Jump to content
Dogomania

Kochana Sarunia odeszła od nas 6.12.2021 r. Żegnaj Saruniu [*] Z głuchą i niewidomą, chorą na cukrzycę Sarą w hoteliku u kikou zamieszkał Dunio, który odszedł 18.05.2021 r. [*]. Aruś zasnął w ramionach kikou 22.04.2021 r. [*]

Recommended Posts

Posted
16 godzin temu, Havanka napisał:

Aż miło teraz popatrzeć na zadowolone pysio Aurusia. Fajnie, ze oboje mają się dobrze i prowadzą teraz dostatnie życie staruszków. Oby jak najdłużej cieszyły się życiem !

Połączył ich szczególny splot wydarzeń. Aruś przyczynił się do poprawy losu Saruni. Może ona w jakiś sposób pomoże Arusiowi?

A póki co, niech sobie żyją w spokoju i poszanowaniu. Niech już nigdy nie będą głodni, ani bezdomni. 

• Like 3
  • Upvote 2
Posted

Naszym słodziakom przyszła z pomocą nasza niezawodna Pani Anna G-R. Zadeklarowała miesięczne wpłaty w kwocie 30,00 zł

Bardzo serdecznie dziękuję Pani Aniu  113892338_srcale.jpg.7925bfbc8a960774978d19f2250aba2e.jpg

Korzystając z okazji, Pani Ania wyraziła wielkie uznanie dla Havanki, dla kunsztu  z jakim tworzy bazarki. Dodam od siebie, że także jestem pod wrażeniem Twoich bazarków Eluniu  :)

• Upvote 1
Posted
4 godziny temu, Anula napisał:

Elu,sprawdź saldo na pierwszej stronie w rozliczeniu.

Dzięki Anulko za czujność  :) Z poprzedniego salda ostała się 2. Zauważyłabym tą dziwną cyfrę przy kolejnej aktualizacji majątku piesionków, ale dobrze, że zauważyłaś teraz  :)   Nie będzie już nikogo straszyć ten dziwoląg :)

Dziękuję   Aniu   669299845_sercenadoni.jpg.9a39a8fcf3d95cbaded7f5d3b64c55ed.jpg

Posted
15 godzin temu, elik napisał:

Połączył ich szczególny splot wydarzeń. Aruś przyczynił się do poprawy losu Saruni. Może ona w jakiś sposób pomoże Arusiowi?

A póki co, niech sobie żyją w spokoju i poszanowaniu. Niech już nigdy nie będą głodne, ani bezdomne. 

Widocznie tak miało być.Sarunia nie miałaby szansy na szybką pomoc gdyby nie nieudana adopcja Arusia.Teraz dwie psiny urocze kurują się skutecznie u Kikau.Radosne,zzaopiekowane.Lezka w oku się kręci.

• Like 2
Posted
Przed chwilą, guccio napisał:

Widocznie tak miało być.Sarunia nie miałaby szansy na szybką pomoc gdyby nie nieudana adopcja Arusia.Teraz dwie psiny urocze kurują się skutecznie u Kikau.Radosne,zzaopiekowane.Lezka w oku się kręci.

Tak, to na prawdę zbawienny dla Sarci zbieg okoliczności. Trudno byłoby mi się zdecydować na wzięcie pod opiekę trzeciego starego, chorego psa, a tak poszło bez problemu. Problemy zrodziły się potem :) Na szczęście dało się je rozwiązać i wszystkie 3 psiaki bezpiecznie zakotwiczyły u kikou  :)

• Upvote 1
Posted
Dnia 1.09.2019 o 21:58, elik napisał:

Zbiórka dla Sary na Ratujemy Zwierzaki - proszę o udostępnianie, bo od tego zależy jej powodzenie...

https://www.ratujemyzwierzaki.pl/niewidomasara

Gorąco proszę, kto jest na F.B.  udostępniajcie zbiórkę Saruni.

Przypominam o udostępnianiu zbiorki, bo jest ich bardzo mało, a za tym idą i wpłaty...

Zbiórka Maxa bez ucha (obie zbiorki robiłam jednego dnia) ma już ponad tysiąc udostępnień, a  Sara tylko 37 :(.

Rozsyłajcie do znajomych, jest  tutaj wiele osób, to  duża szansa na zebranie pieniędzy, a jak nie będzie udostępnień, to nikt nie będzie wiedział o Sarze...

Zbiórkę Maxa bez ucha rozesłałam do owczarkolubów, może na Fb jest grupa pomagająca staruszkom?

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, Tola napisał:

Przypominam o udostępnianiu zbiorki, bo jest ich bardzo mało, a za tym idą i wpłaty...

Zbiórka udostępniona. 

• Like 1
Posted
2 godziny temu, Tola napisał:

Dziękuję Tolu :) Nie wiem czy jest na fb grupa pomagająca staruszkom i nie wiem jak się mogę tego dowiedzieć  :(

Może Tysia wie.Ona jest biegła w fb. Ja tam rzadko bywam i niezbyt się orientuję w zasadach.

