teresaa118 Posted January 2, 2020 Posted January 2, 2020 No i zaczynamy nowy rok z placeniem, poszly dla starszej parki alimenty na styczen i luty 2 Quote
elik Posted January 2, 2020 Author Posted January 2, 2020 4 godziny temu, teresaa118 napisał: No i zaczynamy nowy rok z placeniem, poszly dla starszej parki alimenty na styczen i luty Witaj w Nowym Roku :) Bardzo serdecznie dziękuję 1 Quote
elik Posted January 2, 2020 Author Posted January 2, 2020 1 godzinę temu, Radek napisał: Ja się dopiero w weekend uiszczę;) I Ciebie witam u seniorków w Nowym Roku :) Nie ma pośpiechu :) 1 Quote
kikou Posted January 3, 2020 Posted January 3, 2020 Aruś pozować nie chce za bardzo, biegałam za nim do zdjecia ale wyszły same kiepskie Zdrówko, odpukać, dopisuje- chlopak trzyma dietę i sensacji brzuszkowych póki co nie ma. :-) 3 1 Quote
elik Posted January 3, 2020 Author Posted January 3, 2020 51 minut temu, kikou napisał: Aruś pozować nie chce za bardzo, biegałam za nim do zdjecia ale wyszły same kiepskie Zdrówko, odpukać, dopisuje- chlopak trzyma dietę i sensacji brzuszkowych póki co nie ma. :-) Dzięki za zdjęcia Może z innymi psiakami w zabawie lepiej wyjdzie :) Ważne, że zdrówko mu dopisuje. Moja Masia wczoraj chyba coś zjadła na wieczornym spacerze i mieliśmy w nocy pobudki co trochu :( Zwróciła wszystko co zjadła i wypiła i rzadka koopa :( Wyburzyła nas cały plan na dzisiejszy dzień. Quote
kikou Posted January 3, 2020 Posted January 3, 2020 Dnia 20.12.2019 o 11:40, elik napisał: ...poproszę Kasię, żeby napisała najważniejsze rzeczy o Saruni. już kiedys chyba opisywalam trochę Sarunię Ok 30cm, 6 kg Bardzo grzeczna, cichutka, spokojna, prawie nie szczeka, nie niszczy, (ale nie ma żadnych problemów z wydobywaniem głosu bo potrafi szczeknąć na kolegę jak np na nią wpadnie) tylko po prostu nie reaguje na byle co.. ;-) Ale tez nie chodzi na smyczy i nie nadaje się do domu z dziećmi bo nieprzesadnie lubi być dotykana, a jeśli jest zaskoczona to nawet gryzie. (Mnie nawet kiedyś udziabała w nos do krwi jak ją rano niosłam na siku i chciałam dać jej buziaka - a rano spieszylam się do pracy dlatego ją obudzilam i niosłam zamiast czekać aż sama pójdzie siusiu) Ugryzła też moją koleżankę jak chciała sie z nią przywitać i pogłaskała ją po łapkach. Przeważnie czysta, siusia na dworku. Musi przestrzegać bardzo restrykcyjnej diety ze wzgledu na cukrzycę no i przyjmowac codziennie insulinę. 1 Quote
elik Posted January 3, 2020 Author Posted January 3, 2020 8 godzin temu, kikou napisał: już kiedys chyba opisywalam trochę Sarunię Ok 30cm, 6 kg Bardzo grzeczna, cichutka, spokojna, prawie nie szczeka, nie niszczy, (ale nie ma żadnych problemów z wydobywaniem głosu bo potrafi szczeknąć na kolegę jak np na nią wpadnie) tylko po prostu nie reaguje na byle co.. ;-) Ale tez nie chodzi na smyczy i nie nadaje się do domu z dziećmi bo nieprzesadnie lubi być dotykana, a jeśli jest zaskoczona to nawet gryzie. (Mnie nawet kiedyś udziabała w nos do krwi jak ją rano niosłam na siku i chciałam dać jej buziaka - a rano spieszylam się do pracy dlatego ją obudzilam i niosłam zamiast czekać aż sama pójdzie siusiu) Ugryzła też moją koleżankę jak chciała sie z nią przywitać i pogłaskała ją po łapkach. Przeważnie czysta, siusia na dworku. Musi przestrzegać bardzo restrykcyjnej diety ze wzgledu na cukrzycę no i przyjmowac codziennie insulinę. Bardzo serdecznie dziękuję Kasiu Jak zwykle lajki, jak są potrzebne, to ich nie ma. EDIT Znalazł się jakiś z odzysku :) Quote
