Alaskan malamutte Posted May 23, 2019 Posted May 23, 2019 Dostałam zdjęcia Freski z domku. Sunia je, ale tylko z talerzyka, warczy na koty, jak zbliżają się do jej jedzonka. Spała z paniią na łóżku i tam najchętniej przebywa. Wszystko załatwia na spacerkach. Jak widać nawet w domku nie są odpinane smycze. Bardzo uczulam panią na to, aby pod żadnym pozorem nie spuszczać ze smyczy i pilnować. Pani powiedziała, że narazie nie bdzie suni nigdzie zabierać, niech sie pzyzwyczai i oswoi. Dopiero za tydzien spróbują wziąć malutką na działkę. Państwo zauroczeni sunią, twierdzą, że to taka mini Lessi. Bardzo się boję tej adopcji, być może bezpodstawnie..... Quote
Tola Posted May 23, 2019 Author Posted May 23, 2019 Freska jeszcze niepewna, ale myślę, że wiadomości z nowego domu i tak napawają optymizmem, bo takie strachulce to często pierwsze dni spędzają ukryte w jakimś kącie. Domek stosuje się do zaleceń i z tego trzeba się cieszyć, a każdy nowy dzień przyniesie kolejne dobre wieści. I tylko z tego wspólnego wyjazdu na działkę jednak jeszcze bym zrezygnowała; nowy teren, nowe zapachy i dźwięki mogą sunię przestraszyć. Na te wspólne wyjazdy będzie jeszcze czas. 1 Quote
Tola Posted May 23, 2019 Author Posted May 23, 2019 Z DS Florka też są dobre wieści, a nawet bardzo dobre - zniknął guzek, który pani Zosia wczoraj wyczuła. Pomimo to rodzina była z Florkiem w lecznicy, aby potwierdzić, ze nic złego się nie dzieje, weterynarz zlecił obserwację. Florek już kladzie się na plecki i wystawia brzuszek do głaskania:) 1 1 Quote
Alaskan malamutte Posted May 23, 2019 Posted May 23, 2019 33 minuty temu, Tola napisał: I tylko z tego wspólnego wyjazdu na działkę jednak jeszcze bym zrezygnowała; nowy teren, nowe zapachy i dźwięki mogą sunię przestraszyć. Na te wspólne wyjazdy będzie jeszcze czas. Też to mówiłam. Pani bardzo przejęta, więc myślę, że się zastosuje. Będę dzwonić za kilka dni, a w przyszłym tygodniu Patmol odwiedzi domek i zobaczy zachowanie Freski.Prosiłam też, aby zrobiła zdjęcia. Quote
b-b Posted May 23, 2019 Posted May 23, 2019 Trzymam kciuki za małą i chłopaka. Boimy się o Fresię bo to lękliwa sunia. Trzymajmy kciuki aby państwo postępowali według zaleceń. 2 Quote
helli Posted May 23, 2019 Posted May 23, 2019 A guzek, kt zniknął, to nie kleszcz? Może go sobie sam wyrwał, czasem zostaje "guzek" , bo część kleszcza zostala A Freska- co Sowa sądzi- może z ręki ja karmić, żeby więź stworzyć? 1 1 Quote
Alaskan malamutte Posted May 23, 2019 Posted May 23, 2019 31 minut temu, helli napisał: A Freska- co Sowa sądzi- może z ręki ja karmić, żeby więź stworzyć? Nie chce z ręki..pani próbuje...Na wszystko potrzebny czas.... Quote
Radek Posted May 23, 2019 Posted May 23, 2019 Widać, że Freska jeszcze niepewna. Mam nadzieję, że każdego dnia będzie lepiej. Quote
terra Posted May 24, 2019 Posted May 24, 2019 Trzymam mocno kciuki za Freskę, żeby jak najszybciej się przekonała, że jest bezpieczna i otworzyła na swoich ludzi. Florcia wirtualnie miziam po brzuszku. Quote
szafirka Posted May 24, 2019 Posted May 24, 2019 Freska zaczęła jeść mi z ręki 2 dni przed wyjazdem dopiero. U nas jadła z miski bez problemu, na początku obserwowała, czy się nie zbliżamy, potem już swobodnie. Też myślę, że szkoda ją stresować tą działką, aczkolwiek Freska uwielbia wylegiwać się na trawce, więc w przyszłości będzie miała sporą frajdę. Trzymamy kciuki za malutką. 1 Quote
Tola Posted May 24, 2019 Author Posted May 24, 2019 Bardzo dziękujemy za zdjęcia, zaraz dołożę do ogłoszeń, bo teraz czas na domek dla Berka! Na razie u mnie na OLX zainteresowanie słabe, może nowe zdjęcia coś zmienią. Skopiowałam z 1 strony linki do ogłoszeń Beka - czy coś się zmieniło? Berek na Wrocław (Alaskan) https://www.olx.pl/oferta/pobaw-sie-w-berka-z-berkiem-CID103-IDzULr Berek na Warszawę (Tola) https://www.olx.pl/oferta/wesoly-energiczny-berek-do-adopcji-CID103-IDzWIjR.html Berek na Opole (b - b) https://www.olx.pl/oferta/bobik-kto-go-pokocha-CID103-IDzWIZM.html Quote
