Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na prosbe agat21 zakładam watek kolejnej biednej suni z największego schroniska w Polsce.

TOSKA śliczna biało-czekoladowa sunia spędziła ponad 3 lata w ciasnym boksie, na szczęście dziś skończyła się jej odsiadka. Sunia wyjechała do hoteliku u Kasi pod Bielsko-Biała.

Bardzo prosimy z Agatką o obecnośc na watku, pomoc finansową, bazarki, ogłoszenia, wszystko- co pomoże suni w drodze do ciepłego domu stałego <3

Zapraszamy całym sercem

TOSKA - pokazywałyśmy ją jesienią i należy do kolejnych pechowców - ofiar rezerwacji - widmo. Przez długi czas była w schronisku zarezerwowana, w międzyczasie przeszły jej koło nosa dwa zdecydowane na nią domy, a potem rezerwacja rozwiała się z dymem... Dużo więcej szczęścia mieli współlokatorzy Toski z kojca: wyjechali ze schroniska i od jakiegoś czasu wiodą szczęśliwe życie. A Toska została tu, w kojcu, sama jak palec. Jest w złej kondycji psychicznej. Zaszyta w najgłębszym kojcu budy, nie dała się wyprowadzić, ze strachu ostrzegawczo warczała. Ma stracone kolejne pół roku - dlatego dom potrzebny na wczoraj. Tak o niej pisałyśmy poprzednio: Jeszcze chwila, i stukną jej 3 lata w schronisku. I za co?? Uroda adopcyjna, charakter też. Uśmiech na pysku, ogonek nieśmiało machający. Troszkę ostrożna w kontaktach z ludźmi, ale te prawie 3 lata robią swoje. Wystarczyła jednak chwila i Tosce stanęły uszka, a i oczy poweselały. Sunia jak na sunię przystało: do tulenia, pokochania, dania ciepłego (emocjonalnie) domu. Połowę życia już bez sensu zmarnowała - i starczy. Toska ma ok. 5-6 lat. W schronisku przebywa od stycznia 2016r. KOJEC: XV - 16 NR: 7560

toska1.jpg.dd330cdb204644e0856ffd167da11ca2.jpg

toska2.jpg.7081ebfd5baead19407b4c64537cd3ac.jpg

toska3.jpg.11c8e2a57594e651a415fd387af80947.jpg

Posted

Jestem i rezerwuję sobie post na rozliczenia, dziękuję kochana Kiyoshi za założenie wątku :*

ROZLICZENIE

wpływy:

<3  Nesiowata 20 zł - 28 II

<3  Nesiowata 20 zł - 8 III

pieniądze po Blusi 225,62 zł - 13 III

od znajomej p.Leszka 200 zł - 2 IV

z bazarku Kiyoshi 217 zł - 16 IV

ze sprzedaży przetworów od Mazowszanki 916,30 zł - 30 IV

------------ RAZEM 1598,92 zł

wydatki:

260 zł transport 26 II

20 zł hotelik luty

36 zł wet 1 III

268 zł wet 7 III

29,04 zł wyróżnienia ogłoszeń 13 III

300 zł transport z hotelu do ds

300 zł hotelowanie w marcu

------------RAZEM 1213,04 zł

stan na 16 IV -->  +385,88 zł

Jako, że Toska szczęśliwie we własnym domku, przekazuję nadwyżkę za zgodą Mazowszanki na rzecz Szanty.

Posted
Przed chwilą, agat21 napisał:

Jestem i rezerwuję sobie post na rozliczenia, dziękuję kochana Kiyoshi za założenie wątku :*

super, że jesteś :) działamy dla kolejnej bidusi! <3

Posted

Toska dojechała szczęśliwie do Anety. Teraz troszke odpocznie a jutro dojedzie do Kasi.

Teraz delikatnie zapoznaje się z dotykiem trawy, zapachem wiatru, wolnością, ciepłem...na 3 lata musiała o tym zapomnieć.

Dziekuje Anetuś <3 dziękuje Agatko, że to własnie ona <3

Posted
3 godziny temu, kiyoshi napisał:

3 godziny temu, kiyoshi napisał:

Toska dojechała szczęśliwie do Anety. ...

Teraz delikatnie zapoznaje się z dotykiem trawy, zapachem wiatru, wolnością, ciepłem...na 3 lata musiała o tym zapomnieć.

Poryczałam się... Tak pięknie napisałaś. Doczekała się trawy... 

Posted
2 godziny temu, agat21 napisał:

Tak baaardzo się cieszę, że sunia może poczuć już namiastkę normalnego žycia. Płakać się chce z radošci..

Dokładnie!

Posted
13 godzin temu, Poker napisał:

Bardzo oryginalna sunia. Super ,że odzyskała wolność. Po prostu szczęściara.

13 godzin temu, Jo37 napisał:

Fajna sunia. Dobrze, że się jej udało.

Dziekuje ze jestescie :)

9 godzin temu, Ainana napisał:

Poryczałam się... Tak pięknie napisałaś. Doczekała się trawy... 

a to Aneta tak mi opisywala pierwsze chwile Toski po wyjsciu z auta. Jak cud jakis- dotyk trawy pod lapkami

Posted
1 godzinę temu, kiyoshi napisał:

Jak cud jakis- dotyk trawy pod lapkami

Dotyk trawy pod łapkami może być cudem...  I rzeczywiście w wielu przypadkach jest. Piękne to a jednocześnie jak smutne: ((

Toska już w drodze, bomba! 

Posted
2 godziny temu, zachary napisał:

Ależ piękna krówka z Tosi!

to prawda:) śliczna

Jutro zadzwonie do Kasi, zapytam jak się sunia aklimatyzuje.

:)

Za transport wyszło 260 zł. Przeleje Anetce.

Posted

Piękna, nietuzinkowa, jaki ma pędzelek na ogonku slodki, jak patrzy. Pewnie w szoku jest, ta cisza, trawa, nieznane widoki, doznania. 3 lata w Radysach to jak najwyższy wymiar kary, 25 lat. Tylko za co? :( niech się uczy Tosia, niech wie, że tu, od teraz jest inne życie.

• Upvote 2
Posted

Dzwonilam do Kasi. Tosia juz obejrzana dokladnie wczoraj zostala wykapana i wyczesana

Ma kilka blizn na lapkach i siersc troszke kiepska, chudzinka z niej tez i niejadek

Ma bardzo starte zeby na prawej stronie pyska, chyba pilowala kraty :(

Kasia z nia pojedzie do weta dzis lub jutro :)

Posted
9 godzin temu, kiyoshi napisał:

Dzwonilam do Kasi. Tosia juz obejrzana dokladnie wczoraj zostala wykapana i wyczesana

Ma kilka blizn na lapkach i siersc troszke kiepska, chudzinka z niej tez i niejadek

Ma bardzo starte zeby na prawej stronie pyska, chyba pilowala kraty :(

Kasia z nia pojedzie do weta dzis lub jutro :)

Jutro jedziemy do weta na 9:30 - zważymy Tosię, wezmę tabletkę na robaki i "coś" na pchły.

Tosia chodzi za nami cały czas. Popiskuję jak wychodzę bez niej z domu.  Warczy na psy, zwłaszcza jak podchodzą do mnie, koty nie robią na niej większego wrażenia .

IMG_4676.JPG

IMG_7972.JPG

IMG_8006.JPG

IMG_8008.JPG

IMG_8011.JPG

IMG_8019.JPG

IMG_8121.JPG

IMG_8145.JPG

IMG_8153.JPG

IMG_8154.JPG

• Like 1