Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wieści z domku Czarodzieja Maksa są dobre, nawet bardzo dobre! :)

Jest już prześwietlony. Wynik prześwietlenia w porównaniu z oględzinami jest zaskoczeniem. Maks nie był połamany, tylko kiedy rósł za szybko mu się chrząstki utwardziły i kości się skrzywiły. Tylko tyle......i aż tyle...

Chciałam się z Wami podzielić odpowiedzią Maksiowej pani na moje wczorajsze zatroskanie o wynik RTG:

"Dlaczego zakładasz, że może być źle? Jest, jak jest. Jest pies, zdarzyło mu się coś w życiu i kuleje. Jeśli żył z tym w pancerzu z brudnej sierści w schronisku, to będzie żył w domu, gdzie wszyscy go bardzo kochają. My wiedzieliśmy, że on kuleje. Gdybym chciała mieć championa - kupiłabym. Sprawdzę, co się dzieje i tyle. Maks się rozchodzi i będzie dobrze, nie martw się już. Jest bardzo OK :) "

następny sms był o tym, jak mam zacząć zmiany w swoim życiu - przestać się zamartwiać o wszystko i o wszystkich .....całkiem łatwe to ;) ;) do napisania ;)

• Like 1
  • Upvote 2
Posted

Cudny ten nasz Max i cudną ma rodzinę.A łapka może się autentycznie rozchodzić.Najważniejsze,że już zdiagnozowany.Może potrzebna jest jakaś rehabilitacja tej łapki.

Posted

e4520f5a9b86.jpg

upał troszkę odpuścił, więc wybraliśmy się z Milusiem na dłuższy spacer - nad Odrę

9129dfd4e090.jpg

u góry zdjęcia na środku jest luka pomiędzy drzewami i widoczny słup, w świetle którego widać szary budynek - to jest właśnie dom, w którym Miluś mieszka

4aef50803bd2.jpg

Milus pięknie szedł, dopóki nie znaleźliśmy się blisko Odry i grunt zaczął mocniej opadać - Milusiek bał się zejść niżej, nie zmuszałam go

c053e93dd671.jpg

"portrecikowe" w promieniach zachodzącego słońca

• Like 2
Posted

3a5c2cae9bd7.jpg

niżej nie idę! Tam chyba przepaść jest, woda jakaś szumi! nie idę! ;)

6eb1c2607c5e.jpg

może uda się uchwycić Milutka "w locie" - zdjęcia będą - przypięłam smycz do pomnika-pamiątki powodzi 1997r.

780d9225d31c.jpg

zdjęć nie będzie, model przelazł pod ogrodzeniem, żeby z bliska pomnik "obejrzeć" :)

• Like 1
Posted

Wspaniałe wieści tutaj - Czaruś w swoim domku :) a Miluś prezentuje się cudnie, nie widać po nim ani starości ani kalectwa, mam nadzieję że wkrótce i jego ktoś pokocha i da mu dobry dom.

Posted

Z wielką przyjemnością i ulgą, patrzy się teraz na szczęśliwe psiaczki. Czaruś w ekspresowym tempie, pojechał do własnego domu, a Miluś cieszy sie zapachem trawy i wolnością a ja wraz z nim, że widmo schronu już mu nie grozi.

Chciałam napisać, ze utarg z bazarku transportowego, niespodziewanie powiększył się o kwotę 50 zł. Nadeszła wpłata niespodzianka od Pani Ani. Transport już opłacony, wiec chcę ją przeznaczyć na drugi cel bazarku, czyli na karmę. 50 zł podzielone pomiędzy 8 szczęśliwców, daje kwotę 6, 25 zł na jednego. W związku z tym do Asi - Alaskan prześlę 13 zł przypadające na Czarusia i Milusia.

Zostawiam mizianki i czochranka dla cudnego Milusińskiego i serdeczne pozdrowienia dla Mari23 .