Havanka Posted May 24, 2019 Posted May 24, 2019 17 minut temu, Tola napisał: Bardzo dziękujemy za zdjęcia, zaraz dołożę do ogłoszeń, bo teraz czas na domek dla Berka! Na razie u mnie na OLX zainteresowanie słabe, może nowe zdjęcia coś zmienią. Skopiowałam z 1 strony linki do ogłoszeń Beka - czy coś się zmieniło? Berek na Wrocław (Alaskan) https://www.olx.pl/oferta/pobaw-sie-w-berka-z-berkiem-CID103-IDzULr Berek na Warszawę (Tola) https://www.olx.pl/oferta/wesoly-energiczny-berek-do-adopcji-CID103-IDzWIjR.html Berek na Opole (b - b) https://www.olx.pl/oferta/bobik-kto-go-pokocha-CID103-IDzWIZM.html No i jeszcze moje na Kraków: https://www.olx.pl/oferta/berni-zywe-sreberko-czeka-na-nowy-dom-CID103-IDzV30I.html Wyróżniłam swoje ogłoszenie na tydzień. 1 Quote
Tola Posted May 24, 2019 Author Posted May 24, 2019 1 minutę temu, Havanka napisał: No i jeszcze moje na Kraków: https://www.olx.pl/oferta/berni-zywe-sreberko-czeka-na-nowy-dom-CID103-IDzV30I.html Wyróżniłam swoje ogłoszenie na tydzień. Przepraszam Eluś, umknęło mi - już wpisuje na 1 stronę:) Bardzo dziękujemy Quote
Alaskan malamutte Posted May 24, 2019 Posted May 24, 2019 Zgłosił się fajnie brzmiący domek dla Berka z Wrocławia. Poker, bardzo prosimy o wizytę! 1 Quote
Poker Posted May 24, 2019 Posted May 24, 2019 2 godziny temu, Alaskan malamutte napisał: Zgłosił się fajnie brzmiący domek dla Berka z Wrocławia. Poker, bardzo prosimy o wizytę! Postaram się. Zawsze przy pytaniu o wizytę dobrze jest od razu podawać ulicę. Jutro jadę na wizytę dla Timi. Napisz mi rano na PW jaka to ulica, bo może będzie po drodze. Quote
Alaskan malamutte Posted May 24, 2019 Posted May 24, 2019 6 minut temu, Poker napisał: Postaram się. Zawsze przy pytaniu o wizytę dobrze jest od razu podawać ulicę. Jutro jadę na wizytę dla Timi. Napisz mi rano na PW jaka to ulica, bo może będzie po drodze. Napisałam na PW ulicę. Jeśli zgodzisz sie zrobić wizytę, zadzwonię do pani. Quote
terra Posted May 25, 2019 Posted May 25, 2019 Śliczny Berek i domek się szykuję, trzymam kciuki. Quote
Alaskan malamutte Posted May 25, 2019 Posted May 25, 2019 Rozmawiałam z panią Jolą od Freski. Była dzisiaj u weterynarza, bo sunia bardzo drapała uszka. Pani wet oczyściła wszystko, zakropiła. Teraz sunia odpoczywa w domku, państwo na działce. Prosiłam, aby nie zabierali suni jeszcze ze sobą, pani Jola przejeta słucha co do niej mówię. Pani Jola też prosi znajomych psiarzy aby nie podchodzili i nie głaskali Freski, bo ona się bardzo boi ludzi. Do psiaków ok. Na dwór sunia wychodzi na dwóch smyczach. Po domu chodzi już swobodnie, wszędzie zagląda, wychodzi na balkon. Mam obiecane zdjęcia. 2 2 Quote
Havanka Posted May 25, 2019 Posted May 25, 2019 2 godziny temu, Alaskan malamutte napisał: Rozmawiałam z panią Jolą od Freski. Była dzisiaj u weterynarza, bo sunia bardzo drapała uszka. Pani wet oczyściła wszystko, zakropiła. Teraz sunia odpoczywa w domku, państwo na działce. Prosiłam, aby nie zabierali suni jeszcze ze sobą, pani Jola przejeta słucha co do niej mówię. Pani Jola też prosi znajomych psiarzy aby nie podchodzili i nie głaskali Freski, bo ona się bardzo boi ludzi. Do psiaków ok. Na dwór sunia wychodzi na dwóch smyczach. Po domu chodzi już swobodnie, wszędzie zagląda, wychodzi na balkon. Mam obiecane zdjęcia. Przyznam,że tez bardzo balam się o Freske. Po tych dzisiejszych wiesciach, już mniej. Dobrze, że p.Jola przyjmuje i słucha Twoich rad. 1 Quote
Poker Posted May 25, 2019 Posted May 25, 2019 jestem umówiona na wizytę PA dla Berka na poniedziałek g.16. 1 Quote
Alaskan malamutte Posted May 25, 2019 Posted May 25, 2019 1 godzinę temu, Poker napisał: jestem umówiona na wizytę PA dla Berka na poniedziałek g.16. Bardzo dziękujemy! Quote
Tola Posted May 25, 2019 Author Posted May 25, 2019 3 godziny temu, Poker napisał: jestem umówiona na wizytę PA dla Berka na poniedziałek g.16. To zaciskam kciuki, myślami na pewno będę z Wami! Quote
Bogusik Posted May 25, 2019 Posted May 25, 2019 Nadal nie puszczam kciuków za Freskę,choć naprawdę ma bardzo wyrozumiałą i co najważniejsze,słuchającą rad rodzinę.Myślę,że będzie dobrze tylko potrzeba jest trochę czasu...:) Szykuje się wizyta dla cudnego Berka,więc w poniedziałek będę też mocno zaciskać :) Quote
Recommended Posts