iwna5702 Posted May 10, 2019 Posted May 10, 2019 Rudy dziadek - nazwałyśmy go Wojtek - to jeden z dziesiątek jak nie setek psich istnień które wegetują niewidoczne od kilkunastu lat. Rudy, zwykły stary nijaki, pies bez żadnych szans, ma ich za sobą 13. Pies jeszcze żyje, jeszcze jest i walczy o kolejny dzień... Gdyby był w stanie uzbierać miesięcznie 300 zł , mógłby spędzić resztkę życia, która mu pozostała u boku naszej Szarki i niemal 15 letniej Kamy, którą Kasia adoptowała w zeszłym rokuze schroniska w Pile. Mógłby zamieszkać i żyć tak, jak żyją babcie , które zapraszają na stronę poświęconą wszystkim staruszkom ,które mieszkały u Kasi i które pewnie pamiętacie z moich dogomaniackich wątków Poniżej link: https://plus10.weebly.com/ Wojtuś (TM*) W schronisku od 2006 13- lat w schronisku czeka na swojego człowieka .....-Średnio duży starszy psiak jest grzeczny i spokojny Miły i oddany w stosunku do opiekuna Nieśmiały przy obcych osobach .Ma pozytywny kontakt z innymi psiakami .Potrafi chodzić na smyczy ale zdecydowanie lepiej czuje się na wolności .Będzie wspaniałym kompanem dla starszych ludzi mieszkających w domku z ogrodem ma 13 lat i pół roku Deklaracje stale: 1. WiosnA - 15,- zl na Wojtusia ( i 15,- zl na Pyszczka - Pyszczek adoptowany) 2. Nadziejka - jej dzici - po 25,- zl przez pierwsze 3 misiace 3. Jankamałpa -10,- zl 4. Beatacz1 - 10,- zl Quote
iwna5702 Posted May 10, 2019 Author Posted May 10, 2019 Jescze mi ten lezy na sercu :( 11 LAT W SCHRONISKU Piesek trafił do schroniska 03.10.2008 r.Z Brzezin -Mały starszy piesio czeka na swój domek Chłopak jest miły ,spokojny ,grzeczny Ma dobry kontakt z opiekunem od razu przybiega po głaski I stary Benio Quote
iwna5702 Posted May 10, 2019 Author Posted May 10, 2019 Hotelikowanie dwóch psiakow będzie kosztowało 600 zł miesięcznie (tzn za 1 psiaka 300 zł). Jest to specjalna minimalna cena, tylko dla schroniskowych psów, w której zawiera się również koszt karmy. Wszystkie koszty związane z ew. leczeniem będą stanowić dodatkowwy koszt oprócz płatności za hotelikowanie. Będzie też jednorazowy koszt przewozu psiakow z Łodzi do Slupska Poniżej prośba o deklaracje - kto mógłby nas wesprzeć, na jaką pomoc możemy liczyć, żeby dać chociaż na koniec lepsze życie tym biednym psiakom Quote
WiosnaA Posted May 10, 2019 Posted May 10, 2019 Widząc w tytule nazwę miejsca ... obok Tych psów nie można przejść obojętnie. I szkoda,że na dogo praktycznie psy nie są pokazywane z tego "sanatorium". Dziękuję Iwonko! Z reguły stałych deklaracji nie składam, ale tu zrobię wyjątek. Pomyślę ile i zapisuję wątek. Marzeniem by było pomóc tej całej trójce ... 1 Quote
iwna5702 Posted May 10, 2019 Author Posted May 10, 2019 25 minut temu, WiosnaA napisał: Widząc w tytule nazwę miejsca ... obok Tych psów nie można przejść obojętnie. I szkoda,że na dogo praktycznie psy nie są pokazywane z tego "sanatorium". Dziękuję Iwonko! Z reguły stałych deklaracji nie składam, ale tu zrobię wyjątek. Pomyślę ile i zapisuję wątek. Marzeniem by było pomóc tej całej trójce ... Dziękuję bardzo, zobaczymy co się da zrobić. Wyzwaniem jest dla nas transport psów, niestety nie mam możliwości sama tego wykonać :( Quote
WiosnaA Posted May 10, 2019 Posted May 10, 2019 1 godzinę temu, iwna5702 napisał: Dziękuję bardzo, zobaczymy co się da zrobić. Wyzwaniem jest dla nas transport psów, niestety nie mam możliwości sama tego wykonać :( Dokąd miałby być transport? Quote
iwna5702 Posted May 10, 2019 Author Posted May 10, 2019 8 minut temu, WiosnaA napisał: Dokąd miałby być transport? Trasa Łódź - Słupsk Quote
WiosnaA Posted May 10, 2019 Posted May 10, 2019 Kawałek...zapytam znajomych z Łodzi. Z płatnym raczej nie byłoby problemu ,bo z Koluszek pod Łodzią jest p.Grzegorz ,który zajmuje się transportem psów,tylko że koszty duże. 1 Quote
WiosnaA Posted May 10, 2019 Posted May 10, 2019 Zajrzyjcie tutaj Kochani ..... pomóżcie odmienić los tych biedaków :( O miejscu, gdzie te staruszki obecnie przebywają nie trzeba wiele pisać, bo chyba wszyscy wiemy jaki to straszny obóz. 1 Quote
