elik Posted May 22, 2019 Posted May 22, 2019 Schronisko w Wadowicach Dolnych pod wodą. Potrzebna pomoc, domy tymczasowe, koce, karma. Rozsyłajcie. https://www.ratujemyzwierzaki.pl/czekadelko?ts=mail Udostępniajcie zbiórkę na fb Quote
Ewa Marta Posted May 23, 2019 Author Posted May 23, 2019 Słuchajcie, a co z karmą dla Sebusia? Miałyśmy kupować i chyba tego nie zrobiłyśmy? Kikou? Malwa? Elik? Quote
Ewa Marta Posted May 23, 2019 Author Posted May 23, 2019 Na wątku Ajka znalazłam zdjęcie Sebusia:) 1 Quote
elik Posted May 23, 2019 Posted May 23, 2019 6 godzin temu, Ewa Marta napisał: Na wątku Ajka znalazłam zdjęcie Sebusia:) Fajnie się ma nasz Sebulek :) 1 Quote
elik Posted May 23, 2019 Posted May 23, 2019 8 godzin temu, Ewa Marta napisał: Słuchajcie, a co z karmą dla Sebusia? Miałyśmy kupować i chyba tego nie zrobiłyśmy? Kikou? Malwa? Elik? Masz rację, nie zamówiłam, a to z tego powodu, że o ile dobrze pamiętam, były jakieś problemy z zamówieniem odpowiedniej karmy. Kasiu, jaka karmę polecisz dla Sebusia biorąc pod uwagę jego wyniki? Quote
MALWA Posted May 24, 2019 Posted May 24, 2019 Rozmawialam z kikou w sprawie karmy i póki co Sebulek je z tej karmy co Kasia ma w domu plus gotowane. Karmy na razie nie zamawiamy. Psiak dostawał antybiotyk na kaszel. Teraz dostaje leki odciążające serduszko z uwagi na szmery. W przyszłym tygodniu Sebulek będzie miał robione badania krwi i usg serca. Po badaniach będzie więcej wiadomo co jest psiakowi, jakie ma przyjmować leki i jaka karmę należy kupić. Quote
kikou Posted May 26, 2019 Posted May 26, 2019 Wszystko się zgadza..., damy znać w tygodniu jak będą wyniki 2 Quote
elik Posted May 26, 2019 Posted May 26, 2019 3 godziny temu, kikou napisał: Wszystko się zgadza..., damy znać w tygodniu jak będą wyniki Czyli tak, jak się umawiałyśmy :) Quote
Ewa Marta Posted May 26, 2019 Author Posted May 26, 2019 7 godzin temu, kikou napisał: Wszystko się zgadza..., damy znać w tygodniu jak będą wyniki Jaki piękny, szczęśliwy!!!! Zaczyna mu błyszczeć sierść:) 1 Quote
MALWA Posted May 27, 2019 Posted May 27, 2019 Dnia 26.05.2019 o 15:47, kikou napisał: Spokojny, zadowolony psiak : ) 1 Quote
Ewa Marta Posted May 27, 2019 Author Posted May 27, 2019 3 minuty temu, MALWA napisał: Spokojny, zadowolony psiak : ) W schronisku tak by nie pospał:( Quote
guccio Posted May 27, 2019 Posted May 27, 2019 7 minut temu, MALWA napisał: Spokojny, zadowolony psiak : ) Dla takiego widoku warto grosiki zadeklarować. 2 Quote
elik Posted May 28, 2019 Posted May 28, 2019 Na konto Sebulka wpłynęły poniższe kwoty: 13,00 zł od b-b z bazarku II część - 21.05. 10,00 zł od guccio - 23.05. Bardzo serdecznie dziękujemy Quote
Ewa Marta Posted May 28, 2019 Author Posted May 28, 2019 22 godziny temu, guccio napisał: Dla takiego widoku warto grosiki zadeklarować. Bardzo dziękujemy:) 20 minut temu, elik napisał: Na konto Sebulka wpłynęły poniższe kwoty: 13,00 zł od b-b z bazarku II część - 21.05. 10,00 zł od guccio - 23.05. Bardzo serdecznie dziękujemy Jak fajnie, że o nim nie zapominacie:) Quote
teresaa118 Posted May 28, 2019 Posted May 28, 2019 Ratunku, albo przegapilam albo nie dostalam konta do przelewu na Cebulaczka. Wlasnie zrobilam zbiorowke i okazalo sie, ze Cebulaczek zostal pominiety Quote
guccio Posted May 28, 2019 Posted May 28, 2019 2 godziny temu, Ewa Marta napisał: Bardzo dziękujemy:) Jak fajnie, że o nim nie zapominacie:) A jak zapomnieć o takiej wdzięcznocie.Sama radość oglądać odmienionego biedaka. Quote
