Alaskan malamutte Posted May 30, 2019 Author Posted May 30, 2019 Jak poznamy charakter Czarusia i jego potrzeby, wtedy dobierzemy domek na miarę. Czaruś wydaje się być bardzo przyjazny wobec człowieka, schronisko wykorzystuje jego mordkę do reklamowania różnych wydarzeń... https://www.facebook.com/SchroniskoDlaBezdomnychZwierzatWZamosciu/photos/a.2080438798741793/2191391874313151/?type=3&theater Przebywa w boksie z innymi samcami i nie zauważyłam zatargów. Pracownik mówi, że spokojny, sympatyczny... Czekam na info od Murki, czy ten transport w środę dojdzie do skutku....Musimy też z Tolą podjechać do schroniska, aby zarezerwować psiaka i zobaczyć co z tym ślepaczkiem malutkim. 1 1 Quote
alma591 Posted May 30, 2019 Posted May 30, 2019 Tylko nikt nie zostawi non stop otwartych drzwi do domu, szczególnie w złą pogodę czy zimą.Później często ludzie nie chcą wpuścić do domu brudnego psa i tak zostaje biedak pod tymi drzwiami na zawsze.W sumie wszystko zależy od człowieka. 1 1 Quote
Sowa Posted May 30, 2019 Posted May 30, 2019 Alma591, psy, które siedzą samotnie w mieszkaniach blokowych po 10 i więcej godzin dziennie też nie mają człowieka obok siebie na każde zawołanie. Quote
alma591 Posted May 30, 2019 Posted May 30, 2019 Ale jak ten człowiek już jest w domu to jest dostępny.Nie jetem przeciwna domom z ogrodem,ale jak już napisałam -wszystko zależy od człowieka. Quote
Anula Posted May 30, 2019 Posted May 30, 2019 Nie ma co teraz pisać o domku.Jak Czaruś dotrze do mari23 to wtedy będą wiadomości o psiaku.Być może po kąpieli,wyczesaniu Czaruś nie będzie miał bujnej sierści. A tak na marginesie to czekam na przemianę Czarusia jak będzie wykąpany,czyściutki i z cudną sierścią.To dopiero będzie przepiękny psiak. Quote
agat21 Posted May 30, 2019 Posted May 30, 2019 A ja czekam na info, czy na środę mam się szykować na bycie kierowcą psiula ;)) Quote
Nadziejka Posted May 30, 2019 Posted May 30, 2019 ojej to trzymam mocno mocno za transport bieduniow oby slepuniek i duzutki jak najpredzej trafily pod opieke mari Quote
Alaskan malamutte Posted May 31, 2019 Author Posted May 31, 2019 Byłyśmy z Tola dzisiaj w schronisku. Czaruś podszedł do siatki ustykając...powiedziałam mu, że już w przyszłym tygodniu wyjedzie po nowe, lepsze życie. A śleputek....Serce sie kraje... Quote
Nadziejka Posted May 31, 2019 Posted May 31, 2019 to oczenko ech ...serce peka widzialam wiecej zdjatek na watku zamojskim ..biedne biedne stokrosci biedna ale choc tyle choc tyle w tym nieszczesciu ze sa tutaj u nas ze to nie ukraina ...azjaci , czy inne parszywce ludzkie potwory ... tulinexczkam calem sercem za slepunia i duzutkiego Quote
Alaskan malamutte Posted May 31, 2019 Author Posted May 31, 2019 7 godzin temu, Tianku napisał: :( Juz niedlugo pieseczki ... 3 minuty temu, Nadziejka napisał: to oczenko ech ...serce peka widzialam wiecej zdjatek na watku zamojskim ..biedne biedne stokrosci biedna ale choc tyle choc tyle w tym nieszczesciu ze sa tutaj u nas ze to nie ukraina ...azjaci , czy inne parszywce ludzkie potwory ... tulinexczkam calem sercem za slepunia i duzutkiego Ja po dzisiejszej wizycie w schronisku spać nie będę.... Ten śleputek..on był taki radosny, a teraz leży smutny....I to jego oczko.... Quote
Nadziejka Posted May 31, 2019 Posted May 31, 2019 kokane istoteczki niechaj sie spelni najlepsze spokojne cudne dla was Ciociu Alaskan bedzie lada dzien z kramku zakonczonego 57 zl 80 gr 57 zl z gr dla bieduniow mamy Rozliczam dziekuje!Maly Nadziejkowy dla serduszek ktore jada po nowe zycie do naszej mari23- sercem do 27 maja dla dwoch tuteczkow biedunkow Quote
