Tyśka) Posted June 25, 2019 Author Posted June 25, 2019 5 minut temu, uxmal napisał: Tysiu, ode mnie 10 zł stałej zapisz. :( Dziękuję... Dziewczyna, która zgłosiła Aleksa ma też coś zadeklarować, ale jeszcze nie wie ile... musi się zastanowić... Może się uda... Biorę się za zaproszenia na wątek... Quote
christo_fair Posted June 25, 2019 Posted June 25, 2019 Jestem u Aleksa od początku, tylko tak milcząco :) 20 zł stałej ode mnie i mocne kciuki, żeby się udało! 2 Quote
Tyśka) Posted June 25, 2019 Author Posted June 25, 2019 10 minut temu, christo_fair napisał: Jestem u Aleksa od początku, tylko tak milcząco :) 20 zł stałej ode mnie i mocne kciuki, żeby się udało! Dziękuję <3 To naprawdę dużo! To brakuje już "tylko" 80zł do tego, aby dać szansę Aleksowi :) Resztę pieniążków na utrzymanie (drugie 80zł) jakoś się wyskrobie... mam nadzieję... Quote
Tyśka) Posted June 25, 2019 Author Posted June 25, 2019 Wysłałam do ponad 50ciu osób zaproszenie na wątek. Przepraszam, jeżeli wśród tych osób są te, które nie życzą sobie zaproszeń... jednak naprawdę leży mi na sercu los Aleksa :( Dzisiaj już życzę wszystkim dobrej nocy. Quote
Nadziejka Posted June 26, 2019 Posted June 26, 2019 Aleksiu tulinkam bialeczku cudny tulinkam ile sil za wszystko Tysiu Cudne Serca Ludeczkowie ktorzy tam do bialeska zachodza karmia opiekuja niechaj sie uda jak najpredzej Quote
Olena84 Posted June 26, 2019 Posted June 26, 2019 Jestem na zaproszenie, niestety stałej nie dam, ale coś dorzucę jednorazowo, może z tych jednorazowych uda się zebrać na dwa miesiące i psiaka wyciągać? Obawiam się czy Ci ludzie nie zrobią trudności albo psiaka gdzieś nie wywiozą bo zaczną ich wkurzać te wizyty Quote
Tyśka) Posted June 26, 2019 Author Posted June 26, 2019 23 minuty temu, Nadziejka napisał: Aleksiu tulinkam bialeczku cudny tulinkam ile sil za wszystko Tysiu Cudne Serca Ludeczkowie ktorzy tam do bialeska zachodza karmia opiekuja niechaj sie uda jak najpredzej Dzień dobry, Nadziejko. Wciąż szukam opcji dla Aleksa. Dziękuję, że zaglądasz. 5 minut temu, Olena84 napisał: Jestem na zaproszenie, niestety stałej nie dam, ale coś dorzucę jednorazowo, może z tych jednorazowych uda się zebrać na dwa miesiące i psiaka wyciągać? Obawiam się czy Ci ludzie nie zrobią trudności albo psiaka gdzieś nie wywiozą bo zaczną ich wkurzać te wizyty Dziękuję, że zajrzałaś i za jednorazową - wiem, że sama masz nieadopcyjne psiaki... które zmagają się z problemami finansowymi, a mimo to chcesz wesprzeć, dziękuję. Mam nadzieję, że tak nie będzie - w końcu teraz tym bardziej nie muszą zajmować się psem :(. Nie mogę niestety wyciągnąć kolejnego psa bez większości deklaracji, przykro mi... Wystarczy, że "mój" nieadopcyjny (bo młody, aktywny i niebywale inteligentny z wysokim mniemaniem o sobie) Szogun deklaracji nie ma: i Lakuś zresztą też. Wciąż nadzieję pokładam w DT Maszy, chociaż żeby tam trafił na chwilę, aby na spokojnie dozbierać resztę deklaracji... Może... Quote
Kaas1 Posted June 26, 2019 Posted June 26, 2019 Dwie dyszki mogę zadeklarować. Pies jest adopcyjny ale wymaga liftingu i dobrych zdjęć. Na pewno będzie trzeba poczekać co nieco ale wierzę, że się uda pozdrawiam i czekam na dalsze dane 1 Quote
Tyśka) Posted June 26, 2019 Author Posted June 26, 2019 5 minut temu, Kaas1 napisał: Dwie dyszki mogę zadeklarować. Pies jest adopcyjny ale wymaga liftingu i dobrych zdjęć. Na pewno będzie trzeba poczekać co nieco ale wierzę, że się uda pozdrawiam i czekam na dalsze dane Bardzo, bardzo dziękuję za obecność na wątku i deklarację :) Czy to deklaracja stała czy jednorazowa? Dane podeślę jak tylko psiak opuści łańcuch. Quote
