agat21 Posted May 28, 2019 Author Posted May 28, 2019 A tak w ogóle to serdecznie zapraszam na smaczny bazarek również dla Trevorka :) Smaczny dla ludzi i zwierzów Quote
teresaa118 Posted May 28, 2019 Posted May 28, 2019 Poszla stala na czerwiec dla Trevora w wysokosci 40,00 1 Quote
agat21 Posted May 28, 2019 Author Posted May 28, 2019 14 minut temu, teresaa118 napisał: Poszla stala na czerwiec dla Trevora w wysokosci 40,00 Oj, bardzo bardzo Ci dziękuję! Quote
agat21 Posted May 29, 2019 Author Posted May 29, 2019 Chyba muszę zakupić przystojniakowi jakieś duże gryzaki, bo co zrobił?? - pogryzł schody drewniane! :/ Tak pięknie się odwdzięczył za gościnę w domu. Dobrze, że nie zdążył zrobić jakichś dużych strat, bo został przyuważony, ale ślady są, jakoś schody będą ratowane specjalnym klejem - szpachlą. Nie zrobił tego, jak został sam, byli wtedy goście, czyżby zestresował się nowymi ludźmi? Czy może był oburzony, że go nie głaszczą? Nie wiem co o tym myśleć.. Quote
Sowa Posted May 29, 2019 Posted May 29, 2019 Przyczyną mógł być ból albo stres. Psa "z odzysku" może przerazić nawet nagła zmiana poznanych już przez zwierzę codziennych obyczajów, wszystkie nowe sytuacje może odbierać jako zagrożenie. Quote
agat21 Posted May 29, 2019 Author Posted May 29, 2019 1 godzinę temu, Sowa napisał: Przyczyną mógł być ból albo stres. Psa "z odzysku" może przerazić nawet nagła zmiana poznanych już przez zwierzę codziennych obyczajów, wszystkie nowe sytuacje może odbierać jako zagrożenie. Dzięki za opinię, też tak domyślam się, że goście, których Trevor zawsze miło wita i domaga się głaskania, jednak są elementem stresującym. Może poradzić Agnieszce, że w takich sytuacjach lepiej jest Trevora baczniej obserwować, mieć przy sobie? Quote
Poker Posted May 29, 2019 Posted May 29, 2019 nasz średni sznupek w szczenięctwie pogryzł dębowe schody o grubości 3 cm !!! Było co naprawiać. Quote
Karen116 Posted May 30, 2019 Posted May 30, 2019 Moim zdaniem, to rzeczywiście może być stres. Psy tez przeżywają swoje frustracje:) Może Trevor zestresował się goścmi albo poczuł się odsunięty na drugi plan? Psy różnie reagują na gości:) Dino, mój piesek, bardzo lubił siedzieć na dworze - pod warunkiem, ze nie było żadnych gości. Wtedy nie można go było namówić na wyjście, a jeśli już, to na chwilę i natychmiast wracał do domu, żeby go coś nie ominęło. A po wyjeździe gości dosłownie padał i spał, bo był wykończony tym pilnowaniem intruzów:) Może Trevot też ma taki instynkt. Jest chyba w ogóle "owczarkowaty" z charakteru, mimo ze łagodny, bo widzę, ze pilnuje swojego terenu i swojej rodziny. Quote
IlonaS Posted May 30, 2019 Posted May 30, 2019 Zapewne był to stres, musiał jakoś odreagować, więc pogryzł schody - bo akurat one były w jego zasięgu. Trudno przewidzieć co takiego psa po schroniskowych przejściach zestresuje. Mając psa w domu, trzeba się liczyć z pewnymi stratami, ale ile się zyska. Niekoniecznie materialnie. Quote
agat21 Posted May 30, 2019 Author Posted May 30, 2019 Tak, też tak myślę, że Trevor poczuł się zaniepokojony. Kupiłam mu dziś puszki Lukullusa i dodatkowo trochę gryzaków, żeby w razie ponownego stresu miał co gryźć i żuć, bo w hotelu niestety co i raz się będę pojawiać i obcy ludzie i nowe zwierzydła. Zresztą nawet jakby był w domu stałym, to tam też przecież goście mogą się pojawiać. Trzeba go obserwować i uczyć, żeby gryzł tylko to, co do gryzienia jest. 1 Quote
Karen116 Posted May 30, 2019 Posted May 30, 2019 To prawda, pieski różnie reagują na stres. Moja Misia trzepała poduszki albo pluszaki, kiedy się stresowała:) Myślę, ze Trevor się nauczy, ze nie ma się czym denerwować, to bardzo mądry pies:) 1 Quote
