Jump to content
Dogomania

Kochana Sarunia odeszła od nas 6.12.2021 r. Żegnaj Saruniu [*] Z głuchą i niewidomą, chorą na cukrzycę Sarą w hoteliku u kikou zamieszkał Dunio, który odszedł 18.05.2021 r. [*]. Aruś zasnął w ramionach kikou 22.04.2021 r. [*]

Recommended Posts

Posted

Aureliuszu, zaprosiłam do ciebie sporo Dobrych Duszków. Może jutro będziesz miał dużo gości :) A na razie śpij i śnij o lepszych dniach. Może już wkrótce?  :)

1740808253_dobranoc.gif.91a7a89a1cac415a881a0f1e1428c02b.gif

Posted
5 minut temu, Margo3011 napisał:

Dziekuje za zaproszenie. Biedny sliczny Dziadeczek. Narazie moge tylko Aureliusza odwiedzac, klopoty mnie dopadly, ktore chodza parami :( 

Witam Cię serdecznie u Aureliusza :) Środek nocy, a Ty jeszcze nie śpisz :) Podobnie jak ja. Mi spędza sen z oczu myśl, jak jeszcze pomóc biedaczkowi.

Obecność na wątku, dobre słowo są tak samo ważne, jak pomoc finansowa więc bywaj u staruszka najczęściej jak tylko możesz :)

Imie ma nieco przydługie i nie jestem pewna czy pasuje do psiaczka. Może jakiś bazarek imienny mu zrobimy  :)

Witaj w klubie - współczuję z powodu kłopotów.

Posted
4 godziny temu, Nesiowata napisał:

Bazarek imienny to dobry pomysł. 

Dzięki za poparcie :) To imie pewnie dostał od którejś wolontariuszki w schronisku. Piękne imie, ale do tego staruszka niezbyt pasuje. No może jak już będzie wypieszczony na salonach, ale teraz widzę dla niego skromniejsze, jakieś dźwięczne imie :)

Zorganizuję bazarek imienny i bardzo Was proszę o pomysły w tym zakresie :)

Posted
1 godzinę temu, Moli@ napisał:

Śliczny maluszek :) ..., jak kuzyn Promyczka :)

Wykąpany, wyszczotkowany...dopieszczony będzie łamał ludzkie serca...i znajdzie swego człowieka

Witaj Moli@ Bardzo się cieszę, że zaglądnęłaś do naszego staruszka i tak ciepło o nim mówisz :)

Zapraszam do stałej obecności na wątku. Będziesz miała okazję widzieć metamorfozę psiaczka.

Posted

Elu - niewiele pamiętam z tego o czym wczoraj rozmawiałyśmy....

W szpitalu przesiedzialam blisko 3 godziny zanim trafiłam na oddział ratunkowy. Człowiek mógłby paść i umrzeć i nawet nikt by tego nie zauważył...na szczescie na noc wróciłam do domu.

Zapisz odemnie 20 zł stalej. Zapłacę najwcześniej koło środy.

Posted
1 godzinę temu, MALWA napisał:

Elu - niewiele pamiętam z tego o czym wczoraj rozmawiałyśmy....

W szpitalu przesiedzialam blisko 3 godziny zanim trafiłam na oddział ratunkowy. Człowiek mógłby paść i umrzeć i nawet nikt by tego nie zauważył...na szczescie na noc wróciłam do domu.

Zapisz odemnie 20 zł stalej. Zapłacę najwcześniej koło środy.

Witam Cię Agnieszko   :) 

Współczuję z powodu konieczności skorzystania z usługi służby zdrowia.  Trzeba mieć końskie zdrowie, żeby się leczyć :)  Dobrze, że mogłaś wrócić do domu. Dostałaś chociaż doraźną pomoc?

Bardzo serdecznie dziękuję Ci za pomoc dla dziadeczka  1937864110_kwiatki6.gif.595394a957d0b3bc857a6c97f9e7fb63.gif

Wpłacałaś deklaracje dla niewidomego staruszka Teosia, który szczęśliwie grzeje już doopkę w DS,  a Aureliusz odziedziczył po nim numer konta (może i szczęście też) więc możesz wpłacać na ten sam numer, tylko zmień tytuł przelewu :)

Szybkiego powrotu do pełni sił i zdrowia zdrowia życzę Agnieszko!

Posted
55 minut temu, elik napisał:

Witaj Moli@ Bardzo się cieszę, że zaglądnęłaś do naszego staruszka i tak ciepło o nim mówisz :)

Zapraszam do stałej obecności na wątku. Będziesz miała okazję widzieć metamorfozę psiaczka.

Całym sercem jestem z cudaczkiem :)

Posted
12 minut temu, elik napisał:

Cieszę się :)  Ładnie go nazywasz ? 

Odżyły miłe wspomnienia... :)

Niestety, są psiaki które mocniej zapadają w serducho a patrząc na Aureliusza widzę Promysia, pieszczotliwie nazywanego cudaczkiem ,)

Posted
2 minuty temu, teresaa118 napisał:

na wszelki wypadek prosze o konto, pomysle

Znalezione obrazy dla zapytania zdjęcia nurka na powitanie

Witam serdecznie teresaa118 :)   i gorąco zapraszam do częstego odwiedzania cudaczka dziadeczka, na razie Aureliusza :)
Razem z psiaczkiem będziemy wdzięczni za jakąkolwiek pomoc :)
Przesyłam nr konta na PW.

Posted
10 minut temu, jaguska napisał:

Witaj dziadeczku miluchny 9e95568981fe0264d7c38993a1f7a8f9.gif

A kiedy ma nastąpić ten wielki dzień wyjazdu w dobre miejsce? Bo mi umknęło, albo okulista się kłania ;)

Witaj Iwonko  :) Nic Ci nie umknęło, ani okulista się nie kłania :) Basia załatwia transport i mam nadzieję, że nastąpi to w najbliższym czasie. Być może już dzisiaj będę mogła podać konkretny termin, albo Basia pojawi się na wątku i zapoda :)

Z jednej strony chciałabym, żeby nastąpiło to jak najszybciej, ale z drugiej, ponieważ razem z cudaczkiem, z tego samego schronu, pojedzie do kokou sunia Balbinka, która niedawno miała zabieg sterylizacji aborcyjnej, a więc mocno inwazyjny, nie chciałabym, żeby podróż jej zaszkodziła. Myślę, że Dziewczyny ze schronu podejmą decyzję w porozumieniu z wetem.

Posted
22 minuty temu, Nadziejka napisał:

Psinuniu

zeby juz juz sie udalo wszytko z transportem w ten bezpieczny cudowny zakoatek u kikou

Chyba wszyscy, którzy poznali  dziadeczka bardzo tego chcą, zwłaszcza, że zima powróciła z mroźnymi nocami, ale musimy uzbroić się w cierpliwość i poczekać na wiadomości od Basi :)

Posted
35 minut temu, ewu napisał:

Elu dziękuję:)

Witaj Basieńko :)     Znalezione obrazy dla zapytania zdjęcia nurka na powitanie

Jak się czują psiaczki, jak sunia ?

Czy jest już coś konkretnego w sprawie wyjazdu psiaczków ze schroniska?

Posted
1 minutę temu, Onaa napisał:

Poproszę nr konta dla Aureliuszka.

Witaj Renatko :)

906260461_pogodnegodnia.jpg.fca3401d0eee9ed168a782911f189ae1.jpg

Dziękuję serdecznie, że przyszłaś do psiaczka i chcesz mu pomóc. Nr konta podam na PW.

Bardzo proszę bywaj jak najczęściej u psianka :)