Isiak Posted June 26, 2019 Posted June 26, 2019 Przyszłam z zaproszenia i przeczytałam cały wątek. Psiak jest cudny i pewnie szybko znajdzie dom. Ode mnie 15 zł stałej. Quote
Tyśka) Posted June 26, 2019 Author Posted June 26, 2019 4 minuty temu, Isiak napisał: Przyszłam z zaproszenia i przeczytałam cały wątek. Psiak jest cudny i pewnie szybko znajdzie dom. Ode mnie 15 zł stałej. Bardzo, bardzo dziękuję za odpowiedź na zaproszenie i za deklarację stałą, już zapisuję. Quote
Poker Posted June 26, 2019 Posted June 26, 2019 Bazarek również na Aleksa https://www.dogomania.com/forum/topic/350110-ciuszki-2-część-na-3-psy-do-02-07-g-22/ 2 Quote
Tyśka) Posted June 26, 2019 Author Posted June 26, 2019 Dnia 26.06.2019 o 15:45, Poker napisał: Bazarek również na Aleksa https://www.dogomania.com/forum/topic/350110-ciuszki-2-część-na-3-psy-do-02-07-g-22/ Jaka niespodzianka! Dziękuję:) Sprawa wygląda tak: - Rafał prawdopodobnie będzie miał miejsce w hotelu. Mam się do niego odezwać jak Łatek pojedzie już do siebie (w przeciągu tygodnia, półtora to się zadzieje), z Lakim też wyklaruje się sytuacja... (być może ma dom) Tak jak pisałam - Rafał prowadzi hotel, ma doświadczenie w pracy z psami, mamy u niego (z Ekipą z Tomaszowa) parę psiaków... ale: to hotel kojcowy. To znaczy, część psów jest w budynku wewnętrznym, część to kojce zewnętrzne (te są najnowsze: właśnie wysłał mi zdjęcie, że od paru dni je ma), a część psów - mniejsze psiaki ma u siebie w domu. Rafał psy wypuszcza na wybieg, ale ma też wolontariuszy przyjaciół ze stowarzyszenia, w którym sam jest wolontariuszem i ci znajomi zajmująsię psami, sprzątają, socjalizują, wychodzą na spacery (sam też pracuje z psiakami nad zachowaniem, ale ma ograniczony czas, więc inni mu pomagają). Koszt 8zł/doba + karma. Brakuje deklaracji jeszcze, aby tam Aleks pojechał. - Wiem, że nie każdemu odpowiadają warunki właśnie takie, ale dla Aleksa to i tak będzie wyrwanie się z gehenny. Dlatego wstępnie Aleks może trafić tam, jak nie znajdziemy innej opcji, a później - powoli, na spokojnie szukać DT/domowego hotelu. Tyle, że nie ma co tu kryć, rozbija się o pieniądze. Jeżeli uzbieramy deklaracje na hotel za 250zł/msc to będę się już cieszyć, a domowe hotele bywają droższe. Podobnie z zawiezieniem Aleksa dalej gdzieś: chyba że znajdziemy darmowy transport w rejon jakiegoś taniego PDT i Aleks się załapie za darmo albo półdarmo... Ale spokojnie możemy szukać innej opcji, równie taniej: nie widzę problemu. Ja wciąż rozglądam się za BDT, ale nie może dojść do sytuacji, że Aleksowi nie pomożemy, bo nie znajdzie się ten DT, na warunki u Rafała pokręcimy nosem, a Aleks nagle zniknie :( - Mam parę DT w zanadrzu, ale są bardzo niepewne: dwa są bardzo zapsione i chociaż powiedziały mi, że nie odmawiają pomocy nigdy to oni są tylko awaryjnie, jak już naprawdę nic nie znajdziemy (jeden DT jest w okolicach, drugi dogomaniacki na drugim końcu Polski)... i nie mam śmiałości ich naprawdę obciążać Aleksem... a jest i DT po Maszce, który do tej pory zgadzał się jedynie na suczki i wcale nie jest powiedziane, że przyjmie Aleksa... Dlatego DT tak naprawdę pewnego nie ma i wciąż szukam... Jeżeli macie sprawdzone miejsca, dość tanie i takie, które mogłyby przyjąć Aleksa to proszę piszcie. Jestem otwarta na pomoc. Niech koszmar tego psiaka się już skończy. Proszę. Quote
Istar19 Posted June 26, 2019 Posted June 26, 2019 Tysia ja myślę że warunki kojcowe + wyjścia na wybieg, człowiek codzień i dobre jedzenie jest sto razy lepsze niż to co ma teraz...ba 1000 razy ! I tu nie ma się co zastanawiać, oby tylko łatek i Laki znaleźli swoje rodziny na 100% i miejsce dla Aleksa było. Jak znajdzie się BDT to super, ale jak nie to ten hotelik jest w porządku ;) gdybym nie wracała do pracy od 15 lipca to bym się mogła pokusić na bycie DT ale tak to już nie pogodzę pracy, dziecka i powiększonego stada :( Quote
