Jump to content
Dogomania

FABIA ZA TM :( Maleńki rudy drobiazg - FABIA, sunia z guzem i chorym oczkiem w schronisku.....POMÓŻCIE JEJ PROSZĘ !

Recommended Posts

Posted
47 minut temu, MALWA napisał:

Rano kikou poinformowała mnie, ze coś się dzieje u Fabii. Rana brzydko się sączy. Na posłaniu ślady. Kasia jedzie z Fabia do weta na 11.30. Ale weterynarz ma wcześniej trudną operację i nie wiadomo o której zostaną przyjęte. 

Martwię się o szkraba.....

O rany ale zła wiadomość.Całe szczęście,że wet przyjmie w niedzielę.Mam nadzieję,że to nic groźnego może rana jest zainfekowana,nie wiem czy była przemywana bo warto to robić i zmieniać opatrunek.

Posted

Mam informacje od kikou:

U Fabii wystąpiła przepuklina, pękły powłoki w brzuszku obok szycia w środku. Skóra na zewnątrz trzymała się nienaruszona :-(
Fabia jest szyta od nowa. 

To na razie tyle.

Kasia ma przyjechać za godzinę. Napisała mi, ze od razu da znać co z Fabia. 

Posted

To znów narkoza,no ale innej opcji nie ma,trudno.Czy Fabia przypadkiem nie wskakiwała i zeskakiwała z wersalki,fotela?Bo tak się właśnie dzieje przy napinaniu brzuszka.

Posted
4 minuty temu, Anula napisał:

To znów narkoza,no ale innej opcji nie ma,trudno.Czy Fabia przypadkiem nie wskakiwała i zeskakiwała z wersalki,fotela?Bo tak się właśnie dzieje przy napinaniu brzuszka.

Kasia pisała, ze mała ustawia się koło wersalki, by ją podnieść i włożyć na kocyk. Sama nie wskakiwala, bo ja bolal brzuszek.

Posted
40 minut temu, MALWA napisał:

Kasia pisała, ze mała ustawia się koło wersalki, by ją podnieść i włożyć na kocyk. Sama nie wskakiwala, bo ja bolal brzuszek.

Ale do zdejmowania się nie ustawiała, mogła zeskakiwać. Nic już nie będę mówić. Bidactwo…  :(

Posted

Kasia napisala mi, ze odebrala Fabie z gabinetu. Bylo tylko szycie, wiec sam zabieg byl krotki, ale dlugo trwala kroplowka i wybudzanie. Teraz Fabia musi siedziec w klatce minimum 9 dni, az te powloki wewnatrz sie zrosna. Mala jest taka delikatna, ze nawet maly ruch jak gwaltowne skrecenie glowy czy zeskoczenie ze stopnia moze znow jej zaszkodzic. 

Uff....ulzylo mi, ze okruszek zyje !

• Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, Nesiowata napisał:

Trudno maleństwo - teraz musisz wytrzymać w klatce. Musi być dobrze.

Ale to jest jedyny i bardzo dobry sposób aby się zrosło,ograniczenie ruchu.Wytrzyma malutka,najważniejsze,że się wybudziła.

Posted

Pytalam wieczorem o stan Fabii, i wiem, ze maluszek ciutke zjadla wieczorem, wysiusiala sie i ladnie oddycha. Ale strasznie biedniutka i nieszczesliwa jest w tej klatce. Chyba nie rozumie, ze to dla jej bezpieczenstwa.

Posted

Ale czemu ona nie może sobie dreptać spokojnie po pokoju, tylko w klatce siedzi sama. Może popaść w depresję, wtedy organizm słabiej się broni.

Posted

Rozmawiałam z Kasią, i wiem, ze malutka czuje się lepiej.  Samopoczucie jest lepsze, niż po operacji ropomacicza. Fabia zjadła dzisiaj  3/4 śniadanka. Na siusiu wychodzi. Ona jest bardzo czystym pieskiem. nawet jak ja coś boli, to wyjdzie na dwór. Ona jest w osobnym pokoju w klatce, by psiaki ją niej potrącały, te które biegają. Bo takie sytuacje mogą być dla Fabii niebezpieczne. Tak siedzi w spokojnym miejscu. Kasia zaniosła ją do pokoju, z którego nikt nie korzysta, stąd to miejsce tylko dla malutkiej. Poza tym w pokoju jest płaska podłoga, i może z klatki wyjść i pochodzić sobie po równym. W mieszkaniu u Kasi są dwa progi, i takie przeskakiwanie mogłoby być niebezpieczne.

• Like 1
Posted

Rozmawiałam z kikou i wspólnie ustaliłyśmy, iż z uwagi na to, ze Kasia pokonuje coraz więcej km z psiakami na różne badania, kontrole,usg, zastrzyki itp., to za każdy przejazd do weta i z powrotem  (około 36 km ) będziemy od maja płacić 20 zł.

W ten sposób Kasia nie będzie dokładać ze swoich na dojazdy psiaków, a wiadomo, samochód trzeba zatankować.

Koszt dojazdów na operacje, które już się odbyły w maju Kasia bierze na siebie !

Dziękuję pięknie !

Posted
29 minut temu, MALWA napisał:

Przelalam deklaracje na Fabie do maja :)

Powiadomię jak pojawią się na koncie suni :)