Jump to content
Dogomania

Dwie sunie zabrane z pseudo-hodowli, zbierają na operacje. Jedna na usunięcie guza z brzuszka. a druga na usunięcie polipa z gardła, który zagraża jej życiu.

Recommended Posts

Posted
3 godziny temu, themagda napisał:

Elik co z bazarkami w związku z tym ze wyszło że nie oszukuję , ja prosiłam koleżanki zeby mi wysłały ciuchy nie chciane , nipotrzebne ale ładne na fanty i pytają czy wysłać , czy bedziesz robiła i czy sie na mnie obraziłaś i mnie nie chcesz na bazarkach bo nie wiem co z fantami a pieskom przyda sie pieniądz bo wiecie jacy weterynarze są drodzy może nie pogardzisz fantami a może kto inny chce. No nie wiem jak to ma teraz być. Nie wiem czy wstawiać srebro bo ludzie mogą juz ode mnie nic ne chcieć . No nie wiem.

Nawet nie myśl o tym,by nie wystawiać sreberek,są przepiękne i szkoda byłoby,tylko tak jak pisałam wcześniej-warto w opisie zaznaczyć,że sreberko nie jest oksydowane ani czyszczone chemicznie i może żółknąć,ale wystarczy wyczyścić i będzie ok ;)

• Like 1
Posted

Nie wiem czy wstawiać srebro bo ludzie mogą juz ode mnie nic ne chcieć . No nie wiem.

Wystawiaj i nawet się nie zastanawiaj.  Robisz piękne rzeczy . 

• Like 1
Posted

Muszę to napisać.  Bardzo dobrze że  o srebrze zostało tutaj napisane.  Bo akurat ja to zdziwiłabym się że żółknie.  Nikomu bym o tym nie napisała,  do jubilera bym nie poszła  tylko porostu drugi raz nie kupiłabym.  

Dobrze że się wyjaśniło i nie wiedziałam że jest tęczowa oksydacja. 

A swoje srebra wystawiam bo są piękne. 

• Like 2
Posted
19 minut temu, uxmal napisał:

Nikomu bym o tym nie napisała,  do jubilera bym nie poszła  tylko porostu drugi raz nie kupiłabym.  

I bardzo niedobrze zrobiłabyś  :) Niesprawiedliwie oceniłabyś osobę, która sprzedała Ci przedmiot, jako srebrny. A co jeszcze gorsze, mogłabyś nieświadomie rozpowszechniać krzywdzącą opinię o tym człowieku.

• Like 2
Posted
47 minut temu, elik napisał:

I bardzo niedobrze zrobiłabyś  :) Niesprawiedliwie oceniłabyś osobę, która sprzedała Ci przedmiot, jako srebrny. A co jeszcze gorsze, mogłabyś nieświadomie rozpowszechniać krzywdzącą opinię o tym człowieku.

Nieświadome rozpowszechnianie to mi nie grozi.  Po prostu nie kupiłabym i tyle bez dalszych historii. 

Posted
14 minut temu, uxmal napisał:

Nieświadome rozpowszechnianie to mi nie grozi.  Po prostu nie kupiłabym i tyle bez dalszych historii. 

To byłabyś pewnie jednana tysiąc  :)

• Like 1
Posted
4 godziny temu, themagda napisał:

Nie ma co już bić piany bo będe uprzedzać pod każdym wyrobem że warto zaoksydować na ciemno bo srebro i tak ściemnieje a oksyda zapobiegnie nalotom. 

the magda no właśnie o to chodzi,że tu sami swoi i nikt bić piany nie chce,warto wyjaśniać takie spraw.Ja jestem taką osobą,że jak mi coś nie pasuje,to walę prosto z mostu,przeważnie wychodzi na dobre,tym razem mimo pierwszych złych  słów pod wpływem emocji to jednak na dobre wyszło także.Ty już wiesz,że warto w opisie dopisać tą informację o żółknieniu,my kupujący wiemy,że może zółknąć i jest super-DZIAŁAMY DALEJ W OBIE STRONY DLA DOBRA ZWIERZAKÓW :)

• Like 1
Posted

Themagda a mogłabyś wstawić jakąś fotkę czegoś oksydowanego na tęczowo? Bardzo mnie to zaintrygowało a nie kojarzę czy kiedyś coś takiego widziałam. I nawet gdyby mnie ktoś zapytał np. na bazarku czy chcę taką tęczową oksydę to bym nie potrafiła odpowiedzieć...

Edit.

Nie wytrzymałam i sobie wygooglałam. Piekne to jest... Post zostawiam bo może nie tylko ja nie wiedziałam jak ona wygląda :-)

• Like 2
Posted

Wstawiłam zdjecia ostatne to oksyda tęczowa , niestety nie mam swojego zdjęcia z tą oksydą teraz mam jeden wisiorek ten czarny z onyksami który się nie sprzedał mimo ze uważam ze jest ladny, Te inne zdjecia to jeśli by ktoś miał wątpliwości żt używam kamieni czy szkiełek , Zawsze uzywam kamieni czasem jest syntetyczny ale głównie prawdziwych . Co do tej oksydy tęczowej jest ona bardzo ładna ale po pierwsze nie da sie przewidzieć czy wyjdzie niebieska rzowa czy zółto brązowa , po drugie jest raczej nietrwała z rok bedzie ładna potem zaczyna ciemnieć az do czarnego bo srebro ma taka właściwosć ze czernieje przy tej oksydzie, po trzecie robi sie ją tylo na blaszkach srebrnych a ja głównie robię z drutów bo taniej, zdarza się ze zrobię z blachy jeśli mam dobre zamówienie ostatnoio moja lekarka zamówił duzą rzecz to kupiłam blachy ale nie stać mnie zwłaszcza teraz kiedy spłacam lipcowe długi moich suczek za operacje i zbieram na operacje Lali bardzo drogą , to mogę tylko druty kupić , zrobie na ten nowy bazarek jeszcze coś z rubinkami , skoro czerne się nie podobało to moze czerwone pójdzie. No jak juz popłacę długi i na Lalę zbiorę to zrobie cos z blachy na tęczowo

Posted
1 godzinę temu, AlfaLS napisał:

Edit.

Nie wytrzymałam i sobie wygooglałam. Piekne to jest... Post zostawiam bo może nie tylko ja nie wiedziałam jak ona wygląda :-)

Wstaw zdjęcie, daj popatrzyć  :)

Posted

wsyawiłam zdjecie u góry trzecie taki pierścionek artystyczny okstdowany tęczowo

Drugie znaczy się  :)  Tak bardzo mi się podoba ten sposób oksydowania, piękny.

Posted

Jak uż skończę z tymi operacjami to kupię blache srebrną i porobię take z tą oksydą tęczową. Na razie płacę jeszcze dług za operacje lipcowe i zbieram na Lalę więc nie mam na blachę.

Posted

dziś wyciągnęłam jakis stary okropny kawałek miedzi i spróbowałam czy ta patyna się nie zestarzala i działa i wyszło coś takiego oczywiście to brudny kawałek na czystej miedzi wychodzi ładniej  , no i działa wiec jak kupię jakieś kawałki blachy to zrobię coś z ta patyną zupełnie zapomniałam ze ją mam20191219-164955.jpg

• Like 1