Ainana Posted May 31, 2019 Posted May 31, 2019 Pozwoliłam sobie przeczytać wątek Trevora. Witam w klubie zachwyconych. Bardzo mi przypomina mojego Drago, który mieszka już tylko w sercu. Bardz o się cieszę, że Trevor mógł znowu poczuć życie. A jednocześnie smutek, że wielu równie cudnych nie doczeka. Wiem, dziwna jestem. Trevor to wyjątkowo wdzięczny pies. A to że piękny, dostojny to oczywista oczywistość. Trzymam kciuki za czerwcowa wizytę u weta, za stawy i wg. Agat21 nie mogłaś spać, Ty to masz "czuja". Trevor miał szczęście... 1 Quote
kiyoshi Posted May 31, 2019 Posted May 31, 2019 13 minut temu, Ainana napisał: Pozwoliłam sobie przeczytać wątek Trevora. Witam w klubie zachwyconych. Bardzo mi przypomina mojego Drago, który mieszka już tylko w sercu. Bardz o się cieszę, że Trevor mógł znowu poczuć życie. A jednocześnie smutek, że wielu równie cudnych nie doczeka. Wiem, dziwna jestem. Trevor to wyjątkowo wdzięczny pies. A to że piękny, dostojny to oczywista oczywistość. Trzymam kciuki za czerwcowa wizytę u weta, za stawy i wg. Agat21 nie mogłaś spać, Ty to masz "czuja". Trevor miał szczęście... Aniu, wszystkie tu takie jesteśmy. Tez chciałybyś zabrać wiecej...żeby wszystkie były bezpieczne..... 1 Quote
agat21 Posted May 31, 2019 Author Posted May 31, 2019 Kochane, dziękuję WAm za odwiedziny u Trevora :) W nagrodę dla najzagorzalszych fanek tego Pieseła - niespodzianka! Zwie się "spławianie Trevora" :D :D :D 1 2 Quote
Ainana Posted May 31, 2019 Posted May 31, 2019 9 minut temu, kiyoshi napisał: Aniu, wszystkie tu takie jesteśmy. Tez chciałybyś zabrać wiecej...żeby wszystkie były bezpieczne..... Wiem To, a w zasadzie czuję. Ja tylko z mojej strony powiem, ze współczuję wyborów. Wiem po sobie jakie to ciężkie .. . Tak czy inaczej Trevor już bezpieczny. Kolejne życie..., to w sumie bardzo DUŻO. Wow... I jeszcze lubi wodę... toż to ideał. Ni No fakt schody pogryzl. Nie moze byc zbyt pięknie. Super psisko. Oczka widać trochę chore ale pyszczek szczęśliwy: ) 1 Quote
agat21 Posted May 31, 2019 Author Posted May 31, 2019 Trevor miał dzisiaj piękny długi spacer z dziewczyną, która pomaga Agnieszce w hotelu przy kotach. Wracając do domu przechodzili koło jakiejś pizzerii, z której wybiegło stado dzieci i wszystkie "rzuciły" się na Trevora do głaskania. Usiadł i cierpliwie dał się wszystkim wygłaskać :)) Anioł ;) Mam dostać zdjęcia i z tego "wydarzenia" :) Jak tylko dotrą - wstawię. Na 5 czerwca Trevorek umówiony na kastrację i usunięcie tej wiszącej zmiany skórnej. Dziś zapłaciłam za majowe hotelowanie, a Trevorek dostał od UliFety 20 złociszy. Zaraz zrobię rozliczenie. Quote
agat21 Posted May 31, 2019 Author Posted May 31, 2019 A teraz zdjęcia ze spotkań trzeciego stopnia z głaszczącym stadem ;)) 3 1 Quote
agat21 Posted May 31, 2019 Author Posted May 31, 2019 A Kiyoshi poprosiłam o wstawienie filmiku ze spaceru :) Quote
Nesiowata Posted May 31, 2019 Posted May 31, 2019 26 minut temu, agat21 napisał: A teraz zdjęcia ze spotkań trzeciego stopnia z głaszczącym stadem ;)) Super pies! Quote
agat21 Posted May 31, 2019 Author Posted May 31, 2019 6 minut temu, Nesiowata napisał: Super pies! Racja! :)) Quote
Ainana Posted May 31, 2019 Posted May 31, 2019 2 godziny temu, agat21 napisał: Racja! :)) Święta racja. Trevor oglaskiwany ze wszystkich stron a wciąż spokojny, trzyma fason, a na spacerze również na medal.. Trevor - perła na dnie oceanu... 2 Quote
Tyśka) Posted June 2, 2019 Posted June 2, 2019 Myślałam, że psich ideałów nie ma... a pojawił się Trevor :) Szkoda, że nie mam czym sypnąć, bo bym wsparła grosikiem. A tak pozostaje mi się tylko zachwycać szczęściem psiaka. 2 Quote
Recommended Posts