Radek Posted March 1, 2020 Posted March 1, 2020 11 godzin temu, kikou napisał: Przy okazji zrobiliśmy też wyniki bo niby sensacji żołądkowych nie ma ale chłopak coś schudł ostatnio. Wyniki będą w poniedziałek, dam znać. Aruś jest najgrzeczniejszy ze wszystkich piesków podczas jazdy w samochodzie. Kochany senior. Trzymam kciuki za wyniki. Quote
Jolanta08 Posted March 2, 2020 Posted March 2, 2020 Kochane słodziaki ,trzymacie się dzielnie :)) przesyłam głaski. 1 Quote
elik Posted March 2, 2020 Author Posted March 2, 2020 12 godzin temu, Radek napisał: Kochany senior. Trzymam kciuki za wyniki. 1 godzinę temu, Jolanta08 napisał: Kochane słodziaki ,trzymacie się dzielnie :)) przesyłam głaski. Psiaczki bardzo dziękują za zainteresowanie i odwiedziny. Liczę na to, że wyniki będą ok. Już dzisiaj się dowiemy. Quote
kikou Posted March 2, 2020 Posted March 2, 2020 Wyniki nie sa dobre lipaza jest znowu (nadal?-ostatnie badanie było w październiku chyba) bardzo podniesiona 950. Weterynarz zaleca przejście znowu na karme RC Low Fat- ponieważ to jest najlepiej zbilansowana karma dla pieskow z chorą trzustką. Czyli mimo że jakis sensacji wymiotow nie było, Aruś schudł bo bardzo niewiele przyswaja z tego co je ze wzgledu na niewydolność trzustki. Nie mam wynikow na papierze, rozmawialam o wynikach przez telefon dzisiaj, jak odbiore to wstawię. Quote
kikou Posted March 2, 2020 Posted March 2, 2020 Ja tej karmy niestety nie mam, mam od fundacji tylko ten tanszy zamiennik z Rinti. Mowimy o tej karmie (w przychodni wet.licza juz po 20 zl puszka ale zamowic można taniej) p-royal-canin-veterinary-diet-gastro-intestinal-low-fat-canine-wet-410g.webp Quote
elik Posted March 2, 2020 Author Posted March 2, 2020 15 minut temu, kikou napisał: Wyniki nie sa dobre lipaza jest znowu (nadal?-ostatnie badanie było w październiku chyba) bardzo podniesiona 950. Weterynarz zaleca przejście znowu na karme RC Low Fat- ponieważ to jest najlepiej zbilansowana karma dla pieskow z chorą trzustką. Czyli mimo że jakis sensacji wymiotow nie było, Aruś schudł bo bardzo niewiele przyswaja z tego co je ze wzgledu na niewydolność trzustki. Nie mam wynikow na papierze, rozmawialam o wynikach przez telefon dzisiaj, jak odbiore to wstawię. Biedny Aruś :( :( Miałam nadzieję, że to chudnięcie jest z powodu wieku, a jednak to z powodu choroby :( Bardzo proszę Kasiu, gdybyś mogła podać link do tej odpowiedniej karmy. Quote
kikou Posted March 2, 2020 Posted March 2, 2020 https://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_mokra/royalcanin_veterinary_diet/565036 Quote
elik Posted March 2, 2020 Author Posted March 2, 2020 2 minuty temu, kikou napisał: https://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_mokra/royalcanin_veterinary_diet/565036 Ile zamówić? 12x400g ? czy 24x400? Quote
Radek Posted March 3, 2020 Posted March 3, 2020 Przy marcowej deklaracji przeleję więcej w związku z koniecznością zakupu karmy. 1 Quote
elik Posted March 3, 2020 Author Posted March 3, 2020 1 godzinę temu, Radek napisał: Przy marcowej deklaracji przeleję więcej w związku z koniecznością zakupu karmy. Bardzo serdecznie dziękuję Ci Radku Na razie jeszcze maja zapasik, ale i tak nie mają pełnej deklaracji na hotel, a jeszcze wet i karma... Przy następnym bazarku muszę o swoich psiakach pomyśleć. Quote
elik Posted March 3, 2020 Author Posted March 3, 2020 Dnia 2.03.2020 o 20:51, kikou napisał: https://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_mokra/royalcanin_veterinary_diet/565036 Zamówienie Faktura Przelew Quote
elik Posted March 3, 2020 Author Posted March 3, 2020 Przelew za badania Saruni. Nadal nie mam faktury, dane do przelewu podała mi Kasia. Quote
elik Posted March 3, 2020 Author Posted March 3, 2020 Ale jest i miła wiadomość :) 29.02. na konto Sarci i Arusia wpłynęła kwota 60,00 zł od teresaa118 deklaracja III Bardzo serdecznie dziękujemy Quote
Radek Posted March 3, 2020 Posted March 3, 2020 Deklaracja za marzec (plus dodatek) już w drodze. 1 Quote
elik Posted March 3, 2020 Author Posted March 3, 2020 5 godzin temu, Radek napisał: Deklaracja za marzec (plus dodatek) już w drodze. Wielkie dzięki Radku :) Powiadomię jak zamelduje się na koncie seniorów :) 1 Quote
elik Posted March 3, 2020 Author Posted March 3, 2020 Dostałam wiadomość, że karma prawdopodobnie będzie dostarczona dzisiaj. 1 Quote
elik Posted March 5, 2020 Author Posted March 5, 2020 Konto Sary i Arusia zasiliły poniższe kwoty: 50,00 zł od elik deklaracja III - 3.03. 10,00 zł od ludwa II - 3.03. 20,00 zł od Radek III - 4.03. 20,00 zł od christo_fair II - 4.03. Bardzo serdecznie dziękujemy Quote
elik Posted March 7, 2020 Author Posted March 7, 2020 12 godzin temu, Radek napisał: Każda wpłata na konto seniorów bardzo cieszy. Oj bardzo cieszy Radku. Oba psiaczki chorusie, konieczne badania i wizyty u weta i karmę specjalistyczną muszą mieć , a to są spore koszty. Na szczęście mają wiernych i hojnych opiekunów, za co Im ogromnie dziękuję. 1 Quote
Radek Posted March 8, 2020 Posted March 8, 2020 14 godzin temu, elik napisał: Oba psiaczki chorusie, konieczne badania i wizyty u weta i karmę specjalistyczną muszą mieć , a to są spore koszty. Dobrze wiem, ile to kosztuje. Właśnie dlatego starsze, chore psiaki potrzebują wsparcia. Quote
elik Posted March 8, 2020 Author Posted March 8, 2020 11 godzin temu, Radek napisał: Dobrze wiem, ile to kosztuje. Właśnie dlatego starsze, chore psiaki potrzebują wsparcia. Nie dość, że nie młode, że chore, to jeszcze porzucone :( Za dużo tego na jednego :( Quote
Radek Posted March 8, 2020 Posted March 8, 2020 8 godzin temu, elik napisał: Za dużo tego na jednego :( Dobrze, że mają wsparcie. Quote
elik Posted March 8, 2020 Author Posted March 8, 2020 20 minut temu, Radek napisał: Dobrze, że mają wsparcie. Tak. Bez wsparcia zapewne już by ich nie było na tym świecie. Przy ich stanie zdrowia nie przeżyliby schroniskowego koszmaru. 1 Quote
Recommended Posts