Tola Posted June 23, 2019 Author Posted June 23, 2019 Dnia 22.06.2019 o 22:21, seramarias napisał: Co tam słychać u Spineczki? Spineczka pojechała do Mysłowic, przed chwilką było przekazanie suni w Krakowie. Bardzo mi smutno, Tz też przygnębiony, tak bardzo żałuję, ze sunia musi kolejny raz zmienić miejsce, ale nie daliśmy rady inaczej, nie miałam gdzie Spineczki umieścić:(. Do Krakowa sunia pojechała dzięki życzliwości pomocy p. Janiny z Tomaszowa, i życzliwości jej córki Agaty i zięcia. Mój TZ dowiózł sunię w okolice Tomaszowa. Z Krakowa do Mysłowic Spinka podróżuje dzięki pomocy i życzliwości malti i jej mamy Iwony, obie panie z Sosnowca. Wszystkim bardzo dziękuję za ogromną pomoc! Quote
Tola Posted June 23, 2019 Author Posted June 23, 2019 Dzisiaj zabraliśmy Spinkę na cały dzień do naszej chałupy na Roztoczu; Zulka, Florka i kotka córki zostały w domu. Spinka była bardzo grzeczna; co prawda dla bezpieczeństwa cały czas była przypięta do smyczy (od strony pól i lasu nie mam pełnego ogrodzenia), ale i tak sprawowała się bez zastrzeżeń. Tylko to pożegnanie takie smutne, zżyliśmy się z sunią:( Quote
b-b Posted June 23, 2019 Posted June 23, 2019 Szkoda,że znowu mała ma zmiany ale może tam gdzie będzie ktoś się w niej zakocha. Quote
seramarias Posted June 23, 2019 Posted June 23, 2019 Ech i pojechała ślicznota w dalszą drogę, wiadomość niby dobra tylko w środku tak jakoś smutno. Quote
malti Posted June 23, 2019 Posted June 23, 2019 Spinka bardzo spokojnie zniosła podróż z Krakowa do Mysłowic. Praktycznie większość podróży przespała, kilka razy się przebudzila i sprawdzała co się dzieje. Przy przekazaniu w Mysłowicach od razu przywitała się z nowymi opiekunami i zaczęła sprawdzać nowy teren. 1 Quote
malti Posted June 23, 2019 Posted June 23, 2019 Spinka bardzo spokojnie zniosła podróż z Krakowa do Mysłowic. Praktycznie większość podróży przespała, kilka razy się przebudzila i sprawdzała co się dzieje. Przy przekazaniu w Mysłowicach od razu przywitała się z nowymi opiekunami i zaczęła sprawdzać nowy teren. Quote
Poker Posted June 23, 2019 Posted June 23, 2019 Kochana ślicznota. Najeździ się malutka ,ale to i tak lepiej niż miałaby siedzieć w schronie. Powinien ktoś szybko się w niej zakochać. 1 Quote
Tola Posted June 24, 2019 Author Posted June 24, 2019 13 godzin temu, b-b napisał: Szkoda,że znowu mała ma zmiany ale może tam gdzie będzie ktoś się w niej zakocha. 10 godzin temu, Poker napisał: Kochana ślicznota. Najeździ się malutka ,ale to i tak lepiej niż miałaby siedzieć w schronie. Powinien ktoś szybko się w niej zakochać. No i się zakochał!!! Rodzina z Legnicy, w domu 14 letnia córcia; mieli bokserkę, teraz w domu są 2 koty. Z tego co zrozumiałam, to domek w niewielkim ogródkiem... Rodzina aktywna, dużo wyjedzają, Spineczka podróżowałaby razem ze swoją rodzina. Mają przyjaciela - specjalistę od psich problemów, jakby było coś nie tak, to pani powiedziała, ze będzie miała wsparcie. A teraz o tej metafizyce... Pani jak zadzwoniła, to była pewna, ze sunia jest we Wrocławiu... Zapytała o historię tej schroniskowej pomyłki, bardzo się wzruszyła. Potem okazało się, ze ostatnio sporo myśleli o wyjezdzie na Roztocze, coś ich ciągnęło w te strony, pan ma tutaj daleką rodzinę... Tak sobie myślę, ze tak właśnie miało być, ze ta historia wydarzyła się, bo musieliśmy jakoś pomóc Spince pokazać się... 3 Quote
