elik Posted May 17, 2024 Posted May 17, 2024 Dnia 16.05.2024 o 22:48, mari23 napisał: To już 5 lat! ❤️❤️❤️❤️❤️ 5 wspaniałych dla Milusia lat 🙂 1 Quote
mari23 Posted June 2, 2024 Posted June 2, 2024 Dnia 17.05.2024 o 18:08, elik napisał: 5 wspaniałych dla Milusia lat 🙂 I dla mnie! Bardzo, bardzo go kocham !!! ❤️ 4 1 Quote
elik Posted June 2, 2024 Posted June 2, 2024 Ja też bardzo kocham wszystkie moje staruszki, chociaż już odeszły 😰 Staruszki mają to do siebie, że im starsze, tym bardziej je kochamy. 3 Quote
Alaskan malamutte Posted June 2, 2024 Author Posted June 2, 2024 Dnia 2.06.2024 o 17:15, mari23 napisał: I dla mnie! Bardzo, bardzo go kocham !!! ❤️ O matulu😍😍😍 Milusiu kochany oby zdrówko jak najdlużej dopisywało❤️❤️❤️ Mari23 ❤️❤️❤️❤️😘😘😘 1 Quote
Ellig Posted June 3, 2024 Posted June 3, 2024 Piękna rocznica, dużo zdrówka dla Was ❤️ Marysiu i Milusiu ❤️ 1 Quote
mari23 Posted June 24, 2024 Posted June 24, 2024 Od odejścia Kajtusia niestety trochę zagubiony jest Miluś, oni byli nierozłączni. Teraz nie za Kajtusia zapachem, a za moim głosem trafia do domu, bo czasem się gubi i kręci się w kółko... Tina wciąż pełni rolę "pielęgniarki", ale Kajtunia NIKT chyba Milusiowi nie zastąpi 😞 😞 5 Quote
mari23 Posted June 27, 2024 Posted June 27, 2024 Przedwczoraj wieczorem Miluś zaniemógł bardzo, nie mógł chodzić, głośno płakał.... dałam mu przeciwbólową tabletkę, która została po Betty(*) i rano wizyta w gabinecie, bo płakać przestał, ale chodzić nie mógł. Podejrzenie padło na kręgosłup. Miluś został prześwietlony, a wynik mną wstrząsnął ( młodym doktorem chyba też). Otóż Milusiek ma stare złamanie miednicy, do tego główka kości udowej zamiast w panewce tkwi przy miejscu złamania, wszystko to tworzy "staw rzekomy". Doktor jest nowy i bardzo przejęty, przyniósł mi model miednicy i przy pomocy tego modelu oraz RTG pokazał mi dokładnie, jak to wygląda. Milusiek dostał tabletki, noszę go po schodach ( mój kręgosłup trochę przy tym trzeszczy" ;)), widać, że jest troszkę lepiej, a najważniejsze, że JEST ! ❤️ Pewnie mi z 10 lat przybyło ze strachu o niego... 1 Quote
elik Posted June 27, 2024 Posted June 27, 2024 Biedny Miluś, ale Ty Marysiu nie możesz się tak eksploatować. Szanuj swój kręgosłup, bo wśród części zamiennych do człowieka, nie ma kręgosłupów 🤔 1 Quote
mari23 Posted July 3, 2024 Posted July 3, 2024 Dnia 27.06.2024 o 20:32, elik napisał: Biedny Miluś, ale Ty Marysiu nie możesz się tak eksploatować. Szanuj swój kręgosłup, bo wśród części zamiennych do człowieka, nie ma kręgosłupów 🤔 No właśnie, nie ma....a tak bardzo i tak wielu by się przydały 😉 Miluś już dużo lepiej, chyba zapytam weta, czy i mnie by te tabletki pomogły ;l) 😉😉 2 Quote
elik Posted July 3, 2024 Posted July 3, 2024 Dnia 3.07.2024 o 12:05, mari23 napisał: Miluś już dużo lepiej, chyba zapytam weta, czy i mnie by te tabletki pomogły ;l) 😉😉 Nie tak odważnie z tym pytaniem, żeby Cię do psychiatry nie skierował 😄 2 Quote
mari23 Posted July 30, 2024 Posted July 30, 2024 Dnia 3.07.2024 o 12:07, elik napisał: Nie tak odważnie z tym pytaniem, żeby Cię do psychiatry nie skierował 😄 Ja i tak tu jestem uważana za "j....tą na punkcie psów" 😉😉😉 tak myślę, bo kiedyś słyszałam, jak znajomą panią Ulę określili " ta j...ta na punkcie kotów", więc jestem przekonana, że to samo określenie dotyczy mnie tylko "na punkcie psów"... i niech im będzie! 😉 a prywatnie najbliższy psychiatra też na takie określenie zasługuje, więc mnie rozumie 🙂 Milusiek naprawdę dobrze sobie radzi, dużo śpi przez te upały, ale jak nie zauważę, że chce zejść, to nawet sam schodzi i wchodzi po schodach. Dzielny i kochany staruszeczek ❤️ 2 Quote
Ellig Posted November 20, 2024 Posted November 20, 2024 Cieszę się, że Miluś lepiej się czuje. Duzo zdrowia dla Was.🧡 1 Quote
mari23 Posted November 26, 2024 Posted November 26, 2024 Milusiek miał niedawno incydent z jakąś bakterią w moczu, dostawał antybiotyki i po kilku dniach było lepiej. Niestety od paru dni mam wrażenie, że problem powolutku powraca 😞 Milusiek jest taki słodki i kochany, że często zdarza mi się w pozycji "na czterech łapach" tulić go bez podnoszenia do góry..... tylko wtedy szybciutko zbiega się reszta towarzystwa liżąc mnie po twarzy 🙂 2 Quote
elik Posted November 27, 2024 Posted November 27, 2024 Dnia 26.11.2024 o 14:43, mari23 napisał: Milusiek jest taki słodki i kochany, że często zdarza mi się w pozycji "na czterech łapach" tulić go bez podnoszenia do góry..... tylko wtedy szybciutko zbiega się reszta towarzystwa liżąc mnie po twarzy 🙂 Mi zdarza się zalegnąć w legowisku Soni obok niej i wtedy Finuś, choć niewidomy i tego nie widzi, zaraz usiłuje też wleźć do legowiska 😀 Niestety, dla niego nie ma już miejsca więc bezceremonialnie włazi mi na kolana i usiłuje się tam zmieścić 😀 1 Quote
mari23 Posted December 19, 2024 Posted December 19, 2024 Dnia 30.07.2024 o 13:48, elik napisał: Misiu, kochany milusiński staruszeczek ❤️ Oj, prawda! Jest tak kochany, że nie znajduję słów, by to wyrazić ❤️ Staje się coraz bardziej nieporadny, trzeba pilnować, żeby trafił, gdzie zamierza, czasem noszę go po schodach, czasem sam daje radę... mocno śpi i czasem przyprawia mnie o atak paniki przez to... 1 Quote
mari23 Posted February 2 Posted February 2 Coś mi ostatnio dogo pisać nie pozwala, ale udało się 🙂 Pozdrawia Was Czaruś - Maks ❤️ Wprawdzie zajął posłanko swojej "siostry", ale to właśnie lubi... a poza tym najczęściej leży na kanapie przy swoim ukochanym panu ( jeśli są oboje - on wybiera pana ;)) 4 1 Quote
Recommended Posts