Jump to content
Dogomania

Trzy pary smutnych oczu zerkających zza krat, trzy różne historie, ale jedno marzenie. Pomóżcie nam zmienić ich życie, prosimy. Udało się! Freska w DS w Legnicy, Florek zamieszkał w Opolu, Berek we Wrocławiu:)

Recommended Posts

Posted

Freska szykuje walizki, a Florek już w swoim domku. Na zdjęciu też drzwiczki w oknie specjalnie dla pieska :) Trafiło się Florianowi pięknie. Razem z Florkiem pojechały szelki, smycz, obroża, ok. 1 kg karmy, książeczka i z umową ulotka Fundacji ZEA.

flo_450x600.jpeg

flo1_450x600.jpeg

flo2_450x600.jpeg

flo3_800x600.jpeg

• Like 6
  • Upvote 1
Posted
8 minut temu, szafirka napisał:

Freska szykuje walizki, a Florek już w swoim domku. Na zdjęciu też drzwiczki w oknie specjalnie dla pieska :) Trafiło się Florianowi pięknie. Razem z Florkiem pojechały szelki, smycz, obroża, ok. 1 kg karmy, książeczka i z umową ulotka Fundacji ZEA.

flo_450x600.jpeg

flo1_450x600.jpeg

flo2_450x600.jpeg

flo3_800x600.jpeg

taniec-emotikon-ruchomy-obrazek-0062

Cieszyłam się już u Ati, tutaj też to zrobię, bardzo się cieszę z tego domku dla Florka:)

Był pokazywany na zdjęciach już parę razy na zamojskim i wreszcie udało się zabrać go ze schroniska:).

Dziękujemy Haniu za taką wyprawkę dla piesia, a szafirkowi za trud transportu do Opola :)

Posted
taniec-emotikon-ruchomy-obrazek-0058

Cieszę się też ogromnie z domku dla Freski, to spora niespodzianka, bo obstawiałyśmy z Alaskan, ze to Freska będzie musiała najdłużej zostać w hoteliku.

A tu proszę - jeszcze dobrze nie zagrzała miejsca i już własny domek czeka na sunię:)

• Like 1
Posted
47 minut temu, Jo37 napisał:

Wspaniale, że psiaki znajdują domy.

Nie dziwota. Cały ostatni transport, to zamojskie perełki, które zaczęły błyszczeć dopiero po wizycie u psiego fryzjera. W schronie wyglądały tak, jak wszystkie psie nieszczęścia. Dobrze, ze chociaż im sie udało.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Wreszcie dotarłam..

Przede wszystkim ślicznie dziękujemy Patmol za przeprowadzenie wizyty!!  kwiat-emotikon-ruchomy-obrazek-0144

Freska zamieszka w Legnicy, w mieszkaniu w bloku. Do dyspozycji będzie miała cztery ręce do głaskania. Państwo świadomi, że na początku Freska będzie potrzebowała trochę czasu, aby w pełni się otworzyć. Państwo maja działkę, ogrodzoną, na której spędzają sporo czasu. Jeżdżą też nad morze, oczywiście zawsze z psiakami. 

Pani Jola powiedziała mi, że zechcą jutro pojechać po Freskę.  Mam obiecane zdjęcia. 

Z tego co wiem, to Patmol została zaproszona przez państwo na ciasto i herbatkę jak już Freska będzie u nich. 

• Upvote 2
Posted
2 godziny temu, szafirka napisał:

Bardzo się cieszę z Florkowego domku!!! No i jaki posażny kawaler z niego!!!

• Like 1
Posted
10 godzin temu, Alaskan malamutte napisał:

Freska zamieszka w Legnicy, w mieszkaniu w bloku. Do dyspozycji będzie miała cztery ręce do głaskania. Państwo świadomi, że na początku Freska będzie potrzebowała trochę czasu, aby w pełni się otworzyć. Państwo maja działkę, ogrodzoną, na której spędzają sporo czasu. Jeżdżą też nad morze, oczywiście zawsze z psiakami. 

Pani Jola powiedziała mi, że zechcą jutro pojechać po Freskę.  Mam obiecane zdjęcia. 

Z tego co wiem, to Patmol została zaproszona przez państwo na ciasto i hebatkę jak juz Freska będzie u nich. 

mieszkanie na parterze, niski blok

wyjście z bloku nie  na ulicę, tylko  na taki trawiasty, sympatyczny  skwerek z drzewami miedzy kilkoma niskimi blokami,  także spokojnie na siku nawet dla strachulca ;  i to jest na osiedlu - wiec nawet na  miły spacerek można iść spokojnie  -fajny teren do spacerków dla takiego małego psa

pani na emeryturze, pan jeszcze pracuje, działka , samochód,

dwa zadbane , bardzo, bardzo spokojne koty ;   przygarnięte

państwo mili, spokojni, sympatyczni, i energiczni -oboje chcą psa

mieli wcześniej psy, tez małe i bardzo dbali, 

poprzedni pies tez chodził w szelkach; konieczność chodzenia po osiedlu  na smyczy -oczywista

byłam z córką; i jesteśmy obie  zaproszone na ciasto i wizytę, jak juz Freska u państwa będzie  - na pewno skorzystamy, bo sama jestem ciekawa Freski - na zdjęciach jest bardzo ładna

mówiłam, że trzeba ją zabezpieczyć na kleszcze ( chyba, że jest?) i że najlepsza obroża Foresto ( bo   kupuje dla swoich psów) i odradzałam tabletki

wczoraj byłam na pa, i państwo już następnego dnia chcieli jechać po Freskę - nie było żadnego wahania, zastanawiania się - są zdecydowani na psa

