kikou Posted November 18, 2020 Posted November 18, 2020 Byliśmy wg planu u Pani wet. Przed wizytą udało mi się złapać mocz do badania. I wyniki z moczu były bardzo dobre, cukier w normie, brak bialka czy krwi, ciężar właściwy w normie co świadczy o prawidłowej wydolności nerek, brak stanu zapalnego. Mówi dr że to wiek, że piechur już z niego nigdy nie będzie ale póki co nie ma za bardzo wskazań do jakiejś głębokiej diagnostyki. Natomiast w obu nóżkach już bardzo daleko posunięty zanik mięśni i zwyrodnienia stawów na łapkach i na biodrach w związku z zaawansowanym wiekiem, zbyt wiele z tym nie zrobimy. Wszystkie silne leki niesterydowe przeciwzapalne są szkodliwe na jego słabą trzustkę i wątrobę. Mały dostał dzisiaj tylko łagodny lek przeciwzapalny, który miałby nieco usprawnić stawy działający ok tydzień, poza tym ma brać swoje suplementy na stawy,w przyszłym tyg. kontrola. 2 1 Quote
Jolanta08 Posted November 18, 2020 Posted November 18, 2020 Cieszę się ,że Aruś nie ma jakiejś poważnej choroby a na starość nie ma lekarstwa nie sprawimy ,że będzie młody choć bardzo by się chciało. Jedyne co można zrobić to sprawić by czuł się jak najbardziej komfortowo. Kikou wielkie podziękowanie za troskę i opiekę a mając taką opiekę będzie chłopak cieszył się życiem oby jak najdłużej a my razem z nim. 1 Quote
elik Posted November 18, 2020 Author Posted November 18, 2020 Nie będę powtarzać, ale myślę to samo co Jolanta08. Możemy jedynie w granicach możliwości dbać o jak najlepszy komfort życia i być z nim, żeby mu niczego nie zabrakło. Arusiu, lewku kochany bądź z nami jak najdłużej. Quote
elik Posted November 18, 2020 Author Posted November 18, 2020 1 godzinę temu, Radek napisał: Siedzę i myślę o Aureliuszu. To myślimy razem :) 1 Quote
Radek Posted November 18, 2020 Posted November 18, 2020 4 godziny temu, elik napisał: Nie będę powtarzać, ale myślę to samo co Jolanta08. Też się pod tym podpiszę. 1 Quote
Tyśka) Posted November 19, 2020 Posted November 19, 2020 Dobrze, że nic poważnego nie nęka Arusia. Ma niebywałe szczęście, że starość może przeżywać w spokojnym, pełnym miłości miejscu :) 2 Quote
elik Posted November 19, 2020 Author Posted November 19, 2020 17 godzin temu, kikou napisał: Byliśmy wg planu u Pani wet. Przed wizytą udało mi się złapać mocz do badania. I wyniki z moczu były bardzo dobre, cukier w normie, brak bialka czy krwi, ciężar właściwy w normie co świadczy o prawidłowej wydolności nerek, brak stanu zapalnego. Mówi dr że to wiek, że piechur już z niego nigdy nie będzie ale póki co nie ma za bardzo wskazań do jakiejś głębokiej diagnostyki. Natomiast w obu nóżkach już bardzo daleko posunięty zanik mięśni i zwyrodnienia stawów na łapkach i na biodrach w związku z zaawansowanym wiekiem, zbyt wiele z tym nie zrobimy. Wszystkie silne leki niesterydowe przeciwzapalne są szkodliwe na jego słabą trzustkę i wątrobę. Mały dostał dzisiaj tylko łagodny lek przeciwzapalny, który miałby nieco usprawnić stawy działający ok tydzień, poza tym ma brać swoje suplementy na stawy,w przyszłym tyg. kontrola. Kasiu bardzo dziękuję za czuwanie nad naszymi podopiecznymi Quote
