Jump to content
Dogomania

Kochana Sarunia odeszła od nas 6.12.2021 r. Żegnaj Saruniu [*] Z głuchą i niewidomą, chorą na cukrzycę Sarą w hoteliku u kikou zamieszkał Dunio, który odszedł 18.05.2021 r. [*]. Aruś zasnął w ramionach kikou 22.04.2021 r. [*]

Recommended Posts

Posted

Na konto Arusia wpłynęły poniższe kwoty:

•    15,00 zł  -  ania75  deklaracja VIII  -  17.08.
  •    30,00 zł  -  elik  deklaracja VIII  -  17.08.

Bardzo serdecznie dziękuję

722240824_dlaWaslove.jpg.c6ac3af820dc534d5b3b301887a9bac2.jpg

Posted

Po powrocie , zaglądam do Arusia ,troszeczkę nadrobię zaległości i napiszę ,że jestem umówiona z p Marią ok 15 na telefon, żeby dokładnie umówić się na wizytę, jak tylko będę znała dokładnie termin, napiszę a teraz kciuki na pokład :)

• Like 1
Posted
Dnia 20.08.2019 o 09:50, anica napisał:

Po powrocie , zaglądam do Arusia ,troszeczkę nadrobię zaległości i napiszę ,że jestem umówiona z p Marią ok 15 na telefon, żeby dokładnie umówić się na wizytę, jak tylko będę znała dokładnie termin, napiszę a teraz kciuki na pokład :)

Aniu kochana, bardzo proszę umów się najpóźniej na jutro a najlepiej na dzisiaj.

Dlaczego? Dlatego, że jeśli wizyta wypadnie ok, to Aruś mógłby jechać do Wrocławia w sobotę razem z innym pieskiem, który będzie jechał od Kasi do Wrocławia na rehabilitację.

Z kolei w czwartek jest możliwy łączony transport tego biedaka z muchami na nosku z Zamościa do Krakowa i z Krakowa do Kasi.

Uzgodniłam z Kasią, że przyjęłaby biedaka już w czwartek. Trzeba będzie jeszcze załatwić transport z Krakowa do Kasi. 

Żeby "zaklepać" transport z Zamościa do Krakowa muszę mieć pewność, że Aruś pojedzie w sobotę do DS.

Dlatego Aniu bardzo Cię proszę o wizytę dzisiaj, a najpóźniej jutro.

Przepraszam za pośpiech i z góry serdecznie dziękuję       587288865_kwiatki6.gif.866dc147db80110363500a1a6e1fbfef.gif

• Upvote 1
Posted
9 godzin temu, anica napisał:

Czy coś już wiadomo w sprawie wizyty?

Posted
1 godzinę temu, Anula napisał:

Czy coś już wiadomo w sprawie wizyty?

Tak, Aruś ma domek! wspaniały domek, może się już pakować , ponieważ Panie czekają już na niego i jest już kochany,  jak to powiedziała Pani Maria, tylko dlatego ,że jest! :) Pani Maria jest człowiekiem o wielkim sercu i do tego z dość sporą wiedzą na psie tematy, kiedyś sama prowadziła hodowlę Bassetów, ma zaprzyjaźnionego lekarza weterynarii i nie stanowi problemu dla Pani, stan zdrowia Arusia, prosiła tylko o dokładnie zapisanie ,na co cierpi ,co miał leczone i jakie leki brał? czy bierze?  rozmawiałyśmy z Elą w trakcie wizyty, ponieważ Pani Maria chciała wiedzieć czy na pewno w sobotę będzie już u niej? czy ma szeleczki i smycz?  powiedziała że kupiła by sama ale nie zna rozmiaru? prosiła ,żeby kupić a Pani zapłaci, obiecała również że się dołoży do transportu, dość długo rozmawiałyśmy , Panie nie chciały mnie wypuścić z domu, najkrócej powiem tak... jak go zobaczyłam w ogłoszeniu, to się zakochałam! ... nooo...kto jak kto, ale ja bardzo dobrze rozumiem Panią Marię! przecież tak samo ,było z moją Jasieńką :)  Aurelusz pojedzie pod Opole w październiku, gdzie zamieszka w swoim domku z ogrodem, będzie jedynakiem ,który będzie spał ze swoją pańcią...jeśli sam zechce ;)  na razie ma kupiony kocyk, dopóki będą we Wrocławiu, na pytanie koleżanki z którą Panie ,wspólnie mieszkają ... czy piesek ,będzie się lenił?  gubił sierść?   Pani Maria szybko odpowiedziała, to będziemy go wyczesywać! są specjalne szczotki!  a co masz innego do roboty? :)

1 godzinę temu, Gabi79 napisał:

Też zaglądam w oczekiwaniu na wieści

Gabrysiu, taki domek to ... nasze dogomaniackie marzenie! :)

1 godzinę temu, Figunia napisał:

Kciuki, by się udało z wizytą, najdalej jutro.

