Ellig Posted August 3, 2019 Posted August 3, 2019 4 godziny temu, Jaaga napisał: , Nadia jest odwazniejsza i smielsza. Ale ciagle zachowuje dystans ok. 1-1.5 Jak sie zapomni podejdzie blizej lub przebiegnie. Reaguje na pochwaly i mile slowa. Gdy wracam z pracy ciesza sie obydwie i przybiegaja. Pozytywnie zareagowaly na pierwszych gosci/w tym mezczyzn/. Nadia reaguje na cmokanie i moje wolanie. Ale silne charaktery to maja obydwie. Spacer wokol domu. Tu reakcja na glos sąsiada. Trzeba troche poszczekac a potem przyglądać sie. Odkryły już istnienie bramy i bramki - okno na świat. Pierwsze przyjaznie ze spacerujacymi sąsiadami zawarte. 3 Quote
Ellig Posted August 11, 2019 Posted August 11, 2019 Dzien dobry. Kolejny dobry tydzien. Rano radosne powitanie i zwiad w ogrodzie./slady jeza i kota/. Ogon Nadii juz wysoko w gorze i radosnie merda. Przywolywana udaje ze to nie do niej, ale podchodzi juz do reki ale za chwile Odskakuje. Obydwie radosnie biegaja po calym ogrodzie i wokolo domu. Jakis gwaltowny halas w sasiedztwie nadal powoduje panike ale przywolane obie wracaja. Madre Kochane psiaki /troche cwaniaki Mysle ze juz nas polubily. Pozdrawiamy Ps. Nadia na 3 lapach biega znakomicie. 2 3 Quote
Nesiowata Posted August 11, 2019 Posted August 11, 2019 Dzielne dziewczyny i trafiły do odpowiednich ludzi. 1 Quote
Jaaga Posted August 11, 2019 Posted August 11, 2019 Chyba pora zmienić tytuł, bo już jest bardzo nieaktualny ;) 1 Quote
Poker Posted August 11, 2019 Posted August 11, 2019 rewelacyjne wieści, bo i właściciele są super. Do sklonowania. 3 Quote
Tyśka) Posted August 11, 2019 Posted August 11, 2019 Mam łzy w oczach jak czytam wieści.Rewelacyjny Dom :) 1 Quote
Ewa Marta Posted August 11, 2019 Author Posted August 11, 2019 Dzięki Elus za wstawienie na watek:) Dopiero wrocilam do domu z krotkiego wypadu. Rzeczywiście tyful trzeba zmienić. Zrobie to jutro jak usiade do komputera. Teraz pisze z telefonu. Macie racje, to cudowny domek:) Quote
Dusia-Duszka Posted August 11, 2019 Posted August 11, 2019 Jakie szczęśliwe dziewczynki :) Wspaniele! Nadia wszędzie jak cień Florki. 1 Quote
MALWA Posted August 15, 2019 Posted August 15, 2019 Bardzo się cieszę, że dziewczynki mają wspólny wspaniały dom :) Quote
Ewa Marta Posted August 18, 2019 Author Posted August 18, 2019 Nie mamy nowych wiadomości, bo nie chcemy zamęczać rodzinki pytaniami. Pani i tak dużo do nas wysyla zdjęć i informacji:) Quote
Ewa Marta Posted August 24, 2019 Author Posted August 24, 2019 Rozmawiałam z Panią Jolą. Sunie swobodnie chodzą po domu, w ogródku kładą się obok Pań, nie chowają się po krzakach. Bardzo pilnują ogródka, obszczekują przechodzących. Przyzwyczajają się do różnych odgłosów miasta, coraz częściej leżą spokojnie i nasłuchują. Boją się ciemności w ogrodzie i wieczorem robią siusiu i uciekają do domu. Lecą pod drzwi i noskiem pokazują, że chcą wracać. Nadia ucieka słysząc klaskanie. Florka częściej zostaje w ogródku w ciągu dnia. Nadia na noc chowa się pod łóżko, nie chce spać na swoim poslanku. Rano obie idą do Pani i wydając miłe pomruki witają się z Panią. Widać, że się przywiązały do nowej rodzinki. Nadia świetnie radzi sobie z łapką. Jak staje, opiera się na obciętej łapce, czasami opiera ją na drugiej łapce. Jak biega, to robi to na 3 łapkach. Pani codziennie masuje jej łapki, co bardzo jej się podoba. Obie sunie lubią leżeć na łóżku:) Nadia wtula się we Florkę i widać, że bardzo jej potrzebuje. Pani mówi, że nie wyobraża sobie życia Nadii bez Florki, bo siedziałaby pod krzakami albo w kącie. Florka jest dla niej totalną podporą. Co tu dodać - to dom idealny dla nich:) 1 Quote
b-b Posted August 24, 2019 Posted August 24, 2019 Wspaniale,że Nadia tak fajnie się zaaklimatyzowała. Bez Florki pewnie nie byłoby to możliwe. 1 Quote
mari23 Posted September 1, 2019 Posted September 1, 2019 cudowne wieści, cudowny domek :) balsam dla serca - przywraca siły i nadzieję... 1 Quote
Ellig Posted September 9, 2019 Posted September 9, 2019 Dwie nowe b.dobre wiadomosci. 1.Nadia czesto przychodzi w miejsca gdzie siedzimy /tu u mojej siostry obie pod stolem i nasluchuja rozmowy. 2. W ogrodzie podchodzi do mnie obwachuje i gdy kucne pozwala sie glaskac. Quote
b-b Posted September 9, 2019 Posted September 9, 2019 15 godzin temu, Ellig napisał: Dwie nowe b.dobre wiadomosci. 1.Nadia czesto przychodzi w miejsca gdzie siedzimy /tu u mojej siostry obie pod stolem i nasluchuja rozmowy. 2. W ogrodzie podchodzi do mnie obwachuje i gdy kucne pozwala sie glaskac. Wierzę ,że czas pomoże małej przezwyciężyć może nie całkiem ale w dużym stopniu strach. I tak wieści są bardzo dobre!!! :))) Quote
Ellig Posted September 10, 2019 Posted September 10, 2019 11 godzin temu, b-b napisał: Wierzę ,że czas pomoże małej przezwyciężyć może nie całkiem ale w dużym stopniu strach. I tak wieści są bardzo dobre!!! :))) Tak, obie sunie czują sie w swoim domku bardzo dobrze, to zasługa ich bardzo cierpliwej i kochającej Właścicielki. 1 Quote
mari23 Posted October 5, 2019 Posted October 5, 2019 wspaniale trafiłi Dnia 10.09.2019 o 09:35, Ellig napisał: Tak, obie sunie czują sie w swoim domku bardzo dobrze, to zasługa ich bardzo cierpliwej i kochającej Właścicielki. wspaniale trafiły sunieczki - domek wymarzony! Quote
Ellig Posted October 13, 2019 Posted October 13, 2019 Gdy brzydka deszczowa po- goda i zimno Wolą psinki spać Lub siedziec pod stołem i przysluchiwac sie. Są cudownymi wesołymi pieskami. Niestety próby Chodzenia na smyczy nie udaly sie. Obie kręcą glowami i sie szarpia. Zastanawiam sie czy chodzily na smyczy. Będę Próbować. Pozdrawiamy Jola, Nadi i Flora Quote
Recommended Posts