Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, Poker napisał:

Wspaniała wiadomość. Jakie będą koszty związane z jej utrzymaniem  czy wetem ?

Będzie miała swój wątek?

Rozmawiałam o tym z Martą, a ta jak zwykle skromnie powiedziała, że wszystko się ogarnie, jakoś uzbiera ale dziękuje. DT jest bezpłatny, więc zostaje tylko karma i wet. Z weta czekają wydatku typu odrobaczenie, szczepienia,badania, wyciszenie hormonalne, kastracja suni. Bo oczywiście nic nie miała robione, nawet szczepienia na wściekliźnę. I myślimy, że szybko pofrunie na swoje. O ile nie ma lęku separacyjnego (bo na razie niestety piszczy jak zostaje sama) to w sumie problemów z adopcją być nie powinno. Jest młoda, radosna, otwarta na świat, ludzi, wszędobylska. Ludzi kocha bardzo, przyklejona do człowieka, rozcalowana :) (jak mocno musiała cierpieć na łańcuchu...) Ja już ją ogłaszam. Sama się w suni zakochałam... aaach :) 

Posted
17 godzin temu, mari23 napisał:

Cudny Amiś!!!  Wspaniały pies we właściwym miejscu, z właściwym człowiekiem - i jaki efekt! :) :)

14 godzin temu, uxmal napisał:

Miodzio :)

11 godzin temu, Onaa napisał:

Cieszę się że Amik trafił na dobry mądrze kochający domek :).

Nawet nie wiecie jak ja się cieszę :) Zaczynam wierzyć, że Amik ma prawdziwy dom. Miło jest na niego patrzeć szczęśliwego i zadbanego oraz słuchać jaki to mądry pies. 
Poczekam tak do końca marca/początku kwietnia i podzielę spadek Amikowy. Chociaż nie spodziewam się zwrotu to wolę dmuchać na zimne.

Ale już teraz dziękuję, że jesteście z nim i ze mną, że tyle czasu dostawał od Was wsparcie, a mnie podnosiliście na duchu :) Że dzięki Dogomaniakom ten niezwykły pies mógł dostać swoją szansę.

• Like 2
Posted
1 godzinę temu, Tyśka) napisał:

Nawet nie wiecie jak ja się cieszę :) Zaczynam wierzyć, że Amik ma prawdziwy dom. Miło jest na niego patrzeć szczęśliwego i zadbanego oraz słuchać jaki to mądry pies. 
Poczekam tak do końca marca/początku kwietnia i podzielę spadek Amikowy. Chociaż nie spodziewam się zwrotu to wolę dmuchać na zimne.

Ale już teraz dziękuję, że jesteście z nim i ze mną, że tyle czasu dostawał od Was wsparcie, a mnie podnosiliście na duchu :) Że dzięki Dogomaniakom ten niezwykły pies mógł dostać swoją szansę.

Ale z szampanem tak długo nie czekaj, we wtorek "ostatki" ;) ;) ;)

• Like 1
Posted
2 godziny temu, mari23 napisał:

Ale z szampanem tak długo nie czekaj, we wtorek "ostatki" ;) ;) ;)

:D

2 godziny temu, Nesiowata napisał:

Można przenieść na Wielkanoc!

10 minut temu, elik napisał:

Kto by tak długo czekał ze świętowaniem  :)

W sumie myślałam, żeby właśnie radować się (pełną piersią) adopcją w święta - ale teraz nie wiem czy nie zacznę wcześniej :) 

Ta wychudzona śleputka sunia z kojca (o której myślałam) rozpocznie nowe życie w poniedziałek :) Już wszystko jest dla niej gotowe, mają w jej sprawie dzwonić i umawiać się pojutrze (niestety, zamieszka sama - jednak Państwo nie zdecydowali się na drugiego ślepaczka).

O Łatkę z łańcucha z kolei ludzie się biją! I słusznie, jest cudowna!
Myślę, że nawet nie zdążę założyć jej wątku... ;)

• Like 2
Posted
8 godzin temu, Tyśka) napisał:

W sumie myślałam, żeby właśnie radować się (pełną piersią) adopcją w święta - ale teraz nie wiem czy nie zacznę wcześniej :) 

Ta wychudzona śleputka sunia z kojca (o której myślałam) rozpocznie nowe życie w poniedziałek :) Już wszystko jest dla niej gotowe, mają w jej sprawie dzwonić i umawiać się pojutrze (niestety, zamieszka sama - jednak Państwo nie zdecydowali się na drugiego ślepaczka).

wspaniałe wieści...i jest co świętować ;)

• Like 1
Posted
8 godzin temu, Tyśka) napisał:

Znalezione obrazy dla zapytania: gify misie szare

Posted

Tysiu, jak Amik stoi z kasą?
Dzisiaj dostałam kasiorkę od Agnieszki i rozprowadzam deklaracje. Jeśli ma dług, to wpłacę deklarację za luty, a jeśli jest ok, to wpłaciłabym innej potrzebującej biedzie.

Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

Tysiu, jak Amik stoi z kasą?
Dzisiaj dostałam kasiorkę od Agnieszki i rozprowadzam deklaracje. Jeśli ma dług, to wpłacę deklarację za luty, a jeśli jest ok, to wpłaciłabym innej potrzebującej biedzie.

Wpłać na inne biedy, Amik już nie potrzebuje kasiorki. :) 

Dziękuję za dotychczasowe wsparcie ♡

Posted
2 godziny temu, Tyśka) napisał:

Wpłać na inne biedy, Amik już nie potrzebuje kasiorki. :) 

Dziękuję za dotychczasowe wsparcie ♡

Ogromnie się cieszę z Amiczkowego szczęścia  :)

Posted
8 godzin temu, elik napisał:

Ogromnie się cieszę z Amiczkowego szczęścia  :)

Ja też, coraz głośniej:) W niedziele minęły 2 tygodnie od adopcji.

Do Pana zadzwonię jakoś na początku marca, ale już zmieniłam dane Właściciela  w bazie SAFE-ANIMAL.

• Like 1