tatankas Posted December 14, 2019 Posted December 14, 2019 3 godziny temu, themagda napisał: Elik co z bazarkami w związku z tym ze wyszło że nie oszukuję , ja prosiłam koleżanki zeby mi wysłały ciuchy nie chciane , nipotrzebne ale ładne na fanty i pytają czy wysłać , czy bedziesz robiła i czy sie na mnie obraziłaś i mnie nie chcesz na bazarkach bo nie wiem co z fantami a pieskom przyda sie pieniądz bo wiecie jacy weterynarze są drodzy może nie pogardzisz fantami a może kto inny chce. No nie wiem jak to ma teraz być. Nie wiem czy wstawiać srebro bo ludzie mogą juz ode mnie nic ne chcieć . No nie wiem. Nawet nie myśl o tym,by nie wystawiać sreberek,są przepiękne i szkoda byłoby,tylko tak jak pisałam wcześniej-warto w opisie zaznaczyć,że sreberko nie jest oksydowane ani czyszczone chemicznie i może żółknąć,ale wystarczy wyczyścić i będzie ok ;) 1 Quote
mdk8 Posted December 14, 2019 Posted December 14, 2019 3 godziny temu, themagda napisał: Nie wiem czy wstawiać srebro bo ludzie mogą juz ode mnie nic ne chcieć . No nie wiem. Wystawiaj i nawet się nie zastanawiaj. Robisz piękne rzeczy . 1 Quote
uxmal Posted December 14, 2019 Posted December 14, 2019 Muszę to napisać. Bardzo dobrze że o srebrze zostało tutaj napisane. Bo akurat ja to zdziwiłabym się że żółknie. Nikomu bym o tym nie napisała, do jubilera bym nie poszła tylko porostu drugi raz nie kupiłabym. Dobrze że się wyjaśniło i nie wiedziałam że jest tęczowa oksydacja. A swoje srebra wystawiam bo są piękne. 2 Quote
elik Posted December 14, 2019 Author Posted December 14, 2019 19 minut temu, uxmal napisał: Nikomu bym o tym nie napisała, do jubilera bym nie poszła tylko porostu drugi raz nie kupiłabym. I bardzo niedobrze zrobiłabyś :) Niesprawiedliwie oceniłabyś osobę, która sprzedała Ci przedmiot, jako srebrny. A co jeszcze gorsze, mogłabyś nieświadomie rozpowszechniać krzywdzącą opinię o tym człowieku. 2 Quote
uxmal Posted December 14, 2019 Posted December 14, 2019 47 minut temu, elik napisał: I bardzo niedobrze zrobiłabyś :) Niesprawiedliwie oceniłabyś osobę, która sprzedała Ci przedmiot, jako srebrny. A co jeszcze gorsze, mogłabyś nieświadomie rozpowszechniać krzywdzącą opinię o tym człowieku. Nieświadome rozpowszechnianie to mi nie grozi. Po prostu nie kupiłabym i tyle bez dalszych historii. Quote
elik Posted December 14, 2019 Author Posted December 14, 2019 14 minut temu, uxmal napisał: Nieświadome rozpowszechnianie to mi nie grozi. Po prostu nie kupiłabym i tyle bez dalszych historii. To byłabyś pewnie jednana tysiąc :) 1 Quote
themagda Posted December 14, 2019 Posted December 14, 2019 Nie ma co już bić piany bo będe uprzedzać pod każdym wyrobem że warto zaoksydować na ciemno bo srebro i tak ściemnieje a oksyda zapobiegnie nalotom. 1 Quote
rozi Posted December 14, 2019 Posted December 14, 2019 Mam, odnawiający się, nalot na jednym komplecie sztućców Hefry, nie oksydowanym. Czyszczę, bo sztućce, z biżuterią bym się nie bawiła. Quote
tatankas Posted December 14, 2019 Posted December 14, 2019 4 godziny temu, themagda napisał: Nie ma co już bić piany bo będe uprzedzać pod każdym wyrobem że warto zaoksydować na ciemno bo srebro i tak ściemnieje a oksyda zapobiegnie nalotom. the magda no właśnie o to chodzi,że tu sami swoi i nikt bić piany nie chce,warto wyjaśniać takie spraw.Ja jestem taką osobą,że jak mi coś nie pasuje,to walę prosto z mostu,przeważnie wychodzi na dobre,tym razem mimo pierwszych złych słów pod wpływem emocji to jednak na dobre wyszło także.Ty już wiesz,że warto w opisie dopisać tą informację o żółknieniu,my kupujący wiemy,że może zółknąć i jest super-DZIAŁAMY DALEJ W OBIE STRONY DLA DOBRA ZWIERZAKÓW :) 1 Quote
