Jump to content
Dogomania

Dziękuję kochani, dzięki Waszej pomocy Lacky już w swoim domku!Pozbyli się mnie, oddali! chociaż...służyłem wiernie, kochałem całym sobą i znowu mnie oddali a mówili że Lacky to znaczy szczęściarz? Pomożesz mi??

Recommended Posts

Posted
11 godzin temu, Nadziejka napisał:

Anusiu cudny cudny stokrosci cudny misio

niechaj chlodzik i spokojnosci

Znalezione obrazy dla zapytania gify misie szare tedi

beda z Wami

Nadziejko, dziekujemy za życzenia i wzajemnie! Normalnej pogody, normalnego lata życzymy. 

I melduję, ze mam na koncie 20 złotych z bazarku. Zaraz i na nim potwierdzę .

Dziękuję serdecznie! 

Posted
7 godzin temu, b-b napisał:

No niech wreszcie ten telefon zadzwoni!

Tyle czasu i nic...

Można się załamać. ..

A psiak coraz bardziej się przywiązuje. 

Gdzie ten Jego dom?!

Posted
Dnia 20.06.2019 o 10:13, b-d napisał:

No właśnie - niestety...

A co tam u Lakusia słychać ?

A tej wizyty PA u tego Pana nie udało się jeszcze przeprowadzić albo czegoś dowiedzieć?

Na wizytę jesteśmy umówieni jutro ,ok 20 mam nadzieję ,że nic się nie zmieni / w sensie ,że pan nic nie zmieni /   nic więcej się nie dowiedziałam, chcę jutro jechać osobiście i jeszcze jedna osoba /poprosiłam dwie i jeszcze nie mam odpowiedzi/  sama chcę zobaczyć, porozmawiać... może wyrobię sobie jakąś inną opinię ?

Dnia 20.06.2019 o 10:35, Tyś(ka) napisał:

I ja zaglądam z doskoku...
anico, jak podasz mi adres tego pana to spróbuję się coś zadziałać. Może warto wysłać tam osobę z jakiejś organizacji prozwierzęcej? Nie obiecuję cudow, ale mogę popytać ;) Szkoda odkładać dalej wizytę tylko dlatego, że Magda nie może.

Adres wysyłam na PW, jeśli chodzi o organizacje prozwierzęce, wstrzymuję się do jutra wieczorem z jakimikolwiek działaniami, ponieważ tak długo to trwa, to staram się myśleć ,że suni jest tam dobrze!  że są to 'dziwni ludzie'  / dziwni ale nie źli / Tysiu, kochana gdybyś mogła w jakiś sposób ,sprawdzić cokolwiek to byłabym ,bardzo wdzięczna :)

... jeśli chodzi o Magdę ,to jutro powiem jej że jadę na wizytę poadopcyjną, ze zwykłej przyzwoitości, ale nie miałabym teraz sumienia prosić ją o pomoc, nie czuję się upoważniona pisać o sprawach Magdy ale ma teraz bardzo ciężki okres :(

• Like 1
Posted
Dnia 20.06.2019 o 11:13, Figunia napisał:

Dziękujemy za odwiedziny!

Lakus potrafi zaskoczyć.

Z dzisiejszego porannego spaceru, wróciliśmy o 9 tej, po dwóch  godzinach  (mam zdjęcia ale nie wiem, czy uda się je wstawic) i niebawem Piesio, pokazał, ze cos by zjadł. Nie liczyłam na wiele, bo zwykle dostaje jeść pod wieczór, wiec to nie jego pora, do tego był zmęczony, choć chodzimy wolno i dużo odpoczywamy.  No i jest to straszny niejadek,.. Tymczasem tak spalaszowal podana porcję, ze czym prędzej naszykowalam następną i potem jeszcze jedną. To był kurczak z ryżem i marchewką.  Trzeciej porcji nie zjadł już do końca, wiec uznałam, ze się wreszcie najadł.

Jaka to radość, gdy pies je z apetytem! Nie trzeba zachęcać, karmić, cudowac... 

