Jump to content
Dogomania

Kochana Sarunia odeszła od nas 6.12.2021 r. Żegnaj Saruniu [*] Z głuchą i niewidomą, chorą na cukrzycę Sarą w hoteliku u kikou zamieszkał Dunio, który odszedł 18.05.2021 r. [*]. Aruś zasnął w ramionach kikou 22.04.2021 r. [*]

Recommended Posts

Posted
4 godziny temu, teresaa118 napisał:

No i zaczynamy nowy rok z placeniem, poszly dla starszej parki alimenty na styczen i luty

Witaj w Nowym Roku  :)

Bardzo serdecznie dziękuję     kwietki-Kopia.jpg

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, Radek napisał:

Ja się dopiero w weekend uiszczę;)

I Ciebie witam u seniorków w Nowym Roku  :)  Nie ma pośpiechu  :)

• Like 1
Posted

Aruś pozować nie chce za bardzo, biegałam za nim do zdjecia ale wyszły same kiepskie 

8e0543756cb44ec5med.jpg

6f018ef01c651987med.jpg

Zdrówko, odpukać, dopisuje- chlopak trzyma dietę i sensacji brzuszkowych póki co nie ma. :-)

• Like 3
  • Upvote 1
Posted
51 minut temu, kikou napisał:

Aruś pozować nie chce za bardzo, biegałam za nim do zdjecia ale wyszły same kiepskie 

Zdrówko, odpukać, dopisuje- chlopak trzyma dietę i sensacji brzuszkowych póki co nie ma. :-)

Dzięki za zdjęcia   kwiatki-6.gif    Może z innymi psiakami w zabawie lepiej wyjdzie  :)

Ważne, że zdrówko mu dopisuje.  Moja Masia wczoraj chyba coś zjadła na wieczornym spacerze i mieliśmy w nocy pobudki co trochu :( Zwróciła wszystko co zjadła i wypiła i rzadka koopa  :(  Wyburzyła nas cały plan na dzisiejszy dzień.

Posted
Dnia 20.12.2019 o 11:40, elik napisał:

...poproszę Kasię, żeby napisała najważniejsze rzeczy o Saruni.

już kiedys chyba opisywalam trochę Sarunię

Ok 30cm, 6 kg

Bardzo grzeczna, cichutka, spokojna, prawie nie szczeka, nie niszczy,  (ale nie ma żadnych problemów z wydobywaniem głosu bo potrafi szczeknąć na kolegę jak np na nią wpadnie) tylko po prostu nie reaguje na byle co.. ;-) Ale tez nie chodzi na smyczy i nie nadaje się do domu z dziećmi bo nieprzesadnie lubi być dotykana, a jeśli jest zaskoczona to nawet gryzie. (Mnie nawet kiedyś udziabała w nos do krwi jak ją rano niosłam na siku i chciałam dać jej buziaka - a rano spieszylam się do pracy dlatego ją obudzilam i niosłam zamiast czekać aż sama pójdzie siusiu) Ugryzła też moją koleżankę jak chciała sie z nią przywitać i pogłaskała ją po łapkach. 

Przeważnie czysta, siusia na dworku. Musi przestrzegać bardzo restrykcyjnej diety ze wzgledu na cukrzycę no i przyjmowac codziennie insulinę.

• Like 1
Posted
8 godzin temu, kikou napisał:

już kiedys chyba opisywalam trochę Sarunię

Ok 30cm, 6 kg

Bardzo grzeczna, cichutka, spokojna, prawie nie szczeka, nie niszczy,  (ale nie ma żadnych problemów z wydobywaniem głosu bo potrafi szczeknąć na kolegę jak np na nią wpadnie) tylko po prostu nie reaguje na byle co.. ;-) Ale tez nie chodzi na smyczy i nie nadaje się do domu z dziećmi bo nieprzesadnie lubi być dotykana, a jeśli jest zaskoczona to nawet gryzie. (Mnie nawet kiedyś udziabała w nos do krwi jak ją rano niosłam na siku i chciałam dać jej buziaka - a rano spieszylam się do pracy dlatego ją obudzilam i niosłam zamiast czekać aż sama pójdzie siusiu) Ugryzła też moją koleżankę jak chciała sie z nią przywitać i pogłaskała ją po łapkach. 

Przeważnie czysta, siusia na dworku. Musi przestrzegać bardzo restrykcyjnej diety ze wzgledu na cukrzycę no i przyjmowac codziennie insulinę.

Bardzo serdecznie dziękuję Kasiu     kwiatki-6.gif   Jak zwykle lajki, jak są potrzebne, to ich nie ma. 

EDIT

Znalazł się jakiś z odzysku :)

Posted
Dnia 3.01.2020 o 11:02, kikou napisał:

Zdrówko, odpukać, dopisuje

Nie takie kiepskie, Aureliusza widać:) Najważniejsze, że zdrowie jest.

Deklaracja za styczeń już w drodze.

• Like 1
Posted
23 minuty temu, Radek napisał:

Nie takie kiepskie, Aureliusza widać:) Najważniejsze, że zdrowie jest.

Deklaracja za styczeń już w drodze.

