Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 6.01.2020 o 14:01, Poker napisał:

A co Ci szkodzi , że Pani chce go poznać? Może przy okazji adoptuje innego psa albo jakoś pomoże bezdomniakom?

Pani nie chce innego psa. Napisała mi, że chce wraz z dziećmi wyprzytulać Oriona skoro nie może go zabrać, bo jeszcze nie pogodziła się ze śmiercią sobowtóra Oriona. A Orion nie znosi pieszczot od obcych, zwłaszcza rozentuzjazmowanych kobiet. Oczywiście jeżeli Rafał się zgodzi na wizytę tej pani to podam namiary.

Zrobiłam Orionowi wydarzenie, klik.

EDIT: 
Pani ma się kontaktować z hotelikiem na spotkanie.

Posted
Przed chwilą, elficzkowa napisał:

Tyś(ka), czy mam zamówić karmę dla Oriona ? Jeśli tak to napisz jaką i ile.

Wstrzymaj się jeszcze chwilę :) Karma jeszcze jest, bo przyszła w połowie grudnia, a Znajoma wstawiła na FB apel z prośbą o sprezentowanie karmy, ma sporo udostępnień. Myślę, że warto poczekać jeszcze z 2-3dni jaki będzie odzew, a nuż... ;)

Posted
Przed chwilą, Tyś(ka) napisał:

Wstrzymaj się jeszcze chwilę :) Karma jeszcze jest, bo przyszła w połowie grudnia, a Znajoma wstawiła na FB apel z prośbą o sprezentowanie karmy, ma sporo udostępnień. Myślę, że warto poczekać jeszcze z 2-3dni jaki będzie odzew, a nuż... ;)

Ok. To trzymam kciuki za odzew na FB.

Posted
Przed chwilą, Tyś(ka) napisał:

Dziękuję :)

Jakżeby mogło być inaczej  :)  Wszyscy, którzy mogą powinni udostępniać na F.B. psiaki z dogo.

Posted
3 godziny temu, elficzkowa napisał:

Ok. To trzymam kciuki za odzew na FB.

Napisała do mnie shoto na FB, że dostała od właścicieli Tytusa (naszego wspólnego b. podopiecznego) Brit Care Medium Lamb&Rice, niemal cały duży worek. Państwo kupili dla Tytusa, ale ten dostał zapalenia trzustki i musiał przejść na inną karmę. Chętnie oddadzą Orionkowi, shoto ma się zorientować czy ktoś będzie jechał do Rafała, czy nadać kurierem. W związku z tym sprawdzimy czy BC podpasuje Orionowi (jak nie, to podopieczni shoto i reszty ekipy ;) chętnie zjedzą karmę, a my będziemy szukać dalej karmy dla Oriona).

Dziękuję :-)

Posted
17 godzin temu, Nesiowata napisał:

Ja również.

18 godzin temu, elik napisał:

Jakżeby mogło być inaczej  :)  Wszyscy, którzy mogą powinni udostępniać na F.B. psiaki z dogo.

Dziękuję. :)

Wydarzenia mają sens tylko wtedy, gdy jest sporo obecnych na tym wydarzeniu i udzielają się na nim. Wasza obecność jest bardzo ważna :)

Posted
6 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Pani nie chce innego psa. Napisała mi, że chce wraz z dziećmi wyprzytulać Oriona skoro nie może go zabrać, bo jeszcze nie pogodziła się ze śmiercią sobowtóra Oriona. A Orion nie znosi pieszczot od obcych, zwłaszcza rozentuzjazmowanych kobiet. Oczywiście jeżeli Rafał się zgodzi na wizytę tej pani to podam namiary.

Zrobiłam Orionowi wydarzenie, klik.

Też udostępniłam.

• Upvote 1
Posted

Dzisiaj,  07.01.2020 na moje konto wleciała niespodzianka od kochanej Pani Marzenki :)
Prezent gwiazdkowy dla Amika - 50zł
Dziękuję!

Podobny obraz

Pani Marzenka jest aniołem tomaszowskich bezdomniaków. Posłała pieniądze na moje konto, bo nie wiedziała, że Orion ma inne. Już robię przelew do elficzkowa.

Posted
5 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

elik, jesteś niezastąpiona :) Dziękuję i przepraszam, że ostatnie dni tak Was męczę ;)

Nic to, byle psiakom coś z tego przyszło :)

Posted

Wykupiłam wyróżnienie na tydzień (po 4,45,-)
- ogłoszeniu Havanki na Kraków,
- ogłoszeniu anica na Łódź.

Następnym razem spróbuję  z Wrocławiem i Katowicami.

6 godzin temu, Nesiowata napisał:

Też udostępniam...

Dziękuję!

1 godzinę temu, elik napisał:

Nic to, byle psiakom coś z tego przyszło :)

O to to, choć na razie zbiórka i wydarzenie stoją w miejscu.

Posted
Dnia 7.01.2020 o 09:37, Tyś(ka) napisał:

Bardzo dziękuję Kasi za to, że niemal od razu zareagowała i na ratujemyzwierzaki.pl założyła zbiórkę dla Oriona :) Kasiu, jesteś przekochana!

Teraz proszę Was o udostępnianie. Link do zbiórki 

To będziemy udostępniać ;)

Tyś(ka) zrobiłam tak jak prosiłaś z ogłoszeniem na Wrocław , na Łódź jutro, pojutrze.

• Upvote 1
Posted
16 godzin temu, elficzkowa napisał:

Wpłaty na konto Oriona( 07.01.2020):

Filipki - stała na styczeń : 20 zł

EwaMarta - dla Oriona : 10 zł

p.Marzenka - prezent gwiazdkowy dla Oriona : 50 zł

Dziękuję :)
Za chwilę naniosę do rozliczenia.

1 godzinę temu, anica napisał:

To będziemy udostępniać ;)

Tyś(ka) zrobiłam tak jak prosiłaś z ogłoszeniem na Wrocław , na Łódź jutro, pojutrze.

Dziękuję :) To ogromna pomoc.

I dziękuję za zmianę. Orion szybko okazał się psem doceniającym wygodę, idealnym do warunków... domowych właśnie. Żadna buda nie wchodzi w grę, nawet najbardziej wypasiona. O ile początkowo brałam pod uwagę tę ewentualność, tak teraz już absolutnie nie ma mowy o tym :) To świetny pies.  

Posted

Dzisiaj otrzymałam wpłatę na karmę od pana Macieja, który adoptował z przytuliska miejskiego zupełnie zwyczajną, mało urodziwą kundelkę Wiki (teraz Misię) - sunia kilkakrotnie traciła dom (jest bardzo żywiołową demolantką) i miesiącami siedziała w kojcu miejskim... Pan Maciej osobiście po nią przyjechał zza Wrocławia (zrobił wtedy 1tys km) i wciąż jest zakochany w Misi po uszy (zresztą, cała rodzina jest zakochana). Pan Maciej mocno wspiera tomaszowskie bezdomniaki, a teraz podzielił się sercem i z Orionem, DZIĘKUJĘ :) Przelewam całość (50zł) na Orionkowe konto.

Pan Maciej - na karmę - 50zł

Podobny obraz

• Like 3