Jump to content
Dogomania

Kochana Sarunia odeszła od nas 6.12.2021 r. Żegnaj Saruniu [*] Z głuchą i niewidomą, chorą na cukrzycę Sarą w hoteliku u kikou zamieszkał Dunio, który odszedł 18.05.2021 r. [*]. Aruś zasnął w ramionach kikou 22.04.2021 r. [*]

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj udało mi się złożyć zamówienie i zapłacić w systemie przelew natychmiastowy, co gwarantuje, że już jutro zaczną kompletować paczkę do wysłania.

Zamówienie

1958083908_Arekkarma.png.34254eab078abdb399273e20a6e2e5e2.png

Faktura

Arerk.png.78a40a2511295153df00b3b21bfca4da.png

Przelew

315008621_Aureliuszprzelkar.png.9f713c463f184a7ac8dfd426b2149246.png

Posted

Aruś bardzo dziękuje za jedzonko. 

Wczoraj rozmawialam z wetem o Sarze bo nie wiem czy Wiecie że warto byloby ja sterylizowac w miare szybko bo ruja i każde inne skoki hormonalne mają wpływ na przebieg cukrzycy, moga znacznie zdestabilizować stan naszej dziewuszki. W sumie wyniki badań nie byly złe i serduszko jeszcze mocne. Co sądzicie?

Jesli chodzi o jedzonko Sarunia zjada ok. 3/4 swojej puszki dziennie, ma karme jeszcze na ok 2 tygodnie.

• Upvote 1
Posted
14 godzin temu, kikou napisał:

Aruś bardzo dziękuje za jedzonko. 

Wczoraj rozmawialam z wetem o Sarze bo nie wiem czy Wiecie że warto byloby ja sterylizowac w miare szybko bo ruja i każde inne skoki hormonalne mają wpływ na przebieg cukrzycy, moga znacznie zdestabilizować stan naszej dziewuszki. W sumie wyniki badań nie byly złe i serduszko jeszcze mocne. Co sądzicie?

Jesli chodzi o jedzonko Sarunia zjada ok. 3/4 swojej puszki dziennie, ma karme jeszcze na ok 2 tygodnie.

11 godzin temu, Radek napisał:

Wet jest za? Jeśli nie ma obaw medycznych to warto. 

2 godziny temu, Jolanta08 napisał:

Jeśli nie ma przeciwskazań to jestem za

Dzięki za pomoc w podjęciu decyzji   :)

Jeśli nie ma przeciwwskazań to oczywiście Kasiu umawiaj   sterylkę.

A co z guzkiem Orusia?

Posted
Dnia 1.09.2019 o 21:58, elik napisał:

Zbiórka dla Sary na Ratujemy Zwierzaki - proszę o udostępnianie, bo od tego zależy jej powodzenie...

https://www.ratujemyzwierzaki.pl/niewidomasara

Gorąco proszę, kto jest na F.B.  udostępniajcie zbiórkę Saruni.

Bardzo Was proszę o udostępnianie zbiórki dla Sary. Idzie bardzo słabo, a kasiorka potrzebna i to bardzo.

Posted
15 godzin temu, kikou napisał:

esli chodzi o jedzonko Sarunia zjada ok. 3/4 swojej puszki dziennie

Muszę sobie pozapisywać, bo za dużo różnego rodzaju karmy zamawiam :)

Kasiu, czy to dla Sarci była karma Royal Canin Gastro Intestinal  i Rinti Canine Diabets?

Posted
Dnia 11.09.2019 o 13:58, kikou napisał:

Lepiej, lepiej.

Łobuzuje, zaczepia kolegów, apetyt przedni wczoraj przy śniadanku tak pałaszował że złapał razem z moim palcem. Uszka jeszcze zakrapiamy bo tam jeszcze nie calkiem czysto ale w sumie nieźle.

Sarunia w piątek dostała cestal bo w kupce byly glisty ale w sumie tez dobrze sie czuje. Ta karma z rinti wydaje sie jej służyć bo pani wet wspominała, ze byc może trzeba bedzie nieco zwiększać dawke insuliny. Ale nie trzeba.

51-G3tQVdfL._SX425_.jpg

Super wieści!  Dziękuję :)))

Dnia 12.09.2019 o 16:59, elik napisał:

To Ty karmisz łobuza z ręki?  No to gdzie mu będzie lepiej?  Miałam 2 telefony o Arusia, ale oczywiście ostudziłam zapały mówiąc o warunkach jakich Aruś wymaga.

