Tyśka) Posted February 12, 2021 Author Posted February 12, 2021 1 godzinę temu, Poker napisał: Wspaniała wiadomość. Jakie będą koszty związane z jej utrzymaniem czy wetem ? Będzie miała swój wątek? Rozmawiałam o tym z Martą, a ta jak zwykle skromnie powiedziała, że wszystko się ogarnie, jakoś uzbiera ale dziękuje. DT jest bezpłatny, więc zostaje tylko karma i wet. Z weta czekają wydatku typu odrobaczenie, szczepienia,badania, wyciszenie hormonalne, kastracja suni. Bo oczywiście nic nie miała robione, nawet szczepienia na wściekliźnę. I myślimy, że szybko pofrunie na swoje. O ile nie ma lęku separacyjnego (bo na razie niestety piszczy jak zostaje sama) to w sumie problemów z adopcją być nie powinno. Jest młoda, radosna, otwarta na świat, ludzi, wszędobylska. Ludzi kocha bardzo, przyklejona do człowieka, rozcalowana :) (jak mocno musiała cierpieć na łańcuchu...) Ja już ją ogłaszam. Sama się w suni zakochałam... aaach :) Quote
Tyśka) Posted February 12, 2021 Author Posted February 12, 2021 Mam króciutki filmik z Amikiem, później wstawię, bo kończy mi się Internet w telefonie ;) 1 Quote
Tyśka) Posted February 12, 2021 Author Posted February 12, 2021 2 godziny temu, Tyśka) napisał: Mam króciutki filmik z Amikiem, później wstawię, bo kończy mi się Internet w telefonie ;) :) 7 Quote
mari23 Posted February 12, 2021 Posted February 12, 2021 Cudny Amiś!!! Wspaniały pies we właściwym miejscu, z właściwym człowiekiem - i jaki efekt! :) :) 1 Quote
Onaa Posted February 12, 2021 Posted February 12, 2021 Cieszę się że Amik trafił na dobry mądrze kochający domek :). Quote
Tyśka) Posted February 13, 2021 Author Posted February 13, 2021 17 godzin temu, mari23 napisał: Cudny Amiś!!! Wspaniały pies we właściwym miejscu, z właściwym człowiekiem - i jaki efekt! :) :) 14 godzin temu, uxmal napisał: Miodzio :) 11 godzin temu, Onaa napisał: Cieszę się że Amik trafił na dobry mądrze kochający domek :). Nawet nie wiecie jak ja się cieszę :) Zaczynam wierzyć, że Amik ma prawdziwy dom. Miło jest na niego patrzeć szczęśliwego i zadbanego oraz słuchać jaki to mądry pies. Poczekam tak do końca marca/początku kwietnia i podzielę spadek Amikowy. Chociaż nie spodziewam się zwrotu to wolę dmuchać na zimne. Ale już teraz dziękuję, że jesteście z nim i ze mną, że tyle czasu dostawał od Was wsparcie, a mnie podnosiliście na duchu :) Że dzięki Dogomaniakom ten niezwykły pies mógł dostać swoją szansę. 2 Quote
mari23 Posted February 13, 2021 Posted February 13, 2021 1 godzinę temu, Tyśka) napisał: Nawet nie wiecie jak ja się cieszę :) Zaczynam wierzyć, że Amik ma prawdziwy dom. Miło jest na niego patrzeć szczęśliwego i zadbanego oraz słuchać jaki to mądry pies. Poczekam tak do końca marca/początku kwietnia i podzielę spadek Amikowy. Chociaż nie spodziewam się zwrotu to wolę dmuchać na zimne. Ale już teraz dziękuję, że jesteście z nim i ze mną, że tyle czasu dostawał od Was wsparcie, a mnie podnosiliście na duchu :) Że dzięki Dogomaniakom ten niezwykły pies mógł dostać swoją szansę. Ale z szampanem tak długo nie czekaj, we wtorek "ostatki" ;) ;) ;) 1 Quote
Nesiowata Posted February 13, 2021 Posted February 13, 2021 1 minutę temu, mari23 napisał: Ale z szampanem tak długo nie czekaj, we wtorek "ostatki" ;) ;) ;) Można przenieść na Wielkanoc! Quote
elik Posted February 13, 2021 Posted February 13, 2021 2 godziny temu, Nesiowata napisał: Można przenieść na Wielkanoc! Kto by tak długo czekał ze świętowaniem :) Quote
