Jump to content
Dogomania

21 maja 2024 r. Fadulek pobiegł za TM. Biegaj kochany psiaku bez lęku po tęczowych łąkach Niewidomy psiak w schronie. Co go tam czeka? Wszystko co najgorsze - śmierć głodowa, zamarznięcie, rozszarpanie, bo jest bezbronny, a koledzy z boksu bywają okrutni.

Recommended Posts

Posted
11 minut temu, Jaaga napisał:

Wygląda na tą właściwą i właśnie 12 kg. Jest info, że ostatnie sztuki, więc pewnie cena ze starej dostawy.

Czyli tą mam kupić?  To może od razu 2 worki?  Różnica duża więc może warto.

Spadam na spacer ze swoimi psiurkami. Zamówię po powrocie.

Posted
4 godziny temu, elik napisał:

Czyli tą mam kupić?  To może od razu 2 worki?  Różnica duża więc może warto.

Spadam na spacer ze swoimi psiurkami. Zamówię po powrocie.

Elu, rzeczywiście dobry pomysł. Teraz wszystkie karmy podrożały, więc warto wykorzystać okazję i zaoszczędzić. Tydzień temu dietę RC swoim psom kupowałam za 200 zł, po kilku dniach kosztuje już 240 zł.

Posted
2 godziny temu, Jaaga napisał:

Elu, rzeczywiście dobry pomysł. Teraz wszystkie karmy podrożały, więc warto wykorzystać okazję i zaoszczędzić. Tydzień temu dietę RC swoim psom kupowałam za 200 zł, po kilku dniach kosztuje już 240 zł.

Te podwyżki są bardzo duże :(

Po rozmowie a agat21 zamawiam 2 worki karmy.

• Upvote 1
Posted

Elu, daj mi sms-em znać, jak będziesz wiedziała, kiedy kurier będzie z karmą, żeby zastał kogoś w domu. Nie mam sąsiadów, więc nie ma gdzie zostawić karmy.

Posted
7 minut temu, Jaaga napisał:

Elu, daj mi sms-em znać, jak będziesz wiedziała, kiedy kurier będzie z karmą, żeby zastał kogoś w domu. Nie mam sąsiadów, więc nie ma gdzie zostawić karmy.

Na ich stronie jest napisane, że zamówienie już wysłali, czyli karma  jest już w firmie kurierskiej.  Jak dostanę SMSa to oczywiście dam Ci znać.

Alazoo.png.23a15b2f1a3424f810e93ce77443e93d.png

Posted

Skleciłam bazarek, z którego 50 % dochodu jest przeznaczone dla Fado. Bardzo serdecznie proszę o udział w bazarku, choćby jego podrzucanie.

<link do bazarku>

Jeśli ktoś ma wolne fanty, przyjmę na bazarek :)

• Like 1
Posted
40 minut temu, elik napisał:

Skleciłam bazarek, z którego 50 % dochodu jest przeznaczone dla Fado. Bardzo serdecznie proszę o udział w bazarku, choćby jego podrzucanie.

<link do bazarku>

Nie ustajesz w działaniach, jesteś niestrudzona :))

Posted
1 godzinę temu, agat21 napisał:

Nie ustajesz w działaniach, jesteś niestrudzona :))

Bo nasz chłopaczek potrzebuje kasy, a emeryci podobno nie maja nic do roboty   167025036_gifpuszczaoczko.gif.75877a8249a3a4ff70ffaf765b2dee98.gif

Jeśli masz coś bazarkowego, to chętnie dorzucę do bazarku :)

Posted
1 minutę temu, Jaaga napisał:

Na wątku Nutki już się skarżyłam, poskarżę się i tu. Wysiałam na podjazd 4 kg trawy, jak ona ma wyrosnąć, no jak? 

20190409_142249.jpg

Jaaga jak ja Cię rozumiem ;) My mamy fosę  wkoło ogrodu, którą psina codziennie pogłębia i jeszcze zasieki na środku. Radosna twórczość Mii ;) Wybieganie na polach odbiera jej energię na jakieś 2 godziny....i znowu lata. Kupiliśmy znowu trawę,ale...No nic. Czekamy . Może kiedyś zwolni:))

Posted
1 godzinę temu, nulka07 napisał:

Jaaga jak ja Cię rozumiem ;) My mamy fosę  wkoło ogrodu, którą psina codziennie pogłębia i jeszcze zasieki na środku. Radosna twórczość Mii ;) Wybieganie na polach odbiera jej energię na jakieś 2 godziny....i znowu lata. Kupiliśmy znowu trawę,ale...No nic. Czekamy . Może kiedyś zwolni:))

Co prawda nie fosę, ale ścieżkę wzdłuż ogrodzenia od strony drogi także mam. Nawet krety zazwyczaj kopce robią za ogrodzeniem, na polu, w ogrodzie nie mają odwagi. Jednak przed bramą to zrobiły klepisko, stale się tu przewalają i siłują, a większosć siewek Ciapciak przynosi na sobie do domu. Najpierw karmiłam obficie stado wróbli, żeby najedzone nie zeżarły tych nasion trawy, a jak już je spasłam, to okazuje się, że kiełkowanie i tak bez szans. 

Posted
33 minuty temu, Jaaga napisał:

Na wątku Nutki już się skarżyłam, poskarżę się i tu. Wysiałam na podjazd 4 kg trawy, jak ona ma wyrosnąć, no jak? 

20190409_142249.jpg

A tam trawa-srawa :) zobacz jakie byśki radosne hodujesz :))) 

• Like 2
Posted
6 minut temu, Dusia-Duszka napisał:

A tam trawa-srawa :) zobacz jakie byśki radosne hodujesz :))) 

No i znalazła się optymistyczna osóbka;) Ha ha. W sumie racja! Zielone nam Jaaga nie wzeszło ,ale za to wariatuńcie tryskają radością:)

Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

Bo nasz chłopaczek potrzebuje kasy, a emeryci podobno nie maja nic do roboty   167025036_gifpuszczaoczko.gif.75877a8249a3a4ff70ffaf765b2dee98.gif

Jeśli masz coś bazarkowego, to chętnie dorzucę do bazarku :)

Pewnie coś znajdę, chociaż trudno przewidzieć co może mieć wzięcie. 

Posted
1 godzinę temu, Jaaga napisał:

20190409_142249.jpg

Bombowa grupa Laokona :D

widać nie można mieć wszystkiego - albo żywe rzeźby albo żywe rośliny ;)

Posted
5 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Nelcia, podopieczna Alaskan Malamutte :)

Zdjęcie wieje optymizmem :)

Ale jesteś doskonale zorientowana   241493247_gifklaszcze.gif.f0812809a38b46ebaf6413163a287815.gif

6 minut temu, Tyś(ka) napisał:

djęcie wieje optymizmem  :)

To nie wieje,  to już prawie huraganowy wiatr optymizmu :)