Jump to content
Dogomania

Kochana Sarunia odeszła od nas 6.12.2021 r. Żegnaj Saruniu [*] Z głuchą i niewidomą, chorą na cukrzycę Sarą w hoteliku u kikou zamieszkał Dunio, który odszedł 18.05.2021 r. [*]. Aruś zasnął w ramionach kikou 22.04.2021 r. [*]

Recommended Posts

Posted

Eluniu, miałam na myśli Marka Aureliusza obojga imion, pewnie Jo37 pomyślała o tym samym. Jakkolwiek piesio będzie miał na imię to najważniejsze żeby znalazł ciepły dom dla swojej starej dupci :)

Posted
1 minutę temu, jaguska napisał:

Eluniu, miałam na myśli Marka Aureliusza obojga imion, pewnie Jo37 pomyślała o tym samym. Jakkolwiek piesio będzie miał na imię to najważniejsze żeby znalazł ciepły dom dla swojej starej dupci :)

633222743_miech2.gif.193655c8c7914c0e5a5356dce73314e4.gif

Z różnych względów siedzę tak głęboko tu i teraz, że ten dwupak :) nie przyszedł mi do głowizny, ale fakt, trafne skojarzenie :)

Posted
7 godzin temu, elik napisał:

Witaj Marticzko   

Podobny obraz

Cieszę się, że zaglądnęłaś do słodkiego cudaczka, jak nazwała go Moli@  :)  Proszę zostań z nami na zawsze :)

eliczku ostatnio nie mam na nic czasu :( ale do kochanego bidulka postaram się zaglądać. Może uda mi się wreszcie dokończyć bazarek to uwzględnie w nim bidulka :( 

Posted

Marek Aureliusz to pikuś przy moim kocie Krzysiu, coby Połówek czuł się doceniany dostał możliwość wybrania imienia dla kota ze schroniska, wybrał więc mu imię - Krzyś Jarzyna ze Szczecina Szef Wszystkich Szefów-  :)))))))

• Like 2
  • Upvote 1
Posted
3 minuty temu, Martika&Aischa napisał:

eliczku ostatnio nie mam na nic czasu :( ale do kochanego bidulka postaram się zaglądać. Może uda mi się wreszcie dokończyć bazarek to uwzględnie w nim bidulka :( 

Marticzko bardzo wdzięczna jestem za każdą pomoc dla psiaczka i cieszy mnie bardzo i dziękuję, że pomimo, iż cierpisz na niedoczas, podobnie jak wiele z nas, jednak myślisz o cudaczku i zaglądasz do nas. Zawsze będzie nam bardzo miło :)

Z góry dziękuję za uwzględnienie psianka w bazarku    289178917_kwiatki6.gif.55de865313bb47cc760c57c4e9f18587.gif

Posted
6 minut temu, jaguska napisał:

Marek Aureliusz to pikuś przy moim kocie Krzysiu, coby Połówek czuł się doceniany dostał możliwość wybrania imienia dla kota ze schroniska, wybrał więc mu imię - Krzyś Jarzyna ze Szczecina Szef Wszystkich Szefów-  :)))))))

Trzeba przyznać Iwonko, że masz bardzo pomysłowego i dowcipnego Połówka :) Gratuluję :)  1946719608_ksiukiok1.gif.204f378bb22eae0526bc9513086ccebf.gif

Przekaż Mu proszę moje głębokie wyrazy uznania  :)

Posted

Dziękuję za zaproszenie do psinka, byłam tu już wcześniej, ale dopóki moja podopieczna Blusia nie znajdzie domu, nie mogę ryzykować kolejnych deklaracji :(, bo Blusia ma jedynie 20 zł stałych deklaracji

Posted
8 minut temu, agat21 napisał:

Dziękuję za zaproszenie do psinka, byłam tu już wcześniej, ale dopóki moja podopieczna Blusia nie znajdzie domu, nie mogę ryzykować kolejnych deklaracji :(, bo Blusia ma jedynie 20 zł stałych deklaracji

Witam serdecznie :)  Podobny obraz

i bardzo dziękuję za przybycie :)

Kasa jest bardzo ważna owszem, ale nie tylko ona się w życiu liczy :) Bardzo zapraszamy i będzie nam miło przy każdych odwiedzinach :)

Posted

Poniedziałek lub wtorek wyślę  dla psiny chociaż 20 zł. około 15-tego dam radę też 20 zł i tak deklaruję.Staruszek może na mnie liczyć dłużej o ile moja starszawa sunia znów nie będzie chorować.

