Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czytałam trochę, u ludzi leczenie w zależności od przyczyny, a u Misia pewnie nie wiadomo jaka jest przyczyną. Stosuje się  dietę  bogatobialkową, bez tłuszczów z długimi łańcuchami trójglicerydów, i witaminy. Może weci jeszcze coś ustalą, może coś poradzą?

Posted
2 godziny temu, IlonaS napisał:

Czy to encefalopatia? - uszkodzenie mózgu, jakieś objawy wskazujące na to Misio ma?

Myślę ,że to jest enteropatia czyli uszkodzenie błony śluzowej jelit.

Posted
8 minut temu, IlonaS napisał:

Czytałam trochę, u ludzi leczenie w zależności od przyczyny, a u Misia pewnie nie wiadomo jaka jest przyczyną. Stosuje się  dietę  bogatobialkową, bez tłuszczów z długimi łańcuchami trójglicerydów, i witaminy. Może weci jeszcze coś ustalą, może coś poradzą?

Jeśli dobrze pamiętam jutro ma być wynik tego rozszerzonego badania - profil jelitowo trzustkowy -może uda się ustalić przyczyny i wdrożyć prawidłowo leczenie. Żeby tylko Misio przeżył... 

Posted
13 minut temu, Poker napisał:

Myślę ,że to jest enteropatia czyli uszkodzenie błony śluzowej jelit.

Tak, to prawda - sunia2000 na poprzedniej str napisała: wtórna choroba- enteropatia białkogubna. :-( 

Posted

Biedny Misiaczek :(. Nie daj się psiaczku, dzisiaj zaczęła się Wiosna, wszystko zbiera się do życia, słoneczko coraz milej świeci, pojawiają się pierwsze kwiatki, trawka rośnie.

• Upvote 1
Posted

Misio ma jeszcze ostre zapalenie trzustki które jest jak te inne rzczy wtórną przypadłością.  Jego stan jest bardzo zły. Samo zapalenie trzustki czesto daje się podleczyc u piesków ale organizm Misia jest wycieńczony tymi wszystkimi innymi chorobami- szanse oceniono na jakies 5-10 %. Dostaje kroplowki z lekami i witaminami. Sam chodzi  pije i siusia. Ale nie je.

Najbliższe 48 godzin rozstrzygnie czy cokolwiek mozna jeszcze dla niego zrobić.

Posted
1 godzinę temu, kikou napisał:

Misio ma jeszcze ostre zapalenie trzustki które jest jak te inne rzczy wtórną przypadłością.  Jego stan jest bardzo zły. Samo zapalenie trzustki czesto daje się podleczyc u piesków ale organizm Misia jest wycieńczony tymi wszystkimi innymi chorobami- szanse oceniono na jakies 5-10 %. Dostaje kroplowki z lekami i witaminami. Sam chodzi  pije i siusia. Ale nie je.

Najbliższe 48 godzin rozstrzygnie czy cokolwiek mozna jeszcze dla niego zrobić.

Dzięki kikou za te niestety smutne wieści. :-(((( 

Mimo wszystko mam nadzieję, że los nie będzie tak podły i przewrotny, i stan zdrowia Misia się poprawi...

Posted

Biedny piesek, może jednak los nie będzie tak złośliwy i da piesków szansę, by poczuł ciepłe promyczki słońca, zapach świeżej trawki i głaski człowieka. Misiu - tyle miłych rzeczy na Ciebie czeka, walcz.

• Upvote 1
Posted

Misiaku nie świruj, tylko zbieraj siły i walcz z chorobą! Na bazarku udało mi się zebrać dla Ciebie 428zł i mam w planach za to kupić Ci coś dobrego do jedzenia, więc żartuj, stawaj na nogi i niech Ci apetyt wraca! 

• Upvote 1
Posted
29 minut temu, bakusiowa napisał:

Czy konto to samo jak dla Bercika? Co w końcu pisać w tytule?

Tak, konto to samo:

Fundacja Dwa plus Cztery:

Numer konta: 35 1940 1076 3137 8042 0000 0000 (Credit Agricole)

IBAN: PL35 1940 1076 3137 8042 0000 0000
BIC: SWIFT/BIC AGRIPLPR
Z dopiskiem: „Datek na cele statutowe - MISIO”.

• Like 1