Jo37 Posted March 2, 2019 Author Posted March 2, 2019 Wreszcie widać mordkę. Bardzo urodziwa sunia. Quote
Poker Posted March 2, 2019 Posted March 2, 2019 Fajna sunia i ktoś podkradł naszej Loczce imię :) Quote
Nadziejka Posted March 3, 2019 Posted March 3, 2019 malentasiunie bezpieczne jak dobrze jak dobrze i jakie cudne Quote
Jaaga Posted March 3, 2019 Posted March 3, 2019 Zamiast Niusia, bardziej pasowałoby do niej Pusia ;) To okragła puchata kulka. Wieczorem dała się wyciągnąć z kąta (oczywiście za jedzeniem wyszła) i poszła na poduchy. Wystarczyło poszczebiotać do niej i tam sie rozłozyła brzuchem do góry, wymagała nieustannego kilania. Jest zazdrosna o Nutkę, ale nie że odgryza, tylko ją zastawia sobą, żeby nie mogła podejsć bliżej do mnie. No i szybko zjada karme, żeby Nutka nie dostała. Taka zazdrośnica o człowieka. Wiekowo wpis z książeczki zgadzałby się, ma czyste ząbki, bez kamienia, ale są już takie lekko pożółkłe. Wygląda, jakby niedawno miała szczeniaczki, takie cycusie jeszcze powyciągane. Żadnych zmian na gruczole, wygląda na całkiem zdrową. Któraś, ale chyba Nutka zrobiła kupe z tasiemcem, więc obie bedą dalej odrobaczane. Mimo puchatego futerka, jest dosć wychudzona, kregosłup cały odstaje. Quote
Poker Posted March 3, 2019 Posted March 3, 2019 Fajna sunia. W końcu się doczekała kontaktu z człowiekiem i włączyła się jej zazdrość. Quote
Tola Posted March 3, 2019 Posted March 3, 2019 Ciesze się, ze Niusia/Pusia już bezpieczna i ze teraz będzie już tylko lepiej Quote
Jaaga Posted March 3, 2019 Posted March 3, 2019 39 minut temu, Tola napisał: Ciesze się, ze Niusia/Pusia już bezpieczna i ze teraz będzie już tylko lepiej Wysłałam Ci zdjecia na maila. Na razie kiepskie, bo Niusia, jak Nutka chce zmiatać pędem przy aparacie. Quote
Jo37 Posted March 3, 2019 Author Posted March 3, 2019 44 minuty temu, Jaaga napisał: Wysłałam Ci zdjecia na maila. Na razie kiepskie, bo Niusia, jak Nutka chce zmiatać pędem przy aparacie. Rewelacyjna sunia. A jak rana po sterylce? Quote
Jaaga Posted March 3, 2019 Posted March 3, 2019 21 minut temu, Jo37 napisał: Rewelacyjna sunia. A jak rana po sterylce? Całkiem zagojona. Quote
Jo37 Posted March 3, 2019 Author Posted March 3, 2019 Następna ślicznota tylko ogonka na razie nie widać. Quote
Jaaga Posted March 3, 2019 Posted March 3, 2019 Kloniki ;) Widze, że odważna jednak jest, nie jak w schronisku. Quote
Bogusik Posted March 3, 2019 Posted March 3, 2019 Śliczne kuleczki :) Fajnie,że obie lgną do człowieka :) Quote
Poker Posted March 3, 2019 Posted March 3, 2019 Jakie duże one są? czy Anecik jest dużo większa od Mimi ? Quote
Tola Posted March 3, 2019 Posted March 3, 2019 55 minut temu, Poker napisał: Jakie duże one są? czy Anecik jest dużo większa od Mimi ? One są malusie, identyczne, tylko jedna ma ogonek (Loczka), a druga nie. Nie wiem, ile wazą, tak "na oko" to ok. 6 - 7 kg Quote
Jo37 Posted March 5, 2019 Author Posted March 5, 2019 Pusto u Niusi. Jaaga zajęta Fado pewnie nie ma czasu napisać o suni. Quote
Jaaga Posted March 6, 2019 Posted March 6, 2019 Dnia 5.03.2019 o 10:15, Jo37 napisał: Pusto u Niusi. Jaaga zajęta Fado pewnie nie ma czasu napisać o suni. Tak, jak obiecałam jutro najszybciej zrobię zdjęcia małej. Jest wielkości Mimi, tylko ma inne proporcje, jest krótsza i bardziej zwarta. Jeszcze dziś mam swojego lekarza umówionego, do tego Fado dziś tez jest umowiony na wizytę. Mam nadzieję, że od jutra bede bardziej dyspozycyjna. Przy Fado rzeczywiście jest sporo pracy, jak zrobi kupe, to od razu ją rozdeptuje, potem idzie na legowisko i też roznosi, sika dużo i wszędzie, zazwyczaj ostatnio na meble, i rozlewa stale wodę, mimo ze miska stoi w jednym miejscu. Sprzątam i gotuję pranie, bo kupy dalej ma kiepskie. Niusia i Nutka są przy nim całkiem bezproblemowe. Niusię zgarnęła do swojego pokoju młodsza córka, bo to taki słodziak-pluszak. Dla mnie to psiak idealny, jutro sprawdzimy co ze smyczą, tylko chcę mieć juz ogarniętego Fado. Quote
Jo37 Posted March 6, 2019 Author Posted March 6, 2019 Jaaga - podziękuj córce za przygarnięcie Niusi. Bardzo się cieszę, że z niej taka pozytywna psinka. Quote
Alaskan malamutte Posted March 6, 2019 Posted March 6, 2019 21 minut temu, Jaaga napisał: Niusia i Nutka są przy nim całkiem bezproblemowe. Niusię zgarnęła do swojego pokoju młodsza córka, bo to taki słodziak-pluszak. Dla mnie to psiak idealny, jutro sprawdzimy co ze smyczą, tylko chcę mieć juz ogarniętego Fado. W takim razie powolutku bedę przymierzala się do ogłoszeń. A juz Niusie na pewno. Czekamy cierpliwie na zdęcia i info o smyczkach. Quote
Recommended Posts