Posted
9 minut temu, guccio napisał:

Poniedziałek lub wtorek wyślę  dla psiny chociaż 20 zł. około 15-tego dam radę też 20 zł i tak deklaruję.Staruszek może na mnie liczyć dłużej o ile moja starszawa sunia znów nie będzie chorować.

guccio kochana    Znalezione obrazy dla zapytania gify na powitanie

Cieszę się, że przyjęłaś zaproszenie i bardzo serdecznie dziękuję za pomoc dla staruszka  :) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziesz nas odwiedzała, zapraszam serdecznie.

Ile ma lat Twoja sunia ?

Posted
Przed chwilą, elficzkowa napisał:

Moja siostra zadeklarowała 10 zł stałej. Poproszę numer konta na pw a ja prześlę je do siostry.

elficzkowa serdecznie dziękuję, tym serdeczniej, że wiem z jakimi kłopotami finansowymi borykacie się z Tysią.

1807346612_dlaWaslove.jpg.f7f4fee1bc83bf8563c96a15a50028c5.jpg

Zaraz podeślę numer konta. Jeszcze raz serdecznie dziękuję i proszę przekaż podziękowania Siostrze  :)

Posted

Już wiem kiedy psiaczki pojadą do hoteliku. Jeśli nic się nie zmieni, to wyruszą w drogę we środę po południu. Czyli jeszcze kilka dni i nocy w schronie muszą przetrwać. Mam nadzieję, że nie będzie mrozów przez te dni.

Posted
58 minut temu, elik napisał:

guccio kochana    Znalezione obrazy dla zapytania gify na powitanie

Cieszę się, że przyjęłaś zaproszenie i bardzo serdecznie dziękuję za pomoc dla staruszka  :) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziesz nas odwiedzała, zapraszam serdecznie.

Ile ma lat Twoja sunia ?

Sunia około 11 lat,adoptowana.U mnie 7 lat .Zjedzony kregosłup .Drugi raz wygraliśmy walkę o zdrówko Olinki.Trwało to prawie 3 miesiące tym razem.Sunia na chodzie.Zmien moją deklarację na stałą 20 co miesiąc.

Posted
8 minut temu, Olena84 napisał:

Zapisuje się u psiaka na zaproszenie, pomyślę jak pomoc

Witaj Olenko    Buziak na powitanie

Bardzo się cieszę i dziękuję Ci, że przyszłaś :)  Im nas więcej, tym większa szansa dla psiaczka na zmianę losu :)

Odwiedzaj nas  bardzo proszę :)

• Like 1
Posted
2 minuty temu, guccio napisał:

Sunia około 11 lat,adoptowana.U mnie 7 lat .Zjedzony kregosłup .Drugi raz wygraliśmy walkę o zdrówko Olinki.Trwało to prawie 3 miesiące tym razem.Sunia na chodzie.Zmien moją deklarację na stałą 20 co miesiąc.

guccio kochana, bardzo, bardzo serdecznie dziękuję   883949490_serce7.gif.11425f2875fccd5d712483b5911eb8b0.gif   514980002_kwiatki7.gif.3fb3ae60ef12169683fd86b3c45467bd.gif

Kochany psiaczek powoli zbiera na swoje utrzymanie. Szanse rosną :)

A co konkretnie było Twojej Olince, że jak mówisz,  ma "zjedzony" kręgosłup?

Posted

Elu wygląda na to, że Perełka od Gabi znalazła swój domek - jeśli nic się nie zmieni to będę mogła dać 15 zł stałej dla Marka - Aureliusza :)

Posted
13 minut temu, ania75 napisał:

Elu wygląda na to, że Perełka od Gabi znalazła swój domek - jeśli nic się nie zmieni to będę mogła dać 15 zł stałej dla Marka - Aureliusza :)

Witam Cię Aniu serdecznie   Znalezione obrazy dla zapytania gify na powitanie

i bardzo się cieszę, że przyjęłaś nasze zaproszenie :) Byłaś także u Teosia, może więc i Aureliuszowi przyniesiesz szczęście. Teo już grzeje doopinkę w swoim DS wśród kochających go ludzi :)

Bardzo serdecznie dziękuję za pomoc dla psiaczka :) Nie będę wysyłać Ci numeru konta, bo Aureliusz odziedziczył konto po Teosiu :) więc tylko zmień tytuł przelewu, że nie dla Teosia, a dla Aureliusza :)  Marzy mi się, że ten psiaczek też kogoś zauroczy i pojedzie do swojego domku, do swoich ludzi.

