Jump to content
Dogomania

R o z l i c z o n y ***** FIJOŁECZKI AFRYKAŃSKIE ODMIANOWE wyhodowane z listków *** dla ROXI naszej *** dorosłe rośliny *** do 15 czerwca włącznie

Recommended Posts

Posted
52 minuty temu, rozi napisał:

Dziękuję za potwierdzenie odbioru fijołasów. Czekam na... na co ja czekam? A! Na potwierdzenie od Aldrumki, może od uxmal, jeśli będzie miała dobry humor. Czekam też na 24-go, kiedy wyślę paczkę do guccio i na kontakt ze strony dwbem, no nie rozliczę szybko. Ale kasa już u Roxi  :)

I to jest najważniejsze,ze piesio ma kasiorkę na pilne potrzeby.

Posted
5 godzin temu, Aga76 napisał:

Ps. Mówiłam, że na k, kanachoe, po tygodniu w kieliszku pięknie się ukorzeniła. 

Po tygodniu w kieliszku święty by się ukorzenił.

Posted

Niska temperatura powietrza w otoczeniu mym spowodowała, że mam dzisiaj wspaniały humor.

Potwierdzam zatem odbiór i dowóz fiołeczków.

Trasa była spokojna, bez niespodzianek. Wypakowanie bez problemu. Opakowanie po fiołeczkach wrzuciłam do kosza na opakowanie suche niemieszane.

Fiołeczki nakarmione. Pilnuję żeby nie przelać. Stoją sobie na stoliku w otoczeniu jabłek, cytryn i przy rowerze treningowym.

Fioletowy -nazwałam go Gordon Blue- już wystawił główkę do Świata..

Będzie z niego niezły kwiatek.

Dziękuje :)*

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
2 godziny temu, uxmal napisał:

Stoją sobie na stoliku w otoczeniu jabłek, cytryn i przy rowerze treningowym.

Z tego, co wiem, to towarzystwo owoców, a szczególnie jabłek, nie służy urodzie kwiatów, również ciętych. Takie połączenie wygląda pięknie tylko na obrazach z martwą naturą. Jabłka wydzielają etylen, który powoduje przyspieszone przekwitanie kwiatów.

• Like 1
Posted
1 minutę temu, Isiak napisał:

Z tego, co wiem, to towarzystwo owoców, a szczególnie jabłek, nie służy urodzie kwiatów, również ciętych. Takie połączenie wygląda pięknie tylko na obrazach z martwą naturą. Jabłka wydzielają etylen, który powoduje przyspieszone przekwitanie kwiatów.

ajaja. Nie wiedziałam. Lecę zjeść jabłka ..Dziękuje. A co z cytrynami?

Posted
4 godziny temu, Isiak napisał:

Chyba wszystkie owoce wydzielają etylen, ale jabłka szczególnie dużo.

Mnie wczoraj jabłka też pomogły szybko przekwitnąć :DDD 

Posted

Patrzę, że już doręczona    zdziwko.gif    to teraz ciekawe tylko, czy nikt na niej nie usiadł po drodze.

Z Danutą umówiona jestem wstępnie na piątek.

Posted
15 minut temu, guccio napisał:

Fiołeczki w bardzo dobrym stanie odebrane wczoraj.Sieć dostaje wariacji i nie mogłam potwierdzić.

Dziękuję za potwierdzenie  :)

7 minut temu, uxmal napisał:

a moje fiołeczki zakwitły :))

No widzisz, wdzięczą się   :)