Jaaga Posted March 12, 2019 Posted March 12, 2019 Paragon za szelki - ostatnia pozycja. Skan całego rachunku wyślę mailem. Quote
Alaskan malamutte Posted March 12, 2019 Author Posted March 12, 2019 2 godziny temu, Onaa napisał: Asiu, to są pieniążki nie ode mnie ale z mojego bazarku ( w tytule tego nie wpisałam), który był na trzy suczki :), więc proszę potwierdź na wątku bazarkowy, dziękuję: link do bazarku na trzy sunieczki uratowane Renatko, już poprawiam i za chwileczkę potwierdzę na wątku bazarkowym. Quote
Alaskan malamutte Posted March 12, 2019 Author Posted March 12, 2019 1 godzinę temu, Jaaga napisał: Paragon za szelki - ostatnia pozycja. Skan całego rachunku wyślę mailem. Jaaga, bardzo dziękuję za zdjęcia i zakup szeleczek. Proszę wszystko podlicz i wpisz w rachunek. Quote
Moli@ Posted March 12, 2019 Posted March 12, 2019 Jaaga, pierwsze koty za płoty..., spokojnie, dasz radę ze strachulcem :) Quote
Tyśka) Posted March 12, 2019 Posted March 12, 2019 Też trzymam kciuki - początki trochę jak u Mimi, ale wierzę, że wszystko się uda powolutku. Czy ona weźmie od Ciebie jedzenie z ręki? Quote
b-b Posted March 12, 2019 Posted March 12, 2019 Po zdjęciach wydaje się ,że nie jest złe. Nie przylega ciągle do ziemi.Stoi rozgląda się .Może niezbyt pewnie ale...Poczekamy zobaczymy :) Quote
Jaaga Posted March 12, 2019 Posted March 12, 2019 No niestety, ale obraziła się na mnie na dobre za ten spacer. Znowu zaszyła się pod łóżkiem. Quote
Tyśka) Posted March 12, 2019 Posted March 12, 2019 Widocznie tam czuje się bezpiecznie, bidulina. Quote
Alaskan malamutte Posted March 12, 2019 Author Posted March 12, 2019 Przed chwilą, Jaaga napisał: No niestety, ale obraziła się na mnie na dobre za ten spacer. Znowu zaszyła się pod łóżkiem. No strzeliła focha i już!! Kapryśna jak księżniczka... Quote
uxmal Posted March 12, 2019 Posted March 12, 2019 Dzisiaj przelałam na konto Anecik kwotę 596 zł z bazarku transportowego. W/w kwota jest łączną za transport: Fado : link do wątku Małej Niusi link do wątku - jedzie do Jaaga Malutkiej Neli link do wątku Malutkiej Saruni link do wątku Siostry Niusi pojechała do BDT do Anecik Proszę o potwierdzenie na wątku jeśli dojdą, Quote
Poker Posted March 12, 2019 Posted March 12, 2019 Z mojego bazarku będzie dla Nelusi ok. 160 zł 1 Quote
b-d Posted March 12, 2019 Posted March 12, 2019 A czy nie pomogłoby takie pozornie obojętne wobec niej zachowanie, tzn. pozostawienie jej możliwości tego chowania się (nie pozbawianie jej miejsca, w którym czuje się bezpiecznie, bo tylko pogłębimy jej nerwowość i brak zaufania do nas) i np. na jej oczach zabawa z innymi psem i np. podawanie innemu psu smaczków za jakąś współpracę np przychodzenie na zawołanie i inne zachowania, zabawę? A Nutka niech obserwuje, dopóki sama nie wyjdzie nie "przymuszamy " jej, a może nawet nie zachęcamy? Może przy tym dobrze byłoby w ogóle w jej stronę nie patrzeć, ustawiać się bokiem , itp. sygnały uspokajające - tak, żeby nie czuła na sobie żadnego "ciśnienia", że zależy nam, żeby wyszła. Jakby podeszła, to też może nie powinniśmy reagować, tylko wręcz delikatnie od niej się odwrócić i podążyć w przeciwnym kierunku, aby miec ja z tyłu za sobą (nie patrzymy i jej nie widzimy, jakby jej nie było). Być może za nami wtedy podążyć, a przynajmniej może nie ucieknie? Moźe udałoby się w ten sposób doprowadzić do sytuacji, że upomni się sama o dostrzeganie jej, o nagrodę itp. I nie odczuwałaby presji, bo chyba im większa presja tym bardziej będzie może odczuwać strach. Chaotycznie to opisałem, może ktoś to jakoś ładnie skonkluduje. Bo chyba dominacją, na siłę jej nie przekonamy? Quote
Alaskan malamutte Posted March 12, 2019 Author Posted March 12, 2019 4 minuty temu, Poker napisał: Z mojego bazarku będzie dla Nelusi ok. 160 zł Poker, bardzo dziękuję!! Quote
Poker Posted March 12, 2019 Posted March 12, 2019 Wstaw pod łóżko duże kartony czy kontenerki. W każdym razie ja tak zrobiłam . Wtedy sunia leżała sobie w ulubionym kąciku ,ale chcąc nie chcąc obserwowała nasze i psie życie. Widziała ,że nic złego się nie dzieje. Quote