Tak ogólnie, to wszystko byłoby dobrze i cudownie, gdyby nie to nadmierne "ciepelko" i ok. 50 schodów do pokonania trzy razy dziennie...

Przeczytałam powyższe raz jeszcze i musiałam znowu edytować...Chyba już nie umiem pisać, co chwilę coś a la  "masło maslane"...

Dnia 20.06.2019 o 10:13, b-d napisał:

No właśnie - niestety...

A co tam u Lakusia słychać ?

A tej wizyty PA u tego Pana nie udało się jeszcze przeprowadzić albo czegoś dowiedzieć?

Na wizytę jesteśmy umówieni jutro ,ok 20 mam nadzieję ,że nic się nie zmieni / w sensie ,że pan nic nie zmieni /   nic więcej się nie dowiedziałam, chcę jutro jechać osobiście i jeszcze jedna osoba /poprosiłam dwie i jeszcze nie mam odpowiedzi/  sama chcę zobaczyć, porozmawiać... może wyrobię sobie jakąś inną opinię ?

Dnia 20.06.2019 o 10:35, Tyś(ka) napisał:

I ja zaglądam z doskoku...
anico, jak podasz mi adres tego pana to spróbuję się coś zadziałać. Może warto wysłać tam osobę z jakiejś organizacji prozwierzęcej? Nie obiecuję cudow, ale mogę popytać ;) Szkoda odkładać dalej wizytę tylko dlatego, że Magda nie może.

Adres wysyłam na PW, jeśli chodzi o organizacje prozwierzęce, wstrzymuję się do jutra wieczorem z jakimikolwiek działaniami, ponieważ tak długo to trwa, to staram się myśleć ,że suni jest tam dobrze!  że są to 'dziwni ludzie'  / dziwni ale nie źli / Tysiu, kochana gdybyś mogła w jakiś sposób ,sprawdzić cokolwiek to byłabym ,bardzo wdzięczna :)

... jeśli chodzi o Magdę ,to jutro powiem jej że jadę na wizytę poadopcyjną, ze zwykłej przyzwoitości, ale nie miałabym teraz sumienia prosić ją o pomoc, nie czuję się upoważniona pisać o sprawach Magdy ale ma teraz bardzo ciężki okres :(

Posted

Aniu, kochana dobrze, Lakusiowi jest u Ciebie, to widać! słychać! i czuć! Dziękuję ,Ci bardzo po raz kolejnybuziak.gif oby ten tropikalny czas jak najszybciej minął i żebyśmy mogły się znowu spotkać, Dziękujemy za te super fotorelacje :)

... jakoś dogo mi odmawia współpracy, "ucieka" dubluje , koszmar :(

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 20.06.2019 o 14:34, b-b napisał:

Śliczne zdjęcia chłopaka. 

Też je zaraz podmienię w moim ogłoszeniu.

Niestety to moje drugie promowanie, które mu zrobiłam też się skończyło.

Bogduniu, Dziękuję kochana to jak się teraz te Twoje ,wyróżnienie skończy to ja wyróżnię :)

Posted

Aniu, jutro bede myślami z Tobą. 

Oby wszystko u Milki bylo w jak najlepszym porządku a ludzie okazali minimum zrozumienia...

Trzymam też za wszystkie Twoje sprawy. Niech się tak ułożą, wygładzą,  byś mogła wreszcie mogła złapać oddech... 

• Like 2
Posted
14 godzin temu, Figunia napisał:

Aniu, jutro bede myślami z Tobą. 

Oby wszystko u Milki bylo w jak najlepszym porządku a ludzie okazali minimum zrozumienia...

Trzymam też za wszystkie Twoje sprawy. Niech się tak ułożą, wygładzą,  byś mogła wreszcie mogła złapać oddech... 

13 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

anico, mam nadzieję że jutro obejdzie się bez nerwów i będziesz mogła odetchnąć... Wysyłam ciepłe myśli.

12 godzin temu, Nadziejka napisał:

Mocno sciskam za wszystko

za lapucineczki

Anusie

anica i Figunia

9 godzin temu, b-d napisał:

Oby wszystko dobrze wyszło i się poukladało pomyślnie... 