I za to, co potem też!!!!

I nie puszczać!  do samego końca ;)

Pytajcie jeśli coś jeszcze pominęłam... ale ja już muszę się położyć, resztę odpowiem na pytania ,jutro :)  jeszcze dzisiaj Eliczek ma mi wysłać Umowę adopcyjną, a teraz...

Aureliesz ,pakujesz się do swojego własnego domku! Twoje osobiste rączki do głasków ,już są w gotowości ;)

Aaaa!... przepraszam że nie napisałam wcześniej! naprawdę to tylko... praca, mogła mnie ,przed tym, powstrzymać ;)

• Like 3
  • Upvote 2
Posted

Po chwilowej przerwie z powodu burzy i braku prądu, jestem i ja i też ogromnie się cieszę, że wizyta potwierdziła moje przypuszczenia.

Dziękuję serdecznie za wszystkie kciuki, no i Aniu Tobie przede wszystkim, że pomimo multum obowiązków, znalazłaś dzisiaj czas, żeby odbyć spotkanie z Paniami.

Aruś chłopaku, od soboty zaczynasz nowe życie   hurra.gif.97428c495ef8afa9ab23e548ee94419d.gif

A ja pędzę dokończyć dogrywanie transportu dla psiaczka z Zamościa, które zaczęła Tola. Psiaczek jest już zarezerwowany i oddzielony. Pojedzie do kikou w sobotę.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
6 godzin temu, elik napisał:

Po chwilowej przerwie z powodu burzy i braku prądu, jestem i ja i też ogromnie się cieszę, że wizyta potwierdziła moje przypuszczenia.

Dziękuję serdecznie za wszystkie kciuki, no i Aniu Tobie przede wszystkim, że pomimo multum obowiązków, znalazłaś dzisiaj czas, żeby odbyć spotkanie z Paniami.

Aruś chłopaku, od soboty zaczynasz nowe życie   hurra.gif.97428c495ef8afa9ab23e548ee94419d.gif

A ja pędzę dokończyć dogrywanie transportu dla psiaczka z Zamościa, które zaczęła Tola. Psiaczek jest już zarezerwowany i oddzielony. Pojedzie do kikou w sobotę.

Ten domek dla Arusia zapowiada się rewelacyjnie ! Super ! Elu daj znać, jaki bedzie koszt transportu, trasa i kto będzie jechał. Moze uda się zebrać trochę kasy na bazarku transportowym. Chcialabym sprobowac.

• Like 1
Posted

Arusiu - powodzenia, trzymaj się dzielnie i bądź szczęśliwy do końca swoich dni, wykorzystaj w pełni szansę, którą dał Ci los. Niech przyszłość wynagrodzi Ci to, co przeszłość zawaliła. 

Posted
56 minut temu, Figunia napisał:

Więcej takich ludzi, więcej!!!

Aureliuszu, będziesz żył jak sam Cysorz, znaczy bedziesz mial klawe zycie...:)

Oj! tak, Oj tak! okok.gif

11 minut temu, Jolanta08 napisał:

Cieszę się ,że Aruś będzie miał taki domek :)

Żeby można było, takie klonować okok.gif

13 godzin temu, elik napisał:

Prawda!  już po paru chwilach rozmowy z p Marią, wyczuwa się dobrego człowieka...  zupełnie tak jak z Tobą, Eliczku buzki.gif

• Like 1
Posted
8 godzin temu, Havanka napisał:

Ten domek dla Arusia zapowiada się rewelacyjnie ! Super ! Elu daj znać, jaki bedzie koszt transportu, trasa i kto będzie jechał. Moze uda się zebrać trochę kasy na bazarku transportowym. Chcialabym sprobowac.

