Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
8 godzin temu, Ewa Marta napisał:

Słuchajcie, a co z karmą dla Sebusia? Miałyśmy kupować i chyba tego nie zrobiłyśmy? Kikou? Malwa? Elik?

Masz rację, nie zamówiłam, a to z tego powodu, że o ile dobrze pamiętam, były jakieś problemy z zamówieniem odpowiedniej karmy.

Kasiu, jaka karmę polecisz dla Sebusia biorąc pod uwagę jego wyniki?

Posted

Rozmawialam z kikou w sprawie karmy i póki co Sebulek je z tej karmy co Kasia ma w domu plus gotowane. Karmy na razie nie zamawiamy. Psiak dostawał antybiotyk na kaszel. Teraz dostaje leki odciążające serduszko z uwagi na szmery. W przyszłym tygodniu Sebulek będzie miał robione badania krwi i usg serca. Po badaniach będzie więcej wiadomo co jest psiakowi, jakie ma przyjmować leki i jaka karmę należy kupić. 

Posted
3 godziny temu, kikou napisał:

Wszystko się zgadza..., damy znać w tygodniu jak będą wyniki 

Czyli tak, jak się umawiałyśmy :)

Posted

Na konto Sebulka wpłynęły poniższe kwoty:

•     13,00 zł  od   b-b   z bazarku II część -  21.05.
  •     10,00 zł  od   guccio   -  23.05.

Bardzo serdecznie dziękujemy

1316675292_kwiatki5.jpg.c2c598342184881156808bc3ac1a5c94.jpg

Posted
22 godziny temu, guccio napisał:

Dla takiego widoku warto grosiki zadeklarować.

Bardzo dziękujemy:)

20 minut temu, elik napisał:

Jak fajnie, że o nim nie zapominacie:)

Posted
2 godziny temu, Ewa Marta napisał:

Bardzo dziękujemy:)

Jak fajnie, że o nim nie zapominacie:)

A jak zapomnieć o takiej wdzięcznocie.Sama radość oglądać odmienionego biedaka.

Posted
1 godzinę temu, teresaa118 napisał:

Ratunku, albo przegapilam albo nie dostalam konta do przelewu na Cebulaczka. Wlasnie zrobilam zbiorowke i okazalo sie, ze Cebulaczek zostal pominiety

Już biegnę z pomocą :)

EDIT

Numer konta na PW :)

Posted
Dnia 27.05.2019 o 16:56, Ewa Marta napisał:

W schronisku tak by nie pospał:(

A tak na marginesie to coś bordowe to moja noga :-) (tu lepiej widać)

Bylismy dzisiaj na badaniach, ekg wskazuje na powiekszenie serduszka i niedomykalność zaatawek. Leki zostały te same tylko dawka minimalnie wieksza. Obserwujemy na razie jak zareaguje jeśli by nie pomoglo to na początku lipca bedzie kardiolog i wtedy trzeba bedzie zrobic jeszcze echo z dopplerem. Krew do badan byla pobrana no ale wyniki będą jutro.

20190526_145519-1.jpg

• Like 1
Posted
Dnia 20.05.2019 o 19:46, Ewa Marta napisał:

Bardzo serdecznie dziękujemy!

Skarb maleńki jest na szczęście pod dobrą opieką teraz i leki na pewno pomogą. Jakby co, ja mam 3 opakowania Lotensinu na serduszko, ale możliwe, że trzeba będzie podawać Cardisure. Damy radę, trzeba mu zapewnić wszystko, co potrzebne.

Lotensin sie przyda, jesli nie potrzebujesz to chętnie  przyjmiemy; lotensin to benazepril a to ta sama substancja co jest  w cardialisie tylko tu jest połączona ze spironolem ale spironol można podać osobno

:-)

Posted
58 minut temu, kikou napisał:

Bylismy dzisiaj na badaniach, ekg wskazuje na powiekszenie serduszka i niedomykalność zaatawek. Leki zostały te same tylko dawka minimalnie wieksza. Obserwujemy na razie jak zareaguje jeśli by nie pomoglo to na początku lipca bedzie kardiolog i wtedy trzeba bedzie zrobic jeszcze echo z dopplerem. Krew do badan byla pobrana no ale wyniki będą jutro.

20190526_145519-1.jpg

50 minut temu, kikou napisał:

Lotensin sie przyda, jesli nie potrzebujesz to chętnie  przyjmiemy; lotensin to benazepril a to ta sama substancja co jest  w cardialisie tylko tu jest połączona ze spironolem ale spironol można podać osobno

:-)

Wspaniale, że cos sie wokół staruszka dzieje.

Lotensin wyślę w takim razie w przyszym tygodniu. Ten tydzień mam ciężki, bo w cvzwartek wyjeżdżamy na 4 dni z suniami. Gdybyś mogła mi podać adres na PW, będę wdzięczna:)

Posted
Dnia 28.05.2019 o 21:24, kikou napisał:

20190526_145519-1.jpg

Dziękuję pięknie za informację i foty o Sebusiu :)

Na ile opiewa f-a od weta za badania ?

Posted
Dnia 28.05.2019 o 15:26, elik napisał:

Pięknie dziękuję za wpłaty dla Sebulka  :)