Tyśka) Posted January 6, 2020 Author Posted January 6, 2020 Dnia 6.01.2020 o 14:01, Poker napisał: A co Ci szkodzi , że Pani chce go poznać? Może przy okazji adoptuje innego psa albo jakoś pomoże bezdomniakom? Pani nie chce innego psa. Napisała mi, że chce wraz z dziećmi wyprzytulać Oriona skoro nie może go zabrać, bo jeszcze nie pogodziła się ze śmiercią sobowtóra Oriona. A Orion nie znosi pieszczot od obcych, zwłaszcza rozentuzjazmowanych kobiet. Oczywiście jeżeli Rafał się zgodzi na wizytę tej pani to podam namiary. Zrobiłam Orionowi wydarzenie, klik. EDIT: Pani ma się kontaktować z hotelikiem na spotkanie. Quote
elficzkowa Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 Tyś(ka), czy mam zamówić karmę dla Oriona ? Jeśli tak to napisz jaką i ile. Quote
Tyśka) Posted January 6, 2020 Author Posted January 6, 2020 Przed chwilą, elficzkowa napisał: Tyś(ka), czy mam zamówić karmę dla Oriona ? Jeśli tak to napisz jaką i ile. Wstrzymaj się jeszcze chwilę :) Karma jeszcze jest, bo przyszła w połowie grudnia, a Znajoma wstawiła na FB apel z prośbą o sprezentowanie karmy, ma sporo udostępnień. Myślę, że warto poczekać jeszcze z 2-3dni jaki będzie odzew, a nuż... ;) Quote
elficzkowa Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 Przed chwilą, Tyś(ka) napisał: Wstrzymaj się jeszcze chwilę :) Karma jeszcze jest, bo przyszła w połowie grudnia, a Znajoma wstawiła na FB apel z prośbą o sprezentowanie karmy, ma sporo udostępnień. Myślę, że warto poczekać jeszcze z 2-3dni jaki będzie odzew, a nuż... ;) Ok. To trzymam kciuki za odzew na FB. Quote
elik Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 45 minut temu, Tyś(ka) napisał: Zrobiłam Orionowi wydarzenie, klik. Udostępniłam 1 Quote
Tyśka) Posted January 6, 2020 Author Posted January 6, 2020 2 godziny temu, elik napisał: Udostępniłam Dziękuję :) Quote
elik Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 Przed chwilą, Tyś(ka) napisał: Dziękuję :) Jakżeby mogło być inaczej :) Wszyscy, którzy mogą powinni udostępniać na F.B. psiaki z dogo. Quote
Tyśka) Posted January 6, 2020 Author Posted January 6, 2020 3 godziny temu, elficzkowa napisał: Ok. To trzymam kciuki za odzew na FB. Napisała do mnie shoto na FB, że dostała od właścicieli Tytusa (naszego wspólnego b. podopiecznego) Brit Care Medium Lamb&Rice, niemal cały duży worek. Państwo kupili dla Tytusa, ale ten dostał zapalenia trzustki i musiał przejść na inną karmę. Chętnie oddadzą Orionkowi, shoto ma się zorientować czy ktoś będzie jechał do Rafała, czy nadać kurierem. W związku z tym sprawdzimy czy BC podpasuje Orionowi (jak nie, to podopieczni shoto i reszty ekipy ;) chętnie zjedzą karmę, a my będziemy szukać dalej karmy dla Oriona). Dziękuję :-) Quote
Nesiowata Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 52 minuty temu, Tyś(ka) napisał: Dziękuję :) Ja również. 1 Quote
Tyśka) Posted January 6, 2020 Author Posted January 6, 2020 17 godzin temu, Nesiowata napisał: Ja również. 18 godzin temu, elik napisał: Jakżeby mogło być inaczej :) Wszyscy, którzy mogą powinni udostępniać na F.B. psiaki z dogo. Dziękuję. :) Wydarzenia mają sens tylko wtedy, gdy jest sporo obecnych na tym wydarzeniu i udzielają się na nim. Wasza obecność jest bardzo ważna :) Quote
b-b Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 6 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Pani nie chce innego psa. Napisała mi, że chce wraz z dziećmi wyprzytulać Oriona skoro nie może go zabrać, bo jeszcze nie pogodziła się ze śmiercią sobowtóra Oriona. A Orion nie znosi pieszczot od obcych, zwłaszcza rozentuzjazmowanych kobiet. Oczywiście jeżeli Rafał się zgodzi na wizytę tej pani to podam namiary. Zrobiłam Orionowi wydarzenie, klik. Też udostępniłam. 1 Quote
Tyśka) Posted January 6, 2020 Author Posted January 6, 2020 1 godzinę temu, b-b napisał: Też udostępniłam. Dziękuję :) Może coś ruszy w sprawie Oriona. Tak chciałabym, aby miał swój dom, swojego człowieka... Quote