• Like 4
  • Upvote 1
Posted

Miałam bardzo fajny telefon o Freskę z Wrocławia. Pani niepocieszona, że sunia już ma domek, ale życzy jej wszystkiego co najlepsze. Długo ozmawiałyśmy. Podesłałam jej Sarunię z tego wątku. Tez zamojszczanka, tez potrzebuje spokojnego domku bez dzieci...

https://www.dogomania.com/forum/topic/349537-sarunia-już-nie-musi-gryźć-krat-0203-opuściła-schronisko-bardzo-prosi-o-wsparcie-ma-tylko-35-stałych-deklaracji/?page=1

Zobaczymy co z tego wyniknie.

Posted
2 godziny temu, Patmol napisał:

wczoraj byłam na pa, i państwo już następnego dnia chcieli jechać po Freskę - nie było żadnego wahania, zastanawiania się - są zdecydowani na psa

Dostałam info od Szafirki, że państwo przyjeżdzają dzisiaj o 18 po Freskę!!

• Like 1
Posted

Freska na pewno już w objęciach swojej pańci:)

Ja rozmawiałam dzisiaj z panią Florka - piesio już bardziej śmiały, swobodnie chodzi po całym mieszkaniu, potrafi nawet wychodzić na balkon tym specjalnym wyjściem  w drzwiach balkonowych i wyleguje się na ciepełku.

Przespał calutką noc, a i w dzień znalazł drogę do sypialni na poobiednia drzemkę;).

Na spacerach jest bardzo grzeczny, a wychodzi dosyć często, bo prawdopodobnie ze stresu ma lużniejsze koopki.

Pani zaniepokojona trochę guzkiem, który wyczuła na brzuszku Florka; rodzina odczeka parę dni, żeby maluch całkowicie się oswoił  i podjada do lecznicy.

• Like 1
Posted

Ale ekspresowe adopcje. rewelacja.

Jak  ktoś z Wrocławia jest chętny na sunię  i się spóźnił, to pamiętajcie o mojej Kofi.

• Like 1
Posted
4 godziny temu, Tola napisał:

Pani zaniepokojona trochę guzkiem, który wyczuła na brzuszku Florka; rodzina odczeka parę dni, żeby maluch całkowicie się oswoił  i podjada do lecznicy. 

Oby nie było to nic niepokojącego. A dla Pani brawa za troskę o psiego przyjaciela.

Posted

No i pojechała malutka Freska....Wiem od Hani, że była przestraszona, uciekała w kąt...Ale cóz się dziwić...Mam nadzieję, że spokoju i milości jej nie zabraknie. Będę trzymać rękę na pulsie, będę dzwonić i dopytywać. Poproszę też Patmol o zaglądanie do państwa...

Z malutką pojechała cała wyprawka. Haniu, ślicznie dziękujemy kwiat-emotikon-ruchomy-obrazek-0069

Freska.jpg

IMG_20190522_165928.jpg

IMG_20190522_180612.jpg

• Like 1
Posted

Fajnie ,że mała pojechała .

Ale głaskanie po głowie przeraża ją, widać to po tym jak się odsunęła od człowieka  no i branie na ręce  te jest bardzo złym pomysłem. jest  Chyba trzeba będzie informować nowych właścicieli,że nie wolno tak robić. A już na pewno nie na dzień dobry. To nie są moje wymysły. Tak uczy Sowa , bardzo mądra głowa.

Posted

Wyluzuj ślicznotko!  Wreszcie będziesz u siebie.

A branie na ręce dla niektórych psów rzeczywiście jest bardzo stresujące. I nie zawsze mija. Przykładem może być moja Neska - do chwili obecnej jest to dla niej wielkie wyzwanie. Tak więc jedynie u weterynarza muszę to robić. A ona jest bardzo spokojnym psem.

Posted

Wszystko juz przekazałam pani wczoraj. zadzwoniłam, jak zobaczyłam zdjęcia. Prosiłam, aby nie zmuszać suni do niczego, nie łapać, nie głaskać na siłę, bo w końcu kłapnie zębami. Mam nadzieję, że dotarło....Patmol wybiera sie na poadopcyjną, jeśli coś ją zaniepokoi, bedziemy reagować.

• Upvote 1
Posted

Zawsze  mówię podczas wizyty PA, że należy zostawić psu przestrzeń. Nie brać na ręce, nie przytulać (ściskać ).

To pies powinien wyznaczać tempo " zaprzyjaźniania "

Bardzo często jak grochem o ścianę..  

• Like 1
  • Upvote 1