elik Posted August 16, 2020 Author Posted August 16, 2020 4 minuty temu, Radek napisał: Jak na niedzielę, to dla mnie ciut za wcześnie;) Moja psio-kocia rodzina nie pozwala dłużej spać, choć nieraz sobie odbijam i po ogarnięciu ich potrzeb, jeszcze walnę się do spania :) Quote
Radek Posted August 16, 2020 Posted August 16, 2020 5 minut temu, elik napisał: Moja psio-kocia rodzina nie pozwala dłużej spać, choć nieraz sobie odbijam i po ogarnięciu ich potrzeb, jeszcze walnę się do spania :) Na szczęście nasze czworołapy dają pospać. Quote
elik Posted August 16, 2020 Author Posted August 16, 2020 1 godzinę temu, Radek napisał: Na szczęście nasze czworołapy dają pospać. Moja Masia donośnym szczekiem oznajmia, że dla niej noc już się skończyła i zamierza wyjść na spacer. Nie ważna jest godzina. Na szczęście nie za często jest to przed 7-mą, ale niestety zdarza się. Quote
Nesiowata Posted August 16, 2020 Posted August 16, 2020 To co ja mam powiedzieć jak czasem wstaję o 3? Fakt - w ciągu dnia nieraz pośpię. Ale 4 czy 5 rano to dla mnie niem jest wcześnie. A budzi mnie każde szczeknięcie psów. One jakoś nie chcą zapoznać się z zegarem. Quote
elik Posted August 16, 2020 Author Posted August 16, 2020 49 minut temu, Nesiowata napisał: To co ja mam powiedzieć jak czasem wstaję o 3? Fakt - w ciągu dnia nieraz pośpię. Ale 4 czy 5 rano to dla mnie niem jest wcześnie. A budzi mnie każde szczeknięcie psów. One jakoś nie chcą zapoznać się z zegarem. Jak wyprawiam męża do pracy, to wstaję o 5:20, bo na 7-mą mąż ma być w Krakowie. Nie zawsze kładę się jeszcze do spania. Często siadam do kompa i coś robię. Albo bazar, albo zakupy dla psiaków, albo aktualizację finansów psiaków. Quote
Radek Posted August 16, 2020 Posted August 16, 2020 1 godzinę temu, elik napisał: Moja Masia donośnym szczekiem oznajmia, że dla niej noc już się skończyła i zamierza wyjść na spacer. Nie ważna jest godzina. Na szczęście nie za często jest to przed 7-mą, ale niestety zdarza się. 1 godzinę temu, Nesiowata napisał: A budzi mnie każde szczeknięcie psów. One jakoś nie chcą zapoznać się z zegarem. Wygląda na to, że mam szczęście z naszymi psiakami:) Quote
elik Posted August 17, 2020 Author Posted August 17, 2020 10 godzin temu, Radek napisał: Wygląda na to, że mam szczęście z naszymi psiakami:) Wszystko na to wskazuje :) Twoje sunie oszczędzają Was :) 1 Quote
elik Posted August 19, 2020 Author Posted August 19, 2020 17.08. dostałam fakturę za pobyt Sarci i Arusia w hotelu 1-31.07.2020 r. Faktura Przelew Quote
kikou Posted August 23, 2020 Posted August 23, 2020 Trzustkowcy, w tym Aruś, dostali zapasik specjalistycznego jedzonka, od Mikołejek, więc myślę że conajmniej ze 2 mce nie trzeba bedzie zamawiać. I fajny preparat wspomagający trzustkę 3 Quote
kikou Posted August 23, 2020 Posted August 23, 2020 I jeszcze od innych Mikolajek -wrocławskich (Patrycja, Gosia i Marzena), dostaliśmy witaminki i zapas leków na wątrobę tez dla Arka i Saruni i Orusia 3 Quote
elik Posted August 23, 2020 Author Posted August 23, 2020 O retki!!!! Kasiu bardzo proszę przekaż wielkie podziękowania dla wszystkich Mikołajek. To na prawdę wielkie wsparcie dla tych schorowanych seniorów i dla ich skarbonki :) Quote
