Tyśka) Posted July 31, 2019 Author Posted July 31, 2019 9 minut temu, anica napisał: To ja może spróbuję jutro Wrocław? Będę wdzięczna :) Opis możesz modyfikować do woli. Ogłosiłam na szybko na olx, lento, gratka i gumtree. Za chwilkę edytuje na pierwszej stronie jeden post, aby dam dodać link do olx'u. Quote
b-b Posted August 1, 2019 Posted August 1, 2019 Justyś też mogę ogłosić tylko miasto podaj. Może Poznań? Quote
anica Posted August 1, 2019 Posted August 1, 2019 Zrobiłam Amisiowi na Wrocław, proszę o kciukanie , później zobaczymy gdzie, można jeszcze zrobić? https://www.olx.pl/oferta/sliczny-aktywny-i-madry-amik-szuka-swojego-domku-CID103-ID1.html?preview=VnVqgFSo0B9KN7V44Gha4vNdeqrxs9oSwa59DpVe1EM%3D&bs=listing_adding .... gonią mnie do pracy . 1 Quote
Tyśka) Posted August 1, 2019 Author Posted August 1, 2019 2 godziny temu, b-b napisał: Justyś też mogę ogłosić tylko miasto podaj. Może Poznań? Dziękuję :) Tak, poproszę na Poznań - i możesz użyć imienia drugiego, w sensie: Orion :) A ja tymczasem pospamowałam trochę Amisiem na Facebooku. Ciekawe kiedy będę mieć pierwszy telefon? Quote
Tyśka) Posted August 1, 2019 Author Posted August 1, 2019 15 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Jest jeszcze jedna kwestia. Trzeba będzie zamówić Orionkowi karmę. Co prawa Rafał mówi, że nie ma potrzeby, bo ma spory zapas ze zbiórek, ale sami wiecie doskonale jaka to jakość karm z takich zbiórek bywa. Dlatego proszę wypowiedzcie się czy kupujemy karmę Orionkowi i jak tak to jaką. ;) Osobiście myślę, że dobrze byłoby zafundować chociaż dobrą mokrą karmę, ale jeżeli kupimy i suchą to nie zaszkodzi (tylko z suchych to bardziej półwilgotne albo wyjątkowo smacznie pachnące wchodzą w grę, Orionek ma francuskie podniebienie). Przyznaję, że o karmie zapomniałam - na ten temat rozmawiałam z 2 tygodnie temu z Rafałem (padło wtedy: "mam zapas"), potem mi wyleciało z głowy i dzisiaj elficzkowa mi przypomniała. Bardzo proszę o Wasze zdanie i sugestie, co zamówić. Zacytuję się raz jeszcze, bo chyba umknęło. Quote
Tyśka) Posted August 1, 2019 Author Posted August 1, 2019 44 minuty temu, anica napisał: Zrobiłam Amisiowi na Wrocław, proszę o kciukanie , później zobaczymy gdzie, można jeszcze zrobić? https://www.olx.pl/oferta/sliczny-aktywny-i-madry-amik-szuka-swojego-domku-CID103-ID1.html?preview=VnVqgFSo0B9KN7V44Gha4vNdeqrxs9oSwa59DpVe1EM%3D&bs=listing_adding .... gonią mnie do pracy . Baaardzo dziękuję, anico za błyskawiczne ogłoszenie. Tylko link coś nie działa, ale poszukałam na olx wrocławskim i oto jest! :)<<OLX na Wrocław>> 1 Quote
elficzkowa Posted August 1, 2019 Posted August 1, 2019 Wpłata na konto Oriona: Isiak - deklaracja na sierpień : 15 zł Na konto Tyś(ka) przelałam 300 zł aby zapłaciła za hotelik Oriona i jego szczepienia. Ze względu na mój tygodniowy wyjazd pozostałe wpłaty, które się pojawią naniosę po powrocie, proszę o cierpliwość :) Quote
anica Posted August 1, 2019 Posted August 1, 2019 7 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Baaardzo dziękuję, anico za błyskawiczne ogłoszenie. Tylko link coś nie działa, ale poszukałam na olx wrocławskim i oto jest! :)<<OLX na Wrocław>> Tysiu, przepraszam to tak właśnie ,jak się robi w pracy spod lady ;) też już mam, ale jak ja tamten pusty? ,tyle że z tytułem zrobiłam? gdyby mi kazali powtórzyć, nie dałabym rady :) https://www.olx.pl/oferta/sliczny-aktywny-i-madry-amik-szuka-swojego-domku-CID103-IDAXVyg.html?action=show&id=546234524&utm_source=serviceletterManageAd&utm_medium=email&utm_campaign=diplayLink Quote