Tola Posted June 24, 2019 Author Posted June 24, 2019 Jutro test na koty... A dzisiaj rozmawiałam z kochaną Patmol, która zgodziła się zrobić wizytę dla kolejnej zamojskiej suni:) Quote
Tola Posted June 24, 2019 Author Posted June 24, 2019 18 minut temu, Patmol napisał: ona jest teraz na Śląsku? Tak, wczoraj po 22 przyjechała do Mysłowic... 15 minut temu, Patmol napisał: Pani pojedzie po Spinkę? Jeszcze nie rozmawialiśmy,... To wczoraj tak szybko się działo... Pani zadzwoniła przed południem, ale tylko wypytywała o sunię, bardzo dobrze mi się z panią Anią rozmawiało. Potem my na wsi bez zasięgu, wyjazd Spinki, emocje... No i telefon póznym wieczorem, ze chcą adoptować Spinkę! Quote
Patmol Posted June 24, 2019 Posted June 24, 2019 Testem na koty to bym się nie przejmowała; bo inaczej może zareagować na swoje koty, a inaczej na obce. Spinka śliczna. Quote
b-b Posted June 24, 2019 Posted June 24, 2019 13 minut temu, Tola napisał: Tak, wczoraj po 22 przyjechała do Mysłowic... Jeszcze nie rozmawialiśmy,... To wczoraj tak szybko się działo... Pani zadzwoniła przed południem, ale tylko wypytywała o sunię, bardzo dobrze mi się z panią Anią rozmawiało. Potem my na wsi bez zasięgu, wyjazd Spinki, emocje... No i telefon póznym wieczorem, ze chcą adoptować Spinkę! Gdzieś to wszystko w gwiazdach było zapisane. Ta pomyłka. nici z ogłoszeń na miejscu, Wasz smutek z rozstania i teraz domek ,który oby okazał się TYM< domem dla małej! 2 Quote
Tyśka) Posted June 24, 2019 Posted June 24, 2019 Ojeeej, ale zwrot z akcji - trzymam kciuki :) 1 Quote
Patmol Posted June 24, 2019 Posted June 24, 2019 Umówiłam się dzisiaj na 19; dzisiaj ma być cała rodzina , a potem nie wiadomo czy jutro czy pojutrze, czy później by się dało wszystkich zebrać -a zależało mi, żeby wszyscy byli. Szczególnie mąż. Szkoda więc odkładać. Tym bardziej, że pani bardzo, bardzo jest zaangażowana i przejęta i nie może się doczekać, co jest miłe. Nie będę brała swojego psa, bo pani ma dwa koty i nie wiem czy by sie kotom mój pies spodobał. Branie psa nie jest złym pomysłem, żeby zobaczyć reakcje ludzki, szczególnie dzieci na psa, no ale przy kotach w domu to raczej zbędne zamieszanie. 1 Quote
Poker Posted June 24, 2019 Posted June 24, 2019 3 godziny temu, Patmol napisał: Testem na koty to bym się nie przejmowała; bo inaczej może zareagować na swoje koty, a inaczej na obce. Spinka śliczna. Ale njus. Suuuper, trzymam kciuki ,żeby to był TEN dom. Myślę w sprawie kotów podobnie jak Patmol. 2 Quote
Havanka Posted June 24, 2019 Posted June 24, 2019 Dnia 21.06.2019 o 21:16, Havanka napisał: Aguś wspaniale ! Dziękuję Ci bardzo. 30 dni to koszt 17 zł. Jezeli Spinka znajdzie wczesniej domek,to wyroznienie wykorzystamy dla innego psiaczka. Slodkie mizianka dla Mikusi ! MikAga wpłaciła na wyróżnienie ogłoszenia Spinki - 30 zł ! Aguś bardzo dziekuję !!! Poczekam do wieczora, na wynik wizyty pa dla Spinki. Jeżeli Patmol da nam zielone światło, to z pieniążków na wyróżnienie skorzysta Bubu, Czeri i może kotek Marian od Jaagi. Teraz bardzo mocno trzymam kciuki za dobre wieści z wizyty p.a. ! Quote
Tola Posted June 24, 2019 Author Posted June 24, 2019 Pięknie dziękuję Patmol za wizytę Basia jak znajdzie chwilkę to napisze więcej o spotkaniu z Rodziną:) Quote
Havanka Posted June 24, 2019 Posted June 24, 2019 13 minut temu, Tola napisał: Pięknie dziękuję Patmol za wizytę Basia jak znajdzie chwilkę to napisze więcej o spotkaniu z Rodziną:) No to udało sie ! Bardzo,bardzo sie cieszę ! Jeszcze poczekam na wiecej informacji. 1 Quote
Recommended Posts