Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 22.06.2019 o 22:21, seramarias napisał:

Co tam słychać u Spineczki?

Spineczka pojechała do Mysłowic, przed chwilką było przekazanie suni w Krakowie.

Bardzo mi smutno, Tz też przygnębiony, tak bardzo żałuję, ze sunia musi kolejny raz zmienić miejsce, ale nie daliśmy rady inaczej, nie miałam gdzie Spineczki umieścić:(.

Do Krakowa sunia pojechała dzięki życzliwości pomocy p. Janiny z Tomaszowa, i życzliwości jej córki Agaty i zięcia.

Mój TZ dowiózł sunię w okolice Tomaszowa.

Z Krakowa do Mysłowic Spinka podróżuje dzięki pomocy i życzliwości malti i jej mamy Iwony, obie panie z Sosnowca.

Wszystkim bardzo  dziękuję za ogromną pomoc!

qq6.gif

Posted

Dzisiaj zabraliśmy Spinkę na cały dzień do naszej chałupy na Roztoczu; Zulka, Florka i kotka córki zostały w domu.

Spinka była bardzo grzeczna;  co prawda dla bezpieczeństwa cały czas była przypięta do smyczy (od strony pól i lasu nie mam pełnego ogrodzenia), ale i tak sprawowała się bez zastrzeżeń.

Tylko to pożegnanie takie smutne, zżyliśmy się z sunią:(

Posted

Spinka bardzo spokojnie zniosła podróż z Krakowa do Mysłowic.  Praktycznie większość podróży przespała, kilka razy się  przebudzila i sprawdzała co się dzieje. Przy przekazaniu  w Mysłowicach od razu przywitała się z nowymi opiekunami i zaczęła sprawdzać nowy teren. 

• Like 1
Posted

Spinka bardzo spokojnie zniosła podróż z Krakowa do Mysłowic.  Praktycznie większość podróży przespała, kilka razy się  przebudzila i sprawdzała co się dzieje. Przy przekazaniu  w Mysłowicach od razu przywitała się z nowymi opiekunami i zaczęła sprawdzać nowy teren. 

Posted

Kochana ślicznota. Najeździ się malutka ,ale to i tak lepiej niż miałaby siedzieć  w schronie. Powinien ktoś szybko się w niej zakochać.

• Upvote 1
Posted
13 godzin temu, b-b napisał:

Szkoda,że znowu mała  ma zmiany ale może tam gdzie będzie ktoś się w niej zakocha.

10 godzin temu, Poker napisał:

Kochana ślicznota. Najeździ się malutka ,ale to i tak lepiej niż miałaby siedzieć  w schronie. Powinien ktoś szybko się w niej zakochać.

No i się zakochał!!!

Rodzina z Legnicy, w domu 14 letnia córcia; mieli bokserkę, teraz w domu są 2 koty.

Z tego co zrozumiałam, to domek w niewielkim ogródkiem...

Rodzina aktywna, dużo wyjedzają, Spineczka podróżowałaby razem ze swoją rodzina.

Mają przyjaciela - specjalistę od psich problemów, jakby było coś nie tak, to pani powiedziała, ze będzie miała  wsparcie.

A teraz o tej metafizyce...

Pani jak zadzwoniła, to była pewna, ze sunia jest we Wrocławiu...

Zapytała o historię tej schroniskowej pomyłki, bardzo się wzruszyła.

Potem okazało się, ze ostatnio sporo myśleli o wyjezdzie na Roztocze, coś ich ciągnęło w te strony, pan ma tutaj daleką rodzinę...

Tak sobie myślę, ze tak właśnie miało być, ze ta historia wydarzyła się, bo musieliśmy jakoś pomóc Spince  pokazać się...

• Upvote 3
Posted
18 minut temu, Patmol napisał:

ona jest teraz na Śląsku?

Tak, wczoraj  po 22 przyjechała do Mysłowic...

15 minut temu, Patmol napisał:

Pani pojedzie po Spinkę?

Jeszcze nie rozmawialiśmy,...

To wczoraj tak szybko się działo...

Pani zadzwoniła przed południem, ale tylko wypytywała o sunię, bardzo dobrze mi się z panią Anią rozmawiało.

Potem my na wsi bez zasięgu, wyjazd Spinki, emocje...

No i telefon póznym wieczorem, ze chcą adoptować Spinkę!

Posted
13 minut temu, Tola napisał:

Tak, wczoraj  po 22 przyjechała do Mysłowic...

Jeszcze nie rozmawialiśmy,...

To wczoraj tak szybko się działo...

Pani zadzwoniła przed południem, ale tylko wypytywała o sunię, bardzo dobrze mi się z panią Anią rozmawiało.

Potem my na wsi bez zasięgu, wyjazd Spinki, emocje...

No i telefon póznym wieczorem, ze chcą adoptować Spinkę!

Gdzieś to wszystko w gwiazdach było zapisane.

Ta pomyłka. nici z ogłoszeń na miejscu, Wasz smutek z rozstania i teraz domek ,który oby okazał się TYM< domem dla małej!

• Like 2
Posted

Umówiłam się dzisiaj na 19; dzisiaj ma być cała rodzina , a potem nie wiadomo czy jutro czy pojutrze, czy później  by się dało wszystkich zebrać -a zależało mi, żeby wszyscy byli. Szczególnie mąż.  Szkoda więc odkładać. Tym bardziej, że pani bardzo, bardzo  jest  zaangażowana i przejęta i nie może się doczekać, co jest miłe.

Nie będę brała swojego psa, bo pani ma dwa koty i nie wiem czy by sie kotom mój pies spodobał.

Branie psa nie jest złym pomysłem, żeby zobaczyć reakcje ludzki, szczególnie dzieci na psa, no ale przy kotach w domu to raczej zbędne zamieszanie.

• Like 1
Posted
3 godziny temu, Patmol napisał:

Testem na koty to bym się nie przejmowała; bo inaczej może zareagować na swoje koty, a inaczej na obce. 

Spinka śliczna.

Ale njus. Suuuper, trzymam kciuki ,żeby to był TEN dom.

Myślę w sprawie kotów podobnie jak Patmol.

• Like 2
Posted
Dnia 21.06.2019 o 21:16, Havanka napisał:

Aguś wspaniale ! Dziękuję Ci bardzo. 30 dni to koszt 17 zł. Jezeli Spinka znajdzie wczesniej domek,to wyroznienie wykorzystamy dla innego psiaczka. Slodkie mizianka dla Mikusi !

MikAga wpłaciła na wyróżnienie ogłoszenia Spinki - 30 zł ! Aguś bardzo dziekuję !!!  Poczekam do wieczora, na wynik wizyty pa dla Spinki. Jeżeli Patmol da nam zielone światło, to z pieniążków na wyróżnienie skorzysta Bubu, Czeri i może kotek Marian od Jaagi.

Teraz bardzo mocno trzymam kciuki za dobre wieści z wizyty p.a. !

Posted
13 minut temu, Tola napisał:

Pięknie dziękuję Patmol  za wizytękwiat-emotikon-ruchomy-obrazek-0069

Basia jak znajdzie chwilkę to napisze więcej o spotkaniu z Rodziną:)

No to udało sie ! Bardzo,bardzo sie cieszę ! Jeszcze poczekam na wiecej informacji.

• Like 1