Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
12 godzin temu, elficzkowa napisał:

Zrobione :)

Dziękuję.
Zapłaciłaś 17,81 czy była może jakaś promocja? Naniosę do rozliczenia :)

9 godzin temu, elficzkowa napisał:

Wpłata na konto Oriona (01.06.2020):

Kaas1 - darowizna dla Orionka - 25 zł

Dziękuję <3

Posted
9 godzin temu, elficzkowa napisał:

Wpłaty na konto Oriona ( 02.06.2020 ):

Isiak - deklaracja na VI : 20 zł

Ewa Marta - dla Oriona 10 zł

Dziękuję ślicznie <3 Dodałam na 1 stronę.

Posted
Dnia 4.06.2020 o 08:28, elficzkowa napisał:

Wpłata na konto Aleksa (03.06.2020):

Anica - dla Aleksa - VI - 10 zł

elficzkowa - stała za VI - 10 zł

Dziękuję <3

Amik jest niewidzialny, nikt nie dzwoni, a zainteresowany Pan już się nie odezwał.

Posted
1 godzinę temu, uxmal napisał:

Miałam przed chwilką zapytanie o Amika.

Napiszę więcej jak wroce do domu ale to nie dom dla Amika.

Kojec+ inny pies+ starsi ludzie.

Oj, widzę dom rewelacja :( Nie wiem czy jestem wypalona, czy co, ale męczy mnie coraz mocniej to, że ludzie nie czytają ze zrozumieniem ogłoszeń... i nie jest to domena tylko młodych ludzi :(

Ja dzisiaj z kolei mam plagę smsów: "czy ten pies jest za darmo, bo jak tak to ja wezmę, niech pani zadzwoni do mnie". 

Posted
12 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Oj, widzę dom rewelacja :( Nie wiem czy jestem wypalona, czy co, ale męczy mnie coraz mocniej to, że ludzie nie czytają ze zrozumieniem ogłoszeń... i nie jest to domena tylko młodych ludzi :(

Ja dzisiaj z kolei mam plagę smsów: "czy ten pies jest za darmo, bo jak tak to ja wezmę, niech pani zadzwoni do mnie". 

Oj Nie dla Amika. Ale muszę nauczyć się że chyba najpierw pytam o warunki a potem mówię o Amiku.

Pan nie był zadowolony (tak odczułam)  że jest coś takiego jak wizyta i ankieta przedadopcyjna. Zapytałam się czy są w domu dzieci (nie ma) ,  czy jest piesek (tak jest chodzi teraz smutny bo kolega mu umarł) , co zrobią na wakacje czy biorą psa ze sobą ( nie wyjeżdżaja na wakacje bo to będzie pies dla rodziców. Oni nie wyjeżdżają), powiedziałam że Amik jest energiczny że wymaga spacerów i dużo aktywności ( usłyszałam że aha czyli to nie jest pies do bloku,  on będzie miał swój kojec z innym pieskiem).  Yyyy.

Zapytałam czy piesek będzie mieszkać cały czas w kojcu czy będzie w domu,  czy będzie chodził na spacer: Pan powiedział że jest piękny kojec i będzie chodził na spacer ale w domu nie będzie mieszkać. 

W domu były już psy jeden umarł że starości : nie lubię takich odpowiedzi bo włącza mi się się lampka że z psem do weterynarza nie chodzą. 

Powiedziałam o wizycie i o ankiecie i Pan chyba wymiękł bo posmutniał. Poprosiłam żeby wysłał mi SMS maila to mu prześlę ankietę. 

Narazie cisza. 

Akurat jechałam taxowka i taksówkarz powiedział że wymagająca jestem ze tymi ankietami odstraszam dobrych ludzi. 

Posted

Ojej, współczuję Ci takiej rozmowy i straty czasu, ale powiem szczerze, że takie rozmowy miewam na porządku dziennym - takie domy zgłaszają się w sprawie Amika... :( Informacja o wizycie jest w każdym ogłoszeniu, ale co się dziwić że pan tego nie wiedział skoro nie wiedział innych rzeczy :( O ankiecie mówię przez telefon i tłumaczę, że ankieta jest pomocą dla mnie, aby wybrać najlepszy domek, że czasem odbieram dużo telefonów w ciągu dnia, w różnych sytuacjach i nie chcę by coś ważnego mi umknęło, i ja chcę tak wybrać rodzinę dla psiaka, aby obie strony były szczęśliwe.  I bardzo obawiam się zwrotu psiaka z adopcji, a Amik jest psem, który wymaga pracy i szkolenia i stąd moja ostrożność... no tłumaczę jak dzieciom... Niektórzy rozumieją, inni... nie. No trudno.

