Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
14 godzin temu, teresaa118 napisał:

Poszla stala na czerwiec

Pięknie dziękujemy :) Dan znać, gdy kasiorka pojawi się na koncie Sebulka.

Posted

Bardzo dziękujemy za wsparcie Sebusia:)

A ja Wam powiem, że świat jest mały:) Na wyjeździe poznaliśmy bardzo miłych ludzi, którzy byli z super fajnym psem w tym samym miejscu co my. Dobrze nam się rozmwaiało, Kelbi podkradal piłeczk inaszym suniom i był wniebowzięty, kiedy mógł się nimi bawić i nikt ich nie zabierał. Nastęnego dnia okazało się, że przemiła dziewczyna, to mmd z dogomanii:) Nie ma jej tu od dawna, ale skojarzyla imie mojej barsiczki i mojego Jacka, dopytała o moje nazwisko Ellig i podezla zapytać, czy to ja:) No i zaczęły sie opowieści o dogomaniackich psach i ludziach:) Spotkamy sie ponownie 20 czerwca:)

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
9 godzin temu, Ewa Marta napisał:

Bardzo dziękujemy za wsparcie Sebusia:)

A ja Wam powiem, że świat jest mały:) Na wyjeździe poznaliśmy bardzo miłych ludzi, którzy byli z super fajnym psem w tym samym miejscu co my. Dobrze nam się rozmwaiało, Kelbi podkradal piłeczk inaszym suniom i był wniebowzięty, kiedy mógł się nimi bawić i nikt ich nie zabierał. Nastęnego dnia okazało się, że przemiła dziewczyna, to mmd z dogomanii:) Nie ma jej tu od dawna, ale skojarzyla imie mojej barsiczki i mojego Jacka, dopytała o moje nazwisko Ellig i podezla zapytać, czy to ja:) No i zaczęły sie opowieści o dogomaniackich psach i ludziach:) Spotkamy sie ponownie 20 czerwca:)

Faktycznie, świat mały.....

Fajnie, ze mogłaś w realu wymienić spostrzeżenia z kimś, komu los psiaków jest również  bardzo bliski.....

Posted

Dostałam informację od Kasi,  ze Cebulek jest już po badaniach. Wszystkie wyniki w granicach normy. Jedynie serduszko ma bardzo słabe.  Weterynarz zapisał mu leki: diuretyki i benazepril. Diuretyki są już kupione. Benazepril prześle dla psiaka  Ewa Marta bo ma w domu. Ale oczywiście Cebulek dostaje leki od momentu przepisania, bo Kasia ma te leki w domu.

Koszt badań wyniósł 145 zl. 

Dzisiaj zostanie zwrócony koszt na konto Cebulka.

Posted
Dnia 23.05.2019 o 12:08, Ewa Marta napisał:

Słuchajcie, a co z karmą dla Sebusia? Miałyśmy kupować i chyba tego nie zrobiłyśmy? Kikou? Malwa? Elik?

Podstawowe wyniki z krwi byly w porzadku wiec karma np taka z rybą powinna miec duzo kwasów omega wspierajacych serduszko

To bedzie maj czerwiec oraz lipiec.

pol_pl_Brit-Care-Grain-free-Adult-Salmon

Posted
Dnia 30.05.2019 o 08:32, Gabi79 napisał:

Kikou, czy któryś z Twoich podopiecznych przyjmuje Cardisure. Mam do oddania listek tabletek 

Ajeczka bierze. Jesli zechcesz wyslac to proszę zwyklym listem i bez polecenia. Szkoda mnożyć koszty, nie spieszy się bo mamy jeszcze zapasik w domu. :-)

Posted
4 godziny temu, kikou napisał:

Ajeczka bierze. Jesli zechcesz wyslac to proszę zwyklym listem i bez polecenia. Szkoda mnożyć koszty, nie spieszy się bo mamy jeszcze zapasik w domu. :-)

W takim razie poproszę adres na pw

Posted
4 godziny temu, kikou napisał:

To ja też mam swoje opakowania wysłac zwykłym? Może wyjąć w takim razie z pudełek Lotensin?

Posted
33 minuty temu, Ewa Marta napisał:

To ja też mam swoje opakowania wysłac zwykłym? Może wyjąć w takim razie z pudełek Lotensin?

Jasne, to sie nie spieszy ja leki mam, poczta nie potrzebuje wsparcia. :)

Posted
3 godziny temu, Ewa Marta napisał:

Może wyjąć w takim razie z pudełek Lotensin?

Wyjmij, bo jeśli grubość listu przekroczy 2 cm, to koszt przesyłki będzie co najmniej 15,60 zł, bez względu na pozostałe wymiary.

Posted
15 godzin temu, elik napisał:

Wyjmij, bo jeśli grubość listu przekroczy 2 cm, to koszt przesyłki będzie co najmniej 15,60 zł, bez względu na pozostałe wymiary.

I wówczas przy takiej kwocie lepiej wysłać przesyłkę jako paczkę, bo koszt to 13 zł za paczkę ekonomiczną.