elik Posted August 23, 2020 Author Posted August 23, 2020 Dziś jest super dzień dla naszych seniorów ich skarbonkę zasiliły wpłaty: 20,00 zł od Jolanta08 deklaracja VIII – 19.08. 30,00 zł od Anny G-R deklaracja VIII – 20.08. 435,00 zł od omi z bazarku elik – 23.08. Bardzo serdecznie dziękuję Quote
kikou Posted August 23, 2020 Posted August 23, 2020 Aruś ma coraz większy problem z lewym bioderkiem, jak ma gorszy dzień to i posiusia pod siebie ale bierze swój syropek na stawy i jak się trochę rozchodzi to już potem dzielnie tupta. 3 Quote
elik Posted August 23, 2020 Author Posted August 23, 2020 9 minut temu, kikou napisał: Aruś ma coraz większy problem z lewym bioderkiem, jak ma gorszy dzień to i posiusia pod siebie ale bierze swój syropek na stawy i jak się trochę rozchodzi to już potem dzielnie tupta. Kochany staruszeczek Może jest coś mocniejszego, albo dodatkowego na te jego stawy, żeby nie bolały całkiem? Jak zawsze piękna szuba :) Dzięki za zdjęcia chłopaczka. Quote
Nesiowata Posted August 23, 2020 Posted August 23, 2020 3 godziny temu, kikou napisał: I fajny preparat wspomagający trzustkę A czy te wspaniałe Mikołajki mogłyby zdradzić gdzie kupiły ten preparat? Quote
Jolanta08 Posted August 23, 2020 Posted August 23, 2020 Mizianko dla Arusia i Saruni ,trzymajcie się zdrowo psinki :) 1 Quote
kikou Posted August 23, 2020 Posted August 23, 2020 4 godziny temu, elik napisał: ... Może jest coś mocniejszego, albo dodatkowego na te jego stawy, żeby nie bolały całkiem? Medycy chętnie sięgają po niesterydowe przeciwzapalne ale to przy Arka trzustce kiepski pomysł. Może kwas hialuronowy? Macie jakieś doświadczenia? Quote
elik Posted August 23, 2020 Author Posted August 23, 2020 47 minut temu, kikou napisał: Może kwas hialuronowy? Macie jakieś doświadczenia? Ja nie, ale może ktoś z bywających na wątku ma i się z nami podzieli. Plissss Quote
elik Posted August 23, 2020 Author Posted August 23, 2020 48 minut temu, Jolanta08 napisał: Mizianko dla Arusia i Saruni ,trzymajcie się zdrowo psinki :) A my na to, jak na lato :) Bardzo dziękujemy :) Quote
kikou Posted August 23, 2020 Posted August 23, 2020 Albo lepiej Cartrophen vet (nie mylić z przeciwzapalnym Carprofenem) działa łagodnie przeciwzapalnie, stymuluje wytwarzanie mazi i niemal nie ma skutków ubocznych dopytam wet. i dam znać 1 Quote
elik Posted August 23, 2020 Author Posted August 23, 2020 Ja swoim psiakom też kupiłam po buteleczce tego specyfiku co dla Sarci i Arusia i dostają codziennie po 25 ml, ale prawdę powiedziawszy nie widzę, żeby im się lepiej chodziło. Niemal nie ma skutków ubocznych, czyli jednak jakieś ma. Jakie? Quote
elik Posted August 24, 2020 Author Posted August 24, 2020 19 godzin temu, kikou napisał: Na Amazonie Wpisałam tą nazwę w ich wyszukiwarkę, bo moja Masia miała zapalenie trzustki i przydałby się jej taki preparat, ale nic z tego. Nie mają takiego produktu. Pomijam fakt, że firma działa także w Polsce, ich strona jest w kilku językach, ale nie ma polskiego. 1 Quote
Tyśka) Posted August 24, 2020 Posted August 24, 2020 A próbowałaś MSM z wit. C/dziką różą? Można stosować je stale, choć raczej większosć znajomych stosuje je naprzemiennie z czymś innym. Niektórzy stosują też doraźnie czarci pazur, stosować go regularnie nie można, maksymalnie przez 2tygodnie i przerwa, ale na chwile kryzysu działa. Ponoć, bo sama czarciego pazuru nie testowałam. Quote
Recommended Posts