Tyśka) Posted February 13, 2021 Author Posted February 13, 2021 2 godziny temu, mari23 napisał: Ale z szampanem tak długo nie czekaj, we wtorek "ostatki" ;) ;) ;) :D 2 godziny temu, Nesiowata napisał: Można przenieść na Wielkanoc! 10 minut temu, elik napisał: Kto by tak długo czekał ze świętowaniem :) W sumie myślałam, żeby właśnie radować się (pełną piersią) adopcją w święta - ale teraz nie wiem czy nie zacznę wcześniej :) Ta wychudzona śleputka sunia z kojca (o której myślałam) rozpocznie nowe życie w poniedziałek :) Już wszystko jest dla niej gotowe, mają w jej sprawie dzwonić i umawiać się pojutrze (niestety, zamieszka sama - jednak Państwo nie zdecydowali się na drugiego ślepaczka). O Łatkę z łańcucha z kolei ludzie się biją! I słusznie, jest cudowna! Myślę, że nawet nie zdążę założyć jej wątku... ;) 2 Quote
Poker Posted February 13, 2021 Posted February 13, 2021 Dobrze, że chociaż jedna ślepaczka ma domek. No i bardzo się ciesze z Łatki. 1 Quote
mari23 Posted February 13, 2021 Posted February 13, 2021 8 godzin temu, Tyśka) napisał: :D W sumie myślałam, żeby właśnie radować się (pełną piersią) adopcją w święta - ale teraz nie wiem czy nie zacznę wcześniej :) Ta wychudzona śleputka sunia z kojca (o której myślałam) rozpocznie nowe życie w poniedziałek :) Już wszystko jest dla niej gotowe, mają w jej sprawie dzwonić i umawiać się pojutrze (niestety, zamieszka sama - jednak Państwo nie zdecydowali się na drugiego ślepaczka). O Łatkę z łańcucha z kolei ludzie się biją! I słusznie, jest cudowna! Myślę, że nawet nie zdążę założyć jej wątku... ;) wspaniałe wieści...i jest co świętować ;) 1 Quote
Nadziejka Posted February 13, 2021 Posted February 13, 2021 8 godzin temu, Tyśka) napisał: :D W sumie myślałam, żeby właśnie radować się (pełną piersią) adopcją w święta - ale teraz nie wiem czy nie zacznę wcześniej :) Ta wychudzona śleputka sunia z kojca (o której myślałam) rozpocznie nowe życie w poniedziałek :) Już wszystko jest dla niej gotowe, mają w jej sprawie dzwonić i umawiać się pojutrze (niestety, zamieszka sama - jednak Państwo nie zdecydowali się na drugiego ślepaczka). O Łatkę z łańcucha z kolei ludzie się biją! I słusznie, jest cudowna! Myślę, że nawet nie zdążę założyć jej wątku... ;) Quote
b-b Posted February 13, 2021 Posted February 13, 2021 Wpadłam poczytać wiadomości z domku Amika...Wspaniałe wieści i oby tak było dalej! 1 Quote
elficzkowa Posted February 14, 2021 Posted February 14, 2021 Wpłata na konto Amika (13.02.2021): b-b - stała na luty: 10 zł Quote
Tyśka) Posted February 14, 2021 Author Posted February 14, 2021 14 minut temu, elficzkowa napisał: Wpłata na konto Amika (13.02.2021): b-b - stała na luty: 10 zł Dziękuję, zapisałam. :) Quote
elik Posted February 15, 2021 Posted February 15, 2021 Tysiu, jak Amik stoi z kasą? Dzisiaj dostałam kasiorkę od Agnieszki i rozprowadzam deklaracje. Jeśli ma dług, to wpłacę deklarację za luty, a jeśli jest ok, to wpłaciłabym innej potrzebującej biedzie. Quote
Tyśka) Posted February 15, 2021 Author Posted February 15, 2021 1 godzinę temu, elik napisał: Tysiu, jak Amik stoi z kasą? Dzisiaj dostałam kasiorkę od Agnieszki i rozprowadzam deklaracje. Jeśli ma dług, to wpłacę deklarację za luty, a jeśli jest ok, to wpłaciłabym innej potrzebującej biedzie. Wpłać na inne biedy, Amik już nie potrzebuje kasiorki. :) Dziękuję za dotychczasowe wsparcie ♡ Quote
elik Posted February 15, 2021 Posted February 15, 2021 2 godziny temu, Tyśka) napisał: Wpłać na inne biedy, Amik już nie potrzebuje kasiorki. :) Dziękuję za dotychczasowe wsparcie ♡ Ogromnie się cieszę z Amiczkowego szczęścia :) Quote
Tyśka) Posted February 16, 2021 Author Posted February 16, 2021 8 godzin temu, elik napisał: Ogromnie się cieszę z Amiczkowego szczęścia :) Ja też, coraz głośniej:) W niedziele minęły 2 tygodnie od adopcji. Do Pana zadzwonię jakoś na początku marca, ale już zmieniłam dane Właściciela w bazie SAFE-ANIMAL. 1 Quote
elficzkowa Posted February 16, 2021 Posted February 16, 2021 Wpłata na konto Amika (15.02.2021): Anica - deklaracja na luty : 10 zł Quote
Recommended Posts