Jump to content
Dogomania

21 maja 2024 r. Fadulek pobiegł za TM. Biegaj kochany psiaku bez lęku po tęczowych łąkach Niewidomy psiak w schronie. Co go tam czeka? Wszystko co najgorsze - śmierć głodowa, zamarznięcie, rozszarpanie, bo jest bezbronny, a koledzy z boksu bywają okrutni.

Recommended Posts

Posted

Fado w drodze do weta.

Na tym zdjęciu słabo widać, ale Fado ma odgryziony spory kawałek lewego ucha :(

20190306_135247.jpeg.0da0bbb5f169da90be3a48a24e4183e7.jpeg

Tu widać lepiej :( :(

20190306_135829.jpeg.fd19d33b8625cc7427f05f1c9df4f530.jpeg

A w uszach   zmarwiony.jpg.28aaeb90987f04d49c34a1d6e5b78d71.jpg

• Like 1
Posted

Tam ucho to i moja Kula ma wygryzione, się zdarza, ale ten piesunio przeszedł przez prawdziwe piekło. Przypominam to zdjęcie, bo na nim wszystko widać

e7b0c9b480bfd68c.jpg

• Like 1
Posted
32 minuty temu, agat21 napisał:

Biedak, lepiej nie wiedzieć co on przeżył :((

Chyba tak. Tyle zmarnowanych lat za kratami. Teraz, kiedy już przestanie sie bać, pozna inne, lepsze życie.

Eluś podeślij odpowiedni numer konta. Spróbuję coś wyskrobać.

• Like 1
Posted

Biedny Fado, aż się nie chce nyśleć co ten psiak przeszedł w życiu. Cieszę się, że jest przynajmniej bezpieczny ale długa droga przed nim w dojściu do przede wszystkim psychicznego zdrowia. Jestem pełna podziwu dla was za ciężką pracę przy nim. W tym miesiącu mogłam podesłać tylko to co podesłałam, w przyszłym postaram się znowu go wspomóc chociaż trochę. Trzymam kciuki za biedaka.

• Like 1
Posted

Dzwoniła Jaaga, sama na razie nie może wejść na forum.

Tak króciutko, bo wszyscy na pewno bardzo się denerwują, ale nie mam dobrych informacji :(

Fado ma 40 stopni gorączki, prawdopodobnie z jelit -- dostał leki, wskazówki do dalszego karmienia.

Jest też wada, prawdpodobnie wrodzona, kości ogonowej, ale o tym dokładnie napisze Jaaga.

Fado nie widzi, być może to wynik urazu, wetka wspominała  o zwichnięciu soczewki - wszystko do dalszej diagnostyki, zwichnięcie można leczyć operacyjnie.

Stan psychiczny psa tragiczny:( trudno wyobrazić sobie, co przeżywał, czego doznał:(

Jest cały obolały, szczególnie okolice karku; dostał leki przeciwdepresyjne, bo konieczne jest wyciszenie, bez tego niewiele można dalej działać.

Z lepszych wieści - pies słyszy, nie ma też świerzbowca w uszach, nie ma cukrzycy.

Przykro mi bardzo,  napisałam krótko, bo nie chcę niczego przekręcić...

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

No przecież wykryto świerzbowiec w Lecznicy.Zastanawiam się skąd wysoka temperatura,dlaczego? To jest jakiś stan zapalny jelit?Miał robione USG?

Posted
48 minut temu, Tola napisał:

Dzwoniła Jaaga, sama na razie nie może wejść na forum.

Tak króciutko, bo wszyscy na pewno bardzo się denerwują, ale nie mam dobrych informacji :(

Fado ma 40 stopni gorączki, prawdopodobnie z jelit -- dostał leki, wskazówki do dalszego karmienia.

Jest też wada, prawdpodobnie wrodzona, kości ogonowej, ale o tym dokładnie napisze Jaaga.

Fado nie widzi, być może to wynik urazu, wetka wspominała  o zwichnięciu soczewki - wszystko do dalszej diagnostyki, zwichnięcie można leczyć operacyjnie.

