Tyśka) Posted February 16, 2021 Author Posted February 16, 2021 3 godziny temu, elficzkowa napisał: Wpłata na konto Amika (15.02.2021): Anica - deklaracja na luty : 10 zł Dziękuję. Nie mogę edytować postu rozliczeniowego, jutro spróbuję na komputerze. Quote
Tyśka) Posted February 18, 2021 Author Posted February 18, 2021 Udalo mi się zapisać ostatnią wpłatę. Niestety, Łatka ma pecha. Musi opuścić DT, bo rezydentka toczy z nią wojnę, a obie terierki... Łatka nie zostaje jej dłużna (sama nie sprowokuje, ale odda). Niestety, Łatka nieźle obrywa, konflikt między suniami się zaostrza, jest dość niebezpiecznie. Do tego suczka jest dekoratorką wnętrz, po powrocie do domu opiekunowie muszą podziwiać jej pomysły na metamorfozę mebli. DS juz byłby, gdyby nie to, ze jednak muszą wyjechać na miesiąc. Inne domki w praktyce nie wyszły tak fajnie. I wracamy do punktu wyjścia. Rewelacyjna, radosna, baaaardzo proludzka terierka z rozwianymi pomysłami i motorkiem w pupince. DT musi opuścić jak najszybciej, wlasnie ze względu na nienawiść rezydentki do Łatki. Zadzwonię do naszej szafirki czy ma miejsce. Poproszę o wzięcie małej do hoteliku. Nie powinno dlugo zagrzać miejsca... Ale zaczynamy od zera. Bardzo proszę o deklaracje. Quote
guccio Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 3 minuty temu, Tyśka) napisał: Udalo mi się zapisać ostatnią wpłatę. Niestety, Łatka ma pecha. Musi opuścić DT, bo rezydentka toczy z nią wojnę, a obie terierki... Łatka nie zostaje jej dłużna (sama nie sprowokuje, ale odda). Niestety, Łatka nieźle obrywa, konflikt między suniami się zaostrza, jest dość niebezpiecznie. Do tego suczka jest dekoratorką wnętrz, po powrocie do domu opiekunowie muszą podziwiać jej pomysły na metamorfozę mebli. DS juz byłby, gdyby nie to, ze jednak muszą wyjechać na miesiąc. Inne domki w praktyce nie wyszły tak fajnie. I wracamy do punktu wyjścia. Rewelacyjna, radosna, baaaardzo proludzka terierka z rozwianymi pomysłami i motorkiem w pupince. DT musi opuścić jak najszybciej, wlasnie ze względu na nienawiść rezydentki do Łatki. Zadzwonię do naszej szafirki czy ma miejsce. Poproszę o wzięcie małej do hoteliku. Nie powinno dlugo zagrzać miejsca... Ale zaczynamy od zera. Bardzo proszę o deklaracje. Po 25-tym przeleję za styczeń i luty deklarację Amika.Od marca mogę te 10 zł przenieść na Łatkę. Quote
Tyśka) Posted February 18, 2021 Author Posted February 18, 2021 6 minut temu, guccio napisał: Po 25-tym przeleję za styczeń i luty deklarację Amika.Od marca mogę te 10 zł przenieść na Łatkę. Dziękuję. Suczka jest juz odrobaczona, dzisiaj ma być szczepiona. Waży niecałe 10kg. Kastracja za około 2 miesiące. Ładnie chodzi na smyczy, toleruje koty, do psów łagodna, chociaż sprowokowana nie zostanie dłużna, dużych psów się obawia. W domu zachowuje czystość, czasem tylko zdarzają jej się wpadki (wtedy sika na matę). W samochodzie jedzie ladnie, grzecznie. Na dworze kombinuje, dziury w płocie wywęszy, próbuje juz wydostać się do kur sąsiada, ale to typowo terierkowe. Jak na 3 lata zmarnowane na łańcuchu jest cud miód. Tylko nauczyć ją zostawania, zapewnić ruch i zajęcie, i nie spuszczać ze smyczy. Quote
guccio Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 7 minut temu, Tyśka) napisał: Dziękuję. Suczka jest juz odrobaczona, dzisiaj ma być szczepiona. Waży niecałe 10kg. Kastracja za około 2 miesiące. Ładnie chodzi na smyczy, toleruje koty, do psów łagodna, chociaż sprowokowana nie zostanie dłużna, dużych psów się obawia. W domu zachowuje czystość, czasem tylko zdarzają jej się wpadki (wtedy sika na matę). W samochodzie jedzie ladnie, grzecznie. Na dworze kombinuje, dziury w płocie wywęszy, próbuje juz wydostać się do kur sąsiada, ale to typowo terierkowe. Jak na 3 lata zmarnowane na łańcuchu jest cud miód. Tylko nauczyć ją zostawania, zapewnić ruch i zajęcie, i nie spuszczać ze smyczy. Powinna szybko znaleźć domek.Raczej jako jedynaczka. Quote
Tyśka) Posted February 18, 2021 Author Posted February 18, 2021 1 minutę temu, guccio napisał: Powinna szybko znaleźć domek.Raczej jako jedynaczka. Raczej tak, chociaż z samcem powinno być ok. Do dzieci jest łagodna, choć rozbiegana. Quote