Nadziejka Posted May 10, 2019 Posted May 10, 2019 Zagladam z nadzieja na lepsze na cudowne zycie wszytkim istotkom 1 Quote
iwna5702 Posted May 10, 2019 Author Posted May 10, 2019 1 godzinę temu, WiosnaA napisał: Kawałek...zapytam znajomych z Łodzi. Z płatnym raczej nie byłoby problemu ,bo z Koluszek pod Łodzią jest p.Grzegorz ,który zajmuje się transportem psów,tylko że koszty duże. Oj ale to ten kontakt może być bardzo pomocny, poproszę jakiś namiar do tego Pana, chociaż się dowiem jaka cena. Skoro wozi psiaki, to też większa gwarancja, że ma jakieś doświadczenie i odpowiednio zabezpieczy je w drodze. A może się uda, że ktoś z Łodzi znajomy pojedzie za zwrot kosztów paliwa :)? 1 Quote
rozi Posted May 10, 2019 Posted May 10, 2019 Ja nie deklaruję z zasady, i nie bez przyczyny. Ale pomogę jakimś bazarkiem w leczeniu Wojtka, jeśli będzie potrzebował. 1 Quote
iwna5702 Posted May 10, 2019 Author Posted May 10, 2019 Bardzo dziękuję, im więcej nas tutaj tym większe szanse psiaków :) Quote
WiosnaA Posted May 10, 2019 Posted May 10, 2019 15 minut temu, iwna5702 napisał: Oj ale to ten kontakt może być bardzo pomocny, poproszę jakiś namiar do tego Pana, chociaż się dowiem jaka cena. Skoro wozi psiaki, to też większa gwarancja, że ma jakieś doświadczenie i odpowiednio zabezpieczy je w drodze. A może się uda, że ktoś z Łodzi znajomy pojedzie za zwrot kosztów paliwa :)? Zaraz podam tel. Dziś nic nie wskórałam, ale jutro jeszcze będę dzwonić.Gdyby udało się po kosztach byłoby super, bo za free raczej znikome szanse.Znajoma na FB ogłosiła,że transport na tej trasie potrzebny. Będę prosić o Twój telefon Iwonko w razie gdyby coś się znalazło. 1 Quote
mdk8 Posted May 10, 2019 Posted May 10, 2019 Jestem u biedaków . Pomogę ile będę mogła. Cała trójka zasługuje na godną starość i odrobinę radości w końcówce swojego życia. 1 Quote
iwna5702 Posted May 10, 2019 Author Posted May 10, 2019 3 minuty temu, WiosnaA napisał: Zaraz podam tel. Dziś nic nie wskórałam, ale jutro jeszcze będę dzwonić.Gdyby udało się po kosztach byłoby super, bo za free raczej znikome szanse.Znajoma na FB ogłosiła,że transport na tej trasie potrzebny. Będę prosić o Twój telefon Iwonko w razie gdyby coś się znalazło. Bardzo dziękuję Quote
iwna5702 Posted May 10, 2019 Author Posted May 10, 2019 1 minutę temu, mdk8 napisał: Jestem u biedaków . Pomogę ile będę mogła. Cała trójka zasługuje na godną starość i odrobinę radości w końcówce swojego życia. Dzięki Quote
iwna5702 Posted May 10, 2019 Author Posted May 10, 2019 Jeszcze mam 3 linki z wotyszkowymi psami ale już jutro wkleję. Nie da rady pomoc wszystkim, ale będziemy sie starać :) Quote
WiosnaA Posted May 10, 2019 Posted May 10, 2019 Jejku, mam transport z Łodzi do Słupska!...ale jutro Quote
iwna5702 Posted May 10, 2019 Author Posted May 10, 2019 6 minut temu, WiosnaA napisał: Jejku, mam transport z Łodzi do Słupska!...ale jutro Nie da rady załatwić papierów dla psow :( Quote
iwna5702 Posted May 10, 2019 Author Posted May 10, 2019 7 minut temu, WiosnaA napisał: Iwonko,...skrzynkę chyba masz pełną Zaraz pousuwam :) Quote
WiosnaA Posted May 10, 2019 Posted May 10, 2019 8 minut temu, iwna5702 napisał: Nie da rady załatwić papierów dla psow :( Kurcze,tak podejrzewałam :( ...szkoda....akurat jutro jedzie osoba z fundacji przez Łódź do Słupska i jednego psa mogłaby zabrać. Quote
iwna5702 Posted May 10, 2019 Author Posted May 10, 2019 1 minutę temu, WiosnaA napisał: Kurcze,tak podejrzewałam :( ...szkoda....akurat jutro jedzie osoba z fundacji przez Łódź do Słupska i jednego psa mogłaby zabrać. A może znowu będzie jechać za jakiś czas? Quote
Nadziejka Posted May 11, 2019 Posted May 11, 2019 Niechaj sie uda oczenkom cudnym aby jeszcze poznaly zycie dobruskie sercem calem sciskam tulinkam od nadziejeczkow obiecuje bazareczki z roooznosciami Iwonko pisz czy juz potrzebny bazarusiek? I od moich dzieci kochanych deklaracyjka dla cudnego Wojtunia 25 zl przez 3 miesiace Quote
Recommended Posts