Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
28 minut temu, Dusia-Duszka napisał:

Smutek... Wielki żal... 

Obawiałam się bardzo. Widok jej rany wskazywał na niechlujstwo poprzedniego operującego. 

I wetów , którzy ostatnio ją "leczyli ", środkami przeciwbólowymi.  Po prostu dno.

• Upvote 1
Posted

Bezuniu [*]

Są psy, które zapadają w serce od pierwszego wejrzenia. Są psy, które jednym swoim wejrzeniem mądrych i dobrych oczu powodują, że nigdy ich nie zapomnisz. Są psy dla których zrobiłbyś wszystko... 

Bezuniu - nie tak miało być. Mam nadzieję, że dostatecznie długo miziałam Cię za uszkiem, że smakowało Ci jedzonko i posłanie było wygodne. Dziękuję Ci, że dane mi było opiekować się Tobą i że chciałaś słuchać moich piosenek o królowej Bezie choć śpiewać nie umiem...

Biegaj szczęśliwa i bez bólu. Kiedyś się zobaczymy.

• Upvote 2
Posted

Straszny smutek, żal, wściekłość. Kolejny wspaniały pies stracił życie przez niechlujnych, nieodpowiedzialnych konowałów.To były ewidentne błędy w sztuce. Za takie błędy powinni ponieść konsekwencje! Ale wiemy, że nie poniosą. Podli ludzie, do kitu przepisy!

Żegnaj Bezuniu   1408857403_wieczkazapk.jpg.d1950df519a6ebf015d1571dec06a000.jpg

Posted
3 minuty temu, elficzkowa napisał:

Bezuniu [*]

Są psy, które zapadają w serce od pierwszego wejrzenia. Są psy, które jednym swoim wejrzeniem mądrych i dobrych oczu powodują, że nigdy ich nie zapomnisz. Są psy dla których zrobiłbyś wszystko... 

1145218833_wieca.gif.290b99726febece04b56f298505b285a.gif

Posted
Dnia 24.02.2019 o 21:49, Tyś(ka) napisał:
15 minut temu, Poker napisał:

I wetów , którzy ostatnio ją "leczyli ", środkami przeciwbólowymi.  Po prostu dno.

Strasznie mi przykro. Kolejne psie serducho zastygło. Czemu mamy weterynarzy ,którzy robią coś na odpiernicz i takich,którzy mają serce i mimo zmęczenia walczą i starają się o każde zwierzęce życie walczyć w dbałości o komfort funkcjonowania stworzenia,które jak my CZUJE , CIERPI, BOI SIĘ CO BĘDZIE!! To jest takie dołujące....

Posted

elficzkowa, TRZYMAJ SIĘ MOCNO. Nie wyobrażam sobie nawet, jak Ci ciężko :( Tydzień temu nie odratowałaś kocurka z zakrwawionym pyszczkiem, który stanął na Twojej drodze... po krótkiej walce musiałaś się z nim rozstać, a teraz... teraz Beza do niego dołączyła... mocno Cię ściskam, chociaż wiem że to za mało, by utulić z bólu. Ja nadal nie dowierzam i nie umiem znaleźć sobie miejsca... Wiele we mnie żalu, niezrozumienia i bólu... :(  

Dzisiaj shoto tuż przed telefonem z lecznicy o śmierci Bezy... dostała zgłoszenie od pani, która była świadkiem wyrzucenia na ulicy rodzącej kotki... kotce odeszły wody, a ktoś nie miał sumienia i ją wywalił na bruk... Dziewczyny najpierw uratowały kociego oseska (i w tym momencie dowiedziały się o śmierci Bezy), a dopiero po jakiejś godzinie odnalazła się jego mama, która na widok malucha zaczęła się w niego wtulać i go wymywać. :( Tyle zła w tym świecie, nie rozumiem tego. Gdzie ludzie pogubili sumienia...

Dziękuję każdemu zaglądającemu na wątek, za ciepłe słowa... za pamięć o Bezie. To nie tak miało być...
Jutro dostaniemy fakturę z lecznicy... wtedy będę mogła zamknąć wątek :( Myślę, że dotychczasowe wpłaty (dzisiaj dodam konkretnie ile) pokryją wszelkie koszty...

Posted
Dnia 24.02.2019 o 21:52, Tyś(ka) napisał:

Dzisiejsze zakupy elficzkowa. Pieniążki na konto elficzkowa już przelane przez shoto w dniu dzisiejszym :) 
beza.jpg.cb5f7aaadf707d5888f549b082153419.jpg

Proszę o potwierdzenie na wątku, elficzku.