Posted

Zaglądam, sprawdzam jak się czuje Aruś i Sarunia , nadrobię zaległości  to się dowiem ale zdjęcie tej uroczej parki,  wyraźnie zapowiada 'dobre wieści' serduszka2.gif

Czekałam ,żeby troszeczkę opadły emocje i może chociaż trochę naświetlić tę niefortunną sytuację.... powiem najkrócej, jeszcze w życiu nie zaplątałam się w taki ... niesprzyjający splot ,złych okoliczności :(      próbowałyśmy z Elik, to wszystko ocenić i dałyśmy sobie spokój, ponieważ jest to ,zbieg złych okoliczności w jednym!    nikt nie był w stanie przewidzieć ,takich złych zbiegów okoliczności w jednym zdarzeniu!   zdecydowałyśmy ,że nie będziemy o wszystkim pisać na wątku, chcemy jak najszybciej o tym zapomnieć! najważniejsze ,że Aurelisz wrócił już do Kikou i chciałybyśmy ,żeby już tam pozostał... na zawsze!  czy tak Elu?  

Napiszę jeszcze ,że jesteś Wspaniałym , Dobrym człowiekiem ,cieszę się ,że Ciebie poznałam buziak.gif

• Like 6
Posted
23 godziny temu, Tola napisał:

poudostępniałam troche zbiorke na grupach na fb, także tych staruszkowych ale wpłata nadal jak na lekarstwo :(

• Like 1
Posted
11 godzin temu, teresaa118 napisał:

puscilam na faceboka prosbe o wsparcie, przy okazji dalam grosik

Bardzo serdecznie dziękuję  616051305_dzikuj2.jpg.eddc018bc339811439a8fe25d2a24252.jpg  

Posted
10 godzin temu, anica napisał:

! najważniejsze ,że Aurelisz wrócił już do Kikou i chciałybyśmy ,żeby już tam pozostał... na zawsze!  czy tak Elu?  

Napiszę jeszcze ,że jesteś Wspaniałym , Dobrym człowiekiem ,cieszę się ,że Ciebie poznałam buziak.gif

Aruś dobrze się czuje u Kasi i ma tam dobrą opiekę. Wątpię czy znalazłby się odpowiedzialny  dom, który kochałby Arusia  i bardzo troskliwie dbał o jego zdrowie.

Aniu kochana dziękuję serdecznie za tak miłe słowa i z przyjemnością powiem, że przy okazji kilku wspólnych akcji poznałam Cię bliżej i bardzo sobie cenię tę znajomość, bo jesteś wartościowym, wrażliwym, dobrym Człowiekiem. Współpraca z Tobą, to czysta przyjemność   484878381_buziaczki6a.jpg.31893dfd107985c6560c6a8f88616d6e.jpg

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
3 minuty temu, Nadziejka napisał:

124 zl Dziekuje stokroc! 75 zl Cegielki Zycia! Rozliczam-Tobie Saruniu-Nadziejkowy do 31 ,08

Ciociu elikowa nasza prosze o ten num kontuska

mam  dla Saruni z kramku 124 zl

Dziekuje Cudnie Wszystkim Serduszkom Kupujacym

Podobny obraz

Nadziejeczko, słodka Dziwewczko stokrotne dzięki za pomoc dla biednych psiaczków. Zaraz prześlę nr konta obu psiesków i polecę podziękować darczyńcom     993664190_dziekujserdecznie.png.553fe7e1e96f506cbafce6c81d5c0a3d.png

Posted
13 godzin temu, kiyoshi napisał:

poudostępniałam troche zbiorke na grupach na fb, także tych staruszkowych ale wpłata nadal jak na lekarstwo :(

Dziękuję Izuniu  2025525901_dziekujserdecznie.png.b651edadf5ef3ff5dae62975afc8a91d.png 

Faktycznie nie za bogato, ale każdy grosz się liczy. Psiaczki nie mają pełnej deklaracji (500,00 zł), a oprócz hotelu potrzebna jest kasa na weta, a to chorusie psiaczki i na żarełko.

Posted
11 godzin temu, Nadziejka napisał:

Ciociu wplacone

bedziesz mic jutro na koncie

Dziękuję serdecznie pracowita Ciociu Nadziejko   1207809044_buziaczki2.jpg.4ece675e330e5bb29334dd284cb4c458.jpg   845963103_kwiatki6.gif.53e53c9e0a1ac059aceaebdba8587ad3.gif   1701761620_dzikuj.png.bd1281aed5bbd9a90d886008b5788ecb.png

Jesteś niestrudzona w robieniu bazarków dla psiaczków 

Posted
42 minuty temu, elik napisał:

Dziękuję Izuniu  2025525901_dziekujserdecznie.png.b651edadf5ef3ff5dae62975afc8a91d.png 

Faktycznie nie za bogato, ale każdy grosz się liczy. Psiaczki nie mają pełnej deklaracji (500,00 zł), a oprócz hotelu potrzebna jest kasa na weta, a to chorusie psiaczki i na żarełko.

Elu , koszta są duże ,jak obiecałam  zbieram fanty na kolejny bazarek :)

14 godzin temu, kiyoshi napisał:

Kiyoshi ,kochana czy możesz wkleić tu linka, pomimo że nie jestem na fb, spróbuję porozsyłać do znajomych, dziękuję :)

• Like 1