Też tak uważam, że zdrowie najważniejsze i dobrze, że mu dopisuje :)

Dzięki za deklaracje    kwiatki-2.gif

Posted

Na konto Sary i Arusia wpłynęły poniższe kwoty:

•      30,00 zł  od  Kaas1 deklaracja XII  -  30.12.
  •      10,00 zł  od  ludwa   deklaracja  XII   -  30.12.
  •    120,00 zł  od  teresaa118 deklaracja I- II.2020  -  2.01.2020.
  •     20,00 zł  od  christo_fair   deklaracja  XII   -  3.01.

Bardzo serdecznie dziękujemy

choinka.gif

kwiatki-2.gif

Posted

Witam w Nowym Roku i życzę wszystkiego najlepszego, dużo zdrowia, szczęścia, pomyslnosci i spełnienia marzeń oraz, by nasze zwierzaki były zawsze zdrowe, a te, które szukają domku wreszcie go znalazły i były w nim zawsze kochane i szanowane !

• Like 1
Posted

Przelałam 30 zł za styczeń i luty. Napisałam, że dla Aureliusza. Gdy poszedł do domu, przeniosłam deklarację na Sarę. Po powrocie Arusia z DS-u nie wiem już co mam pisać w zleceniu.

• Like 1
Posted
7 godzin temu, Mazowszanka13 napisał:

Przelałam 30 zł za styczeń i luty. Napisałam, że dla Aureliusza. Gdy poszedł do domu, przeniosłam deklarację na Sarę. Po powrocie Arusia z DS-u nie wiem już co mam pisać w zleceniu.

Serdecznie dziękuję za finansowe wsparcie dla seniorków  kwiatki-2.gif      Bez względu na to co napiszesz, pieniądze trafią na konto, które jest wspólne dla obu psiaków. Tylko i wyłącznie od Ciebie zależy, na którego psiaczka chcesz wpłacać. Na Arusia, na Sarę, czy może po 15 zł na każdego z nich :)   Z tego konta regulowane są należności za oba psiaki.

Wasza pomoc jest bezcenna. Seniorzy, jak to seniorzy z wetem za pan brat. Sarunia jeszcze nie do końca wydobrzała po sterylizacji, a już dzisiaj Kasia zgłosiła mi, że zauważyła na listwie mlecznej 2 guzki  :(    Guzki trzeba usunąć, ale czy już może być usypiana po niedawnym zabiegu sterylizacji? Kasia ma to skonsultować z wetem. Termin zabiegu ustali weterynarz. 

Posted

Elu, wplate na psiaczki zrobie dopiero w poniedzialek bo do poniedzialku nie mam telefonu a musze go miec ze wzgledu na bankowy sms z kodem do przelewu. Przepraszam za zwloke!

Posted
28 minut temu, Figunia napisał:

Elu, wplate na psiaczki zrobie dopiero w poniedzialek bo do poniedzialku nie mam telefonu a musze go miec ze wzgledu na bankowy sms z kodem do przelewu. Przepraszam za zwloke!

Aniu serdecznie dziękuję za współudział we utrzymywaniu seniorów      buziaczki-6.jpg

Chwilowe wahnięcia w płatnościach mogą się zdarzyć,  bo żadna z nas nie siedzi na worku pieniędzy, żeby dokładnie w terminie dokonywać płatności :)  Ważne, że psiaki i ja możemy na Was liczyć  serce-9-bij-ce.gif

• Upvote 1
Posted

Na konto Sary i Arusia wpłynęły poniższe kwoty:

•      10,00 zł  od  ludwa deklaracja I  -  4.01.
  •      10,00 zł  od  Radek deklaracja I  -  4.01.
  •     20,00 zł  od  yucca deklaracja I  -  7.01.
  •     30,00 zł  od  guccio deklaracja I  -  8.01.
  •     10,00 zł  od  WiosnaA deklaracja I  -  9.01.
  •     30,00 zł  od  ania75 deklaracja I  -  10.01.
  •     30,00 zł  od  Mazowszanka13 deklaracja I-II  -  10.01.

Bardzo serdecznie dziękujemy

choinka1.gif

choinka4.png

Posted
32 minuty temu, Radek napisał:

A jak finanse seniorów?

Zapraszam Radeczku do postu rozliczeniowego na pierwszą stronię wątku, gdzie notowane są wszystkie wpłaty i wypłaty, które przynajmniej raz w tygodniu aktualizuję.Dawniej, gdy miałam mniej piesków do obsługi finansowej i wklejanie dowodów zakupu, faktur za hotel,  leki,opiekę weterynaryjną wklejało się na wątku 2x szybciej, aktualizowałam 2 lub 3 razy w tygodniu.

Sarunia i Aruś maja obecnie na wspólnym koncie 2.612,64 zł przy czym miesięczna opłata za hotel to 500,00 zł + karma + wet. Seniorzy dość często korzystają z opieki weterynaryjnej i dostają specjalistyczna karmę, droższą niż ta zwyczajna. Sarunię czeka operacja usunięcia guzków z listwy mlecznej. Wet ma ustalić, czy już będzie mogła być znowu usypiana, po nie tak dawnym zabiegu sterylizacji. Sarunia ma cukrzycę i cały czas ma podawaną insulinę. Dzięki regularnym wpłatom sponsorów mogę, jak na razie, spokojnie patrzyć w przyszłość i nie drżeć, że nie będzie na hotel, czy opiekę weterynaryjną  :)