Stan psychiczny psa tragiczny:( trudno wyobrazić sobie, co przeżywał, czego doznał:(

Jest cały obolały, szczególnie okolice karku; dostał leki przeciwdepresyjne, bo konieczne jest wyciszenie, bez tego niewiele można dalej działać.

Z lepszych wieści - pies słyszy, nie ma też świerzbowca w uszach, nie ma cukrzycy.

Przykro mi bardzo,  napisałam krótko, bo nie chcę niczego przekręcić...

Tolu kochana.Dzięki za wieści. Trudno przyjmować takie wiadomości,ale lepsza prawda niż kłamstwa. Mam nadzieję,że Fado sobie poradzi i zwalczy wszystko. Musimy trzymać kciuki i pomagać,żeby można było mu pomóc. Walczmy  dla Fado i pomóżmy Jaaga uporać się przynajmniej z finansami!

Posted

Dzięki Tolu za wieści. Miejmy nadzieję, że leki wdrożone przez p. weterynarz pomogą Fado i teraz będzie juź tylko lepiej.

Czekamy na kolejne informacje.

Posted
12 minut temu, nulka07 napisał:

Walczmy  dla Fado i pomóżmy Jaaga uporać się przynajmniej z finansami!

Teź tak myślę!

• Like 1
Posted
7 minut temu, Bogusik napisał:

Biedny,bardzo biedny Fado....:( Jak już widać z tego co napisała Tola,to bardzo schorowany :(

Tak ,ale wspólnymi siłami możemy pomóc polepszyć komfort jego życia i ułatwić ciut Jaaga opiekę nad Fado. to ciężka i mozolna i często frustrująca z powodu niepowodzeń praca. Musimy pomóc, kto jak może!!!

Posted
Przed chwilą, nulka07 napisał:

Tak ,ale wspólnymi siłami możemy pomóc polepszyć komfort jego życia i ułatwić ciut Jaaga opiekę nad Fado. to ciężka i mozolna i często frustrująca z powodu niepowodzeń praca. Musimy pomóc, kto jak może!!!

Oczywiście zgadzam się z tym,że chociaż tak możemy pomóc bo inaczej się nie da.Ja na pewno nie pozostanę na mojej jednej wpłacie...

• Like 2
Posted
Przed chwilą, kado napisał:

Serce pęka czytając te informacje:(

Musimy się zmobilizować i zrobić wszystko,zeby mu pomóc.

Dokładnie tak Kado . Tak trzeba! Cokolwiek  damy ,to zawsze będzie pomocą! Kochani zaglądamy do Fado i  pomagajcie ile możecie! A gdyby coś takiego spotkało naszego ukochanego psiaka!? No...stanęlibyśmy na głowie. Prawda??? On jeszcze nie ma osoby, która Go pokocha i MY musimy pomóc ,aby dać mu szansę na lepsze dni i czas ,aż znajdzie się ktoś,kto całym serduchem pokocha Go jakim jest. Pokocha te biedne oczka i ogryzione uszko i blizny na cielei psychice  .... po prostu  jego ...! Czy my jesteśmy idealni?

• Like 1
Posted

Te miseczki do których link wstawiła dwbem wydają się naprawdę bardzo fajne i wydają się bardzo dobre właśnie dla Fado

http://Savic Psi bar Ergo Feeder | tanio w zooplus

Poczekam na Jaaga jak wejdzie na wątek i się wypowie.Są 2 rozmiary i tu też będzie potrzebna opinia,która będzie lepsza.Jeżeli będzie na tak to zamówię Fadusiowi.Będzie też potrzebny adres do wysyłki.

Wymiary:

Rozmiar Wymiary stojaka Pojemność misek Wymiary misek
18,5 cm wysokości Dł. x szer. x wys.: 49 x 28 x 18,5 cm 2 x 0,85 l Ø 15,5 cm, wys. 6,5 cm
28,0 cm wysokości Dł. x szer. x wys.: 61 x 35 x 28 cm 2 x 1,5 l Ø 18,5 cm, wys. 7,0 cm