elik Posted May 28, 2019 Posted May 28, 2019 1 godzinę temu, teresaa118 napisał: Ratunku, albo przegapilam albo nie dostalam konta do przelewu na Cebulaczka. Wlasnie zrobilam zbiorowke i okazalo sie, ze Cebulaczek zostal pominiety Już biegnę z pomocą :) EDIT Numer konta na PW :) Quote
kikou Posted May 28, 2019 Posted May 28, 2019 Dnia 27.05.2019 o 16:56, Ewa Marta napisał: W schronisku tak by nie pospał:( A tak na marginesie to coś bordowe to moja noga :-) (tu lepiej widać) Bylismy dzisiaj na badaniach, ekg wskazuje na powiekszenie serduszka i niedomykalność zaatawek. Leki zostały te same tylko dawka minimalnie wieksza. Obserwujemy na razie jak zareaguje jeśli by nie pomoglo to na początku lipca bedzie kardiolog i wtedy trzeba bedzie zrobic jeszcze echo z dopplerem. Krew do badan byla pobrana no ale wyniki będą jutro. 1 Quote
kikou Posted May 28, 2019 Posted May 28, 2019 Dnia 20.05.2019 o 19:46, Ewa Marta napisał: Bardzo serdecznie dziękujemy! Skarb maleńki jest na szczęście pod dobrą opieką teraz i leki na pewno pomogą. Jakby co, ja mam 3 opakowania Lotensinu na serduszko, ale możliwe, że trzeba będzie podawać Cardisure. Damy radę, trzeba mu zapewnić wszystko, co potrzebne. Lotensin sie przyda, jesli nie potrzebujesz to chętnie przyjmiemy; lotensin to benazepril a to ta sama substancja co jest w cardialisie tylko tu jest połączona ze spironolem ale spironol można podać osobno :-) Quote
Ewa Marta Posted May 28, 2019 Author Posted May 28, 2019 58 minut temu, kikou napisał: A tak na marginesie to coś bordowe to moja noga :-) (tu lepiej widać) Bylismy dzisiaj na badaniach, ekg wskazuje na powiekszenie serduszka i niedomykalność zaatawek. Leki zostały te same tylko dawka minimalnie wieksza. Obserwujemy na razie jak zareaguje jeśli by nie pomoglo to na początku lipca bedzie kardiolog i wtedy trzeba bedzie zrobic jeszcze echo z dopplerem. Krew do badan byla pobrana no ale wyniki będą jutro. 50 minut temu, kikou napisał: Lotensin sie przyda, jesli nie potrzebujesz to chętnie przyjmiemy; lotensin to benazepril a to ta sama substancja co jest w cardialisie tylko tu jest połączona ze spironolem ale spironol można podać osobno :-) Wspaniale, że cos sie wokół staruszka dzieje. Lotensin wyślę w takim razie w przyszym tygodniu. Ten tydzień mam ciężki, bo w cvzwartek wyjeżdżamy na 4 dni z suniami. Gdybyś mogła mi podać adres na PW, będę wdzięczna:) Quote
Gabi79 Posted May 30, 2019 Posted May 30, 2019 Kikou, czy któryś z Twoich podopiecznych przyjmuje Cardisure. Mam do oddania listek tabletek Quote
MALWA Posted May 30, 2019 Posted May 30, 2019 Dnia 28.05.2019 o 21:24, kikou napisał: A tak na marginesie to coś bordowe to moja noga :-) (tu lepiej widać) Bylismy dzisiaj na badaniach, ekg wskazuje na powiekszenie serduszka i niedomykalność zaatawek. Leki zostały te same tylko dawka minimalnie wieksza. Obserwujemy na razie jak zareaguje jeśli by nie pomoglo to na początku lipca bedzie kardiolog i wtedy trzeba bedzie zrobic jeszcze echo z dopplerem. Krew do badan byla pobrana no ale wyniki będą jutro. Dziękuję pięknie za informację i foty o Sebusiu :) Na ile opiewa f-a od weta za badania ? Quote
MALWA Posted May 30, 2019 Posted May 30, 2019 Dnia 28.05.2019 o 15:26, elik napisał: Na konto Sebulka wpłynęły poniższe kwoty: 13,00 zł od b-b z bazarku II część - 21.05. 10,00 zł od guccio - 23.05. Bardzo serdecznie dziękujemy Pięknie dziękuję za wpłaty dla Sebulka :) Quote
Recommended Posts