Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 16.05.2024 o 22:48, mari23 napisał:

To już 5 lat! ❤️❤️❤️❤️❤️ 

5 wspaniałych dla Milusia lat  🙂 

• Like 1
  • 3 weeks later...
Posted

Ja też bardzo kocham wszystkie moje staruszki, chociaż już odeszły  😰    Staruszki mają to do siebie, że im starsze, tym bardziej je kochamy.

• Like 3
  • 3 weeks later...
Posted

Od odejścia Kajtusia niestety trochę zagubiony jest Miluś, oni byli nierozłączni. Teraz nie za Kajtusia zapachem, a za moim głosem trafia do domu, bo czasem się gubi i kręci się w kółko... Tina wciąż pełni rolę "pielęgniarki", ale Kajtunia NIKT chyba Milusiowi nie zastąpi 😞 😞

IMG-20231120-WA0037.jpg

Kajtuś Miluś Tina.jpg

• Like 5
Posted

💓   💓   🍀  💓   💓                       

Posted

Przedwczoraj wieczorem Miluś zaniemógł bardzo, nie mógł chodzić, głośno płakał.... dałam mu przeciwbólową tabletkę, która została po Betty(*) i rano wizyta w gabinecie, bo płakać przestał, ale chodzić nie mógł. Podejrzenie padło na kręgosłup.

Miluś został prześwietlony, a wynik mną wstrząsnął ( młodym doktorem chyba też). Otóż Milusiek ma stare złamanie miednicy, do tego główka kości udowej zamiast w panewce tkwi przy miejscu złamania, wszystko to tworzy "staw rzekomy". Doktor jest nowy i bardzo przejęty, przyniósł mi model miednicy i przy pomocy tego modelu oraz RTG pokazał mi dokładnie, jak to wygląda. 

Milusiek dostał tabletki, noszę go po schodach ( mój kręgosłup trochę przy tym trzeszczy" ;)), widać, że jest troszkę lepiej, a najważniejsze, że JEST ! ❤️ 

Pewnie mi z 10 lat przybyło ze strachu o niego...

• Like 1
Posted

Biedny Miluś, ale Ty Marysiu nie możesz się tak eksploatować. Szanuj swój kręgosłup, bo wśród części zamiennych do człowieka, nie ma kręgosłupów  🤔

• Like 1
Posted
Dnia 27.06.2024 o 20:32, elik napisał:

Biedny Miluś, ale Ty Marysiu nie możesz się tak eksploatować. Szanuj swój kręgosłup, bo wśród części zamiennych do człowieka, nie ma kręgosłupów  🤔

No właśnie, nie ma....a tak bardzo i tak wielu by się przydały 😉

Miluś już dużo lepiej, chyba zapytam weta, czy i mnie by te tabletki pomogły ;l) 😉😉 

• Like 2
Posted
Dnia 3.07.2024 o 12:05, mari23 napisał:

Miluś już dużo lepiej, chyba zapytam weta, czy i mnie by te tabletki pomogły ;l) 😉😉 

Nie tak odważnie z tym pytaniem, żeby Cię do psychiatry nie skierował   😄 

• Like 2
  • 4 weeks later...
Posted
Dnia 3.07.2024 o 12:07, elik napisał:

Nie tak odważnie z tym pytaniem, żeby Cię do psychiatry nie skierował   😄 

Ja i tak tu jestem uważana za "j....tą na punkcie psów" 😉😉😉 tak myślę, bo kiedyś słyszałam, jak znajomą panią Ulę określili " ta j...ta na punkcie kotów", więc jestem przekonana, że to samo określenie dotyczy mnie tylko "na punkcie psów"... i niech im będzie! 😉 

a prywatnie najbliższy psychiatra też na takie określenie zasługuje, więc mnie rozumie 🙂

Milusiek naprawdę dobrze sobie radzi, dużo śpi przez te upały, ale jak nie zauważę, że chce zejść, to nawet sam schodzi i wchodzi po schodach. Dzielny i kochany staruszeczek ❤️ 

• Like 2
  • 3 months later...
Posted

Milusiek miał niedawno incydent z jakąś bakterią w moczu, dostawał antybiotyki i po kilku dniach było lepiej. Niestety od paru dni mam wrażenie, że problem powolutku powraca 😞 

Milusiek jest taki słodki i kochany, że często zdarza mi się w pozycji "na czterech łapach" tulić go bez podnoszenia do góry..... tylko wtedy szybciutko zbiega się reszta towarzystwa liżąc mnie po twarzy 🙂

• Like 2
Posted
Dnia 26.11.2024 o 14:43, mari23 napisał:

Milusiek jest taki słodki i kochany, że często zdarza mi się w pozycji "na czterech łapach" tulić go bez podnoszenia do góry..... tylko wtedy szybciutko zbiega się reszta towarzystwa liżąc mnie po twarzy 🙂

Mi zdarza się zalegnąć w legowisku Soni obok niej i wtedy Finuś, choć niewidomy i tego nie widzi, zaraz usiłuje też wleźć do legowiska  😀  Niestety, dla niego nie ma już miejsca więc bezceremonialnie włazi mi na kolana i usiłuje się tam zmieścić  😀

• Like 1
  • 4 weeks later...
Posted
Dnia 30.07.2024 o 13:48, elik napisał:

Misiu, kochany milusiński staruszeczek  ❤️ 

Oj, prawda! Jest tak kochany, że nie znajduję słów, by to wyrazić ❤️ Staje się coraz bardziej nieporadny, trzeba pilnować, żeby trafił, gdzie zamierza, czasem noszę go po schodach, czasem sam daje radę... mocno śpi i czasem przyprawia mnie o atak paniki przez to...

• Upvote 1
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

1000057674.jpg

Coś mi ostatnio dogo pisać nie pozwala, ale udało się 🙂

Pozdrawia Was Czaruś - Maks ❤️ Wprawdzie zajął posłanko swojej "siostry", ale to właśnie lubi... a poza tym najczęściej leży na kanapie przy swoim ukochanym panu ( jeśli są oboje - on wybiera pana ;)) 

• Like 4
  • Upvote 1
  • 2 months later...