Figunia Posted May 4, 2019 Posted May 4, 2019 A jak nie wgramole się na tapczan, to choć muszę być jak najbliżej tej kobiety i stale mieć ją na oku.... 2 Quote
Nadziejka Posted May 4, 2019 Posted May 4, 2019 przeprzecudne serdunko psinunio przecudny misiunio Quote
Figunia Posted May 4, 2019 Posted May 4, 2019 Oj tak, urody mu nie brakuje. Ale bardzo jest zaniedbany. Wyczesalam juz wiadro sierści i wciąż nie ma końca. Nóżki biedne, słabe, oczko lzawi... Quote
Nadziejka Posted May 4, 2019 Posted May 4, 2019 Misiu kofam Ciebie Aniu jak dobrze ze Jestes Jestes oparciem Jestes miloscia tym wszytkim bieduniom ktore do Ciebie trafiaja Quote
Figunia Posted May 4, 2019 Posted May 4, 2019 Czekam na dyrektywy od Ani i Magdy. Bo zdaje sie Laki ma jechać do wetów Magdy. Quote
Figunia Posted May 4, 2019 Posted May 4, 2019 21 minut temu, Nadziejka napisał: Misiu kofam Ciebie Aniu jak dobrze ze Jestes Jestes oparciem Jestes miloscia tym wszytkim bieduniom ktore do Ciebie trafiaja Ewuniu, staram sie tylko choc trochę wynagrodzic Im zlo, ktorego doznali. Marzę o dobrym domu dla Niego, choć myśl o rozstaniu przeraża. Quote
Alaskan malamutte Posted May 4, 2019 Posted May 4, 2019 Piesio cudny, zdjęcia nadają się do ogloszeń! Czekam na sygnał od anicy, czy juz Lackiego ogłaszamy. Quote
Figunia Posted May 4, 2019 Posted May 4, 2019 Na dobranoc jeszcze fotka "poscielowa", czy raczej "kolderkowa". Bo nie mam własnego legowiska, dali mi kołderką (pod nią spiwor) ale i tak najczęściej leżę na podłodze ... To zdjęcie z pierwszych dni. Widać niewyczesany jeszcze kuper Quote
Alaskan malamutte Posted May 4, 2019 Posted May 4, 2019 Figuniu, jeszcze jakby udało się zrobić takie zdjęcie stojącego Lakusia, przy człowieku, byłoby super!! Quote
Figunia Posted May 4, 2019 Posted May 4, 2019 4 minuty temu, Alaskan malamutte napisał: Piesio cudny, zdjęcia nadają się do ogloszeń! Czekam na sygnał od anicy, czy juz Lackiego ogłaszamy. Cieszę się, ze zdjęcia się nadają. Ania chyba już dziś się nie zjawi. Quote
Alaskan malamutte Posted May 4, 2019 Posted May 4, 2019 2 minuty temu, Figunia napisał: Cieszę się, ze zdjęcia się nadają. Ania chyba już dziś się nie zjawi. Ja jutro napiszę tekst i wstawię tutaj na wątku do ew. korekty. jeśli wszystko bedzie ok, to wstawię na olx na wskazane miasto :-) 1 Quote
Figunia Posted May 4, 2019 Posted May 4, 2019 To będę musiała poprosić kogoś na spacerze, albo poczekamy aż przyjedzie do mnie Magda. Mam zdjęcia przy ławeczce, to jeszcze pokażę Quote
Figunia Posted May 4, 2019 Posted May 4, 2019 Zły jest i szczeka, bo zauważył, ze karmię zaprzyjaźniona wronę... Quote
Figunia Posted May 4, 2019 Posted May 4, 2019 6 minut temu, Alaskan malamutte napisał: Ja jutro napiszę tekst i wstawię tutaj na wątku do ew. korekty. jeśli wszystko bedzie ok, to wstawię na olx na wskazane miasto :-) Wspaniale! Ogromnie jestem wdzięczna za pomoc dla piesia :) Quote
Nesiowata Posted May 5, 2019 Posted May 5, 2019 No i pies całkowicie udomowiony, bez żadnych zahamowań, wyluzowany a nade wszystko - szczęśliwy. Ma swojego człowieka, spokój i bezpieczeństwo. 1 Quote
Sowa Posted May 5, 2019 Posted May 5, 2019 Figuniu, owczarki niemieckie, a on jest w typie dawnego ON-a, są bardzo łatwe w szkoleniu. Nie wiem, gdzie mieszkasz, może w Twojej okolicy jest dobry trener. Kilka lekcji w obecności innych psów wystarczyłoby, aby pies mijając inne psy na ulicy patrzył tylko na Ciebie, czekając informacji jak ma się zachować. To oczywiście najczęściej kosztuje - nie każdy trener daje za darmo dwie-trzy lekcje ratowanym psom, chociaż kilku takich znam. Co do przyszłej rozłąki - już teraz ucz psa, że nie musi bez przerwy Ci towarzyszyć, że ma zostać w pokazanym miejscu (legowisko, kanapa, wszystko jedno) tak długo, póki nie podejdziesz, nie nagrodzisz zostawania i dopiero pozwolisz zmienić miejsce. Przyzwyczajenie psa do wychodzenia z kimś innym zacznij od przekazania na chwilę smyczy w domu, potem na spacerze, gdy idziesz obok. A potem pies ma siedzieć na smyczy obok tego człowieka gdy odchodzisz o krok, dwa, trzy, cztery kroki, i wracasz. Przy przejściu do domu stałego konieczne będzie przekazanie informacji zapachowej - pies powinien poznać zapach nowego człowieka i nowego domu zanim tam trafi i oczywiście dostać w posagu znane już swoje legowisko. PS przepraszam, chyba mam coraz gorszy wzrok - nie zauważyłam, że jesteś z Wrocławia. Tam masz trenerów do wyboru, ja poprosiłabym o pomoc tych z Agility de Luks. Quote
Figunia Posted May 5, 2019 Posted May 5, 2019 5 godzin temu, Nesiowata napisał: No i pies całkowicie udomowiony, bez żadnych zahamowań, wyluzowany a nade wszystko - szczęśliwy. Ma swojego człowieka, spokój i bezpieczeństwo. I oby tak juz zostalo. Po trudnych pierwszych latach życia a potem 4 letniej pracy, należy mu się dobra emerytura... 2 Quote
Recommended Posts