Posted
Dnia 5.06.2020 o 22:47, elficzkowa napisał:

I kolejne wpłaty do skarbonki ( 05.06.2020):

Uxmal - deklaracja stała - 10 zł

mari23 - deklaracja stała - 20 zł

Dziękuję, że trwacie przy Orionku-Amiku divers2278.gif

Zaktualizowałam rozliczenie.

Posted

Pluszowy miś z sercem balon-druku sztuki-cyfrowy | Etsy

Puchatku z calych sil trzymam kciuki

pozdrawiam puchatku calunia druzynke lepeczek 

pokrecone tel...ale to sie nigdy nie wyczuje nigdy

Posted
Dnia 7.06.2020 o 18:52, uxmal napisał:

Oj Nie dla Amika. Ale muszę nauczyć się że chyba najpierw pytam o warunki a potem mówię o Amiku.

Pan nie był zadowolony (tak odczułam)  że jest coś takiego jak wizyta i ankieta przedadopcyjna. Zapytałam się czy są w domu dzieci (nie ma) ,  czy jest piesek (tak jest chodzi teraz smutny bo kolega mu umarł) , co zrobią na wakacje czy biorą psa ze sobą ( nie wyjeżdżaja na wakacje bo to będzie pies dla rodziców. Oni nie wyjeżdżają), powiedziałam że Amik jest energiczny że wymaga spacerów i dużo aktywności ( usłyszałam że aha czyli to nie jest pies do bloku,  on będzie miał swój kojec z innym pieskiem).  Yyyy.

Zapytałam czy piesek będzie mieszkać cały czas w kojcu czy będzie w domu,  czy będzie chodził na spacer: Pan powiedział że jest piękny kojec i będzie chodził na spacer ale w domu nie będzie mieszkać. 

W domu były już psy jeden umarł że starości : nie lubię takich odpowiedzi bo włącza mi się się lampka że z psem do weterynarza nie chodzą. 

Powiedziałam o wizycie i o ankiecie i Pan chyba wymiękł bo posmutniał. Poprosiłam żeby wysłał mi SMS maila to mu prześlę ankietę. 

Narazie cisza. 

Akurat jechałam taxowka i taksówkarz powiedział że wymagająca jestem ze tymi ankietami odstraszam dobrych ludzi. 

He he, taksówkarz też pewnie "dobry człowiek" był...

• Upvote 1
Posted

Tysia, przeniosłam dziś ogłoszenie Amika z Krakowa na Łódź, bo zrobił się zastój w oglądalności. Wykorzystałam wyróżnienie po Biniu. Będzie aktywne do 20 czerwca. Jeżeli masz propozycję innego miasta, to napisz. Zamienię.

• Like 1
Posted
Dnia 8.06.2020 o 11:33, Nadziejka napisał:

Puchatku z calych sil trzymam kciuki

pozdrawiam puchatku calunia druzynke lepeczek 

Dziękuję, Nadziejko za Twoją obecność na wątku i "kciukowanie" :)

Dnia 11.06.2020 o 13:09, Havanka napisał:

Tysia, przeniosłam dziś ogłoszenie Amika z Krakowa na Łódź, bo zrobił się zastój w oglądalności. Wykorzystałam wyróżnienie po Biniu. Będzie aktywne do 20 czerwca. Jeżeli masz propozycję innego miasta, to napisz. Zamienię.

Havanko! <3 Bardzo, bardzo Ci dziękuję! Czy mogłabyś w swoim ogłoszeniu umieścić jeszcze drugi numer, do uxmal? 

W tym tygodniu kładę się do szpitala, nie będzie mnie od czwartku. W piątek operacja, o ile się wszystko powiedzie i nie wiem, kiedy wrócę - a nie chcę, aby jakaś szansa dla Orionka przepadła.

21 godzin temu, uxmal napisał:

Zaglądam. Na razie nikt nie dzwonił w sprawie Amika 

:(

U mnie niemal od razu był odzew z ogłoszenia Havanki na Łódź. W piątek dostałam smsa od kogoś o treści: "Czy Alexander nadal jest do wydania?", za 2 min przyszedł kolejny sms: "czy mówisz po angielsku" - i przyznaję, że telefon miałam odłożony w pokoju, bo akurat byłam zajęta remontem w domu i nie chciałam uszkodzić telefonu... 2h później sięgnęłam do telefonu, zauważyłam że pan do mnie napisał i nawet nie zdążyłam zadzwonić, bo w tym momencie przyszedł sms: "nieaktualne, jednak go nie chcę". Pan w gorącej wodzie kąpany... ale jakoś przykro :(