Jump to content
Dogomania

Kochana Sarunia odeszła od nas 6.12.2021 r. Żegnaj Saruniu [*] Z głuchą i niewidomą, chorą na cukrzycę Sarą w hoteliku u kikou zamieszkał Dunio, który odszedł 18.05.2021 r. [*]. Aruś zasnął w ramionach kikou 22.04.2021 r. [*]

Recommended Posts

Posted
Dnia 3.07.2019 o 13:49, kikou napisał:

- wiek, waga, wielkość,

12+, 10kg, 30cm

- profilaktyka i zdrowie,

głuchutki, kłopoty z trzustka i watrobą zaleczone ale wskazana odp. delikatna dieta, 

- stosunek do ludzi (w tym dzieci i obcych), wzorowy :-)
- stosunek do psów - zwykle dobry ale niektorych samców nie cierpi i potrafi nawet szczypnąć zaczepiając,

- stosunek do innych zwierząt,

na kotki trochę szczeka ale z racji krotkich nóżek i małej zwinności nie zagraża im.

- umiejętność chodzenia na smyczy,

chodzi ładnie łobuziak ale spacerki bardzo wolne i krótkie 

- umiejętność zostawania samemu w domu, 

Tego nie umiem stwierdzić w 100% bo u mnie psiaki bywaja sporadycznie same, a i nawet wtedy zwykle wraz z innymi pieskami. Na pewno nie niszczy, nie szczeka ale może nasiusiać bo czasem nawet jak wszystko jest otwarte zapomni sobie wyjść i nasiusia w domu.

- umiejętność zachowywania czystości

(j.w.)

- zachowania trudne - jakie?

potrafi dlugo szczekac na nielubianego kolegę, a czasem nawet szczeka w kierunku gdzie ten kolega zwykle siedzi nawet jesli go tam akurat nie ma ;-)

- wymagania co do potencjalnej rodziny,

Aruś to typowy senior, nie nadaje się do aktywnych ludzi, ceni sobie spokój.

Tysiu jest już kompendium wiedzy o Arusiu, czy znajdziesz czas by napisać tekst ogłoszenia?

Posted

Na konto Arusia wpłynęły poniższe kwoty:

•    15,00 zł  od  ania75  deklaracja VII -  10.07.
  •    20,00 zł  od  siostry elficzkowej  deklaracja VII -  10.07.

Bardzo serdecznie dziękuję

urodziny1.jpg.32269d1526ebbcfc6efec8099daf96e7.jpg

Posted
Dnia 14.07.2019 o 23:49, Radek napisał:

Cały czas charakterystyka Aureliusza wywołuje u mnie uśmiech:)

To miłe :)  Z jakiego powodu :")

• Like 1
Posted
5 godzin temu, elik napisał:

To miłe :)  Z jakiego powodu :")

Z powodu tego fragmentu:)

"potrafi dlugo szczekac na nielubianego kolegę, a czasem nawet szczeka w kierunku gdzie ten kolega zwykle siedzi nawet jesli go tam akurat nie ma ;-)"

Posted
20 godzin temu, Radek napisał:

"potrafi dlugo szczekac na nielubianego kolegę, a czasem nawet szczeka w kierunku gdzie ten kolega zwykle siedzi nawet jesli go tam akurat nie ma ;-)"

Ja też troszkę się śmieję z naszego urwiska kiedy tak przypomni sobie, że tam zwykle siedzi ten nielubiany kolega i zawzięcie szczeka na rog kanapy, a kolega jest w tym czasie np na podwórku :-))

Posted
22 godziny temu, Mazowszanka13 napisał:

Przelałam właśnie zaległą wpłatę. Sorry za poślizg. Zagapiłam się.

Serdecznie dziękuję   1303230976_serce9bijce.gif.f21d63c3450883c20cb30c9029b928cf.gif   Zdarzyć się może :)

Posted
21 godzin temu, Radek napisał:

35 minut temu, kikou napisał:

Ja też troszkę się śmieję z naszego urwiska kiedy tak przypomni sobie, że tam zwykle siedzi ten nielubiany kolega i zawzięcie szczeka na rog kanapy, a kolega jest w tym czasie np na podwórku :-))

A, tak, to bardzo zabawne :) Przyznam, że przeoczyłam ten fragment :>)

Posted
1 godzinę temu, kikou napisał:

Pocieszny Aruś.Ma swoje lata. Czuć musi się dobrze w domku.Jest na swoim,pokazuje,że pilnuje i czuwa.

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

Przyznam, że przeoczyłam ten fragment :>)

Zwróciłem uwagę na ten fragment, bo nasza mała mordka potrafi się nakręcić w miejscu, gdzie bywa nielubiany czworołap:)

• Like 1
Posted

Na konto Aureliusza I wpłynęły poniższe kwoty:

•    40,00 zł  od  MALWA  deklaracja VII-VIII  -  15.07.
  •    30,00 zł  od  elik  deklaracja VII  -  16.07.
  •    10,00 zł  od  Jolanta08  deklaracja VII   -  18.07.

Bardzo serdecznie dziękujemy

375283003_kwiatki15.jpeg.e482aa94cf18fc62b8c6ced64bc5d4a8.jpeg

Posted
41 minut temu, b-b napisał:

Elu jak będzie potrzebna pomoc w ogłaszaniu chłopaka to daj znać :)

Oczywiście bardzo chętnie i z góry dziękuję  1857621465_buziaczki2.jpg.8d67c089fa3077c6a827cb939b376365.jpg

Lajki jak zwykle już wyszli  :(

Czekam na wolną chwilę Tysi - obiecała popełnić tekst do ogłoszeń. Ale jeśli mogłabyś...  :)

• Like 1
Posted
3 godziny temu, elik napisał:

Oczywiście bardzo chętnie i z góry dziękuję  1857621465_buziaczki2.jpg.8d67c089fa3077c6a827cb939b376365.jpg

Lajki jak zwykle już wyszli  :(

Czekam na wolną chwilę Tysi - obiecała popełnić tekst do ogłoszeń. Ale jeśli mogłabyś...  :)

U mnie z tekstami kiepsko. Nie potrafię. Zawsze wychodzi mi suchy i tylko z podstawowymi informacjami tekst :/

Posted
Dnia 21.07.2019 o 15:24, teresaa118 napisał:

Poszla stala na sierpien

Bardzo serdecznie dziękuję :) Jak zawsze, wtedy kiedy lajki v najbardziej potrzebne, to ich już nie ma.

Posted
3 godziny temu, b-b napisał:

U mnie z tekstami kiepsko. Nie potrafię. Zawsze wychodzi mi suchy i tylko z podstawowymi informacjami tekst :/

To czekamy na Tysię :)

Posted

Na konto duszka Aureliuszka wpłynęły poniższe kwoty:

•    40,00 zł  od  teresaa118  deklaracja VIII  -  21.07.
  •    45,00 zł  od  Mazowszanka13  deklaracja VI-VIII -  22.07.
  •    20,00 zł  od  Kaas1  deklaracja VII  -  25.07.

Bardzo serdecznie dziękuję

2076312902_dzikuj1.jpg.8f99cf96a02e1364c702c524e33c22d7.jpg

• Like 1