Ps

Wpadaj do nas często :)

• Upvote 1
Posted
41 minut temu, elik napisał:

guccio kochana, bardzo, bardzo serdecznie dziękuję   883949490_serce7.gif.11425f2875fccd5d712483b5911eb8b0.gif   514980002_kwiatki7.gif.3fb3ae60ef12169683fd86b3c45467bd.gif

Kochany psiaczek powoli zbiera na swoje utrzymanie. Szanse rosną :)

A co konkretnie było Twojej Olince, że jak mówisz,  ma "zjedzony" kręgosłup?

To długie pisanie.Jest pieskiem długim na króciutkich łapkach-owczarek walijski.A kręgosłup jak u ludzia-same zwyrodnienia.Przy pogorszeniach nawet niedowłady.Ale bryka na ten moment razem z Bulinkiem od Basi-Ewu i niech jak najdłużej tak zostanie.Staruszkowi będziemy mogli bardziej pomóc.Życzę mu jak najwięcej deklaracji.Niech zazna ciepełka,miłości,pełnej miseczki.Napisz na PW co z twoją ręką.

Posted
1 minutę temu, guccio napisał:

To długie pisanie.Jest pieskiem długim na króciutkich łapkach-owczarek walijski.A kręgosłup jak u ludzia-same zwyrodnienia.Przy pogorszeniach nawet niedowłady.Ale bryka na ten moment razem z Bulinkiem od Basi-Ewu i niech jak najdłużej tak zostanie.Staruszkowi będziemy mogli bardziej pomóc.Życzę mu jak najwięcej deklaracji.Niech zazna ciepełka,miłości,pełnej miseczki.Napisz na PW co z twoją ręką.

No niestety psiaczki cierpią na większość chorób, które i dla nas są udręką. 

Dziękuję za piękne życzenia dla Aureliusza :) Oby się spełniły, zwłaszcza te z  miłością  :)

Posted

Bardzo dziękuję za zaproszenie do seniora o rzymskim imieniu. Postaram się zaglądać, a jak będzie jakiś bazarek dla seniora to poproszę o info.

Posted

Witaj sloneczko witaj dziadziuniu

Podobny obraz

Z wateczku Bezuni

czeka rudunio maluni niewidomy na ratunek ..

pisze Tysia:

Muszę Wam kogoś pokazać... :(
Dzisiaj "moje" Dziewczyny odwiedziły schronisko, aby wziąć kolejnego naszego bezdomniaka pod skrzydła, bo biedaczysko był gnębiony przez "kolegów" z boksu i momentalnie posiwiał (znamy go od paru miesięcy, w schronie był zaledwie 3tygodnie i mocno się postarzał)... W międzyczasie Dziewczyny przeszły się po boksach. Natrafiły się na takiego rudego liska, samczyka. Samiec, ślepy, w boksie ogólnym. Nie może dopchać się do miski z jedzeniem, zawsze trafia tam ostatni jak już pusto... Szkieletor. On nie przetrwa jak ktoś mu nie pomoże. Ani ja, ani żadna z "moich" Dziewczyn nie możemy mu pomóc... mamy nadwyżkę psów, dzisiejszy terier to nadprogramowiec ponad wszelkie dotychczasowe psy... ale wiem, że ten lisek nie przetrwa w schronisku... Może ktoś z Was może pomóc :( Nie daje mi on spokoju...

zam6.jpg.5b1179934cf2369eef65fd22c1660bff.jpg

zam2.jpg.84cd11f12b16ae8463c089c5525ab8b1.jpg

<<ogłoszenie ślepaczka na FB>>

Posted
18 godzin temu, Radek napisał:

Bardzo dziękuję za zaproszenie do seniora o rzymskim imieniu. Postaram się zaglądać, a jak będzie jakiś bazarek dla seniora to poproszę o info.

Witaj Radku :) Będę o Tobie pamiętać, gdy zrobię bazarek :)