Tyśka) Posted February 18, 2021 Author Posted February 18, 2021 Łatka ma prawdopodobnie początek cieczki:( Muszę pilnie wynaleźć jej miejsce i założyć wątek. Quote
Tyśka) Posted February 18, 2021 Author Posted February 18, 2021 1 minutę temu, Isiak napisał: Czy ona jest ogłaszana na FB? Tak, na olx również. Było mnóstwo zapytań, ale z gatunku beznadziejnych:( Jwden był konkretny i... miała mieć tam dom, ale nie wyszło. Quote
Isiak Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 Możesz podrzucić link do FB? Udostępnię u siebie. Kobieta z pracy teraz kupiła jack russel teriera i trochę ludzi się zakręciło na jego punkcie, podoba się ta rasa :) Może sunia wzbudzi zainteresowanie. Quote
Tyśka) Posted February 18, 2021 Author Posted February 18, 2021 1 minutę temu, Isiak napisał: Możesz podrzucić link do FB? Udostępnię u siebie. Kobieta z pracy teraz kupiła jack russel teriera i trochę ludzi się zakręciło na jego punkcie, podoba się ta rasa :) Może sunia wzbudzi zainteresowanie. Tak, podeślę jak wrócę do domu. Dziękuję. :) Quote
Tyśka) Posted February 18, 2021 Author Posted February 18, 2021 Na razie wrzucę olxy Łatki: https://www.olx.pl/oferta/zycie-to-przygoda-radosna-energiczna-sunia-w-typie-parson-terrier-a-CID103-IDHhOpp.html - wyróżnione do 27.02. https://www.olx.pl/oferta/lagodna-radosna-latka-zycie-to-przygoda-mix-parson-terrier-CID103-IDIsbE4.html 1 Quote
Tyśka) Posted February 18, 2021 Author Posted February 18, 2021 Zapraszam na wątek Łatki. Wlasnie trafia na bruk: Quote
Tyśka) Posted February 20, 2021 Author Posted February 20, 2021 Kochani, chciałabym przeznaczyć 200zł spadku po Amiku na pierwsze potrzeby Łatki. Mam nadzieję, że mnie rozumiecie i nie gniewacie się, że podjęłam taką decyzję. Nie chciałam jeszcze ruszać finansów Amika, ale pojawiła się Łatka... Nie ma nic, a dzisiaj trzeba zamówić karmę i parę rzeczy - jest w nagłej potrzebie. 4 Quote
mari23 Posted February 21, 2021 Posted February 21, 2021 Dnia 20.02.2021 o 12:13, Tyśka) napisał: Kochani, chciałabym przeznaczyć 200zł spadku po Amiku na pierwsze potrzeby Łatki. Mam nadzieję, że mnie rozumiecie i nie gniewacie się, że podjęłam taką decyzję. Nie chciałam jeszcze ruszać finansów Amika, ale pojawiła się Łatka... Nie ma nic, a dzisiaj trzeba zamówić karmę i parę rzeczy - jest w nagłej potrzebie. A któż by się gniewał? :) Łatka jest w sytuacji "nóż na gardle", więc decyzja zrozumiała i słuszna, Amik ma domek i pieniążków nie potrzebuje, Łatka - bardzo potrzebuje pomocy. Quote
Tyśka) Posted February 22, 2021 Author Posted February 22, 2021 11 godzin temu, mari23 napisał: A któż by się gniewał? :) Łatka jest w sytuacji "nóż na gardle", więc decyzja zrozumiała i słuszna, Amik ma domek i pieniążków nie potrzebuje, Łatka - bardzo potrzebuje pomocy. Bardzo Wam dziękuję :) Łatka to szczęsciara i znalazła BDT, więc mam nadzieję, że się nie zasiedzi. Do właścicieli Amika zadzwonię za jakieś 2 tygodnie, ale myślę, że wszystko jest dobrze :) Quote
b-b Posted February 22, 2021 Posted February 22, 2021 Trzymam nadal kciuki za chłopaka i jego dom! 1 Quote
Tyśka) Posted February 22, 2021 Author Posted February 22, 2021 Pieniądze po Amiku w wysokości 200zł zaksięgowały się na koncie Łatki. Dziękuję. ♡ Na koncie Amika zostaje: +401,51zł. Quote
ranias Posted February 22, 2021 Posted February 22, 2021 Podeślijcie mi proszę nr konta do wpłat, bo zalegam z deklaracjami.... Quote
Tyśka) Posted February 22, 2021 Author Posted February 22, 2021 1 godzinę temu, ranias napisał: Podeślijcie mi proszę nr konta do wpłat, bo zalegam z deklaracjami.... Amik ma domek :) Ale bardzo zapraszam Cię na wątek jego następczyni. Quote
mari23 Posted February 27, 2021 Posted February 27, 2021 Ja bym nawet "6" wystawiła :) we właściwym miejscu, przy właściwym człowieku - Amik jest SUPER PSEM !!!! 1 Quote
uxmal Posted February 27, 2021 Posted February 27, 2021 1 godzinę temu, Tyśka) napisał: Jest u siebie i to już wie. Szczęśliwy jest, ma spokój w oczach. 1 Quote
elficzkowa Posted February 28, 2021 Posted February 28, 2021 Wpłata na konto Amika (26.02.2021): Guccio stała za I i II : 20 zł Quote
Recommended Posts