• Like 1
Posted

Skoro mowa o finansach - Czaruś - Maks  ( jeszcze jako Czaruś) nie zdążył wygenerować dużych kosztów. NexGard i odrobaczenie dostał ode mnie, podobnie i Milusiek, badania też mu zrobię na swój koszt, na karmę nie potrzeba nic - od razu mówiłam, że karmy nie trzeba. Gdyby w przyszłości  okazało się, że Milutek potrzebuje nagle dużej kwoty na leczenie - poproszę o pomoc. Na razie większe fundusze nie są mu potrzebne, z takimi bieżącymi kosztami sobie poradzę, są psy w większej potrzebie. Dlatego wszelkie uzbierane dla nich obu pieniążki wykorzystajcie dla kolejnej psiej biedy, jest ich tyle, że to kropelka w morzu potrzeb.Mam nadzieję, że darczyńcy Czarusia i Milusia nie będą mieli nic przeciwko temu :)

c00120cb6953.jpg

efdb61397a2a.jpg

920cb54e52ec.jpg

Milusiński pozdrawia <3

• Like 1
Posted
Znalezione obrazy dla zapytania gify misie szare tedi Slodziaczek przeuroczy malutenki
        pozdrawiamy mnostwo caluskow zasylamy Wam mari
 lapenkom wszystkim
           i chlodziku zyczymy chlodziku bez liku
       ze zdrowenkiem stokroc

Posted
Dnia 23.06.2019 o 20:36, mari23 napisał:

Skoro mowa o finansach - Czaruś - Maks  ( jeszcze jako Czaruś) nie zdążył wygenerować dużych kosztów. NexGard i odrobaczenie dostał ode mnie, podobnie i Milusiek, badania też mu zrobię na swój koszt, na karmę nie potrzeba nic - od razu mówiłam, że karmy nie trzeba. Gdyby w przyszłości  okazało się, że Milutek potrzebuje nagle dużej kwoty na leczenie - poproszę o pomoc. Na razie większe fundusze nie są mu potrzebne, z takimi bieżącymi kosztami sobie poradzę, są psy w większej potrzebie. Dlatego wszelkie uzbierane dla nich obu pieniążki wykorzystajcie dla kolejnej psiej biedy, jest ich tyle, że to kropelka w morzu potrzeb.Mam nadzieję, że darczyńcy Czarusia i Milusia nie będą mieli nic przeciwko temu :)

Mari23 z całego serca dziękuję!! emotikony na gg serca

Zdecydowałam jednak, że na razie nie będę ruszać finansów psiaczków. Zobaczymy, co pokażą badania Milusia. 

Posted

8a91b5b47a15.jpg

pozdrawia Was Milutek w wersji mokrej, wykąpany w Manusanie trzykrotnie.... nie myślałam, że aż tak był brudny, nie wyglądał na brudaska ;)

92bcfb9b0791.jpg

podczas kąpieli był bardzo nieszczęśliwy, próbował wydostać się z wanny, popiskiwał, w końcu zaczął nawet wyć :)

0c7b0cd79fb5.jpg

ale wycieranie już bardzo mu się podobało, choć otrzepując się zrobił mi niezły prysznic :)

095f7a82fa31.jpg

reakcja na dźwięk "miau" - Węgielek czasem popłakuje, jest po operacji

9ce65ffdd18d.jpg

na fotelu Milutek nie czuje się bezpiecznie, na łóżku zresztą też, trudno się dziwić - w końcu nie widzi, gdzie jest granica bezpieczeństwa

• Like 4
Posted

b90976cbec39.jpg

morfologię Milutek ma lepszą ode mnie :) czekamy na biochemię.

Zważyłam go - wynik: 9,6 kg

Chciałam go odpchlić i odrobaczyć, ale pani doktor powiedziała, że najpierw chce zobaczyć biochemię, a potem zdecyduje, co mu podać.

Miluś był bardzo dzielny przy pobieraniu krwi :)

• Like 1