Jump to content
Dogomania

Kochana Sarunia odeszła od nas 6.12.2021 r. Żegnaj Saruniu [*] Z głuchą i niewidomą, chorą na cukrzycę Sarą w hoteliku u kikou zamieszkał Dunio, który odszedł 18.05.2021 r. [*]. Aruś zasnął w ramionach kikou 22.04.2021 r. [*]

Recommended Posts

Posted
2 godziny temu, elik napisał:

Dzięki Boguniu :)     Bardzo na to liczę, bo jeśli nie, to...

Odpędzamy czarne myśli!

Poczekajmy co przyniosą kolejne wyniki.

Posted
11 godzin temu, b-b napisał:

Odpędzamy czarne myśli!

Poczekajmy co przyniosą kolejne wyniki.

Staram się Boguniu odpędzać, ale to 3 tygodnie czekania :(

Posted
36 minut temu, elik napisał:

Staram się Boguniu odpędzać, ale to 3 tygodnie czekania :(

I tak Elu nic nie da się zrobić aby je przyspieszyć.

musimy czekać i mocno trzymać kciuki aby wszystko było dobrze.

Posted
1 godzinę temu, b-b napisał:

I tak Elu nic nie da się zrobić aby je przyspieszyć.

musimy czekać i mocno trzymać kciuki aby wszystko było dobrze.

Będę prosić św. Franciszka, żeby miał go w swojej opiece.

• Like 1
Posted
3 minuty temu, guccio napisał:

Staruszek ma za sobą ciężkie przejścia Cieszmy się,że serduszko i morfologia OK.A wątroba na pewno się poprawi.Trzymam mocno kciuki.

Nie wiemy co go dotychczas spotkało, ale na pewno nie było to dobre, skoro w efekcie został porzucony i znalazł się w schronie. Mam nadzieję, że tak jak Teosia, ktoś go wypatrzy , pokocha, przytuli do serca i zabierze do swojego domu.

Posted
3 godziny temu, Jolanta08 napisał:

Skarpeta Talcott przyznała Auriemu zapomogę w wysokości 200 zł. Proszę Cię elik podaj dane do przelewu asikowskiej, procedura ta sama jak w przypadku Teosia

2 godziny temu, Jolanta08 napisał:

Bardzo, bardzo serdecznie dziękuję razem z Aureliuszkiem, a z okazji Dnia Kobiet przesyłamy

bukiet-8-marca.gif.58b2a928020deeda20f8a3c2cb867692.gif

Posted
6 godzin temu, elik napisał:

Nie wiemy co go dotychczas spotkało, ale na pewno nie było to dobre, skoro w efekcie został porzucony i znalazł się w schronie. Mam nadzieję, że tak jak Teosia, ktoś go wypatrzy , pokocha, przytuli do serca i zabierze do swojego domu.

Na ten moment Aureliusz ma wkoło siebie całą masę dobrych dusz.Musi być dobrze.

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, Poker napisał:

Alat 20 to nie jest dramat. Podwyższony bywa  w różnych  chorobach.

Czyli nie jest to tragiczny wynik? Co może powodować taki wskaźnik i jak do tego dojść?

Posted
1 minutę temu, uxmal napisał:

Eliczku, przenoszę swoją deklarację z Teosia na Aureliusza :) ok 17.03 dojdzie pierwsza wpłata

Łaaaaałłłłł bardzo, ogromnie, wielgachnie dziękuję 

460976023_gifDzikuj))).gif.e686ff7dd89cb5e060fabb0a7bb453fd.gif

Twoja deklaracja uzupełniła kwotę potrzebną do opłacenia miesięcznego pobytu Aureliuszka w hoteliku. Wielkie dzięki.

Posted
5 godzin temu, MALWA napisał:

Zaglądam do Aurelka !

Poleciała moja stała za luty i marzec  :)

Agnieszko kochana bardzo dziękuję   

543876645_gifdziekujesliczniepiesslucha.gif.4a72cfd085fefd32f91778b29b3de439.gif

Posted
12 minut temu, Jolanta08 napisał:

Przywitam z Aureliuszem, miłego dnia. Ja doczytałam ,że Alat 270

Co doczytałaś :)

Posted
Dnia ‎2019‎-‎03‎-‎07 o 12:08, elik napisał:

Może najprościej, ale i najlepiej będzie, gdy przekopiuję to, co napisała Kasia w e-mailu, bo trochu tego jest i nie chcę czegoś przekręcić. Wiadomości nie są najlepsze, ale i nie najgorsze. Same przeczytajcie :)

Byłam dzisiaj z dziadziem na badaniach. -serce ok - morfologia ok - biochemia wykazała poważne uszkodzenie wątroby, Alat 270.

Poza tym chłopak ma zmiany skórne, dostał na to SIMPARICA.

Poza tym będzie potrzebował leki na wątrobę (już dzisiaj dostał 1 dawkę pożyczone od kolegi, ale trzeba będzie kupić zentonil, albo coś innego porządnego) i ew. hepatic do jedzenia. Załączam rachunek, ale nic nie przelewaj, bo dołączę to do rachunku.

Daj mi znak czy mam kupować leki na wątrobę czy może chcecie same przysłać. Pamiętam o fotkach i rachunkach, ale na razie nie jestem w stanie za nic, z tych mniej ważnych rzeczy, się zabrać....

Poprosiłam Kasię, żeby leki kupiła sama, bo tak będzie najszybciej, natomiast karmę kupię w necie i zaadresuję do Kasi. Aureliusz I musiał korzystać ze stołówki na licującej z godnością Aureliusza I i teraz takie są skutki, albo...  Ustaliłyśmy z Kasią, że za trzy tygodnie prawidłowego karmienia powtórzy badanie krwi, ale już tylko tego jednego składnika. Jeśli będzie poprawa, to znaczy, że to zmiany wątroby spowodowane złym żywieniem i tu wystarczyłoby prawidłowe żywienie odpowiednią karmą - hepatic. Ale jeśli nie będzie poprawy, to należałoby zrobić USG wątroby i mając wynik zastanawiać się co dalej.  Na rtazie kupię  psiankowi dobrą wątrobową karmę - Royal Canin Hepatic Feline Veterinary Diet.

No chyba ,że tutaj jest pomyłka

Posted
28 minut temu, elik napisał:

Agnieszko kochana bardzo dziękuję   

543876645_gifdziekujesliczniepiesslucha.gif.4a72cfd085fefd32f91778b29b3de439.gif

Nawet wiem skąd moje niedopatrzenie - w tytule pw było słowo Dziadeczek. Byłam pewna, ze to konto Fado. On też Dziadeczek i myślałam, ze to o niego chodzi, a na Fado w marcu juz płaciłam. 

Kasuję pw w miarę możliwości...