Havanka Posted July 3, 2019 Posted July 3, 2019 Spinka już spełniła swoje marzenie o domu i własnej rodzinie a my ratujemy kolejne psie bezdomniaki. Tym razem cztery szczeniaczki. Zapraszam Was na bazarek transportowy, gdzie spróbujemy zebrać kasę na paliwo. Quote
Sowa Posted July 4, 2019 Posted July 4, 2019 Dnia 30.06.2019 o 23:28, Tola napisał: Przekażę uwagi przy najbliższej rozmowie z p. Anią, na pewno będzie b. wdzięczna, zapytam tez o możliwość wykorzystania zdjęcia i dam znać. Tolu, i jak? Mogę skorzystać z tej fotki? Bez podawania jakichkolwiek danych identyfikacyjnych oczywiście. Po prostu pytanie egzaminacyjne dla kursantów - jakie reakcje psów w prezentowanej sytuacji są prawdopodobne i od jakich czynników zależą. W podziękowaniu od razu zapraszam do Krakowa (oczywiście razem z Tobą) na prezentację (za free) o podstawach szkolenia i motywowaniu psa. Quote
Tola Posted July 4, 2019 Author Posted July 4, 2019 12 godzin temu, Sowa napisał: Tolu, i jak? Mogę skorzystać z tej fotki? Bez podawania jakichkolwiek danych identyfikacyjnych oczywiście. Po prostu pytanie egzaminacyjne dla kursantów - jakie reakcje psów w prezentowanej sytuacji są prawdopodobne i od jakich czynników zależą. W podziękowaniu od razu zapraszam do Krakowa (oczywiście razem z Tobą) na prezentację (za free) o podstawach szkolenia i motywowaniu psa. Tak, jest zgoda na wykorzystanie fotki, chociaż dziewczynka na początku wahała się; to nastolatka, obawiała się pokazania twarzy. Zapewniłam, że buzi nie będzie na pewno widać. Dziękuje za zaproszenie, przekazałam je Państwu, być może za jakiś czas poznasz Spinkę osobiście:) U Spineczki wszystko dobrze, rozmawiam z p Anią co wieczór i jestem bardzo, bardzo zadowolona:). Tylu dobrych informacji, tylu ciepłych słów pod adresem wyadoptowanego psa dawno już nie słyszałam. Jestem teraz pewna, że taki dom i taką rodzinę wymarzyłam sobie dla suni, a ona właśnie do nich wtedy w schronisku próbowała dojechać :) Wczoraj wieczorem rozmawiałyśmy, gdy cała rodzina była w parku; Spinka bawiła się z dziewczynkami, a p. Ania opowiadała mi suczce ;) Spinka skończyła brać leki, na 15 ma wyznaczone szczepienie; ma duży apetyt, mnóstwo energii i nie da się jej nie kochać:). Rodzina zarejestrowała już czip w międzynarodowej bazie danych, sunia będzie tez miała paszport, bo będzie wszędzie jezdziła ze swoją rodziną. 1 4 Quote
Havanka Posted July 4, 2019 Posted July 4, 2019 29 minut temu, Tola napisał: Tak, jest zgoda na wykorzystanie fotki, chociaż dziewczynka na początku wahała się; to nastolatka, obawiała się pokazania twarzy. Zapewniłam, że buzi nie będzie na pewno widać. Dziękuje za zaproszenie, przekazałam je Państwu, być może za jakiś czas poznasz Spinkę osobiście:) U Spineczki wszystko dobrze, rozmawiam z p Anią co wieczór i jestem bardzo, bardzo zadowolona:). Tylu dobrych informacji, tylu ciepłych słów pod adresem wyadoptowanego psa dawno już nie słyszałam. Jestem teraz pewna, że taki dom i taką rodzinę wymarzyłam sobie dla suni, a ona właśnie do nich wtedy w schronisku próbowała dojechać :) Wczoraj wieczorem rozmawiałyśmy, gdy cała rodzina była w parku; Spinka bawiła się z dziewczynkami, a p. Ania opowiadała mi suczce ;) Spinka skończyła brać leki, na 15 ma wyznaczone szczepienie; ma duży apetyt, mnóstwo energii i nie się jej nie kochać:). Rodzina zarejestrowała już czip w międzynarodowej bazie danych, sunia będzie tez miała paszport, bo będzie wszędzie jezdziła ze swoją rodziną. Nic tak nie cieszy jak szczęśliwe życie uratowanego psa. Kiedy Tolu opowiadałaś mi o tej nadziei w oczach Spinki, kiedy omyłkowo wyprowadzono ją z boksu a potem o powrocie do niego, wtedy pomyślałam, ze znajdę jej najlepszy dom pod słońcem. Ta pomyłka była "z GÓRY" zaplanowana. Cieszę się, ze sie udało ! 2 1 Quote