anica Posted August 1, 2019 Posted August 1, 2019 8 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Baaardzo dziękuję, anico za błyskawiczne ogłoszenie. Tylko link coś nie działa, ale poszukałam na olx wrocławskim i oto jest! :)<<OLX na Wrocław>> Skoro, tak dobrze mi idzie... to może spróbujemy jeszcze na jakieś inne miasto? Quote
b-b Posted August 1, 2019 Posted August 1, 2019 10 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Zacytuję się raz jeszcze, bo chyba umknęło. Nie umiem doradzić. Moja wiedza sięga tylko do rybnych karm z powodu alergii na drób ;) Chłopak na Poznań https://www.olx.pl/oferta/amik-urodzony-sportowiec-troche-mix-border-troche-owczarek-australi-CID103-IDAXXOQ.html 1 Quote
Tyśka) Posted August 1, 2019 Author Posted August 1, 2019 3 godziny temu, elficzkowa napisał: Wpłata na konto Oriona: Isiak - deklaracja na sierpień : 15 zł Na konto Tyś(ka) przelałam 300 zł aby zapłaciła za hotelik Oriona i jego szczepienia. Ze względu na mój tygodniowy wyjazd pozostałe wpłaty, które się pojawią naniosę po powrocie, proszę o cierpliwość :) Dziękuję, już lecę do rozliczenia :) Tak, zgadza się - pieniążki pewnie jutro do mnie dotrą, więc potwierdzę jak się zaksięgują. 2 godziny temu, anica napisał: Tysiu, przepraszam to tak właśnie ,jak się robi w pracy spod lady ;) też już mam, ale jak ja tamten pusty? ,tyle że z tytułem zrobiłam? gdyby mi kazali powtórzyć, nie dałabym rady :) https://www.olx.pl/oferta/sliczny-aktywny-i-madry-amik-szuka-swojego-domku-CID103-IDAXVyg.html?action=show&id=546234524&utm_source=serviceletterManageAd&utm_medium=email&utm_campaign=diplayLink anico, nic się nie stało :) Ja też w biegu robię różne zabawne błędy, których nie byłabym w stanie powtórzyć. To się nazywa talent. 1 godzinę temu, anica napisał: Skoro, tak dobrze mi idzie... to może spróbujemy jeszcze na jakieś inne miasto? Ojejku, będę w takim razie wdzięczna. Poproszę ogłoszenie na Kraków. Jutro pomyślę nad innym opisem, już jako Orionek to będziesz mogła podejrzeć - no chyba że chcesz sama coś skrobnąć to bardzo proszę. 19 minut temu, b-b napisał: Nie umiem doradzić. Moja wiedza sięga tylko do rybnych karm z powodu alergii na drób ;) Chłopak na Poznań https://www.olx.pl/oferta/amik-urodzony-sportowiec-troche-mix-border-troche-owczarek-australi-CID103-IDAXXOQ.html Dziękuję, że odpowiedziałaś. Jutro najwyżej porozmawiam z Rafałem co ten nasz gagatek lubi jeść. Dziękuję za ogłoszenie! I równie expressowe Quote
anica Posted August 2, 2019 Posted August 2, 2019 20 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Dziękuję, już lecę do rozliczenia :) Tak, zgadza się - pieniążki pewnie jutro do mnie dotrą, więc potwierdzę jak się zaksięgują. anico, nic się nie stało :) Ja też w biegu robię różne zabawne błędy, których nie byłabym w stanie powtórzyć. To się nazywa talent. Ojejku, będę w takim razie wdzięczna. Poproszę ogłoszenie na Kraków. Jutro pomyślę nad innym opisem, już jako Orionek to będziesz mogła podejrzeć - no chyba że chcesz sama coś skrobnąć to bardzo proszę. Dziękuję, że odpowiedziałaś. Jutro najwyżej porozmawiam z Rafałem co ten nasz gagatek lubi jeść. Dziękuję za ogłoszenie! I równie expressowe Jutro,... żeby nie wiem co! ;) padam i mam ... trudny dzień , Quote
Tyśka) Posted August 2, 2019 Author Posted August 2, 2019 Przed chwilą, anica napisał: Jutro,... żeby nie wiem co! ;) padam i mam ... trudny dzień , anico, rozsiądź się wygodnie i odpoczywaj ;) Rozmawiałam z Rafałem, dzisiaj od rana psy są w rękach koleżanki fotografki. Może i Orion się załapie i będzie chciał współpracować za kawałek kiełbasy. Poza tym mam dobrą wiadomość, bo królewicz przekonał się do suchej karmy i je wszystko. Byleby było smaczne, aromatyczne. Mam dobre doświadczenie ze smakowitością Wolf of the Wilderness (nie znam psa, który nie chciał jeść), a cenowo też dość miło, więc myślę, że tę karmę zamówię. Quote