Elunie wielkie dzięki, że podjęłaś się zrobić ten tak trudny bazarek   1484609763_dzikuj2.jpg.112d02da87dbf138f3a779df02f6d60f.jpg

Trasa będzie długaśna i w większej części psiaczek pojedzie sam. Z Zamościa do Krakowa pojedzie z mężem Murki z jeszcze jednym pieskiem, a z Krakowa do hotelu u kikou (za Wrocław) zanosi się na to, że pojedzie sam.  Koszt przetransportowania psiaczka do kikou będzie bardzo duży, ale czy możemy pozwolić na to, żeby go muchy jadły w schronie? 

Pytałam Toli, czy można byłoby zabrać go do weta, żeby zbadał przyczynę tego, że muchy trzymają się jego nosa, powiedziała, że w schronie zamojskim nie ma takiej możliwości. Jeśli pies zostanie zabrany do weta, to już nie będzie mógł wrócić do schrony, a Fundacja ZEA nie ma już wolnego miejsca, żeby go przetrzymać.

To stary, ślepy i głuchy pies. Nie ma szansy na adopcję ze schronu. Jedynym ratunkiem dla niego jest zabranie go do hotelu. 

Pokazując zdjęcia ze schronu, Tola napisała:

Po drugiej stronie malutki, niewidomy, głuchy staruszek jedzony przez muchy;  jest na końcu swojej drogi, powinien być otoczony miłością swojego człowieka :(

IMGP9916.JPG

IMGP9915.JPG

Ma obu zdjęciach wyraźnie widać rój much na jego nosku   407329704_getattachmid370907mpid13min1uid8bacb883c6065602.jpg.064e66e972d94a958ee6d2c484777598.jpg

Posted

Mam wielka prośbę do osób wspierających Arusia deklaracjami - gorąco Was proszę o przeniesienie deklaracji na tego biedaka   1323215323_gifproszcy.gif.2afa2989d4b16636e6e793207e7b1186.gif

Posted
Dnia 18.08.2019 o 11:21, Figunia napisał:

Jasne, moja deklaracja idzie na nowego biedaka. 

Serdeczne, wielgachne dzięki Aniu   1331175704_dzikuj2.jpg.dd4ef2b0821ce2e4f63608d55a209335.jpg    2084113961_kwiatki6.gif.5f9c9b873f60d779dfde502ae3c69eea.gif

Posted
50 minut temu, teresaa118 napisał:

no to zegnamy sie z Aureliuszem, zyj jak najdluzej, malenki

Żyj i ciesz się dobrym psim życiem :)

Posted
2 godziny temu, elik napisał:

Mam wielka prośbę do osób wspierających Arusia deklaracjami - gorąco Was proszę o przeniesienie deklaracji na tego biedaka   1323215323_gifproszcy.gif.2afa2989d4b16636e6e793207e7b1186.gif

Staruszek chyba też ma muchy na uszach.Najważniejsze aby go zabrać i wykąpać.Jeżeli ma autentycznie rany to zabezpieczyć je.

Eluniu,trzeba wysłać do wszystkich deklarowiczów pw z prośbą o przeniesienie deklaracji.Na pewno pomogą,nie odmówią.

Ja deklaruję 100zł jednorazowej na pierwsze potrzeby.Jeżeli będzie bazarek km to także coś dorzucę.

Posted
Przed chwilą, Anula napisał:

Staruszek chyba też ma muchy na uszach.Najważniejsze aby go zabrać i wykąpać.Jeżeli ma autentycznie rany to zabezpieczyć je.

Eluniu,trzeba wysłać do wszystkich deklarowiczów pw z prośbą o przeniesienie deklaracji.Na pewno pomogą,nie odmówią.

Ja deklaruję 100zł jednorazowej na pierwsze potrzeby.Jeżeli będzie bazarek km to także coś dorzucę.

Dzięki Anulko, wielgachne dzięki     1921369632_kwiatki5.jpg.581d17bb14ec4af138364a55cdd2c4a8.jpg

Nie wiem jak szukać chętnych na transport na trasie Zamość-Kraków-Wrocław.

Wiem, że za trasę Kraków-kikou trzeba będzie zapłacić 750,00 zł.  Nie wiem jeszcze ile za trasę do Krakowa. W każdym bądź razie, będzie to w sumie duża kwota :(  Ale nie ma wyjścia :(