Posted
1 minutę temu, MALWA napisał:

I wówczas przy takiej kwocie lepiej wysłać przesyłkę jako paczkę, bo koszt to 13 zł za paczkę ekonomiczną.

Pod warunkiem, że jest to gabaryt A, bo gabaryt B kosztuje już 15,00 zł. Generalnie usługi pocztowe bardzo podrożały. W takiej sytuacji opłaca się zrobić większą przesyłkę i nadać przez Ruch. Koszt do 1 kg 8,49 zł. Powyżej 1 kg, do 20 kg koszt 9,99 zł. Szkoda, że jest to możliwe tylko tam, gdzie są kioski Ruchu wykonujące takie usługi, bo nie wszystkie kioski podejmują się tego.

Posted
3 godziny temu, elik napisał:

Pod warunkiem, że jest to gabaryt A, bo gabaryt B kosztuje już 15,00 zł. Generalnie usługi pocztowe bardzo podrożały. W takiej sytuacji opłaca się zrobić większą przesyłkę i nadać przez Ruch. Koszt do 1 kg 8,49 zł. Powyżej 1 kg, do 20 kg koszt 9,99 zł. Szkoda, że jest to możliwe tylko tam, gdzie są kioski Ruchu wykonujące takie usługi, bo nie wszystkie kioski podejmują się tego.

Kilkanaście km odemnie tzw. Paczke w Ruchu prowadzi sklep spożywczy. Odbieram tam paczki jak z kiosku. A to oznacza, ze nie musi to być typowy kiosk Ruchu.

Posted
10 godzin temu, MALWA napisał:

Kilkanaście km odemnie tzw. Paczke w Ruchu prowadzi sklep spożywczy. Odbieram tam paczki jak z kiosku. A to oznacza, ze nie musi to być typowy kiosk Ruchu.

Bardzo możliwe :)

Czy w danej miejscowości jest możliwość skorzystania z takiej formy przesłania, można sprawdzić na stronie:

https://www.paczkawruchu.pl/znajdz-kiosk/

Wystarczy wpisać adres i od razu otrzymuje się informację.

Posted
21 godzin temu, MALWA napisał:

Można wysłać paczkę+ - do 0,5 kg 12,50. 

Paczka w Ruchu ma swoje wady. Dziewczyny pisały, że reklamacje są długotrwałe i trzeba przedstawić rachunek zakupu

zawartości.

Posted
Dnia 28.05.2019 o 21:24, kikou napisał:

Bylismy dzisiaj na badaniach, ekg wskazuje na powiekszenie serduszka i niedomykalność zaatawek. Leki zostały te same tylko dawka minimalnie wieksza. Obserwujemy na razie jak zareaguje jeśli by nie pomoglo to na początku lipca bedzie kardiolog i wtedy trzeba bedzie zrobic jeszcze echo z dopplerem. Krew do badan byla pobrana no ale wyniki będą jutro.

Poniżej wklejam  dokumenty operacji finansowych wykonanych 3.06. ale przez kilka dni nie dało się wklejać zdjęć bezpośrednio z dysku, a z korzystanie z fotosika  utrudniały mi problemy z kodami.

Faktura za badania

1741443008_Cebulekf-rawet.png.fa828d648f061342467347a40e651344.png

Przelew

235120792_Cebulekprzel.png.066014cf25b44ac4ca897250253c01ef.png

Posted

Na konto Sebulka wpłynęły poniższe kwoty:

•     50,00 zł  od   teresaa118   deklaracja VI -  1.06.
  •   145,00 zł  od   znajoma MALWY   zwrot za leki  -  4.06.
  •     50,00 zł  od   Ewa Marta   deklaracja VI -  5.06.

Bardzo serdecznie dziękujemy

1316675292_kwiatki5.jpg.c2c598342184881156808bc3ac1a5c94.jpg

Posted

Wpadłam z niespodzianką od Ewu - ze zdjęciami Sebusia:) Basia mówi, że jest nie do poznania. Szczęśliwy, zakochany w Kasi, ciekawy świata - wszędzie go pełno:) Zdjęcia przecudne:) Zobaczcie, jak razem odmieniliśmy jego życie:)

S1.jpg

S2.jpg

S3.jpg

S4.jpg

• Like 2
  • Upvote 1
Posted
Dnia 3.06.2019 o 10:37, kikou napisał:

Podstawowe wyniki z krwi byly w porzadku wiec karma np taka z rybą powinna miec duzo kwasów omega wspierajacych serduszko

To bedzie maj czerwiec oraz lipiec.

pol_pl_Brit-Care-Grain-free-Adult-Salmon

Przepraszam za opóźnienie. Przeoczyłam ten post i dopiero wczoraj, uzupełniając dokumenty finansowe, zauważyłam, że kikou wybrała już karmę dla psianeczka. Trzeba mnie było szturchnąć pod żeberko :)

Zamówiłam i zapłaciłam.

1036192434_Sebulekkarma.png.e48b25124dad6ce46cbae8d065ca96aa.png

Przelew

173853591_Sebulemprzel.png.8984826675a2f5d1d1d2e8ea72cf4e9d.png