzenia nam spełniają.Psiaki różne do nas trafiają,w różnym stanie a później miło popatrzeć jak rozkwitają i trafiają do super domków.I to jest to co bardzo cieszy. Mój śliczny,malutki. Przeleję 30,00zł. Quote
Poker Posted October 15, 2019 Posted October 15, 2019 EwaMarta, przeznacz 110 zł dla malucha z konta Marlonka . On nie wygląda na starego. Quote
Ewa Marta Posted October 15, 2019 Author Posted October 15, 2019 1 godzinę temu, Anula napisał: Pojawią się,trzeba tylko poczekać Najważniejsze,że już został zabrany ze schronu i jest pod opieką. Marzenia się spełnią jestem o tym przekonana.My też marzymy z Bogusik o naszych psiakach i się marzenia nam spełniają.Psiaki różne do nas trafiają,w różnym stanie a później miło popatrzeć jak rozkwitają i trafiają do super domków.I to jest to co bardzo cieszy. Mój śliczny,malutki. Przeleję 30,00zł. Bardzo dziękujemy!!! Quote
Ewa Marta Posted October 15, 2019 Author Posted October 15, 2019 8 minut temu, Poker napisał: EwaMarta, przeznacz 110 zł dla malucha z konta Marlonka . On nie wygląda na starego. Bardzo dziękujemy! Zaraz uzupełnię rozlcizenia i przełożę kasę z jednej koperty do drugiej:) Możliwe, że nie jest stary. Dowiemy się może dzisiaj po wizycie u weta. Najgorsze, że on w ogóle nie je. Poprosiłam Basię, żeby mu może kupić jakąś dobrą puszeczkę albo ugotować coś:( Quote
Ewa Marta Posted October 15, 2019 Author Posted October 15, 2019 Konto psiaka powiększyło się o wpłatę z kasy Marlonka od Poker, bardzo dziękujemy! Dostał też 20 zl od b-b - serdeczne dzięki!! Quote
Anula Posted October 15, 2019 Posted October 15, 2019 2 godziny temu, Ewa Marta napisał: Najgorsze, że on w ogóle nie je. Poprosiłam Basię, żeby mu może kupić jakąś dobrą puszeczkę albo ugotować coś:( Nie dobrze,że nic nie je.Jeżeli jest taka możliwość to może ugotować mu ryżu z chudym kurczakiem i warzywami albo kupić porządny kartonik.Nie wszystkie psiaki jedzą suchą karmę. A pije wodę? Quote
Ewa Marta Posted October 15, 2019 Author Posted October 15, 2019 57 minut temu, Anula napisał: Nie dobrze,że nic nie je.Jeżeli jest taka możliwość to może ugotować mu ryżu z chudym kurczakiem i warzywami albo kupić porządny kartonik.Nie wszystkie psiaki jedzą suchą karmę. A pije wodę? Dostaje kroplówki. Napisałam już prośbę, żeby kupic mu dobrą okrą karmę albo ugotować, a ja oddam za wszystko pieniądze. Martwię się o niego, ale podobno jest i tak lepiej, niż 2 dni temu. Nie wiem, czy on przeżyłby, gdyby tam został:( Quote
Ewa Marta Posted October 15, 2019 Author Posted October 15, 2019 Staruszek zaczął dużo pić, ale nie chce jeść. Ma dostać choćby strzykawką convalescent. Jutro USG, bo wyniki krwi nieciekawe. Czekam na nie, żeby tu wgrać. Podejrzenie marskości wątroby:( Takie relacje dostałam od Basi:( Quote
Ewa Marta Posted October 15, 2019 Author Posted October 15, 2019 Doszła wpłata od Anuli. 30 zł zasiliło konto Rudaska. Bardzo serdecznie dziękujemy! Quote
b-b Posted October 15, 2019 Posted October 15, 2019 1 godzinę temu, Ewa Marta napisał: Staruszek zaczął dużo pić, ale nie3 chce jeśc. Ma dostać choćby strzykawką convalescent. Jutro USG, bo wyniki krwi nieciekawe. Czekam na nie, żeby tu wgrać. POdejrzenie marskości wątroby:( Takie relacje dostałam od Basi:( Nie ciekawie jest. Trzymam mocno kciuki za chłopaka! Quote
Ewa Marta Posted October 15, 2019 Author Posted October 15, 2019 2 minuty temu, b-b napisał: Nie ciekawie jest. Trzymam mocno kciuki za chłopaka! Nie jest, ale w tej chwili to tylko podejrzenie. Może jak zaczniemy leczyć, to się poprawi. Maluszek nadal bez imienia. Jakoś nie mam weny, żeby jakieś wymyślić:( Quote
Nesiowata Posted October 16, 2019 Posted October 16, 2019 4 godziny temu, Ewa Marta napisał: Maluszek nadal bez imienia. Jakoś nie mam weny, żeby jakieś wymyślić:( To chyba jednak bazarek imienny jak najbardziej wskazany. Quote
Ewa Marta Posted October 16, 2019 Author Posted October 16, 2019 Dopiero dotarłam do domu i przynosze dobre wiadomości. Piesuś nie ma marskości wątroby!! Do tego pod wieczór w końcu zjadl troszkę kurczaka!!! Coraz bardziej zaczyna reagować na wszystko dookoła. Prosiłam o określenie jego wieku. Podobno zęby ma ładne, ale stan całego organizmu pasuje do psa 10-12-letniego. Roboczo do podawania w lecznicy został nazwany Kazik, ale chciałabym zmienić mu to imię. Podajcie jakieś pomysły, bardzo proszę:) Takie mu wyszły wyniki badania krwi: Quote
b-b Posted October 16, 2019 Posted October 16, 2019 Bardzo się cieszę ,że to nie wątroba. Teraz tylko żeby zaczął wcinać i już będzie lepiej :)) 1 Quote
Recommended Posts