Poker Posted March 8, 2020 Posted March 8, 2020 Oni się z nim bawią , ale on nie chce przynosić zabawek. Na pewno buda nie stoi na ogródku. Pan powiedział ,że bardzo ładnie sam zostaje w domu. poza tym pani często pracuje w domu. Loczka i Poker nigdy się nie bawiły zabawkami. Nie wszystkie psy sie uczą zabawy. Quote
Anula Posted March 14, 2020 Author Posted March 14, 2020 Poker dzisiaj była z wizytą po/a u Timiego.Nic się nie dzieje złego,wszystko jest w porządku.Zapewne Poker szerzej opisze wizytę. Poker jestem niezmiernie wdzięczna za poświęcony czas i już spokojna o Timi. 1 Quote
Poker Posted March 14, 2020 Posted March 14, 2020 Tak , byłam u piesia. Nie tylko jest dobrze, Jest bardzo dobrze. Widać , że Timi jest kochany , ma wszystko co trzeba. Nauczył się bawić zabawkami , których ma dużo. Ma ukochanego pluszaka , z którym zawsze śpi. Wieczorem odprowadza pańciostwo do sypialni , poleży na swoim legowisku , a potem idzie spać na dół , gdzie ma drugie legowisko. Jest bardzo grzeczny z wyjątkiem szczekania i szarpania się do rowerzystów, ale ludzie pracują nad tym. Był nawet obserwowany przez kamerkę jak zostawał sam w domu. Okazało się , że niczego nie rusza tylko śpi. Państwo nie mogą się nadziwić jak ktoś mógł się pozbyć takiego kochanego psa. Ze względu na problemy jelitowe jest w trakcie dobierania karmy. bardzo dbają o niego . Co 2 miesiące chodzi do fryzjera. teraz był we wtorek , ale właściciele nie są zadowoleni i pojadą do poprawki. Wygląd na zdjęciu , który nas tak zaniepokoił , było zrobione po ok. 3 miesiącach od fryzjera. Tim i musi być strzyżony co 2 miesiące, bo inaczej ma dredy i filce. Zupełnie jak nasze Dolarek i Loczka. Anula i Bogusik, naprawdę możecie być spokojne o piesia. Ma bardzo dobrze. 3 2 Quote
Bogusik Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 23 godziny temu, Poker napisał: Tak , byłam u piesia. Nie tylko jest dobrze, Jest bardzo dobrze. Widać , że Timi jest kochany , ma wszystko co trzeba. Nauczył się bawić zabawkami , których ma dużo. Ma ukochanego pluszaka , z którym zawsze śpi. Wieczorem odprowadza pańciostwo do sypialni , poleży na swoim legowisku , a potem idzie spać na dół , gdzie ma drugie legowisko. Jest bardzo grzeczny z wyjątkiem szczekania i szarpania się do rowerzystów, ale ludzie pracują nad tym. Był nawet obserwowany przez kamerkę jak zostawał sam w domu. Okazało się , że niczego nie rusza tylko śpi. Państwo nie mogą się nadziwić jak ktoś mógł się pozbyć takiego kochanego psa. Ze względu na problemy jelitowe jest w trakcie dobierania karmy. bardzo dbają o niego . Co 2 miesiące chodzi do fryzjera. teraz był we wtorek , ale właściciele nie są zadowoleni i pojadą do poprawki. Wygląd na zdjęciu , które nas tak zaniepokoiło było zrobione po ok. 3 miesiącach od fryzjera. Tim i musi być strzyżony co 2 miesiące, bo inaczej ma dredy i filce. Zupełnie jak nasze Dolarek i Loczka. Anula i Bogusik, naprawdę możecie być spokojne o piesia. Ma bardzo dobrze. Poker bardzo,bardzo dziękujemy za przeprowadzenie wizyty po/a.Teraz możemy odetchnąć i być spokojne,że Tymi jest kochany i dobrze zaopiekowany :) 1 1 Quote
Bogusik Posted March 31, 2020 Posted March 31, 2020 Lucky wraz ze swoją rodziną pozdrawiają :) 2 Quote
Anula Posted March 31, 2020 Author Posted March 31, 2020 1 godzinę temu, Bogusik napisał: Lucky wraz ze swoją rodziną pozdrawiają :) Oby Lucky miał zabezpieczenie od kleszczy bo już jest wysyp.Biega po trawach.Ale cudny ma dom,to trzeba przyznać,pies wybiegany,puszczony wolno to jest szczęśliwy. Quote
Bogusik Posted April 24, 2020 Posted April 24, 2020 Wczoraj bardzo długo rozmawiałam z p.Wiolettą o Atilce i różnych innych życiowych sprawach...:) To wspaniała osoba i można rozmawiać całymi godzinami :) Puki co Atilka nadal kropelkuje choć już nie w takim stopniu jak było przedtem.Za jakiś czas będzie miała kontrolne badania czy znowu nie nastąpiły jakieś zmiany w obrębie pęcherza i dróg moczowych. 2 1 Quote