Tyśka) Posted January 7, 2020 Author Posted January 7, 2020 Bardzo dziękuję Kasi za to, że niemal od razu zareagowała i na ratujemyzwierzaki.pl założyła zbiórkę dla Oriona :) Kasiu, jesteś przekochana! Teraz proszę Was o udostępnianie. Link do zbiórki Quote
elik Posted January 7, 2020 Posted January 7, 2020 1 godzinę temu, Tyś(ka) napisał: Teraz proszę Was o udostępnianie. Yessss 1 Quote
Tyśka) Posted January 7, 2020 Author Posted January 7, 2020 Dzisiaj, 07.01.2020 na moje konto wleciała niespodzianka od kochanej Pani Marzenki :) Prezent gwiazdkowy dla Amika - 50zł Dziękuję! Pani Marzenka jest aniołem tomaszowskich bezdomniaków. Posłała pieniądze na moje konto, bo nie wiedziała, że Orion ma inne. Już robię przelew do elficzkowa. Quote
Tyśka) Posted January 7, 2020 Author Posted January 7, 2020 8 minut temu, elik napisał: Yessss elik, jesteś niezastąpiona :) Dziękuję i przepraszam, że ostatnie dni tak Was męczę ;) Quote
elik Posted January 7, 2020 Posted January 7, 2020 5 godzin temu, Tyś(ka) napisał: elik, jesteś niezastąpiona :) Dziękuję i przepraszam, że ostatnie dni tak Was męczę ;) Nic to, byle psiakom coś z tego przyszło :) Quote
Tyśka) Posted January 7, 2020 Author Posted January 7, 2020 Wykupiłam wyróżnienie na tydzień (po 4,45,-) - ogłoszeniu Havanki na Kraków, - ogłoszeniu anica na Łódź. Następnym razem spróbuję z Wrocławiem i Katowicami. 6 godzin temu, Nesiowata napisał: Też udostępniam... Dziękuję! 1 godzinę temu, elik napisał: Nic to, byle psiakom coś z tego przyszło :) O to to, choć na razie zbiórka i wydarzenie stoją w miejscu. Quote
elficzkowa Posted January 7, 2020 Posted January 7, 2020 Wpłaty na konto Oriona( 07.01.2020): Filipki - stała na styczeń : 20 zł EwaMarta - dla Oriona : 10 zł p.Marzenka - prezent gwiazdkowy dla Oriona : 50 zł Quote
anica Posted January 8, 2020 Posted January 8, 2020 Dnia 7.01.2020 o 09:37, Tyś(ka) napisał: Bardzo dziękuję Kasi za to, że niemal od razu zareagowała i na ratujemyzwierzaki.pl założyła zbiórkę dla Oriona :) Kasiu, jesteś przekochana! Teraz proszę Was o udostępnianie. Link do zbiórki To będziemy udostępniać ;) Tyś(ka) zrobiłam tak jak prosiłaś z ogłoszeniem na Wrocław , na Łódź jutro, pojutrze. 1 Quote
Tyśka) Posted January 8, 2020 Author Posted January 8, 2020 16 godzin temu, elficzkowa napisał: Wpłaty na konto Oriona( 07.01.2020): Filipki - stała na styczeń : 20 zł EwaMarta - dla Oriona : 10 zł p.Marzenka - prezent gwiazdkowy dla Oriona : 50 zł Dziękuję :) Za chwilę naniosę do rozliczenia. 1 godzinę temu, anica napisał: To będziemy udostępniać ;) Tyś(ka) zrobiłam tak jak prosiłaś z ogłoszeniem na Wrocław , na Łódź jutro, pojutrze. Dziękuję :) To ogromna pomoc. I dziękuję za zmianę. Orion szybko okazał się psem doceniającym wygodę, idealnym do warunków... domowych właśnie. Żadna buda nie wchodzi w grę, nawet najbardziej wypasiona. O ile początkowo brałam pod uwagę tę ewentualność, tak teraz już absolutnie nie ma mowy o tym :) To świetny pies. Quote
Tyśka) Posted January 8, 2020 Author Posted January 8, 2020 Dzisiaj otrzymałam wpłatę na karmę od pana Macieja, który adoptował z przytuliska miejskiego zupełnie zwyczajną, mało urodziwą kundelkę Wiki (teraz Misię) - sunia kilkakrotnie traciła dom (jest bardzo żywiołową demolantką) i miesiącami siedziała w kojcu miejskim... Pan Maciej osobiście po nią przyjechał zza Wrocławia (zrobił wtedy 1tys km) i wciąż jest zakochany w Misi po uszy (zresztą, cała rodzina jest zakochana). Pan Maciej mocno wspiera tomaszowskie bezdomniaki, a teraz podzielił się sercem i z Orionem, DZIĘKUJĘ :) Przelewam całość (50zł) na Orionkowe konto. Pan Maciej - na karmę - 50zł 3 Quote
elficzkowa Posted January 8, 2020 Posted January 8, 2020 Wpłaty na konto Oriona/Aleksa (08.01.2020): Guccio - stała : 10 zł p.Maciej P. - darowizna na karmę od p.Macieja P. (od Misi) : 50 zł Quote
Recommended Posts