Pisałaś Kasiu o fakturze za wizytę u weta w dniu 2.09. czy masz tą fakturę, czy wet jeszcze jej nie wystawił?

Chciałam zapytać odnośnie jedzonka dla Arusia. Co, ile i kiedy mu zamówić.  To samo pytanie odnośnie karmy dla Saruni.

Pytam, bo nie wiem jakie ilości psiaczki szamają. Każdy psiak ma inny spust :) Np moje 15 i 17 kg psiaki mają puszkę a 800 g na dwa dni, przy czym Masia 17-to kilogramowa sunia nie zjada całej swojej porcji - 200 g. Co zostawi, to wyjada lżejszy od niej Alfik. Tak więc kilogramami psa nie ma co się kierować  i brać pod uwagę zalecenia producenta. Jest to indywidualna sprawa, dokładnie tak samo, jak i u ludzi. 

Serce się raduje, gdy widzę psiaki zadowolone, wygrzewające się w słoneczku. Dzięki Kasiu   Fotolia_983807_Sa.jpg.ad55bbe7a2b7768ed3d75c5022ee12f3.jpg

Prawda? :))

Posted
Dnia 18.09.2019 o 13:10, kikou napisał:

Nic, to dla Arusia zamawialaś dwa rodzaje karmy do mieszania zeby go docelowo przestawic na Rinti, a Sarunia od poczatku je Rinti i jej służy.

:-)

To się chyba pogubiłam co dla kogo, bo w sumie zamawiam karmę dla 6 psiaków będących u Ciebie.

Czy oba poniższe zamówienia były dla Arusia, bo tak mam zapisane w rozliczeniu finansowym, czy może któreś dla innego psiaka?

3.09.  -  12 puszek a 400 g R.C. Gastro Intestinal

15.09.  -  12 puszek a 400 g R.C. Gastro Intestinal  +  6 puszek a 800 g  Rinti Canine

EDIT

Już wiem, że Sarcia zjada dziennie 3/4 puszki a 400 g, a Aruś 1 taką puchę.

Byłabym bardzo wdzięczna, gdybyś napisała ile zjada dziennie Oro.   Z góry dziękuję  :)

Posted
Dnia 18.09.2019 o 13:17, guccio napisał:

W piątek wysłałam swoje deklaracje.Doszły?

Zaraz wpiszę wpływy i wydatki :) Od Ciebie wpłynęło 30,00 zł.

Przypomnij mi proszę ile deklarowałaś od września?

Posted

elik ,Sarunia otrzymała pomoc ze Skarpety na wniosek mari23 ,nie mój. Ja tylko przekazałam info o przyznanej pomocy. Napisz także na wątku Skarpety o wpłynięciu pomocy na konto Sarci.

• Like 1
Posted

Na konto Saruni i Arusia wpłynęły poniższe kwoty:

•     30,00 zł   -  od  guccio   deklaracja    -  13.09.
  •   200,00 zł   -  od   Skarpeta im. Talcott na wniosek mari23 -  18.09.
  •     20,00 zł   -  od  Jolanta08  deklaracja IX  -  19.09.

Bardzo serdecznie dziękujemy

64283703_dzikuj1.jpg.76760cd253d0a22fee0ae54d90fec4d7.jpg   263503200_dlaWaslove.jpg.2e4e452b500e8527786b8ca5bd4b22db.jpg

Posted
6 minut temu, Jolanta08 napisał:

elik ,Sarunia otrzymała pomoc ze Skarpety na wniosek mari23 ,nie mój. Ja tylko przekazałam info o przyznanej pomocy. Napisz także na wątku Skarpety o wpłynięciu pomocy na konto Sarci.

Bardzo Ci dziękuję za czujność, już zmieniłam :)

Szukam wątku Skarpety im. Talcott.

Posted
7 minut temu, Jolanta08 napisał:

Nie ma za co , podziwiam Cię jak Ty to wszystko ogarniasz :)

To nie ja, to Excel tak działa.  Ja tylko wpisuję, a potem przepisuję  :)

EDIT

Czy mogłabyś podrzucić tu link do wątku Skarpety?

• Like 1
Posted
1 minutę temu, elik napisał:

To nie ja, to Excel tak działa.  Ja tylko wpisuję, a potem przepisuję  :)

EDIT

Czy mogłabyś podrzucić tu link do wątku Skarpety?

Jest na poprzedniej stronie (54) , w moim poście

• Like 1