AlfaLS Posted December 15, 2019 Posted December 15, 2019 Themagda a mogłabyś wstawić jakąś fotkę czegoś oksydowanego na tęczowo? Bardzo mnie to zaintrygowało a nie kojarzę czy kiedyś coś takiego widziałam. I nawet gdyby mnie ktoś zapytał np. na bazarku czy chcę taką tęczową oksydę to bym nie potrafiła odpowiedzieć... Edit. Nie wytrzymałam i sobie wygooglałam. Piekne to jest... Post zostawiam bo może nie tylko ja nie wiedziałam jak ona wygląda :-) 2 Quote
themagda Posted December 15, 2019 Posted December 15, 2019 Wstawiłam zdjecia ostatne to oksyda tęczowa , niestety nie mam swojego zdjęcia z tą oksydą teraz mam jeden wisiorek ten czarny z onyksami który się nie sprzedał mimo ze uważam ze jest ladny, Te inne zdjecia to jeśli by ktoś miał wątpliwości żt używam kamieni czy szkiełek , Zawsze uzywam kamieni czasem jest syntetyczny ale głównie prawdziwych . Co do tej oksydy tęczowej jest ona bardzo ładna ale po pierwsze nie da sie przewidzieć czy wyjdzie niebieska rzowa czy zółto brązowa , po drugie jest raczej nietrwała z rok bedzie ładna potem zaczyna ciemnieć az do czarnego bo srebro ma taka właściwosć ze czernieje przy tej oksydzie, po trzecie robi sie ją tylo na blaszkach srebrnych a ja głównie robię z drutów bo taniej, zdarza się ze zrobię z blachy jeśli mam dobre zamówienie ostatnoio moja lekarka zamówił duzą rzecz to kupiłam blachy ale nie stać mnie zwłaszcza teraz kiedy spłacam lipcowe długi moich suczek za operacje i zbieram na operacje Lali bardzo drogą , to mogę tylko druty kupić , zrobie na ten nowy bazarek jeszcze coś z rubinkami , skoro czerne się nie podobało to moze czerwone pójdzie. No jak juz popłacę długi i na Lalę zbiorę to zrobie cos z blachy na tęczowo Quote
elik Posted December 15, 2019 Author Posted December 15, 2019 1 godzinę temu, AlfaLS napisał: Edit. Nie wytrzymałam i sobie wygooglałam. Piekne to jest... Post zostawiam bo może nie tylko ja nie wiedziałam jak ona wygląda :-) Wstaw zdjęcie, daj popatrzyć :) Quote
themagda Posted December 15, 2019 Posted December 15, 2019 wsyawiłam zdjecie u góry trzecie taki pierścionek artystyczny okstdowany tęczowo Quote
elik Posted December 15, 2019 Author Posted December 15, 2019 3 godziny temu, themagda napisał: wsyawiłam zdjecie u góry trzecie taki pierścionek artystyczny okstdowany tęczowo Drugie znaczy się :) Tak bardzo mi się podoba ten sposób oksydowania, piękny. Quote
AlfaLS Posted December 15, 2019 Posted December 15, 2019 Same zobaczcie, cuda po prostu: http://i.arsneo.pl/31b057b055565ef12f9dc7a15d4908461351ecef.jpg http://i.arsneo.pl/a63737cd5083188c1bb5e926e5c1c98e91a28f89.jpg Quote
themagda Posted December 16, 2019 Posted December 16, 2019 Jak uż skończę z tymi operacjami to kupię blache srebrną i porobię take z tą oksydą tęczową. Na razie płacę jeszcze dług za operacje lipcowe i zbieram na Lalę więc nie mam na blachę. Quote
elik Posted December 18, 2019 Author Posted December 18, 2019 Dnia 15.12.2019 o 20:52, AlfaLS napisał: Same zobaczcie, cuda po prostu: http://i.arsneo.pl/31b057b055565ef12f9dc7a15d4908461351ecef.jpg http://i.arsneo.pl/a63737cd5083188c1bb5e926e5c1c98e91a28f89.jpg Łaaaaałłł faktycznie śliczne są te tęczowe oksydowania. Quote
elik Posted December 19, 2019 Author Posted December 19, 2019 Serdecznie zapraszam na bazarek, którego beneficjentką jest także Lala. Quote
themagda Posted December 19, 2019 Posted December 19, 2019 dziś wyciągnęłam jakis stary okropny kawałek miedzi i spróbowałam czy ta patyna się nie zestarzala i działa i wyszło coś takiego oczywiście to brudny kawałek na czystej miedzi wychodzi ładniej , no i działa wiec jak kupię jakieś kawałki blachy to zrobię coś z ta patyną zupełnie zapomniałam ze ją mam 1 Quote
themagda Posted December 25, 2019 Posted December 25, 2019 podrzucę jeszcze bazarek i ide spać bo mam marny humor bo podejrzewam że poja Pimpeta może mić cushinga ma takie dziene oblawy jak moja zmarła pusieńka. Quote
Recommended Posts