guccio Posted May 14, 2021 Posted May 14, 2021 17 godzin temu, elik napisał: Współczuję, ale i zazdraszczam :) Współczuję bałaganu i sprzątania po remoncie, a zazdraszczam wyglądu mieszkania po remoncie i sprzątnięciu :) I prace w ogródku przez to opóźnione..... Quote
elik Posted May 14, 2021 Author Posted May 14, 2021 24 minuty temu, guccio napisał: I prace w ogródku przez to opóźnione..... Ja nie miałam remontu, a prace w ogródkach też opóźnione. Wczoraj posialiśmy w ogródku w Krakowie kilkanaście ziarenek ogórków i trochu fasolki. Kiedy wzejdą? Nie wiadomo, bo od wczoraj zimno i pada deszcz :( Z 30-stu stopni plus, temperatura spadła do 13-stu :( Quote
Tyśka) Posted May 14, 2021 Posted May 14, 2021 Przed chwilą, elik napisał: Ja nie miałam remontu, a prace w ogródkach też opóźnione. Wczoraj posialiśmy w ogródku w Krakowie kilkanaście ziarenek ogórków i trochu fasolki. Kiedy wzejdą? Nie wiadomo, bo od wczoraj zimno i pada deszcz :( Z 30-stu stopni plus, temperatura spadła do 13-stu :( Zimni ogrodnicy. ;) Głaski zostawiam Sarci. Quote
elik Posted May 14, 2021 Author Posted May 14, 2021 4 minuty temu, Tyśka) napisał: Zimni ogrodnicy. ;) Głaski zostawiam Sarci. No niestety :( A na południowym wschodzie wielkie zalania :( Quote
kikou Posted May 14, 2021 Posted May 14, 2021 Dnia 12.05.2021 o 16:48, ewu napisał: Jak tam nasz Dunio. kupki dalej płaskie? Kupki luźne bo podaję mu laktulozę. Dzisiaj byliśmy na usg, jedno jądro powiększone. I jest co najmniej 1 wielki guz - 9cm (na pieska 10,5kg) w dole jamy brzucha i jeden ok.1,5cm przy samym odbycie, nie widać na usg dokładnie czy wychodzi z jelit czy z prostaty, niemniej jest na tyle duży i zagrażający, że Dunio został zapisany w trybie pilnym na wtorek 18tego na zabieg. Quote
elik Posted May 14, 2021 Author Posted May 14, 2021 2 godziny temu, kikou napisał: Kupki luźne bo podaję mu laktulozę. Dzisiaj byliśmy na usg, jedno jądro powiększone. I jest co najmniej 1 wielki guz - 9cm (na pieska 10,5kg) w dole jamy brzucha i jeden ok.1,5cm przy samym odbycie, nie widać na usg dokładnie czy wychodzi z jelit czy z prostaty, niemniej jest na tyle duży i zagrażający, że Dunio został zapisany w trybie pilnym na wtorek 18tego na zabieg. Biedny Dunio Dobrze Kasiu, że szybko zawiozłaś go na badanie. Wierzę, że po operacji Dunio dobrze i długo sobie pożyje. Dobre myśli i kciuki potrzebne. Jak tu dożyć do wtorku :( Quote
guccio Posted May 14, 2021 Posted May 14, 2021 5 godzin temu, elik napisał: No niestety :( A na południowym wschodzie wielkie zalania :( Jeszcze mnie oszczedzily zaA wszystko typu ogorek,dynia,cukinia mam wysiane w doniczkach.Wysadze do gruntu jak wsciekla pogoda minie. Quote
elik Posted May 14, 2021 Author Posted May 14, 2021 1 minutę temu, guccio napisał: Jeszcze mnie oszczedzily zaA wszystko typu ogorek,dynia,cukinia mam wysiane w doniczkach.Wysadze do gruntu jak wsciekla pogoda minie. Bardzo u Ciebie pada? Quote
guccio Posted May 14, 2021 Posted May 14, 2021 8 minut temu, elik napisał: Biedny Dunio Dobrze Kasiu, że szybko zawiozłaś go na badanie. Wierzę, że po operacji Dunio dobrze i długo sobie pożyje. Dobre myśli i kciuki potrzebne. Jak tu dożyć do wtorku :( Tyle zlego na jednego malego Dunia.Trzymam kciuki.Do wtorku niedaleko. Quote
elik Posted May 14, 2021 Author Posted May 14, 2021 1 minutę temu, guccio napisał: Tyle zlego na jednego malego Dunia.Trzymam kciuki.Do wtorku niedaleko. No właśnie :( Jeden niewielki psiaczek, a tyle nieszczęścia :( Dopiero piątek, do wtorku jeszcze tyle dni :( Quote
guccio Posted May 14, 2021 Posted May 14, 2021 Przed chwilą, elik napisał: Bardzo u Ciebie pada? Raz mniej, raz bardziej,albo wcale.Troche strach po ostatnich szkodach Quote
guccio Posted May 14, 2021 Posted May 14, 2021 1 minutę temu, elik napisał: No właśnie :( Jeden niewielki psiaczek, a tyle nieszczęścia :( Dopiero piątek, do wtorku jeszcze tyle dni :( Niediagnozowany zyl tyle lat.....4 dni-zaopiekowany,ratowany,to szansa dla Dunio. Quote