1 godzinę temu, b-b napisał:

Aniu trzymam kciuki za wizytę!

Przy takim, wsparciu to...  chyba przybiegnę z Dobrymi myślami, Oby! prosi.gif

... muszę niestety , w biegu szukać kogoś , na wizytę, niestety żadna z tych dwóch osób ,nie może pojechać ze mną :(

Posted
14 godzin temu, Figunia napisał:

Tyle czasu i nic...

Można się załamać. ..

A psiak coraz bardziej się przywiązuje. 

Gdzie ten Jego dom?!

Aniu, płakać mi się chce!!!   takie kochane ,mądre, zapatrzone w człowieka psisko, usłuchany, mądry, wykonuje polecenia, chodzący ideał!  i..... nicbeczy.gif

W ogłoszeniu,  przedłużyłam, podmieniłam zdjęcia, może teraz....

https://www.olx.pl/oferta/bede-cie-kochac-calym-sercem-tylko-mnie-wez-przytul-lacky-szuka-domu-CID103-IDzENWg.html?action=show&id=526896786

Posted
19 minut temu, anica napisał:

Aniu, płakać mi się chce!!!   takie kochane ,mądre, zapatrzone w człowieka psisko, usłuchany, mądry, wykonuje polecenia, chodzący ideał!  i..... nicbeczy.gif

https://www.olx.pl/oferta/bede-cie-kochac-calym-sercem-tylko-mnie-wez-przytul-lacky-szuka-domu-CID103-IDzENWg.html?action=show&id=526896786

20 minut temu, anica napisał:

Aniu, może Pan Dominik (wiózł nas do DS Karacika ) mógłby z Tobą pojechać. Może nawet Ula też. 

Posted
14 minut temu, Figunia napisał:

Aniu, może Pan Dominik (wiózł nas do DS Karacika ) mógłby z Tobą pojechać. Może nawet Ula też. 

Aniu, Dziękuję to jest pomysł!  :) bo nikogo, nie mogę wymyślić, czekam na potwierdzenie od pana, że wizyta aktualna.

Posted
6 minut temu, anica napisał:

Aniu, Dziękuję to jest pomysł!  :) bo nikogo, nie mogę wymyślić, czekam na potwierdzenie od pana, że wizyta aktualna.

Oby tylko mógł pojechać, bo wierzę, ze się zgodzi. Przecież Sam oferował pomoc w takich m.in. przypadkach. Do tego jest b. konkretny, zwierzolubny, no i ten wygląd... Byłabym spokojna i bardzo rada, gdyby mógł Ci towarzyszyc...

by

Posted

Jestem z Wami Aneczkami i lapeczkami

myslami calun czas

a  jeszcze ciut jeszcze dni dwa i bedzie troche chlodziku....aby to juz

aby juz wszystkim lapenkom

• Upvote 1
Posted

Czemu ten telefon nie dzwoni?

anico, wysłałam Ci pw w sprawie wizyty. Doświadczone osoby pod szyldem organizacji prozwierzęcej są w stanie Ci pomóc... Myślę, że dobrze byłoby, aby to oni pojechali: pan wtedy nie będzie podskakiwał. Ale odpisz proszę mi na pw - najlepiej podając do siebie nr telefonu to przekażę dalej.

Posted
Już po wizycie, czy raczej... dopiero chyba;)....  i z radością oświadczam ,że Milka /maleńka zmiana z Miłki na Milka/ ma się  bardzo dobrze!wszystko wskazuje ,że nasze obawy były bez podstaw, Magda miała rację!   sunia będzie miała dobrze u tych ludzi a przynajmniej wszystko na to wskazuje , jutro napiszę więcej ,ponieważ już nie mam na nic, siły aż mi się kręci w głowie a przed oczyma latają mroczki, trochę pobłądziliśmy i chodziliśmy po słońcu, pomimo że godzina już dwudziesta to nadal paliło okrutnie,
... dzwoniłam do Magdy ,żeby ją tylko poinformować o wizycie, była u weta z Kraksą.... niestety kolejne pogorszenie, proszę o ciepłe myśli dla nich, bo jest źle,
  • Like 2