Jump to content
Dogomania

Kochana Sarunia odeszła od nas 6.12.2021 r. Żegnaj Saruniu [*] Z głuchą i niewidomą, chorą na cukrzycę Sarą w hoteliku u kikou zamieszkał Dunio, który odszedł 18.05.2021 r. [*]. Aruś zasnął w ramionach kikou 22.04.2021 r. [*]

Recommended Posts

Posted
1 minutę temu, mgog napisał:

Ja u swojej podhalanki stosuję lek weterynaryjny trocoxil ( wychodzi 1tabletka na 30 dni). Lek jest dość drogi, ale widzę dużą poprawę. No i nie trzeba tak obciążać żołądka. Można go kupić tylko w gabinecie.

na jakie dolegliwości jest ten lek:)

Posted

Właśnie na duże zwyrodnienia stawów. Na moje 50 kilowe szczęście tabletka to 160 zł, ale na mniejsze psy są tańsze. Może warto zapytać weta czy w tym wypadku wchodzi w grę.

Posted
1 minutę temu, mgog napisał:

Właśnie na duże zwyrodnienia stawów. Na moje 50 kilowe szczęście tabletka to 160 zł, ale na mniejsze psy są tańsze. Może warto zapytać weta czy w tym wypadku wchodzi w grę.

Dzięki  :)

Posted

Mam wielką prośbę o pomoc finansową dla Sarci i Arusia.  Stan ich konta na dzień dzisiejszy to kwota 500,76 zł, a nie zapłacony jest jeszcze hotel za listopad - 550,00 zł.
Tak się nieszczęśliwie złożyło, że pod moja opieką są teraz 3 starsze chore psiaczki, które oprócz opłaty za hotel, wymagają specjalistycznej karmy i leków w dodatku dwum z nich znacznie pogorszył się stan zdrowia. Jakby tego było mało, zabrałam ze schronu małego, zabiedzonego psiaczka z krótką sierścią, bo jak można go było takie chuchro zostawić w schronie, w zewnętrznym boksie, gdy zbliża się zima. Piesek,. Bingo okazał się także wymagający sporej pomocy weterynaryjnej, a ma raptem 60,00 zł miesięcznych deklaracji.  No i Lemon, jeszcze jeden psiak pod moją opieką.  Jak na razie zdrowy, chyba  :) I to by było na tyle, chyba, że wspomnę i o moim Alficzku, podejrzanym (z dużą dozą prawdopodobieństwa) o zespół cushinga, którego stuprocentowe stwierdzenie także generuje spore koszty, przez co sama nie dam rady udźwignąć kosztów utrzymania piesków na dogo.

Sarunia i Aruś z powodu chorób od zawsze mają większe wydatki niż wpływy, ale dotychczas udawało mi się wspierać ich większymi wpłatami, gdy inne moje psiaczki przechodziły do DS. Teraz wyczerpały się zapasy i nie mam z czego dołożyć :(

Posted
58 minut temu, elik napisał:

Mam wielką prośbę o pomoc finansową dla Sarci i Arusia.  Stan ich konta na dzień dzisiejszy to kwota 500,76 zł, a nie zapłacony jest jeszcze hotel za listopad - 550,00 zł.
Tak się nieszczęśliwie złożyło, że pod moja opieką są teraz 3 starsze chore psiaczki, które oprócz opłaty za hotel, wymagają specjalistycznej karmy i leków w dodatku dwum z nich znacznie pogorszył się stan zdrowia. Jakby tego było mało, zabrałam ze schronu małego, zabiedzonego psiaczka z krótką sierścią, bo jak można go było takie chuchro zostawić w schronie, w zewnętrznym boksie, gdy zbliża się zima. Piesek,. Bingo okazał się także wymagający sporej pomocy weterynaryjnej, a ma raptem 60,00 zł miesięcznych deklaracji.  No i Lemon, jeszcze jeden psiak pod moją opieką.  Jak na razie zdrowy, chyba  :) I to by było na tyle, chyba, że wspomnę i o moim Alficzku, podejrzanym (z dużą dozą prawdopodobieństwa) o zespół cushinga, którego stuprocentowe stwierdzenie także generuje spore koszty, przez co sama nie dam rady udźwignąć kosztów utrzymania piesków na dogo.

Sarunia i Aruś z powodu chorób od zawsze mają większe wydatki niż wpływy, ale dotychczas udawało mi się wspierać ich większymi wpłatami, gdy inne moje psiaczki przechodziły do DS. Teraz wyczerpały się zapasy i nie mam z czego dołożyć :(

Zaraz zrobię przelew na 20 zł bo więcej nie dam rady , w grudniu przy deklaracji także przekażę coś dodatkowo.

Posted
19 minut temu, Jolanta08 napisał:

Zaraz zrobię przelew na 20 zł bo więcej nie dam rady , w grudniu przy deklaracji także przekażę coś dodatkowo.

Ogromnie Ci dziękuję. Ta sytuacja spędza mi sen z powiek  :(  Jestem w trakcie robienia bazarku, ale i tak potrzeby są większe, niż możliwości.  Serdecznie dziękuję.  