Tyśka) Posted June 26, 2019 Author Posted June 26, 2019 Łatek na pewno ma dom, ale przeprowadzka dopiero po kastracji, a czekamy na zelżenie upałów. Z Lakim to nie wiadoma. Rafał regularnie wysyła nam zdjęcia i filmiki, wiem że psiaki mają tam naprawdę dobrze:) Muszę dozbierać jeszcze troszkę deklaracji... i mógłby jechać. Co do Aleksa..."Ja go codziennie wyczesuje i juz wyglada coraz lepiej tylko koltuny musze mu jeszcze wyciac" Znajomy nalał mu dzisiaj w dwóch miskach wodę, aby nie zabrakło. Skwar nieziemski. Quote
Tyśka) Posted June 26, 2019 Author Posted June 26, 2019 Przed chwilą Aleks znowu miał odwiedziny. Znajomemu nie dawało spokoju to, czy wody starczyło w misce... Na szczęście była, ale wymienił, dał świeżą :) Tak się Aleks prezentuje po codziennym czesaniu i kiedy zamiast samego chleba (bo dzisiaj ktoś zaserwował mu sam chleb) dostaje mokrą karmę: 2 Quote
ranias Posted June 26, 2019 Posted June 26, 2019 Ode mnie 10zł stałej , mamy XXI wiek i zwierzęta na łańcuchach, nie mogę uwierzyć, chyba umrę głupia... 1 Quote
Tyśka) Posted June 26, 2019 Author Posted June 26, 2019 2 minuty temu, ranias napisał: Ode mnie 10zł stałej , mamy XXI wiek i zwierzęta na łańcuchach, nie mogę uwierzyć, chyba umrę głupia... Baaaaardzo dziękuję! :) Już zapisuję! Niestety, na wschodzie Polski trochę czas się zatrzymał, jeśli chodzi o traktowanie psów.. :( Quote
ranias Posted June 26, 2019 Posted June 26, 2019 Myślę, że czas nie zatrzymał się tylko na wschodzie Polski- zatrzymał się w całej Polsce, co z nami ludzie?!!! 2 Quote
mdk8 Posted June 26, 2019 Posted June 26, 2019 Tyska może zapytaj Agat21 gdzie ma Trevora z Radys ? Wydaje mi się , że w jakimś domowym hoteliku. Może dałoby radę tam umieścić małego ? Stałej nie mogę zadeklarować . Moja Balbinka u kikou ma mało deklaracji i niestety muszę sama dokładać resztę więc małemu mogę oferować tylko jednorazowo grosz na dobry start. Quote
Tyśka) Posted June 26, 2019 Author Posted June 26, 2019 9 minut temu, ranias napisał: Myślę, że czas nie zatrzymał się tylko na wschodzie Polski- zatrzymał się w całej Polsce, co z nami ludzie?!!! Raczej - niestety, masz rację :( Chociaż mocno chciałabym, żeby było inaczej...:( 7 minut temu, mdk8 napisał: Tyska może zapytaj Agat21 gdzie ma Trevora z Radys ? Wydaje mi się , że w jakimś domowym hoteliku. Może dałoby radę tam umieścić małego ? Stałej nie mogę zadeklarować . Moja Balbinka u kikou ma mało deklaracji i niestety muszę sama dokładać resztę więc małemu mogę oferować tylko jednorazowo grosz na dobry start. Dziękuję, że zajrzałaś na wątek. Bywaj częściej, zapraszam. Bardzo dobry pomysł, napisałam właśnie o Agat21, dziękuję. Quote
Bogusik Posted June 26, 2019 Posted June 26, 2019 Witam się na wątku Aleksa.Pani Agata od Aleksa,którego od nas adoptowała poprosiła o nr konta,ponieważ chce wesprzeć malucha jakąś jednorazową wpłatą.Jak napisała będzie troszkę od Aleksa dla Aleksa :)Ja również coś dorzucę,więc prześlij mi Justynko dane do przelewu :) Quote
seramarias Posted June 26, 2019 Posted June 26, 2019 On jest śliczny, jeśli nie potwierdzi się tendencja do zachowań agresywnych, to powinien błyskawicznie znaleźć domek. W jakiej miejscowości psiak przebywa? Ten hotelik to wybawienie dla niego,nawet jeśli warunki nie puchowo - poduszkowe. Quote
Poker Posted June 26, 2019 Posted June 26, 2019 Zupełnie inaczej wygląda. Nawet kojec jest dla niego lepszy niż łańcuch. Wygląda na to ,że na pierwszy miesiąc chłopak ma już uzbierane środki. Quote
guccio Posted June 26, 2019 Posted June 26, 2019 Grosz do grosza...Dodam 10 zł stałej.Jak dobrze,że poznaje dobrych ludzi.Powodzenia. Quote
Recommended Posts