Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 9.07.2019 o 23:36, Ewa Marta napisał:

Problem jest z Nadią, która zachowuje się jak dziki pies. Nie umie chodzić na smyczy i trzeba dużo czasu, żeby ją tego nauczyć:( Stąd pomysł z domem z ogrodem.

Według mnie pomysł jest bardzo dobry.

Nadia jest bardzo związana z Florką. Jeśli Florka w nowym domu zacznie wychodzić na spacery poza ogrodzenie, to być może i Nadia przekona się do spacerów na smyczy. Bo jeśli będzie chciała być blisko Florki, to będzie musiała iść razem z sunią.

Co do domu z ogrodem, to taki dom, a właściwie ogród daje większą swobodę dla psiaków. I jeśli w takim domu znajdzie się miejsce dla jednego psa, to i dla drugiego starczy. Obie sunie dobrze się rozumieją, Nadia potrzebuje Florki i taka adopcja na pewno będzie dla nich lepsza. Tak sobie myślałam w kontekście swojej sytuacji. Moje psiaki mieszkają w domu, ale jeśli tylko pogoda pozwala chętnie siedzą na ogrodzie. W bloku psiaki niestety nie maja takiej możliwości.

Czy do tej pory ktoś interesował się Florka i Nadią ?

Posted
2 godziny temu, MALWA napisał:

Według mnie pomysł jest bardzo dobry.

Nadia jest bardzo związana z Florką. Jeśli Florka w nowym domu zacznie wychodzić na spacery poza ogrodzenie, to być może i Nadia przekona się do spacerów na smyczy. Bo jeśli będzie chciała być blisko Florki, to będzie musiała iść razem z sunią.

Co do domu z ogrodem, to taki dom, a właściwie ogród daje większą swobodę dla psiaków. I jeśli w takim domu znajdzie się miejsce dla jednego psa, to i dla drugiego starczy. Obie sunie dobrze się rozumieją, Nadia potrzebuje Florki i taka adopcja na pewno będzie dla nich lepsza. Tak sobie myślałam w kontekście swojej sytuacji. Moje psiaki mieszkają w domu, ale jeśli tylko pogoda pozwala chętnie siedzą na ogrodzie. W bloku psiaki niestety nie maja takiej możliwości.

Czy do tej pory ktoś interesował się Florka i Nadią ?

Jedna Pani i ma dzwonic pod konuec lipca

Posted

Jestem przed 2 dni w domu i mam wreszcie dostęp do internetu:) 

Są dwie wiadomości:

Nadia była dzisiaj u ortopedy, miała robione RTG. Okazuje się, że kręgosłup i bioderka ma ok, ale kikut jest nierówno i ostro zakończony. Gdyby miala chodzić po twardej powierzchni, może ja urażać i wtedy wskazana jest amputacja całej łapki. Od miejsca zamieszkania dużo w tym momencie zależy.

Druga wiadomość jest taka, że rozmawialam z panią z Katowic zainteresowaną adopcją obu suniek. To kolejna Pani. Mają jeszcze przemyśleć wszystko z córkami i w razie czego porozmawiać jutro z jaagą o zachowaniu Nadii. Poproszę o kciuki, bo Pai wydaje się być odpowiednią osobą. W kwietniu odeszla im 17-letnia sunia, znajdka.

Za wizytę u ortopedy zaplaciłyśmy 160 zl i dodatkowo 25 zł za połowę transportu. razem 185 zl oddaję zaraz jaadze.

opis.jpg

Paragon.jpg

Posted

Na moim koncie dwie wpłaty dla suniek:) 

80 zł stałe deklaracje za lipiec i sierpień od Malwy

50 zł od Anny H dla suniek.

Sunie dostały też 150 zl od Małgosi i Rafała na badanie u ortopedy:)

Bardzo serdecznie dziękujemy!!!

Posted

Rozmawiałam z panią, brzmi obiecująco. Same kobiety w domu, więc sytuacja  dla Nadii, która boi się głównie mężczyzn, idealna. Tak więc  trzymajcie kciuki, zby dziewczynom udało się.

• Like 1
Posted
2 godziny temu, Jaaga napisał:

Rozmawiałam z panią, brzmi obiecująco. Same kobiety w domu, więc sytuacja  dla Nadii, która boi się głównie mężczyzn, idealna. Tak więc  trzymajcie kciuki, zby dziewczynom udało się.

Ja czekam na telefon od Pani:) Wrazie czego Basia pojedzie na wizytę PA:)

Posted
1 godzinę temu, Poker napisał:

Kochana Poker, na sunie zbieram na swoje konto, więc zaraz Ci je wyślę:) Bardzo dziękujemy za bazarek:) 

Bardzo postaram się dostać na konto i potwierdzić wpłatę, ale rano wyjeżdżam i nie będę miała  dostępu do internetu:( Postaram sie chociaż z telefonu wejść i potwierdzić.

A sunie czeka w sobotę spotkanie z Panią i jej córkami. Jeśli wszystko pójdzie dobrze, jest szansa, że będą miały DS. Basia mówi, że rodzina wspaniała, spokojna, cudowna, prozwierzęca... Nam też Pani bardzo sie podobała w rozmowie. Tyle, że teraz musi zaiskrzyćmiędzy rodzinką i suniami....

Posted

Ja już nie mogę doczekać się soboty. I jednocześnie boje się. To dla nich ogromna szansa. Mam jednak nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze. Pojadę z nimi do nowego domu, najważniesze żeby Nadia nie wywinęła jakiegoś numeru. Pani rewelacyjna w rozmowie. 

• Like 2
  • Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, Ewa Marta napisał:

Jaaga, wysłałam Ci umowę mailem:) Na wszelki wypadek:)

Wazne , zeby zabrać też wyniki badania u ortopedy, zdjęcia rtg.

Posted

Jak dla mnie panie bardzo obiecująco zapowiadają się. Miłe, sympatyczne, przyjęły dziewczynki bez problemów. myślę, że ta adopcja uda się, ale warto trzymać kciki za pierwsze dni.

• Upvote 1
Posted

U dziewczyn Nadii i Florki wszystko jest w porządku.
Zjadły, napiły się.
Florka zwiedza dom, Nadia na razie weszła po łóżko, ale daje sie głaskac i je z ręki, nie ma u niej paniki, bedzie dobrze.

67302599_528775024329987_1867653008108552192_n-001.jpg

• Upvote 2
Posted

Cyt. " Flora polubila poslanie i odpoczywa po posiłku. Nadia Schowala się ale pozwala sie pogłaskać i zjada podsuwane kęsy.Myślę że Jest dobrze. Milego wieczoru. "

67198644_464562397441796_5174403738672037888_n-001.jpg

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Cyt. " Flora polubila poslanie i odpoczywa po posiłku. Nadia Schowala się ale pozwala sie pogłaskać i zjada podsuwane kęsy.Myślę że Jest dobrze. Milego wieczoru. "

Posted

To wszystko prawda, a ja jestem wniebowzięta!

Chciałam też potwierdzić, że z bazarku Poker sunie dostały 133 zł. Serdecznie dziękujemy!!! Czeka nas jeszcze rozliczenie lipca, więc każda wpłata jest ważna!!

• Like 1