Tola Posted July 4, 2019 Author Posted July 4, 2019 21 minut temu, Havanka napisał: Nic tak nie cieszy jak szczęśliwe życie uratowanego psa. Kiedy Tolu opowiadałaś mi o tej nadziei w oczach Spinki, kiedy omyłkowo wyprowadzono ją z boksu a potem o powrocie do niego, wtedy pomyślałam, ze znajdę jej najlepszy dom pod słońcem. Ta pomyłka była "z GÓRY" zaplanowana. Cieszę się, ze sie udało ! Trzeba marzyc i zawsze trzeba mieć nadzieję, ze uda się spełnić te marzenia. I wtedy Elu dzieją się te nasze dogomaniackie cuda:). Tak, udało Ci się, Spinka ma najlepszy dom pod słońcem:) 3 Quote
Nesiowata Posted July 8, 2019 Posted July 8, 2019 Cudna "pomyłka", miała dziewczyna farta i niech dalej jej nie opuszcza! 1 1 Quote
Havanka Posted July 8, 2019 Posted July 8, 2019 Ale widok ! Nasza Spineczka teraz to sportsmenka ! Prowadzi bardzo aktywne życie, no i ten radosny usmiech na pyszczku, ktory mowi o jej pelnym zadowoleniu ! 1 Quote
b-b Posted July 8, 2019 Posted July 8, 2019 I niech ten jej uśmiech na pysiu nigdy jej nie opuszcza! :) 1 Quote
Tola Posted July 8, 2019 Author Posted July 8, 2019 17 godzin temu, Nesiowata napisał: Cudna "pomyłka", miała dziewczyna farta i niech dalej jej nie opuszcza! 16 godzin temu, Havanka napisał: Ale widok ! Nasza Spineczka teraz to sportsmenka ! Prowadzi bardzo aktywne życie, no i ten radosny usmiech na pyszczku, ktory mowi o jej pelnym zadowoleniu ! 4 minuty temu, b-b napisał: I niech ten jej uśmiech na pysiu nigdy jej nie opuszcza! :) Jestem bardzo szczęśliwa z tej adopcji, a ten psi uśmiech rozpromienia nawet najsmutniejszy dzień:) 2 Quote
Poker Posted July 8, 2019 Posted July 8, 2019 Najlepsza pomyłka na świecie. Oby więcej takich. 4 Quote
Tola Posted July 9, 2019 Author Posted July 9, 2019 Spineczka już szczęśliwa ze swoją rodziną, a dzisiaj przyszła faktura za 11 - dniowy pobyt suni w lecznicy - odrobaczenie, testy, leczenie lambliozy i hotelowanie - razem 528 zł. Dzięki wpłatom helli, Nesiowata i b-b dług znacznie się zmniejszy. Jeszcze raz bardzo dziękuję! Zaraz wstawię fakturę. Quote
Alaskan malamutte Posted July 10, 2019 Posted July 10, 2019 Napisano 20 godzin temu Dzisiaj przeleję 350zł na konto fundacji. Tyle jest na koncie suni. Z jakim dopiskiem? Quote
Tola Posted July 10, 2019 Author Posted July 10, 2019 5 godzin temu, Alaskan malamutte napisał: Napisano 20 godzin temu Dzisiaj przeleję 350zł na konto fundacji. Tyle jest na koncie suni. Z jakim dopiskiem? Coś ze Spinką w tytule, żeby było wiadomo, dla kogo pieniądze. Quote
Alaskan malamutte Posted July 11, 2019 Posted July 11, 2019 19 godzin temu, Tola napisał: Coś ze Spinką w tytule, żeby było wiadomo, dla kogo pieniądze. Pieniążki w kwocie 350zł przelane na konto Fundacji ZEA. Quote
Bogusik Posted July 12, 2019 Posted July 12, 2019 Cudne zdjęcia Spineczki w objęciach swojej Pańci :) Serce się na taki widok raduje :) Quote
Tola Posted July 12, 2019 Author Posted July 12, 2019 Dnia 11.07.2019 o 18:42, Alaskan malamutte napisał: Pieniążki w kwocie 350zł przelane na konto Fundacji ZEA. Bardzo dziękuję, pieniądze już na koncie Fundacji. Quote
Tola Posted July 14, 2019 Author Posted July 14, 2019 Spineczka pozdrawia z dzisiejszego, niedzielnego spacerku:) 1 Quote
Tola Posted July 21, 2019 Author Posted July 21, 2019 Spineczka na swoim pierwszym rajdzie pieszym (Państwo należą do KTP), radziła sobie świetnie:). Quote
Nesiowata Posted July 22, 2019 Posted July 22, 2019 5 godzin temu, b-b napisał: To się dziewczyna teraz nachodzi :) I z pewnością jest bardzo zadowolona. Quote
Recommended Posts