Alaskan malamutte Posted May 31, 2019 Author Posted May 31, 2019 4 minuty temu, Nadziejka napisał: niechaj sie spelni najlepsze spokojne cudne dla was Ciociu Alaskan bedzie lada dzien z kramku zakonczonego 57 zl 80 gr Nadziejko, z całego serca dziękuję!! Quote
agat21 Posted June 1, 2019 Posted June 1, 2019 A jakie plany są co do śleputka? Przepraszam, pewnie to bylo gdzieś pisane, ale się czasem gubię :/ wśród psiaczków tylu.. Quote
Alaskan malamutte Posted June 1, 2019 Author Posted June 1, 2019 10 godzin temu, agat21 napisał: A jakie plany są co do śleputka? Przepraszam, pewnie to bylo gdzieś pisane, ale się czasem gubię :/ wśród psiaczków tylu.. Śleputek razem z Czarusiem jedzie na BDT do mari23. Potrzebne będzie wsparcie w diagnostyce i leczeniu. Zapraszam serdecznie na bazarek dla psiaczków Dla dwóch bardzo potrzebujących psiaczków. Quote
agat21 Posted June 2, 2019 Posted June 2, 2019 Dnia 1.06.2019 o 11:32, Alaskan malamutte napisał: Śleputek razem z Czarusiem jedzie na BDT do mari23. Potrzebne będzie wsparcie w diagnostyce i leczeniu. Zapraszam serdecznie na bazarek dla psiaczków Dla dwóch bardzo potrzebujących psiaczków. O, to ja oba bym wzięła do mari. Tylko czy coś wiadomo o środzie i podwózce psów do Tarnowa?? Quote
Alaskan malamutte Posted June 3, 2019 Author Posted June 3, 2019 19 godzin temu, agat21 napisał: O, to ja oba bym wzięła do mari. Tylko czy coś wiadomo o środzie i podwózce psów do Tarnowa?? Agatko, plany się zmieniły. Transport wstępnie umówiony na piątek. Jutro jedziemy z Tolą do schroniska, aby zarezerwoać psiaki. Proszę o kciuki, aby wszystko w końcu się udało.. Quote
Onaa Posted June 3, 2019 Posted June 3, 2019 Przed chwilą, Alaskan malamutte napisał: Agatko, plany się zmieniły. Transport wstępnie umówiony na piątek. Jutro jedziemy z Tolą do schroniska, aby zarezerwoać psiaki. Proszę o kciuki, aby wszystko w końcu się udało.. Trzymam kciuki żeby Czarusiowi i bezimiennemu śleputkowi udało się jak najszybciej pomóc. A tutaj bazarek dla nich: bazarek psia kostka dla Czarusia i starego bezimiennego śleputka Quote
agat21 Posted June 3, 2019 Posted June 3, 2019 4 godziny temu, Alaskan malamutte napisał: Agatko, plany się zmieniły. Transport wstępnie umówiony na piątek. Jutro jedziemy z Tolą do schroniska, aby zarezerwoać psiaki. Proszę o kciuki, aby wszystko w końcu się udało.. Ojoj, kolejne dni w schronie :( No cóż zrobić, oby tylko psiaczkom szybko te dni zleciały.. Quote
Alaskan malamutte Posted June 4, 2019 Author Posted June 4, 2019 Czaruś i malutki niewidomy psiaczek zarezerwowani. W piątek wyjeżdżają ze schroniska. Proszę o kciuki aby wszystko przebiegło zgodnie z planem. Razem z nimi ze schroniska wyrusza jeszcze sześć psiaków...Bardzo się denerwujemy.... 1 1 Quote
Tola Posted June 4, 2019 Posted June 4, 2019 Tutaj można zobaczyć te pozostałe psiaki, które w piątek razem jadą po nowe życie8 psiaków w piątek jedzie po nowe życie 1 Quote
uxmal Posted June 4, 2019 Posted June 4, 2019 1 godzinę temu, Alaskan malamutte napisał: Czaruś i malutki niewidomy psiaczek zarezerwowani. W piątek wyjeżdżają ze schroniska. Proszę o kciuki aby wszystko przebiegło zgodnie z planem. Razem z nimi ze schroniska wyrusza jeszcze sześć psiaków...Bardzo się denerwujemy.... Trzymam kciuki :) Quote
Alaskan malamutte Posted June 5, 2019 Author Posted June 5, 2019 Czarusiu, maluszku..już niedługo..tylko dwa dni...wiem, że upały was wykańczają..przy takim futrze. mari23 juz na was czeka..., Quote
Recommended Posts