Jump to content
Dogomania

Kochana Sarunia odeszła od nas 6.12.2021 r. Żegnaj Saruniu [*] Z głuchą i niewidomą, chorą na cukrzycę Sarą w hoteliku u kikou zamieszkał Dunio, który odszedł 18.05.2021 r. [*]. Aruś zasnął w ramionach kikou 22.04.2021 r. [*]

Recommended Posts

Posted

Ja Was stokrotnie przepraszam za ten brak informacji. Psiaczki już są u kikou. Taką informację otrzymałam SMSem  godzinę temu o 20:16 od Basi. Nie mogłam wcześniej usiąść do kompa.

Psiaczki już się zapoznają z koleżeństwem. Balbinka jest bystrzacha, już biega jak u siebie. Jest bardzo otwarta, macha ogonkiem do każdego :)

Aureliuszek  kuleczka, jak pisze Basia, też biega z podniesionym ogonkiem i zagląda we wszystkie kąty.

Przekazuję prawie dokładnie co napisała mi Basia.

Nie chcę dzwonić do kikou, bo na pewno ma sporo pracy przy przyjęciu i rozlokowaniu dwóch psiaczków. Poczekajmy aż znajdzie chwilkę czasu i sama nam napisze. Wie, że ciekawość nas zżera :)

• Like 2
  • Upvote 2
Posted
3 minuty temu, elik napisał:

Ja Was stokrotnie przepraszam za ten brak informacji. Psiaczki już są u kikou. Taką informację otrzymałam SMSem  godzinę temu o 2016 od Basi. Nie mogłam wcześniej usiąść do kompa.

Psiaczki już się zapoznają z koleżeństwem. Balbinka jest bystrzacha, już biega jak u siebie. Jest bardzo otwarta, macha ogonkiem do każdego :)

Aureliuszek  kuleczka, jak pisze Basia, też biega z podniesionym ogonkiem i zagląda we wszystkie kąty.

Przekazuję prawie dokładnie co napisała mi Basia.

Nie chcę dzwonić do kikou, bo na pewno ma sporo pracy przy przyjęciu i rozlokowaniu dwóch psiaczków. Poczekajmy aż znajdzie chwilkę czasu i sama nam napisze. Wie, że ciekawość nas zżera :)

Ogonki w górze,merdanko,zwiedzają- to znaczy jest dobrze.

Posted

To dla nich wielki dzień :) Za nimi zła przeszłość, przed nimi czas na socjalizację i szukanie dobrych, kochających ludzi. My im w tym pomożemy :)

Posted
58 minut temu, guccio napisał:

Ogonki w górze,merdanko,zwiedzają- to znaczy jest dobrze.

Masz rację :) To znaczy, że schronisko nie zdążyło odcisnąć na nich swojego piętna.

Posted
17 minut temu, Radek napisał:

I to najważniejsze. Teraz będzie tylko lepiej.

stokrosci raduja

z zycia nowiutkiego prawdziwego

kochane oczenka lapenki brzusie

sercem calem radujemy tulinkamy

• Like 2
Posted
40 minut temu, Nadziejka napisał:

stokrosci raduja

z zycia nowiutkiego prawdziwego

kochane oczenka lapenki brzusie

sercem calem radujemy tulinkamy

Tyle miłości w Tobie Nadziejko, że mogłabyś obdarzyć nią tuzin ludzi i każdy miałby jej na tyle, że byłby dobrym człowiekiem   Fotolia_983807_Sa.jpg.a2c86c0931e348270beb4cb59c5c7f8a.jpg

• Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

No to Aureliusz zaczal nowe zycie dzieki dobrym Ludziom:) Piesio wie, ze juz bedzie tylko lepiej :)

• Like 1
Posted

Dziadziuszek oswaja się. Na szczęście  to pogodny chłopczyk. Lubi i pieski i człowieka. Opanował  klapkę dla piesków ale tylko wyjście, nie potrafi wrócić. Biegam za nim i przynoszę do domu. Strasznie śmieszny, taki grubiutki kulkowaty.

• Like 6
  • Upvote 3
Posted

Teraz masz czas Aureliuszku żeby nacieszyć się spokojem, ciepłymi promykami Słońca, zapachem i miękkością powolutku pojawiającej się trawki, bliskością i miłością Człowieka :).

• Like 1
Posted
2 minuty temu, kikou napisał:

Dziadziuszek oswaja się. Na szczęście  to pogodny chłopczyk. Lubi i pieski i człowieka. Opanował  klapkę dla piesków ale tylko wyjście, nie potrafi wrócić. Biegam za nim i przynoszę do domu. Strasznie śmieszny, taki grubiutki kulkowaty.

Mam nadzieję że Pysiek jest dla niego miły.

Posted
15 minut temu, jaguska napisał:

Głaski ślemy dla obu futerek, ciekawe jak im minęła noc w nowym, dobrym i spokojnym miejscu.

Najpierw byl zdezorientowany i piszczał trochę ale dość szybko sie uspokoił i potem już przespal całą noc bez problemu. 

Posted

Kochani wpadłam tylko na moment, żeby zobaczyć nowinki ale uciekam, bo o 10:00 mam być u lekarza, gdzie jadę ponad 40 minut.

Głowa do góry Aureliuszku :)  Będzie dobrze. Musi być!

Zamelduję się po powrocie od lekarza.

Posted
17 minut temu, ewu napisał:

Elu powodzenia:)

Dziękuję Basiu :)

Mam zgodę na operację. Zaniosłam do szpitala, czekam na informację o terminie. Wreszcie posunęło się do przodu.

Posted
7 godzin temu, kikou napisał:

Kasiu dziękuję za wiadomości za świata Aureliusza :)

Psianek dobrze się zapowiada. Na szczęście chyba nie był długo w schronie i nie zdążyli skopać mu psychiki.

Myślę, że Aureliusz nie jest gruby, tylko ma sierść tak bujną :)