elik Posted November 19, 2020 Author Posted November 19, 2020 1 godzinę temu, Tyśka) napisał: Dobrze, że nic poważnego nie nęka Arusia. Ma niebywałe szczęście, że starość może przeżywać w spokojnym, pełnym miłości miejscu :) To dzięki wiernym, solidnym deklarowiczom, których deklaracje umożliwiają porzuconym przez potwory staruszkom, spędzić jesień życia w godnych warunkach, a nie w samotności, często bólu, strachu w schronie. Jestem Wam za to niezmiernie wdzięczna i nieustannie dziękuję Często myślę o tych biedakach, których nie spotkało takie szczęście i serce mnie boli, że nie można im pomóc 1 Quote
kikou Posted November 20, 2020 Posted November 20, 2020 Aruś ciut bardziej mobilny po lekach. Brzusio też w porządku. :) 2 1 Quote
elik Posted November 20, 2020 Author Posted November 20, 2020 22 minuty temu, kikou napisał: Aruś ciut bardziej mobilny po lekach. Brzusio też w porządku. :) Dzięki Kasiu za dobre wieści :) Oby to była stała poprawa. 1 Quote
elik Posted November 20, 2020 Author Posted November 20, 2020 Na konto seniorów wpłynęły poniższe kwoty: 30,00 zł od guccio deklaracja X - 19.11. 20,00 zł od Jolanta08 deklaracja XI - 19.11. Bardzo serdecznie dziękujemy Quote
elik Posted November 22, 2020 Author Posted November 22, 2020 Rachunek za leczenie brzuszka Arusia + insulina i strzykawki dla Sarci. Przelew Paragon za ostatnią wizytę u weta 18.11.2020. Kasia zapłaciła gotówką i za wizytę mam zwrócić na konto Kasi Przelew Quote
Radek Posted November 22, 2020 Posted November 22, 2020 Dnia 20.11.2020 o 15:41, kikou napisał: Aruś ciut bardziej mobilny po lekach. Brzusio też w porządku. :) Takie wieści potrafią osłodzić koniec weekendu :) 1 Quote
elik Posted November 29, 2020 Author Posted November 29, 2020 15 minut temu, Tyśka) napisał: Zostawiam głaski Sarze i Aurusiowi :) Widze Cie :) Quote
elik Posted December 1, 2020 Author Posted December 1, 2020 19 godzin temu, Radek napisał: I ja zostawię trochę głasków :) Razem z seniorami dziękujemy :) 2 Quote
elik Posted December 1, 2020 Author Posted December 1, 2020 36 minut temu, Jolanta08 napisał: Dokładam przytulanko :))) Lubimy się przytulać :) 1 Quote
kikou Posted December 1, 2020 Posted December 1, 2020 Aruś dziękuje za głaski, nóżki kiepsko noszą naszego chłopczyka, poprawa była mała, znowu chodzi z trudem, rano dopiero jak mu tył rozmasuję i się "rozchodzi" to potem samodzielnie drepta. Ale brzusio i apetyt w formie. 2 Quote
Radek Posted December 1, 2020 Posted December 1, 2020 Bidulek kochany. Dobrze, że z brzuchem OK. W lecznicy, w której leczymy naszą małą mordkę, oprócz bieżni wodnej jest dostępna terapia IRAP. Podobno ta terapia pomaga na stawy, a nie jest obciążająca. Może gdzieś obok Aureliusza też coś takiego jest i można zapytać o koszty? Quote
elik Posted December 1, 2020 Author Posted December 1, 2020 Psiaczki moje kochane, co się dzieje? Jakby się umówiły, że będą niedomagać. Mój osobowisty Alfinek też :( Aruś ma problemy z chodzeniem pomimo, że dostaje suplement ArthroMax na stawy. Może coś innego pomogłoby mu. Quote
mgog Posted December 2, 2020 Posted December 2, 2020 Ja u swojej podhalanki stosuję lek weterynaryjny trocoxil ( wychodzi 1tabletka na 30 dni). Lek jest dość drogi, ale widzę dużą poprawę. No i nie trzeba tak obciążać żołądka. Można go kupić tylko w gabinecie. Quote
elik Posted December 2, 2020 Author Posted December 2, 2020 Na konto Saruni i Arusia wpłynęły poniższe kwoty: 30,00 zł od Pani Anny G-R deklaracja XI – 23.11. 30,00 zł od Mazowszanka13 deklaracja XI-XII – 23.11. 25,00 zł od Kaas1 deklaracja XI – 30.11. 10,00 zł od ludwa deklaracja X – 30.11. Bardzo serdecznie dziękuję Quote
Recommended Posts