Radek Posted January 4, 2020 Posted January 4, 2020 Dnia 3.01.2020 o 11:02, kikou napisał: Aruś pozować nie chce za bardzo, biegałam za nim do zdjecia ale wyszły same kiepskie Zdrówko, odpukać, dopisuje Nie takie kiepskie, Aureliusza widać:) Najważniejsze, że zdrowie jest. Deklaracja za styczeń już w drodze. 1 Quote
elik Posted January 4, 2020 Author Posted January 4, 2020 23 minuty temu, Radek napisał: Nie takie kiepskie, Aureliusza widać:) Najważniejsze, że zdrowie jest. Deklaracja za styczeń już w drodze. Też tak uważam, że zdrowie najważniejsze i dobrze, że mu dopisuje :) Dzięki za deklaracje Quote
elik Posted January 4, 2020 Author Posted January 4, 2020 Na konto Sary i Arusia wpłynęły poniższe kwoty: 30,00 zł od Kaas1 deklaracja XII - 30.12. 10,00 zł od ludwa deklaracja XII - 30.12. 120,00 zł od teresaa118 deklaracja I- II.2020 - 2.01.2020. 20,00 zł od christo_fair deklaracja XII - 3.01. Bardzo serdecznie dziękujemy Quote
elik Posted January 4, 2020 Author Posted January 4, 2020 Kasia prosiła, żeby zamówić Saruni karmę, bo dziewczynka już kończy zapas. Zamówienie Faktura Przelew Quote
MALWA Posted January 5, 2020 Posted January 5, 2020 Witam w Nowym Roku i życzę wszystkiego najlepszego, dużo zdrowia, szczęścia, pomyslnosci i spełnienia marzeń oraz, by nasze zwierzaki były zawsze zdrowe, a te, które szukają domku wreszcie go znalazły i były w nim zawsze kochane i szanowane ! 1 Quote
elik Posted January 5, 2020 Author Posted January 5, 2020 Witaj Agnieszko :) Dziękuję za piękne życzenia i życzę Tobie także wszystkiego co najlepsze! Quote
Tyśka) Posted January 5, 2020 Posted January 5, 2020 Aruś od dzisiaj prezentuje się na Legnicę :) https://www.olx.pl/oferta/jego-puchata-mosc-aureliusz-kochany-krol-lew-CID103-IDAYARn.html Quote
elik Posted January 6, 2020 Author Posted January 6, 2020 10 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Aruś od dzisiaj prezentuje się na Legnicę :) https://www.olx.pl/oferta/jego-puchata-mosc-aureliusz-kochany-krol-lew-CID103-IDAYARn.html Śliczny tekst Tysiu :) Jest w nim i o wymaganiach Arusia. Bardzo dobrze. Bardzo serdecznie dziękuję Kasia napisała kompendium wiedzy o Saruni, czy ułożyłabyś Tysiu tekst dla niej? Quote
elik Posted January 6, 2020 Author Posted January 6, 2020 Należność za pobyt Saruniu i Arusia w hoteliku za grudzień 2019 r. Faktura Przelew Aureliusz Przelew Sara Quote
Mazowszanka13 Posted January 9, 2020 Posted January 9, 2020 Przelałam 30 zł za styczeń i luty. Napisałam, że dla Aureliusza. Gdy poszedł do domu, przeniosłam deklarację na Sarę. Po powrocie Arusia z DS-u nie wiem już co mam pisać w zleceniu. 1 Quote