uxmal Posted March 12, 2019 Posted March 12, 2019 Patrzę na ten uśmiech i jestem pełna nadziei:) Będzie dobrze:) 2 Quote
Alaskan malamutte Posted March 13, 2019 Author Posted March 13, 2019 Czy moja panna obrażalska wyszła spod tego łóżka?? Quote
Tola Posted March 13, 2019 Posted March 13, 2019 Dnia 12.03.2019 o 14:44, Alaskan malamutte napisał: Malutka...będzie dobrze.. Pewnie, że będzie dobrze, już Jaaga o to zadba, my tutaj zresztą też. Nutka została bardzo skrzywdzona przez człowieka, a naszym zadaniem jest pokazać suni inne życie i to się na pewno uda! Quote
Radek Posted March 13, 2019 Posted March 13, 2019 2 godziny temu, Tola napisał: i to się na pewno uda! Musi się udać. Nawet na zdjęciach widać, że psina swoje przeszła:( 1 Quote
Jaaga Posted March 14, 2019 Posted March 14, 2019 Dnia 12.03.2019 o 21:05, b-d napisał: A czy nie pomogłoby takie pozornie obojętne wobec niej zachowanie, tzn. pozostawienie jej możliwości tego chowania się (nie pozbawianie jej miejsca, w którym czuje się bezpiecznie, bo tylko pogłębimy jej nerwowość i brak zaufania do nas) i np. na jej oczach zabawa z innymi psem i np. podawanie innemu psu smaczków za jakąś współpracę np przychodzenie na zawołanie i inne zachowania, zabawę? A Nutka niech obserwuje, dopóki sama nie wyjdzie nie "przymuszamy " jej, a może nawet nie zachęcamy? Może przy tym dobrze byłoby w ogóle w jej stronę nie patrzeć, ustawiać się bokiem , itp. sygnały uspokajające - tak, żeby nie czuła na sobie żadnego "ciśnienia", że zależy nam, żeby wyszła. Jakby podeszła, to też może nie powinniśmy reagować, tylko wręcz delikatnie od niej się odwrócić i podążyć w przeciwnym kierunku, aby miec ja z tyłu za sobą (nie patrzymy i jej nie widzimy, jakby jej nie było). Być może za nami wtedy podążyć, a przynajmniej może nie ucieknie? Moźe udałoby się w ten sposób doprowadzić do sytuacji, że upomni się sama o dostrzeganie jej, o nagrodę itp. I nie odczuwałaby presji, bo chyba im większa presja tym bardziej będzie może odczuwać strach. Chaotycznie to opisałem, może ktoś to jakoś ładnie skonkluduje. Bo chyba dominacją, na siłę jej nie przekonamy? To wszystko robię i wieczorem działa. W ciągu dnia nie. Wczoraj zabrałam ją ze sobą do ogrodu i była luzem. Biegała trochę nerwowo, ale kiedy widziała, że nie wybieram się do domu, to opuściła okolicę schodów i zwiedzała ogród. Oczywiście sprawdzała, czy nie da się jakoś wydostać, ale już po akrobacjach Mysi, brama i furtka są dodatkowo zabezpieczone gęstą siatką. Reagowała jak ją wołałam, szła wtedy w moim kierunku, ale zachowywała dystans. Potem do domu oczywiście weszła sama, bez zachęty :) Zostawiłam ją z psami, ale siedziała wbita w drzwi do pokoju i trzęsła się ze strachu, więc ją zabrałam z powrotem do sypialni. Wieczorem pierwszy raz odważyła się połozyć mężowi na nogach, a w nocy spała między nami i nie uciekła kiedy wstawał. Dziś ma znowu gorszy dzień i nie chce wyjść. Myślę, że na siłę z nią nie ma co robić, musi się przekonać, że nikt jej nie odda do schroniska i jest bezpieczna. 1 1 Quote
b-b Posted March 14, 2019 Posted March 14, 2019 Widocznie potrzebuje więcej czasu. Co ją spotkało do tej pory możemy tylko przypuszczać. Na pewno nic ciekawego....niestety. :( Quote
Tyśka) Posted March 14, 2019 Posted March 14, 2019 Ja i tak widzę postęp - szuka Cię wzrokiem. Chce, a jednak się boi... Wierzę że jednak będzie dobrze. Lisia Mimi też prowadziła nocne życie. Wieczorem dopiero było słychać, że jest pies, że chodzi, że bryka. W dzień zakładała czapkę-niewidkę. Do tej pory lubi wariować jak inni śpią, przynajmniej z tego co opowiada jaguska ;) Quote
Alaskan malamutte Posted March 16, 2019 Author Posted March 16, 2019 Zrobiłam suni ogloszenie na olx... https://www.olx.pl/oferta/nela-mala-sunia-w-typie-corgi-do-adopcji-CID103-IDyQf8V.html Zobaczymy.... Quote
Nadziejka Posted March 16, 2019 Posted March 16, 2019 Rozliczam! 54 zl dla Nelusi Agat sprzedany! Dziekuje stokroc Anusiu! Dla Neluni Nutki kramcik tyci na Nowe Zycie. do 8 marca g 24.00 Rozliczonko nulka07 25 zl Babcia Ania 13 zl Jolanta08 10 zl Ania christo fair 6 zl 40 gr razem dla przecudnej Nelusi 54 zl 40 gr Ciociu Aaskan posle ku Tobie Quote
Recommended Posts