elik Posted May 14, 2021 Author Posted May 14, 2021 2 minuty temu, guccio napisał: Raz mniej, raz bardziej,albo wcale.Troche strach po ostatnich szkodach To co pokazywali w TV to straszne :( Mała smródka wyrządziła masę szkód :( Quote
elik Posted May 14, 2021 Author Posted May 14, 2021 12 minut temu, guccio napisał: Niediagnozowany zyl tyle lat.....4 dni-zaopiekowany,ratowany,to szansa dla Dunio. Dlatego mam nadzieję, że będzie dobrze. Quote
mari23 Posted May 14, 2021 Posted May 14, 2021 11 minut temu, guccio napisał: Niediagnozowany zyl tyle lat.....4 dni-zaopiekowany,ratowany,to szansa dla Dunio. Oby udało się pomóc biedakowi, żeby sobie pożył jak najdłużej zaopiekowany i kochany. 1 Quote
guccio Posted May 14, 2021 Posted May 14, 2021 12 minut temu, mari23 napisał: Oby udało się pomóc biedakowi, żeby sobie pożył jak najdłużej zaopiekowany i kochany. To kciul trzymamy,mocno,bardzo mocno. 1 Quote
limonka80 Posted May 14, 2021 Posted May 14, 2021 Ja też trzymam mocno kciuki za naszego Dunia. Przecież dopiero co zaczął dobre życie, musi się nim nacieszyć.... Quote
elik Posted May 14, 2021 Author Posted May 14, 2021 2 godziny temu, mari23 napisał: Oby udało się pomóc biedakowi, żeby sobie pożył jak najdłużej zaopiekowany i kochany. Musi się udać 2 godziny temu, guccio napisał: To kciul trzymamy,mocno,bardzo mocno. I dobre fluidy ślemy. 1 godzinę temu, limonka80 napisał: Ja też trzymam mocno kciuki za naszego Dunia. Przecież dopiero co zaczął dobre życie, musi się nim nacieszyć.... No właśnie. Teraz, kiedy może dobrze żyć, musi żyć. Quote
Radek Posted May 14, 2021 Posted May 14, 2021 10 godzin temu, kikou napisał: I jest co najmniej 1 wielki guz - 9cm (na pieska 10,5kg) w dole jamy brzucha i jeden ok.1,5cm przy samym odbycie, nie widać na usg dokładnie czy wychodzi z jelit czy z prostaty, niemniej jest na tyle duży i zagrażający, że Dunio został zapisany w trybie pilnym na wtorek 18tego na zabieg. Tyle nieszczęść na jednego małego psiaka:( Zaciskam kciuki za Dunia z całych sił. Quote
Tyśka) Posted May 15, 2021 Posted May 15, 2021 Kolejny psiak wypatrzony w ostatniej chwili :( Trzymam kciuki za operację. Quote
Jolanta08 Posted May 16, 2021 Posted May 16, 2021 Zaglądam do Saruni i przesyłam przytulaski a za Dunia trzymam kciuki. 1 Quote
limonka80 Posted May 16, 2021 Posted May 16, 2021 Dnia 14.05.2021 o 14:48, kikou napisał: jest co najmniej 1 wielki guz - 9cm (na pieska 10,5kg) w dole jamy brzucha i jeden ok.1,5cm przy samym odbycie, niemniej jest na tyle duży i zagrażający, że Dunio został zapisany w trybie pilnym na wtorek 18tego na zabieg. Dziękujemy za czujność i opiekę nad naszym Duniem :-)) Widziałam że prosiłaś o pomoc dla niego Skarpetę Talcott, za to też bardzo dziękujemy. Dunio to następca Dunaja którego nie udało się wyleczyć, a który zajmował szczególne miejsce w moim sercu, dlatego jeśli rzeczywiście koszty zabiegu pochłoną całe oszczędności Dunia przeznaczone na jedzenie to kupię mu karmę na kwartał. Teraz najważniejesz żeby tylko operacja się udała. 3 Quote
elik Posted May 16, 2021 Author Posted May 16, 2021 Dnia 14.05.2021 o 14:48, kikou napisał: Kupki luźne bo podaję mu laktulozę. Dzisiaj byliśmy na usg, jedno jądro powiększone. I jest co najmniej 1 wielki guz - 9cm (na pieska 10,5kg) w dole jamy brzucha i jeden ok.1,5cm przy samym odbycie, nie widać na usg dokładnie czy wychodzi z jelit czy z prostaty, niemniej jest na tyle duży i zagrażający, że Dunio został zapisany w trybie pilnym na wtorek 18tego na zabieg. Kasiu bardzo dziękuję za wystąpienie do Skarpety im. Talcott o pomoc dla Dunio. Nie występowałam, bo myślałam, że może wystąpić o pomoc tylko ktoś, kto wpłaca lub ktoś z zarządu. Dziękuję bardzo Quote
elik Posted May 16, 2021 Author Posted May 16, 2021 Kasiu na Twoją prośbę :) Zamówienie Przelew Faktura Quote
Recommended Posts