Jump to content
Dogomania

FABIA ZA TM :( Maleńki rudy drobiazg - FABIA, sunia z guzem i chorym oczkiem w schronisku.....POMÓŻCIE JEJ PROSZĘ !

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, Ewa Marta napisał:

Deklaruję 30 zł stałej miesięcznej dla suni. Czy moge wpłacać na to samo konto, co dla Ajki?

Dziekuje za deklaracje stala. 

Konto jest inne. Zaraz podesle. 

Posted
50 minut temu, b-b napisał:

1221a.jpg.312acb4dd01e065eb462b9361d674a68.jpg

Czyba że zrobić inne litery i ramkę bo widzę ,że niedawno coś takiego zrobiłam .

Fantastycznie ! 

Pieknie dziekuje za banerek !

Czy moglabys jeszcze ten banerek podlinkowac? Niestety nie umiem.....

Posted

Rozmawialam z Anecik w czasie powrotu ze schronu, i powiedziala, ze niunia cichutka. Biedulka nawet nie wie, ze jedzie. 

Anecik dostala od weta recepte na lek na zabki, ktory trzeba Fabi podawac. Podobno pyszczek ma w oplakanym stanie.....    (

Posted
5 minut temu, MALWA napisał:

Podobno pyszczek ma w oplakanym stanie.....    (

Bidula :(

Całe życie dawała swoją bezinteresowną miłość a na starość kiedy zdrowie siadło wywalono ją jak zużyty przedmiot:(((((

Posted
1 minutę temu, b-b napisał:

Bidula :(

Całe życie dawała swoją bezinteresowną miłość a na starość kiedy zdrowie siadło wywalono ją jak zużyty przedmiot:(((((

Tak to niestety wyglada...

Posted

Fabia powinna wylegiwać się na kanapach a nie wylądować w schronie.Masakra.Cudna jest.Może by się udało poprosić Anecik o wykąpanie suni,ona jest malutka.A na oczko nic nie dostała,jakiś kropelek czy maści np.neomecyny?

Agnieszko,przelew poszedł.Przelałam 50,00zł. WedługTwojej woli może być rozpisane na 5-miesięcy po 10,00zł albo jednorazowa.Jak wolisz.

Posted
54 minuty temu, Anula napisał:

Fabia powinna wylegiwać się na kanapach a nie wylądować w schronie.Masakra.Cudna jest.Może by się udało poprosić Anecik o wykąpanie suni,ona jest malutka.A na oczko nic nie dostała,jakiś kropelek czy maści np.neomecyny?

Agnieszko,przelew poszedł.Przelałam 50,00zł. WedługTwojej woli może być rozpisane na 5-miesięcy po 10,00zł albo jednorazowa.Jak wolisz.

Dziekuje pieknie za wplate. 

Co do wykapania to nie rozmawialysmy o tym. To bylaby ulga dla suni, bo nie wiadomo czy ten malec kiedykolwiek byl kapany.

Rozmawialysmy o stanie suni - wygladzie, zabkach, guzie na boku oraz o czyms o czym nie pisalam, a co bardzo ustotne. Sunia krwawi z drog rodnych. Ale Anecik powiwdziala mi, ze to takie nietypowe. Moze to byc koncowka cieczki, a moze byc i ropomacicze....

Sunia jeszcze dzisiaj trafi do weta, by sprawdzic co to jest z brzuszkiemm.....

• Upvote 1
Posted

Całe szczęście,że Fabia została zabrana ze schronu i co najważniejsze trafi dzisiaj do weta.To jest w tym wszystkim najistotniejsze bo autentycznie potrzebuje pomocy na cito.A ten tłuszczak to może być przepuklina,czy coś innego?

Posted
6 minut temu, Anula napisał:

Całe szczęście,że Fabia została zabrana ze schronu i co najważniejsze trafi dzisiaj do weta.To jest w tym wszystkim najistotniejsze bo autentycznie potrzebuje pomocy na cito.A ten tłuszczak to może być przepuklina,czy coś innego?

Na razie nie wiadomo. Anecik powiedziala mi, ze to jej wyglada na tluszczak. I to jest spore, bo wielkosci malej pomaranczy.

Jesli okaze sie, ze to krwawienie to ropomacicze, to czekajac z tym do soboty czy nawet poniedzialku, malenstwo moglaby umrzec.

Posted
37 minut temu, Ewa Marta napisał:

O matko:( Straszne to wszystko, ale najważniejsze, że dzisiaj obejrzy ja lekarz i w razie czego zoperuje:(

Bardzo sie o nia boje......

Posted

Mam relacje od Anecik na temat wizyty i badania Fabi:

Stan ogólny bardzo slaby.....

Fabie weterynarz ocenił na co najmniej 13 lat.  Wazy 7 kg.

Ma słabe serce.

Oko, które jest załzawione, chore to wynik tego, ze na powiece na strup/krostę (ale to stara sprawa) i ten strup podrażnia oko.

Miała stan zapalny odbytu, zapchane kanaliki odbytowe. Lekarz jej wyczyścił pupę, to co tam było to jakiś koszmar. Wszystko w środku czarne....

Guz, który jest umiejscowiony na tylnej prawej łapie, to według weta przepuklina pourazowa. Musiał ja ktoś ostro trzasnąć w te łapę.....

Co do podejrzenia ropomacicza, to usg nie wykazało tego. Suni pobrano krew - wyniki będą jutro po 18.00.

Anecik zaobserwuje czy sunia brudzi, bo włoży jej na posłanie podkłady. Rano przy wypuszczenia z domku z kojca będzie wiadomo czy coś leci z dróg rodnych lub odbytu. 

Ma dziwny chód tylnych łap - taki kaczkowaty, ale to raczej obserwacja samej Anecik. 

To na tyle. 

W ogóle ona taka biedniutka, słabiutka. 

Posted

Biedna sunia oby jak najszybciej odzyskała zdrowie.Jeśli to USG zrobine przez lecznicę , która leczy psy schroniskowe to byłabym ostrożna....Diana te wg nich nie miała ropomacicza a w macicy był dramat:(

Posted
1 minutę temu, MALWA napisał:

I jeszcze Anecik mowila, ze byla z nia sama u weta. Malenstwo dalo przy sobie wszystko zrobic. Zero agresji. Do pobrania krwi podawala lapinke.

Jeśli była u swojego to ok.

Posted
18 minut temu, ewu napisał:

Biedna sunia oby jak najszybciej odzyskała zdrowie.Jeśli to USG zrobine przez lecznicę , która leczy psy schroniskowe to byłabym ostrożna....Diana te wg nich nie miała ropomacicza a w macicy był dramat:(

Basiu, Anecik przyjechala do domu kilka godzin temu, a niedawno wrocila z Fabia od weta - swojego weta.