Jump to content
Dogomania

Kochana Sarunia odeszła od nas 6.12.2021 r. Żegnaj Saruniu [*] Z głuchą i niewidomą, chorą na cukrzycę Sarą w hoteliku u kikou zamieszkał Dunio, który odszedł 18.05.2021 r. [*]. Aruś zasnął w ramionach kikou 22.04.2021 r. [*]

Recommended Posts

Posted
11 godzin temu, kikou napisał:

Przy okazji zrobiliśmy też wyniki bo niby sensacji żołądkowych nie ma ale chłopak coś schudł ostatnio. Wyniki będą w poniedziałek, dam znać.

Aruś jest najgrzeczniejszy ze wszystkich piesków podczas jazdy w samochodzie. 

20200228_162643-1.jpg

Kochany senior. Trzymam kciuki za wyniki.

Posted
12 godzin temu, Radek napisał:

Kochany senior. Trzymam kciuki za wyniki.

1 godzinę temu, Jolanta08 napisał:

Kochane słodziaki ,trzymacie się dzielnie :)) przesyłam głaski.

Psiaczki bardzo dziękują za zainteresowanie i odwiedziny. Liczę na to, że wyniki będą ok. Już dzisiaj się dowiemy.

Posted

Wyniki nie sa dobre lipaza jest znowu (nadal?-ostatnie badanie było w październiku chyba) bardzo podniesiona 950. Weterynarz zaleca przejście znowu na karme RC Low Fat- ponieważ to jest najlepiej zbilansowana karma dla pieskow z chorą trzustką. Czyli mimo że jakis sensacji wymiotow nie było, Aruś schudł bo bardzo  niewiele przyswaja z tego co je ze wzgledu na niewydolność trzustki. Nie mam wynikow na papierze, rozmawialam o wynikach przez telefon dzisiaj, jak odbiore to wstawię. 

Posted
15 minut temu, kikou napisał:

Wyniki nie sa dobre lipaza jest znowu (nadal?-ostatnie badanie było w październiku chyba) bardzo podniesiona 950. Weterynarz zaleca przejście znowu na karme RC Low Fat- ponieważ to jest najlepiej zbilansowana karma dla pieskow z chorą trzustką. Czyli mimo że jakis sensacji wymiotow nie było, Aruś schudł bo bardzo  niewiele przyswaja z tego co je ze wzgledu na niewydolność trzustki. Nie mam wynikow na papierze, rozmawialam o wynikach przez telefon dzisiaj, jak odbiore to wstawię. 

Biedny Aruś :( :(  Miałam nadzieję, że to chudnięcie jest z powodu wieku, a jednak to z powodu choroby :(

Bardzo proszę Kasiu, gdybyś mogła podać link do tej odpowiedniej karmy.

Posted
1 godzinę temu, Radek napisał:

Przy marcowej deklaracji przeleję więcej w związku z koniecznością zakupu karmy. 

Bardzo serdecznie dziękuję Ci Radku    1703755071_getattachmid370907mpid19min1uid8bacb883c6065602.jpg.8b4ef367b6af6004895ead5fda40097f.jpg

Na razie jeszcze maja zapasik, ale i tak nie mają pełnej deklaracji na hotel, a jeszcze wet i karma...

Przy następnym bazarku muszę o swoich psiakach pomyśleć.

Posted

Ale jest i miła wiadomość  :)

29.02. na konto Sarci i Arusia wpłynęła kwota 60,00 zł od teresaa118  deklaracja  III

Bardzo serdecznie dziękujemy

kwiatki-5.jpg

Posted
5 godzin temu, Radek napisał:

Deklaracja za marzec (plus dodatek) już w drodze.

Wielkie dzięki Radku  :)    Powiadomię jak zamelduje się na koncie seniorów  :)

• Like 1
Posted

Konto Sary i Arusia zasiliły poniższe kwoty:

•     50,00 zł  od  elik  deklaracja III  -  3.03.
  •     10,00 zł  od  ludwa   II  -  3.03.
  •      20,00 zł  od  Radek   III  -  4.03.
  •      20,00 zł  od  christo_fair   II  -  4.03.

Bardzo serdecznie dziękujemy

kwiatki_14.jpg

Posted
12 godzin temu, Radek napisał:

Każda wpłata na konto seniorów bardzo cieszy. 

Oj bardzo cieszy Radku. Oba psiaczki chorusie, konieczne badania i wizyty u weta i karmę specjalistyczną muszą mieć , a to są spore koszty.

Na szczęście mają wiernych i hojnych opiekunów, za co Im ogromnie dziękuję.

954396695_dzikuj1.jpg.984f8815c1d44757edd449396d98b455.jpg     547422208_kwiatki15.jpeg.27f98cec3bb67af627f756c144537238.jpeg

• Like 1
Posted
14 godzin temu, elik napisał:

Oba psiaczki chorusie, konieczne badania i wizyty u weta i karmę specjalistyczną muszą mieć , a to są spore koszty.     

Dobrze wiem, ile to kosztuje. Właśnie dlatego starsze, chore psiaki potrzebują wsparcia. 

Posted
11 godzin temu, Radek napisał:

Dobrze wiem, ile to kosztuje. Właśnie dlatego starsze, chore psiaki potrzebują wsparcia. 

Nie dość, że nie młode, że chore, to jeszcze porzucone  :( Za dużo tego na jednego  :(  

Posted
20 minut temu, Radek napisał:

Dobrze, że mają wsparcie.

Tak. Bez wsparcia zapewne już by ich nie było na tym świecie.  Przy ich stanie zdrowia nie przeżyliby schroniskowego koszmaru.

• Upvote 1