anica Posted August 3, 2019 Posted August 3, 2019 17 godzin temu, Tyś(ka) napisał: anico, rozsiądź się wygodnie i odpoczywaj ;) Rozmawiałam z Rafałem, dzisiaj od rana psy są w rękach koleżanki fotografki. Może i Orion się załapie i będzie chciał współpracować za kawałek kiełbasy. Poza tym mam dobrą wiadomość, bo królewicz przekonał się do suchej karmy i je wszystko. Byleby było smaczne, aromatyczne. Mam dobre doświadczenie ze smakowitością Wolf of the Wilderness (nie znam psa, który nie chciał jeść), a cenowo też dość miło, więc myślę, że tę karmę zamówię. Zrobione na Kraków- Bieńczyce, jakoś samo mi się wyświetliło ,jak kliknęłam w Kraków, jeśli będzie trzeba zmienić to zmienimy, Ogłoszenia są tylko zamieszczone bez wyróżnienia, chyba w przyszłym tygodniu ,będzie trzeba wyróżnić :) Ogłoszenie na Kraków-Bieńczyce Super! grzeczny chłopczyk! a ja zapisuję Wolf of the Wilderness nie znam tej karmy? może i mojej Tasi ,podejdzie ;) Quote
Tyśka) Posted August 3, 2019 Author Posted August 3, 2019 49 minut temu, anica napisał: Zrobione na Kraków- Bieńczyce, jakoś samo mi się wyświetliło ,jak kliknęłam w Kraków, jeśli będzie trzeba zmienić to zmienimy, Ogłoszenia są tylko zamieszczone bez wyróżnienia, chyba w przyszłym tygodniu ,będzie trzeba wyróżnić :) Ogłoszenie na Kraków-Bieńczyce Super! grzeczny chłopczyk! a ja zapisuję Wolf of the Wilderness nie znam tej karmy? może i mojej Tasi ,podejdzie ;) Dziękuję, działasz niesamowicie sprawnie ;) Jeżeli chodzi o wyróżnienia to na razie się wstrzymam, bo i tak Amiś musi być wykastrowany, a wiem że na razie jest parę psów w kolejce do kastracji. Link do ogłoszenia nie wchodzi, bo skopiowałaś link podczas edycji ogłoszenia - osoby trzecie nie mogą wejść na to, musieliby się zalogować na Twoje konto. Jednak łatwo było ogłoszenie znaleźć, bo na Kraków prezentuje się jako pierwsze, dla mnie to nie problem.<<OLX na Kraków>> Dziękuję! Nie jest to karma jakaś super-extra pod względem jakości, powiedziałabym że to średnia półka, ale według mnie: wystarczająca, mój kundelek po lepszych karmach miał rewolucje żołądkowe, a WoW je naprzemiennie z Brit Care i Purizon i mu służy. Możesz sobie zanotować też Simpsona do karm godnych uwagi, jeżeli nie znasz, ludzie go sobie chwalą :) Quote
Tyśka) Posted August 3, 2019 Author Posted August 3, 2019 Dnia 1.08.2019 o 18:16, elficzkowa napisał: Na konto Tyś(ka) przelałam 300 zł aby zapłaciła za hotelik Oriona i jego szczepienia. Ze względu na mój tygodniowy wyjazd pozostałe wpłaty, które się pojawią naniosę po powrocie, proszę o cierpliwość :) Pieniądze w wysokości 300zł zaksięgowały się wczoraj (tj. 02.08.2019) na moim koncie. Dziękuję. Czekam na fakturę od Rafała :) Quote
Tyśka) Posted August 6, 2019 Author Posted August 6, 2019 Faktura opiewa na 298zł Usługi dodatkowe to usługi weterynaryjne, tj. odrobaczenie oraz zaszczepienie Amika na wirusówki i wściekliznę. I od razu dokonałam płatności: Na moje konto elficzkowa przelała 300zł, toteż 300-298 = +2zł Dwa złote odliczone zostanie przy następnej fakturze, zgodnie z sugestią elficzkowa. Zaktualizowałam rozliczenie na pierwszej stronie ;) Quote
elficzkowa Posted August 10, 2019 Posted August 10, 2019 Wpłaty na konto Oriona: Istar19- stała na VIII: 5 zł Leszek K - stała : 20 zł Uxmal - stała : 10 zł christo-fair - stała : 20 zł EwaMarta - stała za VIII : 10 zł Quote
