Havanka Posted June 12, 2019 Posted June 12, 2019 3 godziny temu, Tola napisał: Spinka nadal w lecznicy; wczoraj, po informacji od szafirki, ze zabrane ze schroniska psy mają lamblie, poprosiłam o badanie Spinki no i wynik jest pozytywny. Od wczoraj wdrożono leczenie. Wciąż szukam transportu, dzwoniłam nawet do schroniska, bo oni często jeżdzą w stronę granicy z Czechami, ale taki wyjazd planowany jest dopiero na koniec lipca. Coś dzisiaj drgnęło, jest nadzieja na transport w sobotę, błagam o kciuki! Oby się udało ! Powodzenia ! Quote
agat21 Posted June 12, 2019 Posted June 12, 2019 Mocne kciuki! I niech robale szybko się wynoszą! Quote
Jaaga Posted June 13, 2019 Posted June 13, 2019 Kurcze, kiepsko że ma lamblie. To bardzo trudno się leczy. W czasie leczenia powinna mieć dezynfekowaną okolicę odbytu szamponem z chlorheksydyną. Tolu, napisz mi na priv, co oni jej podają. Najczęściej lekarze dają fenbendazol, a on na większosć lamblii już nie działa. Najskuteczniej działa Zentel i podaje się go tylko 3-5 dni w pierwszej serii leczenia. Metronidazol 7 dni. Potem po tygodniowej przewie kolejna seria. Quote
Tola Posted June 13, 2019 Author Posted June 13, 2019 5 godzin temu, Jaaga napisał: Kurcze, kiepsko że ma lamblie. To bardzo trudno się leczy. W czasie leczenia powinna mieć dezynfekowaną okolicę odbytu szamponem z chlorheksydyną. Tolu, napisz mi na priv, co oni jej podają. Najczęściej lekarze dają fenbendazol, a on na większosć lamblii już nie działa. Najskuteczniej działa Zentel i podaje się go tylko 3-5 dni w pierwszej serii leczenia. Metronidazol 7 dni. Potem po tygodniowej przewie kolejna seria. Dzisiaj będę wieczorem w lecznicy, zapytam. Transportu jednak nie ma, pan z Krakowa przyjezdza dopiero w następnym tyg.:( Zaplaczę się, ze malutka wciaż w lecznicy:( Jakby było za mało kłopotów - dzisiaj trafił do nas szczeniak sunia znaleziona na w leśnej drodze. Jakiś barbarzyńca zostawił 5 tyg. maleństwo na pewna śmierć:( Malutka bardzo płacze za matką:( Quote
Jaaga Posted June 13, 2019 Posted June 13, 2019 1 godzinę temu, Tola napisał: Dzisiaj będę wieczorem w lecznicy, zapytam. Transportu jednak nie ma, pan z Krakowa przyjezdza dopiero w następnym tyg.:( Zaplaczę się, ze malutka wciaż w lecznicy:( Jakby było za mało kłopotów - dzisiaj trafił do nas szczeniak sunia znaleziona na w leśnej drodze. Jakiś barbarzyńca zostawił 5 tyg. maleństwo na pewna śmierć:( Malutka bardzo płacze za matką:( Szkoda wielka. Do mamy w niedzielę przyjeżdża koleżanka z Krakowa, która wiozła zamojskiego Piszczyka do DS. Gdyby ktos dał radę podwieźć do Krakowa, to Spinka mogłaby już do nas trafić. Quote
seramarias Posted June 13, 2019 Posted June 13, 2019 36 minut temu, Tola napisał: Jakby było za mało kłopotów - dzisiaj trafił do nas szczeniak sunia znaleziona na w leśnej drodze. Jakiś barbarzyńca zostawił 5 tyg. maleństwo na pewna śmierć:( Malutka bardzo płacze za matką:( Co za okrutny typ tak postąpił, jak można takie dziecko, czy jakąkolwiek żywą istotę tak zostawić i skazać na powolne umieranie w cierpieniu :( Quote
seramarias Posted June 13, 2019 Posted June 13, 2019 Spinusi bardzo szkoda, tak długo siedzi w lecznicowej klatce :( Mam nadzieję, że leczenie będzie skuteczne i Słoneczko szybko pozbędzie się paskudztwa. Quote
Tola Posted June 13, 2019 Author Posted June 13, 2019 6 minut temu, helli napisał: Czy konto na Spinkę to konto Alaskan? Tak, Alaskan jest skarbnikiem zamojskich piesów Quote
Tola Posted June 13, 2019 Author Posted June 13, 2019 Byłam znowu dzisiaj u Spineczki, byłyśmy na spacerku. Suczka, tak jak niedawno Homer, podbiła serca całej załogi w lecznicy, a dr Kuba tez jest jej ulubieńcem. Widziałam dzisiaj, co dziewczyna wyrabiała, jak wet pojawił się w lecznicy;) Spinka wita dr Basię 2 Quote
Havanka Posted June 13, 2019 Posted June 13, 2019 Spinka pięknie wyszła na tych zdjeciach. Zaraz podmienię w swoim ogłoszeniu. Quote
Tola Posted June 13, 2019 Author Posted June 13, 2019 4 minuty temu, Sara2011 napisał: Ależ śliczna dziewczynka <3 Śliczna, młoda, roześmiana, przytulaśna i ani jednego zapytania. Czy powodem są zblizające się wakacje? Quote
Havanka Posted June 13, 2019 Posted June 13, 2019 9 minut temu, Tola napisał: Radość na 4 łapach Nie tylko zdjęcia, ale i super tytuł do ogłoszenia ! Radość na czterech łapach do pokochania od zaraz ! Dzięki Tolu. Quote
b-b Posted June 13, 2019 Posted June 13, 2019 Taka cudna sunia i nie ma odzewu z ogłoszeń?:/ Cukiereczek mały:) Quote
Tola Posted June 13, 2019 Author Posted June 13, 2019 Spinka zobaczyła starszą sunię w lecznicy Quote
agat21 Posted June 13, 2019 Posted June 13, 2019 No tak jest piękna, że nie wypowiedzieć! :))) 1 Quote
Tola Posted June 13, 2019 Author Posted June 13, 2019 11 minut temu, helli napisał: Border terrier To chyba i Beza vel Moli z tego wątku ;) https://www.dogomania.com/forum/topic/349305-beza-w-ds-w-warszawe-tania-u-jaaga-wiola-pokonała-parwo-i-ma-ds-w-niepołomicach-szczeniaki-w-swoich-domach-tosia-za-tm-pomocy-3-suczki-i-5-szczeniaków-z-interwencji/?page=39 A p. Magda pisała, ze w parku ludzie pytają, jaka to rasa;) Quote
Alaskan malamutte Posted June 13, 2019 Posted June 13, 2019 Na konto Spinki wpłynęło 20zł od Nesiowatej. Bardzo dziękujemy! Quote
Jaaga Posted June 14, 2019 Posted June 14, 2019 11 godzin temu, Tola napisał: Śliczna, młoda, roześmiana, przytulaśna i ani jednego zapytania. Czy powodem są zblizające się wakacje? Pewnie tak. Ja o kota Mariana nie miałam jednego telefonu, choć piękny rudo-biały, a o moje szczeniaki to tylko dzwonią i pytają, czy na sierpień będę mieć. Teraz wszyscy przed wyjazdami, to nie chca zwierząt. Dziś spróbuję ją poreklamowac na FB. Quote
Tola Posted June 14, 2019 Author Posted June 14, 2019 Spinka na profilu lecznicy https://www.facebook.com/royalvetzamosc/ Quote
Recommended Posts