Bogusik Posted June 30, 2020 Posted June 30, 2020 Dzisiaj otrzymałam od p.Wioletty taką wiadomość: Witam .Właśnie przywieźliśmy Atilke na operacje ,chociaż nie ma gwarancji że się to uda ale uważam ze musi być dobrze .Bedzie operować kobieta z dobrą energią .Jestesmy w Gdańsku bo Warszawa się nie odezwała Prosimy o dobra energię :) 16.06 byliśmy na rezonansie magnetycznym też w Gdańsku.Atilka ma moczowody śródścienne i to jest problemem bo mogą robić sobie ujścia ale musimy spróbować ten ostatni raz. Trzymamy więc kciuki i przesyłamy całą moc dobrej energii dla Atilki i jej wspaniałych opiekunów! Quote
Poker Posted June 30, 2020 Posted June 30, 2020 Coś niesamowitego na jakich wspanialych ludzi trafiła Atilka. Oby ta operacja naprawdę przyniosła ustąpienie kropelkowania już na zawsze. 2 Quote
Anula Posted June 30, 2020 Author Posted June 30, 2020 4 godziny temu, Bogusik napisał: Dzisiaj otrzymałam od p.Wioletty taką wiadomość: Witam .Właśnie przywieźliśmy Atilke na operacje ,chociaż nie ma gwarancji że się to uda ale uważam ze musi być dobrze .Bedzie operować kobieta z dobrą energią .Jestesmy w Gdańsku bo Warszawa się nie odezwała Prosimy o dobra energię :) 16.06 byliśmy na rezonansie magnetycznym też w Gdańsku.Atilka ma moczowody śródścienne i to jest problemem bo mogą robić sobie ujścia ale musimy spróbować ten ostatni raz. Trzymamy więc kciuki i przesyłamy całą moc dobrej energii dla Atilki i jej wspaniałych opiekunów! To koniecznie musimy trzymać kciuki.Oby tym razem udało się. Quote
Bogusik Posted June 30, 2020 Posted June 30, 2020 30 minut temu, Anula napisał: To koniecznie musimy trzymać kciuki.Oby tym razem udało się. Rozmawiałam z Panią Wiolettą i Atilka jest po operacji.Okazało się,że ten kanalik,który został operowany w Warszawie był otwarty i to zdziwiło bardzo lekarkę.Mało tego po drugiej stronie było kolejne ujście,którym mocz się wydostawał.Na to wygląda,że w Warszawie nie zadali sobie trudu aby wszystko oglądnąć a tylko zdali się na obraz z rezonansu magnetycznego,który nie zawsze wszystko wyłapie.Tak jak powiedziała,to bardzo skomplikowana i wręcz mikroskopijna operacja ale ma nadzieję,że tym razem udało się znaleźć i zoperować wszystko.Czas pokaże czy faktycznie tak będzie...Pani Wioletta mi powiedziała,że bardzo jest zadowolona ze Szpitala pod względem opieki i z tego,że wreszcie miała w sposób jasny i obrazowy wytłumaczone schorzenie Atilki.Dzisiaj została w klinice i Państwo mają ją odebrać jutro.Może warto sobie zapisać namiary na ten szpital bo nigdy nic nie wiadomo... https://www.trojmiasto.pl/Szpital-Weterynaryjny-o12355.html?&city[1]=1&strona=1 1 Quote
Bogusik Posted June 30, 2020 Posted June 30, 2020 Wczorajsze zdjęcie z Hotelu w Gdańsku,na drzemce po przyjeździe.W nocy Atilka i tak spała razem z Państwem:) Pani doktor powiedziała,że nie znają dotąd źródła takich wad genetycznych.Mają 4 przypadki gdzie tych samoistnie powstających kanalików jest po kilkanaście.Trudno też powiedzieć, na ile ta genetyka będzie dalej po swojemu walczyć z ingerencją operacyjną i nie zacznie mnożyć tych kanalików na innych odcinkach.Możemy mieć tylko nadzieję i trzymać mocno kciuki aby tak nie było w przypadku Atilki .Pani Wioletta mi powiedziała,że to ostatnia operacja,na którą się zdecydowali i jeżeli nie przyniesie pożądanych rezultatów, to będą sobie radzić doraźnie.Kochają ją bardzo i żadna przypadłość nie jest w stanie tego uczucia zmienić :):):) Quote
Anula Posted July 1, 2020 Author Posted July 1, 2020 Trochę poczytałam w internecie to faktycznie jest trudna sprawa i nie wiadomo skąd ta choroba się bierze.Atila wiele przeszła i też myślę aby już Atili nie męczyć i dać spokój bo każde badanie,operacja to jest ból.Na szczęście są pampersy dostępne i można je stosować.Może ta operacja pomoże,oby tak było. Quote
Bogusik Posted July 1, 2020 Posted July 1, 2020 Bardzo miła wiadomość i cała batalia, jak zawsze wzruszających zdjęć Lucky, od Pana Maćka :) Lucky jest już u nas ponad rok Dziękujemy serdecznie że dzięki staraniom całej dogomanii zyskaliśmy członka rodziny bez którego już dziś nie wyobrażamy sobie życia:) 1 1 Quote
Poker Posted July 1, 2020 Posted July 1, 2020 Jak ja się cieszę !!! Widok świnek z Lucky jest niesamowity. Widzę , że trawka już ładnie wyrosła,. bo jak byłam na wizycie PA , to dopiero coś kiełkowało. 2 Quote
Bogusik Posted September 29, 2020 Posted September 29, 2020 Lucky wraz ze swoją wspaniałą rodziną pozdrawiają :) 2 Quote
Recommended Posts