elik Posted January 9, 2020 Author Posted January 9, 2020 7 godzin temu, Mazowszanka13 napisał: Przelałam 30 zł za styczeń i luty. Napisałam, że dla Aureliusza. Gdy poszedł do domu, przeniosłam deklarację na Sarę. Po powrocie Arusia z DS-u nie wiem już co mam pisać w zleceniu. Serdecznie dziękuję za finansowe wsparcie dla seniorków Bez względu na to co napiszesz, pieniądze trafią na konto, które jest wspólne dla obu psiaków. Tylko i wyłącznie od Ciebie zależy, na którego psiaczka chcesz wpłacać. Na Arusia, na Sarę, czy może po 15 zł na każdego z nich :) Z tego konta regulowane są należności za oba psiaki. Wasza pomoc jest bezcenna. Seniorzy, jak to seniorzy z wetem za pan brat. Sarunia jeszcze nie do końca wydobrzała po sterylizacji, a już dzisiaj Kasia zgłosiła mi, że zauważyła na listwie mlecznej 2 guzki :( Guzki trzeba usunąć, ale czy już może być usypiana po niedawnym zabiegu sterylizacji? Kasia ma to skonsultować z wetem. Termin zabiegu ustali weterynarz. Quote
Figunia Posted January 10, 2020 Posted January 10, 2020 Elu, wplate na psiaczki zrobie dopiero w poniedzialek bo do poniedzialku nie mam telefonu a musze go miec ze wzgledu na bankowy sms z kodem do przelewu. Przepraszam za zwloke! Quote
elik Posted January 10, 2020 Author Posted January 10, 2020 28 minut temu, Figunia napisał: Elu, wplate na psiaczki zrobie dopiero w poniedzialek bo do poniedzialku nie mam telefonu a musze go miec ze wzgledu na bankowy sms z kodem do przelewu. Przepraszam za zwloke! Aniu serdecznie dziękuję za współudział we utrzymywaniu seniorów Chwilowe wahnięcia w płatnościach mogą się zdarzyć, bo żadna z nas nie siedzi na worku pieniędzy, żeby dokładnie w terminie dokonywać płatności :) Ważne, że psiaki i ja możemy na Was liczyć 1 Quote
elik Posted January 11, 2020 Author Posted January 11, 2020 Na konto Sary i Arusia wpłynęły poniższe kwoty: 10,00 zł od ludwa deklaracja I - 4.01. 10,00 zł od Radek deklaracja I - 4.01. 20,00 zł od yucca deklaracja I - 7.01. 30,00 zł od guccio deklaracja I - 8.01. 10,00 zł od WiosnaA deklaracja I - 9.01. 30,00 zł od ania75 deklaracja I - 10.01. 30,00 zł od Mazowszanka13 deklaracja I-II - 10.01. Bardzo serdecznie dziękujemy Quote
elik Posted January 11, 2020 Author Posted January 11, 2020 32 minuty temu, Radek napisał: A jak finanse seniorów? Zapraszam Radeczku do postu rozliczeniowego na pierwszą stronię wątku, gdzie notowane są wszystkie wpłaty i wypłaty, które przynajmniej raz w tygodniu aktualizuję.Dawniej, gdy miałam mniej piesków do obsługi finansowej i wklejanie dowodów zakupu, faktur za hotel, leki,opiekę weterynaryjną wklejało się na wątku 2x szybciej, aktualizowałam 2 lub 3 razy w tygodniu. Sarunia i Aruś maja obecnie na wspólnym koncie 2.612,64 zł przy czym miesięczna opłata za hotel to 500,00 zł + karma + wet. Seniorzy dość często korzystają z opieki weterynaryjnej i dostają specjalistyczna karmę, droższą niż ta zwyczajna. Sarunię czeka operacja usunięcia guzków z listwy mlecznej. Wet ma ustalić, czy już będzie mogła być znowu usypiana, po nie tak dawnym zabiegu sterylizacji. Sarunia ma cukrzycę i cały czas ma podawaną insulinę. Dzięki regularnym wpłatom sponsorów mogę, jak na razie, spokojnie patrzyć w przyszłość i nie drżeć, że nie będzie na hotel, czy opiekę weterynaryjną :) Quote
Recommended Posts