Tyśka) Posted August 11, 2019 Author Posted August 11, 2019 Dnia 10.08.2019 o 06:29, elficzkowa napisał: Wpłaty na konto Oriona: Istar19- stała na VIII: 5 zł Leszek K - stała : 20 zł Uxmal - stała : 10 zł christo-fair - stała : 20 zł EwaMarta - stała za VIII : 10 zł Bardzo, bardzo dziękuję za wszystkie wpłaty. Wyobraźcie sobie, że nie miałam ANI JEDNEGO telefonu o Amika! Byłam pewna, że telefon będzie rozgrzany do czerwoności, a tu nic... Czyżby ludzie czytali uważnie opis? Quote
elficzkowa Posted August 17, 2019 Posted August 17, 2019 Wpłata na konto Oriona: b-b - stała za VIII : 10 zł Quote
Nadziejka Posted August 18, 2019 Posted August 18, 2019 Alesiu Orionciu tulunkamy lobuziaczku nie zapomnielismy o pieniazkach nie nie absolutycznie tylko teraz mielismy mnostwo wydatkow wiec dopiero teraz w tym tygodniu poleca nasze wplatenki do elficzkowej cioci Tysiu moja lobuzica smoczunia czarnunia nieznosi juz wszytkiego stworzenia ... tylko czatuje jak tu wojne zrobic jak tu awanturke za kazdem razem Moja najcudowniejsza lalusia poklocila juz ze wszytkimi swymi oprocz dwoch psinuniow wielka czarnunia labladorka to przyjacioleczka ,ktore zniesie wszytko od mojej ukochanej ...cieprpliwie ogromnie i Harys mini owczareczek tez ze schronu, psijacioleczek mojej laluni ,ktoren tez zniesie wiele lobuzowania i razem smgaja latunkaja zabawiaja przy czy musze patrzec czujnie i tylko w znanych miekscah, gdzie wiem ze niema wielu piesiow spacerujacych aby nie bylo jekiegos nieszczescia drze i czuwam kazdenka sekunde wszelkie zabaweczki i pileczki zabieramy ze soba dla rozrywki pisac bym mogla i pisac ale ale w domciu no to jest przemilunia przegrzecznunia moja ukochana Orioncio przecudny krolewiczun-sciskamy ze domcik najpiekniejszy najukochnaszy piesiowi 3 Quote
Nadziejka Posted August 18, 2019 Posted August 18, 2019 Rozliczam!Nadziejkowy sercem pisany dla cudnego Bubu i dla Aleksia Oriona-zapraszam do 6 sierpnia 23 zl z zakonczonego kramku na dwa serducka posylam do cioci elficzkowej 2 Quote
Joanienka Posted August 18, 2019 Posted August 18, 2019 Dnia 31.07.2019 o 20:17, Tyś(ka) napisał: Niestety, jawna nienawiść do psów chyba mu się nie zmieni. I psy znając już zbójnika nie czekają aż ten na nich się rzuci (a obecnie ma styczność tylko na spacerach, kiedy one są u siebie/na wybiegu, a on na smyczy), tylko ujawniają wcześniej swoją niechęć. Na wybieg nie może być puszczony obok wybiegu innych psów, bo od razu biegnie do plotu i próbuje się za wszelką cenę dostać do psów, z mordem w oczach i mając postawę grożącą. Na koty i drób polował jeszcze u właścicieli, to już pewnik, że małe zwierzęta nie wchodzą w grę. Z psami widocznie też nigdy nie miał dobrych stosunków. Tyśka czy wiadomo dlaczego tak nienawidzi inne psy, co może być przyczyną? Teoretycznie można nad tym pracować ale to droga przez mękę i nie każdy będzie miał tyle samozaparcia... Czy na spacerach ma kaganiec? Szczęście w tym wszystkim, że to raczej mały piesek... Quote
Nadziejka Posted August 19, 2019 Posted August 19, 2019 Pozdrawiam bialeczku kokany wplacilam 23 zl z bazareczku zakonczonego plus 80 zl deklaracyjke dla niunia jeszcze bedzie od nas 120 zl 1 Quote
elficzkowa Posted August 19, 2019 Posted August 19, 2019 37 minut temu, Nadziejka napisał: Pozdrawiam bialeczku kokany wplacilam 23 zl z bazareczku zakonczonego plus 80 zl deklaracyjke dla niunia Wpłata od już na koncie: Nadziejka - 23 zł z bazarku oraz 80 zł deklaracja Quote
Recommended Posts