728983778_dzikujzserca.gif.f21cfcfd2c49760fff4ad73f525ac736.gif

Posted

Tylko są małe haczyki :(

trocoxil to lek z grupy niesterydowych przeciwzapalnych długo uwalniający się niezbyt nadaje sie dla psów z chora wątrobą i/lub trzustką. Jest dość obciążający dla tych narządów. 

a irap owszem jest super i nie jest toksyczny bo to preparat który robi się z wlasnej krwi żylnej pacjenta ale podanie do stawu powinno byc pod narkozą :(

Posted
4 godziny temu, elik napisał:

Mam wielką prośbę o pomoc finansową dla Sarci i Arusia. 

Dziś, albo jutro, będę się uiszczał :)

55 minut temu, kikou napisał:

Trochę kwadratura koła się robi :(

Posted
21 godzin temu, kikou napisał:

trocoxil to lek z grupy niesterydowych przeciwzapalnych długo uwalniający się niezbyt nadaje sie dla psów z chora wątrobą i/lub trzustką. Jest dość obciążający dla tych narządów. 

a irap owszem jest super i nie jest toksyczny bo to preparat który robi się z wlasnej krwi żylnej pacjenta ale podanie do stawu powinno byc pod narkozą :(

Dziękuję Kasiu za wyjaśnienie. Nie wszystko jest dobre dla wszystkich. Trzeba wiedzieć,  nie tylko co dla kogo dobre, ale i co komu może zaszkodzić.

Posted
13 godzin temu, yucca napisał:

Poleciała stała za grudzień ale podrzucę coś jeszcze na Mikołaja.

Całuski dla staruszków!

12 godzin temu, Radek napisał:

Deklaracja dla seniora o rzymskim imieniu już w drodze. W tym miesiącu powiększona. 

Bardzo serdecznie Wam dziękuję    545331311_miego-dnia.gif.935579f91b1e2ed672403c94296403d0.gif

Oczy mi się pocą jakoś  :)

• Like 1
Posted
59 minut temu, Poker napisał:

Jakie jest saldo dziadeczków na dziś?

Na dzień dzisiejszy (właśnie uaktualniłam stan) saldo dziadeczków wynosi 540,76 zł, czyli do zapłaty za hotel w listopadzie brakuje już tylko 9,24 zł.
U moich psiaczków opłata za hotel, to tylko część wydatków. Do zapłaty są jeszcze faktury za wizyty u weta i leki, które oba psiaczki biorą cały czas oraz specjalna karma.

Miesięczne deklaracje to kwota 445,00 zł.  Sam hotel, to kwota 550,00 zł/ m-c za oba psiaczki.

Link do postu rozliczeniowego psiaczków.

Posted

2.12. na konto Saruni i Arusia wpłynęły poniższe kwoty:

•     20,00 zł  od Jolanta08   dodatkowa wpłata  :) 
  •     10,00 zł  od yucca  deklaracja XII  

Bardzo serdecznie dziękuję

978329574_dzikuj1.jpg.4fd04a11aef17adf218383c0318c6090.jpg      1298667319_kwiatki15.jpeg.2684b43d66bbadc0eac2ab40e9a3a725.jpeg

Posted
1 godzinę temu, Jolanta08 napisał:

eliczku to nie jest deklaracja za XII ( ta dopiero będzie ) ale dodatkowa wpłata :))

Ooooo to pięknie dziękuję   746995116_dzikujlicznie.png.f173e1232a8153e47d58f74a3a3b83a4.png

Posted
Dnia 3.12.2020 o 13:11, elik napisał:

2.12. na konto Saruni i Arusia wpłynęły poniższe kwoty:

•     20,00 zł  od Jolanta08   dodatkowa wpłata  :) 
  •     10,00 zł  od yucca  deklaracja XII  

Bardzo serdecznie dziękuję

978329574_dzikuj1.jpg.4fd04a11aef17adf218383c0318c6090.jpg      1298667319_kwiatki15.jpeg.2684b43d66bbadc0eac2ab40e9a3a725.jpeg

Wkradł się błąd kochana,moja deklaracja wynosi 20 zł i tyle wysłałam :)

Posted
15 godzin temu, yucca napisał:

Wkradł się błąd kochana,moja deklaracja wynosi 20 zł i tyle wysłałam :)

Przepraszam Cię najmocniej     1013092124_kwiatki9.gif.0de5962e3374d502680c73bd1980ac88.gif

Masz racje to błąd, ale tylko w tym poście informującym o wpłatach, nie mający wpływu na faktyczny stan posiadania psiaczków.  W poście rozliczeniowym jest prawidłowy zapis

30,00  -  Mazowszanka13   XI-XII  -  23.11.
            25,00  -  Kaas1  XI  -  30.11.
            10,00  -  ludwa  X  -  30.11.
            20,00  -  Jolanta08  dodatkowa wpłata  -  2.12.
            20,00  -  yucca  XII  -  2.12.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

14.930,36 zł

Jest to błąd tzw. klawiaturowy, powstały na skutek kliknięcia w klawisz sąsiedni - w 1 zamiast w 2.

Posted
Dnia 2.12.2020 o 11:05, mgog napisał:

Dnia 2.12.2020 o 15:27, kikou napisał:

Przypomniało mi się, że kupowałam seniorom 2 opakowania po 500 ml na prawidłowe funkcjonowanie stawów ArthroMax.

Posted

Serdecznie zapraszam na bazarek dla Sarci i Arusia, na którym można nabyć fajne maseczki i śliczną biżuterię. Cały dochód z bazarku jest przeznaczony dla obu seniorów.

Link do bazarku w moim podpisie.