Zaktualizowałam rozliczenie :) 

Pieniążki już na moim koncie. Dziękuję.

Posted
           Bezuniu Tobie lapenka
 Abys kroczyla w Nowem Zyciu Innnym
    od naszego ziemskiego
     Abys juz nigdy nie bala
                    Boc Tam
 nie ma czlowiekow ...podlych potworow
Podobny obraz

Posted
Dnia 26.02.2019 o 19:12, elficzkowa napisał:

Pieniążki już na moim koncie. Dziękuję.

Dziękuję za potwierdzenie.

Dziękuję Wszystkim Wpłacającym - wiem, że dzisiaj może nie pora, że psuje chwilę... ale muszę zająć czymś umysł. Piję którąś z kolei melisę, ręce mi się telepią nadal...

Dziękuję za wpłatę:

100zł - Piotrowi M., 25.02
60zł - Agnieszce, znajomej elik, 25.02
80zł - siostrze elficzkowa, 25.02.
20zł - b-b., 25.02.
100zł - Poker, 25.02
20zł - Nesiowata, 26.02

SALDO w dniu 26.02.2019 wynosi +558, 27zł

Szczegóły na pierwszej stronie.

Jutro zamknę rozliczenie.
Mamy w sakiewce wspólnej psów "naszych" jeszcze 410zł (po kotce Stasi 150,- i darowiznę właścicieli Bandziorka w wysokości 260,-), więc jeżeli coś zabraknie to dołożymy do rachunku stamtąd, ale mam nadzieję, że faktura zostanie pokryta z pieniążków na Bezę.

Posted
4 godziny temu, Nadziejka napisał:

Tulinkam najmocniej elficku

Nadziejko, z bólem serca to piszę... :( bo nie umiem jeszcze...
Dziękuję za bazarek, ale mamy wystarczająco pieniążków, aby opłacić dług po Bezuni.
Proszę, jest tyle psiaków w potrzebie - podmień bazarek Bezy na kogoś innego, niech jakiś inny biedak skorzysta.

Posted

I ja się pożegnam z Bezą... :( 

Życzę Ci Bezo, aby na Psiej Łące było dużo smakowitości, i psów do królowania, i kotów do miziania... I własnych rąk Ludzkich nie zabrakło... Tak, żeby psi raj wyglądał jak Dom elficzkowa. Pachnący Ciepłem, Bezpieczeństwem, Dobrocią i Miłością...
Podobny obraz

Posted

Nie robilam jeszcze przelewu, bo nie mam laptopa. Odbieram jutro po poludniu, to wowczas zrobie przelew.

A weta partacza zglosilabym do Prokuratury wraz z cala dokumentacja Bezy. Niech sie troche boi o siebie, tak jak Wy balyscie sie o Beze.

Moze nastepnym razem zanim zacznie leczyc psa pomysli i wybierze wlasciwe leczenie a nie jakiekolwiek.

• Upvote 1
Posted
2 godziny temu, MALWA napisał:

Nie robilam jeszcze przelewu, bo nie mam laptopa. Odbieram jutro po poludniu, to wowczas zrobie przelew.

A weta partacza zglosilabym do Prokuratury wraz z cala dokumentacja Bezy. Niech sie troche boi o siebie, tak jak Wy balyscie sie o Beze.

Moze nastepnym razem zanim zacznie leczyc psa pomysli i wybierze wlasciwe leczenie a nie jakiekolwiek.

Dziękuję. Wstrzymaj się może z przelewem. Dzisiaj kotka Stasia (podopieczna shoto) ma sterylizację i przy okazji shoto ma odebrać fakturę po białym kocurku z zakrwawionym pyskiem (*) i Bezie (*). I je opłacić. Zobaczymy czy będzie trzeba coś dopłacać, czy zebrane pieniążki wystarczą.

Co do zgłoszenia, już się orientowałyśmy i to nie takie proste. :( Na razie poinformowałyśmy każde miejsce pobytu Bezy (przytulisko miejskie i schron) i weta o tym, co się stało z Bezą, o jej cierpieniu i "błędzie w sztuce". Inne decyzję podejmiemy jak opanujemy targające nami emocje. 

Dzisiaj dostałyśmy kolejne zgłoszenie psa... Znaleziony 8mdc szczeniak wyzła niemieckiego... Znaleziony podczas polowania. Podobno gmina szuka właściciela od tygodnia i nikt się nie zgłosił. Prosili o pomoc...